|
|
|
|
|
|
|
|
4921
|
Κουβεντούλα / Πολιτικό forum / Απ: Και υποψήφιος ο δολοφόνος του Σολωμού
|
στις: Φεβρουάριος 16, 2009, 22:32:21 μμ
|
Μήν απορείτε, που θα πάει, ....διότι σύμφωνα με τα αστυνομικά δεδομένα ο δολοφόνος γυρίζει πάντα γύρω από τον τόπο του...εγκλήματος ! Που αλλού να πάει; Βρωμάει μπαρούτι....!
Αυτά τα λίγα, με μίσος γιαυτόν από την πασταφλώρα!
|
|
|
4923
|
Κουβεντούλα / Πολιτικό forum / Απ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΑΝΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ....ΑΛΗΘΙΝΌ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ ΣΤΟΝ ΟΗΕ,
|
στις: Φεβρουάριος 16, 2009, 00:20:12 πμ
|
(Συνέχεια) <Όταν δάμασε τον Βουκεφάλα, κατά τον γυρισμό του και περνώντας τον Αξιό, βλέποντας το νερό, σκέφθηκε ότι ήταν μιά καλή ευκαιρία για ένα μπάνιο. Εβγαλε λοιπόν τα ρούχα του , τα ακούμπισε σε έναν βράχο, κι έπεσε στο νερό... Όταν βγήκε και θέλησε να ντυθή τα ρούχα του είχαν εξαφανισθεί.... Τα είχε κλέψει ένας Σλάβος της Μακεδονίας.> Τοτε πετάχτηκε οργισμένος ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ και άεχισε να φωνάζει: <Τί είναι αυτά που λές, οι Σλάβοι, δεν ήταν εκεί, τότε...> Οπότε ο Έλληνας εκπρόσωπος χαμογέλασε και είπε: <Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό , μπορω να ξεκινήσω την ομιλία μου....>!
|
|
|
4928
|
Κουβεντούλα / Περι ανέμων .... / Απ: Μουσειο Κινηματογραφικων Μηχανων Δημητρη Και Αρετης Πιστιολα
|
στις: Φεβρουάριος 15, 2009, 16:41:42 μμ
|
ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΚΡΗΚ ΜΑΣΑΣ , Φίλοι μας , δεν μπορείτε να φανταστείτε την συγκίνηση και την χαρά που μας δώσατε με τα μηνύματά σας, ο Μ.Βασίλειος, έγραψε: <...το συμπάσχει είναι ανθρώπινο, αλλά το συγχαίρειν είναι αγγελικόν!!!...> με λίγα λόγια σας κατατάσει μεταξύ των Αγγέλων. Να ξέρατε με πόσες θυσίες έγιναν αυτά που είδατε...!!! Αλλά Δόξα τω Θεώ, δεν το βάλαμε κάτω!... Μπορούμε να πούμε ότι και για το 2009 θα είμαστε πάλι πρώτοι παγκόσμια γιατί ήδη σπάσαμε το ρεκόρ του 2008. Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στα μουσειάκια μας, ελεύθερα και χωρίς χρήματα . Ποτέ δεν το κάναμε άλλωστε αυτό να πάρουμε λεπτά... όποτε το θελήσετε επικοινωνήστε μαζί μου, γιατί Δημόσιες και Διεθνείς σχέσεις είναι ο τομέας μου, επειδή είμαι Αντιπρόεδρος των συλλεκτικών χώρων. . Οσον αφορά το κράτος? ?.....απλά κοιμάται ροχαλίζοντας ...κανονικά !!! Οπως πάντα...! Λυπούμαι άλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.... Αμα συναντηθούμε από κοντά θα τα πούμε... Ευχαριστούμε λοιπόν πάρα πολύ, μας δώσατε κουράγιο για να συνεχίσουμε.... όπως επίσης και για τις ευχές σας , Ευχόμαστε ο Μεγαλοδύναμος να σας έχει καλά!! Με πολλή αγάπη, Δημήτρης και... Αρετή Πιστιόλα η δική... σας πασταφλώρα.!!..
|
|
|
4930
|
Μαγειρέματα / Άλλες συνταγές / ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΓΕΝΙΚΑ ΑΛΜΥΡΆ Ή ΓΛΥΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ!
|
στις: Φεβρουάριος 14, 2009, 11:30:27 πμ
|
ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΓΕΝΙΚΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΈΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΓΛΥΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ! Λίγη παράδοση Στο Πήλιο τα ονομάζουν παπαδούλες, ή παπαδιές, , Στην Κάλυμνο Φραγκοκύταρα, Στις Σέρρες παπαλούτσε.. Στην στεραιά παππούλες, Παπαλούτσες πατλούκες, Στις Σέρρες κουκουνάρες, στην Λήμνο πατλάκια , πατλάκες και δεν έχει τέλος!…..
ΤΣ 2 ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΣΥΝΤΑΓΈΣ ΤΗΣ ΒΡΉΚΑ ΣΤΙΣ <ΣΥΝΤΑΓΈΣ ΤΗΣ ΠΑΡΈΑΣ> ΠΡΙΝ ΑΠΌ ΚΑΙΡΌ ΕΊΧΑΝ ΚΑΙ ΕΙΚΌΝΕΣ ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΆΦΕΡΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΎΣΩ ΕΔΩ. ΠΆΝΤΩΣ ΤΙΣ ΜΠΑΛΊΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΙς ΣΟΚΟΛΑΤΈΝΙΕΣ ΤΙΣ ΣΤΕΡΑΙΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΠΗΓΟΥΜΕ ΣΕ ΈΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Ή ΠΑΤΑΤΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ.
Μια εύκολη συνταγή για ποπ κορν γλυκά ( γλυκιές παππούλες) απ'την Αμερική!.
Συστατικά ελαιόλαδο καλαμπόκι ζάχαρη
*(Τα συστατικά τα υπολογίζετε εσείς ανάλογα με το πόση ποσότητα θέλετε να κάνετε και το πόσο γλυκές θέλετε να τις κάνετε,μόνο το ελαιόλαδο που πρέπει να καλύπτει όλο το καλαμπόκι μέσα στην κατσαρόλα)
Οδηγίες
1. Ζεσταίνετε το λάδι. 2. Μόλις αρχίσει και παίρνει βράση σιγά σιγά ανακατεύετε σε ένα μπώλ το καλαμπόκι με τη ζάχαρη. 3. Έπειτα ρίχνετε το μίγμα μέσα στο λάδι. 4. Μόλις αρχίσουν και σπάνε τα καλαμπόκια γίνονται ένα με τη ζάχαρη και γίνονται πεντανόστιμα.
ΜΠΑΛΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΓΛΥΚΑ ΠΟΠ ΚΟΡΝ Περιγραφή Ποπ-κορν, πασπάτες, παπατούλες ή όπως αλλιώς λέγονται σε μπάλες. Ένα ιδιαίτερο στολίδι και κέρασμα για μπουφέ και παρτάκια. Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, εμφανίσιμο. Λίγα παιδιά δεν τρώνε ποπ-κορν.
Υλικά·
Ένα σακουλάκι καλαμπόκι για ποπ-κορν ·
2 γεμάτες κουτ. σούπας βούτυρο ·
1 κούπα ζάχαρη ·
2 φλυντζανάκια καφέ γλυκόζη καλαμποκιού ·
1 κουτ. τσαγιού κοφτό αλάτι
Εκτέλεση
1. Κάνουμε τα ποπ κορν χωρίς αλάτι.
Αν έχουμε μηχανή ποπκορν και χωρίς λάδι, αλλιώς με όσο λιγότερο λάδι γίνεται.
2. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά μαζί.
3. Ανακατεύουμε για να διαλυθούν καλά και βράζουμε (λίγο λιγότερο από το σιρόπι) καλά.
4. Αφήνουμε να κάνει μικρές πυκνές άσπρες φυσαλίδες και όταν πέφτει από το κουτάλι σχεδόν σταγόνα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο ίσα να κρατιέται ζεστό και να μην στερεοποιηθεί.
5. Σε ένα βαθύ ταψί ρίχνουμε λίγα ποπ κορν και με μια κουτάλα, περιχύνουμε λίγο λίγο το σιρόπι παντού. Προσοχή! Καίει πολύ το σιρόπι. Ανακατεύουμε με δυο σπάτουλες ή αφού κρυώσει λίγο με τα χέρια απαλά να μην τα σπάσουμε φροντίζοντας να αλειφτούν έστω λίγο. 6. Έπειτα παίρνουμε μια χούφτα από το ταψί και φορμάρουμε στα χέρια μας σε σχήμα μπάλας. Αν δεν γίνεται εύκολα και πέφτουν περιμένουμε να κρυώσουν λίγο ακόμα.
7. Αραδιάζουμε τις μπάλες σε μία λαδόκολλα.
8. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσουν όλα τα ποπκορν.
9. Αν θέλουμε στο τέλος με ένα κουταλάκι ρίχνουμε πάνω (ώστε να κυλήσει μέσα στη μπάλα) από κάθε μπάλα λίγο ακόμα σιρόπι. Αν ρίξουμε πολύ θα πέσει όλο κάτω και θα δημιουργηθεί μια βάση από κάτω.
10. Αν θέλουμε επίσης τα καρφώνουμε αφού κρυώσουν σε ξυλάκια από σουβλάκια και τα διακοσμούμε σαν μπουκετάκια σε μπουφέ.Το μέγεθος μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την περίπτωση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό είναι να τα κάνουμε λίγα λίγα για να μην παγώνει το σιρόπι και δεν μπορούμε να δόσουμε σχήμα. Υπάρχει στα βιολογικά μαγαζιά και σε κάποια σούπερ μάρκετ καλαμπόκι μη μεταλλαγμένο. Μια λιχουδιά που γίνεται διαιτιτική αν μειώσουμε την ποσότητα σιροπιού που θα βάλουμε σε κάθε μπάλα. Μπορούμε να δώσουμε χρώμα βουτώντας τα απαλά σε ένα μπωλ με χρωματιστά τρουφάκια. Η συνταγή είναι ελεύθερη γλουτένης. Ελέγξτε μόνο τα τρουφάκια αν τα βάλετε. Τη συνταγή είναι από τον Καναδα. · · Σοκολατένια ποπκόρν οτι πρέπει για τα μικρά παιδάκια! Ιδανικό και για παιδικό πάρτυ!! Υλικά 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
1 κούπα καλαμπόκι
1 κουβερτούρα
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να κάψει, ρίχνουμε το καλαμπόκι και φτιάχνουμε τα ποπκόρν.
2. Έχουμε λιώσει σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα και κυλάμε τις παπαλούτσες στη σοκολάτα.
ΚΑΛΉ ΔΙΑΣΚΈΔΑΣΗ !!!
|
|
|
4931
|
Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Για τα μικροκυματα μιλησαμες Ας μιλησουμε τώρα ! Τί γνωρίζετε;
|
στις: Φεβρουάριος 14, 2009, 10:45:08 πμ
|
Μηνύματα προς ...ναυτιλομένους!!! Philadelphia, Ευχαριστώ για την πληροφορία σου, τα φιλιά μου σε σένα και στο ξαδελφάκι μου. Να βρεθούμε καμιά μέρα.... Κι εγώ το φούρνο μικροκυμάτων μόνο για ζέσταμα τον χρησομοποιώ ή για κανένα σαγανάκι.Συνέχισε Πασταφλόρα όλοι μαθαίνουμε συνεχώς και συ τα πας πολύ καλά.
Iwanna, Λοιπόν πιθανόν σήμερα να δημοσιεύσω στις συνταγές μελών το σαγανάκι στο χαρτί για..... μικροκυματούδες...! Κυρία Αρετή έχετε συνταγή για ποπ κορν στο φουρνάκι; Εννοώ σπιτικά ποπ κορν;;; Γιατί εγώ έχω φτιάξει μόνο αυτά που είναι έτοιμα σε σακουλάκι στο σούπερ, αλλά δεν είναι νόστιμα....
Marinaki , Αγάπη μου το σπιτικό ποπ κορν γίνεται στην κατσαρόλα, πές μου αν θέλεις να σου γράψω την συνταγή. Εγώ κάνω και στα μικροκύματα ένα ποπ κορν σε συσκευασία που μ αυτήν το ψήνω, είναι ινδιάνικης προέλευσης τα έχει όλα μέσα..., και υπάρχει σε πολλές παραλλαγές η ίδια μάρκα . Εγώ κάνω με τυρί τσένταρ, υπάρχει και σκέτο, και κάτι άλλο νομίζω, και είναι σε ένα κουτί σκούρο που έχει 2 φακελάκια-δόσεις. Είναι νοστιμώτατο! Το πουλάει ο Σκλαβενίτης ατο τέρμα Αχαρνών. δεν ξέρω μπορεί να το βρής και αλλού... Πάντως όπου καινα το φτιάχνεις, μπορείς να το νοστιμήσεις κάνοντας παραλλαγές διάφορες. (Βλέπε νέο θέμα φόροθμ μαγειρέματα συνταγές τώρα που να το κατατάξω..? θα ειδώ...! Ψάξε και θα τό βρής που θα τοι γράψω...! Θάναι για σένα και όχι μόνο.....! Χρόνια πολλά σε όσους είναι ερωτευμένοι, ανύπαντροι ... και παντρεμένοι!!!
|
|
|
4933
|
Μαγειρέματα / Σαλάτες - Φρούτα / Απ: Τα μήλα της Χιονάτης (Κομπόστα μήλων)
|
στις: Φεβρουάριος 13, 2009, 14:10:22 μμ
|
Εγώ, την πρώτη μου, μιά που ήταν γαλλική , και ήταν πάρα πολύ καλή, την είχα βρεί στον Σκλαβενίτη στο τέρμα Αχαρνών. και μια άλλη που έχω τώρα ελληνική από ρόδι πάλι,<σιροπι γρεναδίνης ποτοποιία Στράτος> την πήρα από το Μάϊ Μαρκετ. Καί οι δυό είναι χωρίς αλκοόλ και μπορούμε να τις προσθέσουμε και στα κοκτέλς, που έχουν αλκοόλ, να πάρουν άλλο χρώμα ή ανάλογα με το ειδικό βάρος των άλλων ποτών που έχει το κοκτέλ μας να κάνουμε <ριγέ> ποτά!!! να βάψουμε ζύμες από μάρτζιπαν και άλλες, μόνον με λίγες σταγόνες ρόδι, ή πράσινης μέντας.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|