GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 26, 2024, 07:48:02 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 331 »
46  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Μουσική / ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΤΟΝΤΕΟΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΘΑΥΜΑ ! στις: Ιούνιος 10, 2018, 19:34:27 μμ
ΜΟΥΣΙΚΗ  ΠΑΝΤΟΝΤΕΟΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΘΑΥΜΑ !

Dino Baffetti Portug
https://www.facebook.com/DinoBaffettiPortugal/videos/923078787886721/
47  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Μουσική / Tritsch Tratsch Polka - Vienna Boys' Choir ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΓ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΒΙΕΝΝΗΣ στις: Ιούνιος 10, 2018, 19:31:41 μμ
Tritsch Tratsch Polka - Vienna Boys' Choir
 
https://www.facebook.com/worldelegantmusic/videos/213774929378580/
48  Μαγειρέματα / Τι θα φάμε σήμερα; / ΚΥΡΙΑΚΗ 10/6/2018 Τι θα φάμε σήμερα; στις: Ιούνιος 10, 2018, 19:27:58 μμ
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΤΙΑΞΑ 

ΡΥΖΙ ΟΡΙΕΝΤΑΛ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΤΙΟ ΣΥΚΩΤΙ  ΠΑΝΕ  ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ,

ΜΑΓΕΙΡΕΨΑ  ΔΗΛΑΔΗ  ΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΜΟΥ, 

ΛΙΓΟ ΠΙΛΑΦΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ,
 ΛΙΓΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ  ΚΥΒΑΚΙΑ ΕΠΙΣΗΣ
 ΚΑΡΟΤΑ 
 2 ΧΟΥΦΤΕςΣ ΑΡΑΚΑ 
 ΛΙΓΟ ΖΑΜΠΟΝ  ΚΑΙ
ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΓΙΑ ΣΟΣ  ΜΕ 
1 ΑΥΓΟΥΛΑΚΙ ΟΜΕΛΕΤΤΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ. 

ΤΟ ΔΕ ΣΥΚΩΤΙ  ΤΟ ΕΚΟΨΑ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕς
ΤΟ ΑΛΕΥΡΩΣΑ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΣΑ  ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΡΙΓΑΝΗ,
ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ
ΤΟ ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΦΡΥΓΑΝΙΑ, ΚΑΙ...
ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΗΓΑΝΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ.
 ΜΟΛΙς ΨΗΘΗΚΕ ΤΟΥ ΕΡΙΞΑ  ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΡΑΣΑΚΙ   ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΒΗΣΑ   
ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΗΣΑ ΜΕ  ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ! 

ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ  ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ  ΣΤΟ ΠΟΤΗΤΙ...!!! rose rose rose
49  Μαγειρέματα / Τι θα φάμε σήμερα; / ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΙΟΥ 2018 Τι θα φάμε σήμερα; στις: Μάιος 29, 2018, 18:06:20 μμ
ΣΗΜΕΡΑ  ΕΦΤΙΑΞΑ  ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ. ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ  ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ , ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ! ΓΛΥΚΟ  ΨΥΓΕΙΟΥ  ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟ                                                                                                                                                                                                                                                                                     ΝΤΟΥΛΤΣ ΛΕΤΣΕ ΚΑΙ ΣΑΝΤΙΓΓΙ ΔΗΛ  ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ, ΠΟΥ ΕΧΩ  ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ  ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΤΕ ΤΗΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ! rose
50  Μαγειρέματα / Τι θα φάμε σήμερα; / ΔΕΥΤΕΡΑ 28/5/2018 Τι θα φάμε σήμερα; στις: Μάιος 28, 2018, 13:34:38 μμ
ΨΗΤΟ  ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑς  ΜΕ ΑΡΑΚΑ  ΚΑΡΟΤΑ     ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ    rose rose rose
51  Μαγειρέματα / Τι θα φάμε σήμερα; / Κυριακη 27.5. 2018 Τι θα φάμε σήμερα; στις: Μάιος 27, 2018, 19:09:26 μμ
Σημερα εφτιαξα  κοκινιστο κοτοπουλο με χωριατικο  χυλοπιτακι πεντανοστιμο! rose rose
52  Μαγειρέματα / Τι θα φάμε σήμερα; / ΚΥΡΙΑΚΗ 20/5/ 2018 Τι θα φάμε σήμερα; στις: Μάιος 20, 2018, 10:41:31 πμ
ΣΗΜΕΡΑ  ΘΑ ΦΑΜΕ  ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΟΥΒΛΑΣ  ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΧΟΝΤΡΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ  ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ  ΚΑΙ ΑΡΝΑΚΙ ΨΗΤΟ ΣΟΥΒΛΑΣ!

ΜΑΖΙ ΜΕ  ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥΡΟΥ  ΑΠΟ ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΡΟΤΟ  ΛΙΓΗ ΚΑΠΑΡΗ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΣΚΟΡΔΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΜΕ  ΕΝΑΝ ΚΟΜΠΟ ΞΥΔΙ (ΠΟΛΥ ΟΡΕΚΤΙΚΗ)
 
ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ  ΦΡΟΥΙ  ΖΕΛΕ!!!!   up up up rose rose

53  Μαγειρέματα / Μεζέδες - Ορεκτικά / Διακοσμηση ΠΙΑΤΕΛΑς με αλλαντικα για μπουφε στις: Μάιος 18, 2018, 15:15:37 μμ
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ  ΠΙΑΤΟΥ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ

 https://www.facebook.com/acasainro/videos/pcb.2163003693715525/2163002767048951/?type=3&theater


ΜΕ  ΜΙΑ ΛΕΠΤΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ  ΔΙΠΛΩΜΕΝΗ ΦΕΤΑ   ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ Η ΠΑΡΙΖΑΚΙ  ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ ΚΑΝΩ  ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΡΕΩΝΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΓΙΑ ΒΑΣΗ….

  https://imgur.com/a/JeJxEmR

https://imgur.com/a/WtaH8gb


https://imgur.com/a/VYBCFZT





 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΙΑ ΟΜΟΡΦΑ  ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑΚΙΑ
ΑΠΟ  ΣΑΛΑΜΑΚΙ ΜΙΣΕΣ ΦΕΤΟΥΛΕΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΠΑΝΨ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΥΛΙΓΜΕΝΑ  ΡΟΛΟ ΣΤΕΡΕΩΜΕΝΑ ΜΕ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ  ΜΕ ΒΑΣΗ  ΑΠΟ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΕΡΑΤΟ …..
  ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙ ΑΠΟ ΚΡΟΚΟ ΑΥΓΟΥ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΡΑΝΦΟΥΡΤΗΕ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΑΝ ΕΛΑΤΗΡΙΟ  ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΓΟ ….
[/b

]https://imgur.com/a/6bw8xwd


https://imgur.com/a/W9YqP8f







54  Κουβεντούλα / Φύση και Οικολογία / ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΧΑΒΑΗΣ ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ! στις: Μάιος 18, 2018, 14:55:51 μμ

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΛΙΝΚ



https://www.facebook.com/visitsenja/videos/2090184554641296/UzpfSTEwMDAyNDg5MTY0NjMwMDoxNjYyMDY0MTQyMTkwNzk/?notif_id=1526588451401442&notif_t=feedback_reaction_generic
55  Μαγειρέματα / Τι θα φάμε σήμερα; / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/5/2018 Τι θα φάμε σήμερα; στις: Μάιος 18, 2018, 14:50:05 μμ
ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΚΑΙ  ΨΥΓΕΙΟΠΙΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΥΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΔΗΛ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ, ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ  ΚΛΠ


56  Μαγειρέματα / Τι θα φάμε σήμερα; / Πεμπτη 17/5/2018 Τι θα φάμε σήμερα; στις: Μάιος 17, 2018, 13:27:56 μμ
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ  ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ   ΚΑΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ  ΣΟΚΟΛΑΤΑ! up up up Έκπληξη Έκπληξη
57  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Τυρί Τρώγοντας στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου στις: Μάιος 16, 2018, 16:15:25 μμ
Τυρί Τρώγοντας στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου
 ΠΗΓΗ CHEESE LOVERS

[color=Red ] ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕ


Σούσι. Σασίμι. Τεμπούρα. Σάκε. Λέξεις που έρχονται στο νου όταν αναφέρεσαι στην Ιαπωνική κουζίνα. Το τυρί έχει θέση στη διατροφή των Ιαπώνων, κι αν ναι, τι ξέρουμε για τα τυριά τους;
Τα τελευταία χρόνια, καθώς οι Ιάπωνες συνηθίζουν σιγά σιγά τις «δυτικές» γεύσεις και τις υιοθετούν, ενώ την ίδια ώρα έχουν αποδεχτεί τη θρεπτική αξία του τυριού –ως σπουδαία πηγή πρωτεῒνης και ασβεστίου- και έχουν αρχίσει να το εντάσσουν στη διατροφή τους. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει παρουσιάσει μεγάλη ανάπτυξη και η κατανάλωση κρασιού ( με εισαγωγές, αλλά και εγχώρια παραγωγή) και, όπως καταλαβαίνετε, το καλό κρασί είναι αχώριστο με το καλό τυρί!
Η Ιαπωνία βεβαίως εισάγει 5 φορές περισσότερο τυρί από όσο παράγει, αλλά, έστω κι έτσι, τα Ιαπωνικά τυροκομεία παράγουν πάνω από 500.000 τόνους τυρί κάθε χρόνο και η παραγωγή αυτή δείχνει αυξητική τάση. Ειδικά στην επαρχία Hokkaido (το δεύτερο σε μέγεθος και βορειότερο από τα τέσσερα βασικά νησιά που αποτελούν την Ιαπωνία) όπου το κλίμα και η γεωγραφία είναι ιδανικά για κτηνοτροφία, η παραγωγή Ιαπωνικών χειροποίητων τυριών έχει απογειωθεί

.https://imgur.com/a/x3vqvCS

 Είναι φυσικό οι Ιάπωνες τυροκόμοι να εμπνέονται από τις δοκιμασμένες και επιτυχημένες συνταγές των συναδέλφων τους στη Δύση, εξ ου και τα τυριά τους είναι όλα «τύπου-κάτι», όπως θα δείτε παρακάτω, χωρίς αυτό να μειώνει καθόλου την αξία τους:

 https://imgur.com/a/YrlH0YY

Το πιο διάσημο τυρί της χώρας είναι το Sakura (που σημαίνει άνθος κερασιάς), ένα υποκίτρινο μαλακό τυρί τύπου Camembert, που ωριμάζει πάνω σε φύλλα κερασιάς και στη συνέχεια διακοσμείται με πίκλα άνθους κερασιάς. Το Sakura είναι αναγνωρισμένο και εκτός των συνόρων της Ιαπωνίας, έχοντας διαγωνιστεί και διακριθεί σε διεθνείς διοργανώσεις, όπως τα Mountain Cheese Olympics στην Ελβετία, όπου κέρδισε χρυσό μετάλλιο . Στο ίδιο τυροκομείο, το Gyodogakusha Shintoku Farm στο Hokkaido, παράγεται και το

https://imgur.com/a/m1jyBUD

Shintoko , ένα εποχιακό τυρί τύπου Gruyère, ωρίμανσης άνω των 10 μηνών, με πλούσια, βουτυράτη,  σύνθετη γεύση, με νότες κάσιους.
Δεν είναι όμως μόνο τα γαλλικά τυριά που εμπνέουν τους Ιάπωνες τυροκόμους. Το Kachokabaro είναι η Ιαπωνική εκδοχή του Κορσικάνικου Caciocaballo (αν προσέξετε τα δυο ονόματα θα διακρίνετε την ομοιότητα!), ένα τυρί που παράγεται με τη μέθοδο pasta fillata  και που πλέον βρίσκει κανείς στα περισσότερα σουπερμάρκετ της Ιαπωνίας. Το τυροκομείο της πόλης Furano στην επαρχία  Hokkaido, παράγει ένα μοναδικό μαύρο τυρί, τύπου Camembert, που χρωματίζεται με μελάνι σουπιάς. Εκεί παράγεται, με έγχυση του τοπικού κρασιού και το Furano Wine Cheddar, με πλούσια, ιδιαίτερη γεύση. Στο Honshu τώρα -το μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας όπου βρίσκεται το Τόκυο, αλλά και οι περισσότερες μεγάλες και γνωστές πόλεις, όπως το Κυότο και η Οσάκα- η ορεινή πόλη Matsumoto, στις Ιαπωνικές Άλπεις, είναι η «γενέτειρα» ενός άλλου πολυβραβευμένου τυριού, του Mori No. Πρόκειται για τυρί με πλυμένη φλούδα, που παράγεται από το γάλα μιας και μόνο ποικιλίας αγελάδων που βόσκουν σε αλπικό υψόμετρο, εξ ού και το όνομα του, που σημαίνει τυρί του δάσους.  Είναι σκουρόχρωμο τυρί με πορτοκαλί κολλώδη φλούδα, διάστικτη με γκρι-μπλε μύκητες, ενώ το άρωμά του θυμίζει τη μυρωδιά του δάσους, των πεσμένων φύλλων του φθινοπώρου.

https://imgur.com/a/F8STB99

Παραμένοντας στο Honshu και μεταφερόμενοι στο Naganο, συντάμε τη δεύτερη μεγαλύτερη τυροκομική περιοχή της χώρας μετά το Hokkaido. Περίπου 150 φάρμες ευθύνονται για πολλά χειροποίητα τυριά, κάποια από τα οποία ξεχωρίζουν για την ποιότητα και τη γεύση τους. Παράδειγμα το Camembleu (ένα τυρί τύπου Camembert με καρδιά από blue cheese) που κέρδισε Χρυσό Μετάλλιο  από το ινστιτούτο Monde Selection των Βρυξελλών. Το ίδιο τυροκομείο, επενδύει σε αυτό που ίσως να είναι το μέλλον των Ιαπωνικών τυριών, αυτό που θα κερδίσει την καρδιά των Ιαπώνων καταναλωτών: συνταγές κλασικών, δυτικών τυριών που όμως εμπλουτίζονται με τοπικά συστατικά. Παράγει ένα τύπου camembert με πράσινο τσάι, ένα που η φλούδα του πλένεται με miso (το πιο συνηθισμένο Γιαπωνέζικο μπαχαρικό) και ένα τρίτο που φτιάχνεται με sake kasu  (το κατάλοιπο της απόσταξης του sake).https://imgur.com/a/wZwns05
 Οι γνώστες παρακολουθούν με ενδιαφέρον την τυροκομία της Ιαπωνίας, πιστεύοντας πως, όσο αυξάνει η εγχώρια κατανάλωση –τώρα η ετήσια κατά κεφαλή κατανάλωση είναι 2kg- τόσο θα εξελίσσεται και η εγχώρια τυροκομία. Έχοντας δει τα πρώτα δείγματα, περιμένουν στο μέλλον σπουδαία πράγματα!

58  Μαγειρέματα / Τι θα φάμε σήμερα; / 16/5/2018 Τι θα φάμε σήμερα; στις: Μάιος 16, 2018, 15:48:25 μμ
ΡΦΤΙΑΞΑ ΣΗΜΕΡΑ  ΛΑΔΕΡΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΡΑΧΑΝΑ  ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙ Ο ΑΝΔΡΑς ΜΟΥ!!!... rose rose rose.... rose rose


ΕΣΕΙΣ?
59  Κουβεντούλα / Η ζωή στο σπίτι / Όχι κιτρινα ρουχα με τσοφλια αυγων στις: Μάιος 16, 2018, 15:42:50 μμ
 Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη
Θα πάθετε πλάκα μόλις ΔΕΙΤΕ πως φεύγει η κιτρινίλα από τα λευκά ρούχα.
Πόσες φορές, βλέπεις τα λευκά ρούχα σου, μετά από καιρό, τα κοιτάς και αντί για την φρεσκάδα που είχαν όταν τα πήρες, βλέπεις ότι το χρώμα τους άλλαξε και έχουν πάρει μια παλ απόχρωση του κίτρινου; Πριν το πετάξεις και αρχίσεις να ψάχνεις τι θα ψωνίσεις, να σου πούμε πως έχουμε τη λύση!
Αρχικά να σε ενημερώσουμε, ότι το έπαθες γιατί τα ξέχασες, στον ήλιο για ώρες, ή γιατί δεν τα πλένεις στις σωστές θερμοκρασίες.
Τι μπορείς όμως να κάνεις, για να τα αλλάξεις;
Μέχρι χτες, έτρεχες στο κοντινότερο supermarket, να προμηθευτείς όλα τα απαραίτητα λευκαντικά, μπας και τους αλλάξει το χρώμα! Αλλά ο κόπος, αποδεικνύονταν μάταιος…
Μην απελπίζεσαι, ήρθε η ώρα να σου πούμε και εμείς έναν απλό τρόπο, που τον κάναμε και αποδείχθηκε πως πετυχαίνει, για να σε βγάλουμε, από τη δύσκολη θέση!
Πως θα κάνεις τα λευκά σου… να είναι λευκά!
Γέμισε μία λεκάνη με ζεστό νερό, πρόσθεσε απορρυπαντικό και άφησε τα μέσα να μουλιάσουν για ώρα.
Ξέπλυνε τα καλά και άπλωσε τα, να στεγνώσουν.
Βράσε αυγά, καθάρισε τα  και κράτα τα τσόφλια!
Σπάσε τα τσόφλια σε μικρά κομματάκια και βάλε τα χύμα σ ένα ντουλάπι.
Τοποθέτησε μες στο ντουλάπι τα ρούχα σου και άστα όλη τη νύχτα.
Το επόμενο πρωί θα είναι άσπρα όπως όταν τα αγόρασες!
Γ.Δ

60  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Μην ξαναπετάξετε το νερό από τη λαχταριστή μακαρονάδα σας - Δείτε που χρησιμεύει στις: Μάιος 16, 2018, 15:40:41 μμ
Μην ξαναπετάξετε το νερό από τη λαχταριστή μακαρονάδα σας - Δείτε που χρησιμεύει! Πηγη ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB

  Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη inlove inlove inlove
 
Δείτε τους 6 τρόπους ευεργετικής χρήσης του νερού στο οποίο έχετε προηγουμένως βράσει ζυμαρικά, και αν πιστεύετε ότι έχει να κάνει μόνο με την παρασκευή άλλου είδους φαγητών... έχετε πέσει έξω!
Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι πιο λάθος. Στην πραγματικότητα, το υγρό που προκύπτει είναι εξαιρετικά χρήσιμο και σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μερικούς εξαιρετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μαγειρεμένο νερό των ζυμαρικών σας.

Για σάλτσες ζυμαρικών όπως η πέστο
Αυτό το υγρό είναι το ιδανικό συμπλήρωμα που συνδυάζει άψογα όλα τα συστατικά.

Στα Μαλλιά
Αν έχετε κατεστραμμένα και ξηρά μαλλιά, το νερό των ζυμαρικών, θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ποιότητά τους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε μασάζ στα μαλλιά σας με αυτό το νερό. Μετά τη διαδικασία, φροντίστε να λούσετε κανονικά τα μαλλιά σας.

Για το Μαγείρεμα
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βρασμένο νερό των ζυμαρικών για να μαγειρέψετε άλλα τρόφιμα μέσα στον ατμό. Το καλύτερο μέρος είναι ότι έτσι κάνετε και οικονομία.

Στις ζύμες για πίτσα και ψωμί
Όπως όλοι γνωρίζετε, όλες οι ζύμες χρειάζονται κάποιο υγρό με μια πρέζα αλάτι, άρα το νερό των ζυμαρικών σας είναι μία πολύ καλή λύση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε όσο από αυτό χρειάζεστε για τη συνταγή της ζύμης σας.

Για το μούλιασμα των οσπρίων
Μπιζέλια, φακές, φασόλια και όλα τα είδη των οσπρίων είναι εξαιρετικά ευεργετικά για το ανοσοποιητικό σύστημα. Λοιπόν, πρέπει να ξέρετε ότι το μούλιασμά τους στο νερό ζυμαρικών τα κάνει ακόμα πιο επωφελή.

Για το πότισμα των λουλουδιών
Αν δεν το ξέρατε, αυτό το υγρό είναι πολύ θρεπτικό και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ποτίσετε τα φυτά σας. Φροντίστε βέβαια, το νερό σας να είναι, το λιγότερο, χλιαρό.

Για ποδόλουτρο
Για εκείνους που υποφέρουν από οίδημα και πόνο στα πόδια, το νερό των ζυμαρικών είναι η καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση τους. Απλά βυθίστε τα πόδια σας στο ζεστό νερό (να έχει κρυώσει λίγο, όσο να είναι ανεκτό από τα πόδια σας) που έχει απομείνει μετά το βράσιμο.
Πηγή: newsit.com.cy

Σελίδες: « 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 331 »