|
|
|
|
|
|
|
|
4938
|
Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Για τα μικροκυματα μιλησαμες Ας μιλησουμε τώρα ! Τί γνωρίζετε;
|
στις: Φεβρουάριος 13, 2009, 11:17:57 πμ
|
Σαε ευχαριστώ όλες για για τα σχόλια - πληροφορίες σας, Και εγώ επίσης , το χρησιμοποιώ κατά κόρον για ζέσταμα , για ξεπαγωτήρι, για κομπόστες, για διατήρηση ζεστού φαγητού, γι να ψήσω φρούτα , κομπόστες και γλυκοποατάτες, και για να γρατινάρω κρέπες με τυρί άν έχω λίγες. Α! και να κάνω ποπ- κόρν, θα σα το γράψω στις συνταγές! Ηδη σας έστειλα συνταγή < ξυνόμηλου κομπόστας χωρίς ζάχαρη> ειδικά με τα μικροκύματα! Αυτά τα λίγα , Ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας . με αγάπη Πασταφλώρα
|
|
|
4940
|
Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Για τα μικροκυματα μιλησαμες Ας μιλησουμε τώρα ! Τί γνωρίζετε;
|
στις: Φεβρουάριος 13, 2009, 00:24:34 πμ
|
Ας ξεκινήσουμε τούτο το θέμα, κι όσοι γνωρίζετε κάτι, πείτε το. Στο...σκαμνί λοιπόν τα..μικροκύματα.... Επειδή γνωρίζω ελάχιστα θέλω να μάθω περισσότερα... και εγω θα σας γράψω μερικές συνταγές μου εν καιρώ... Ηδη γνωρίζω ότι ένας τρόπος να μαγειρέψω γρήγορα ειναι τα μικροκύματα ή ραδιοκύμματα (ερτζιανά(?), είναι όμως ασφαλής; Τα κατάλληλα υλικά των σκευών που χρειάζομαι γιαυτό, είναι από ειδικό κεραμικό, ειδικό γυαλί, ειδική πορσελάνη αλλά και χαρτί.πωε μπορώ να ξεχωρίσω τα καράλληλα < ειδικά> υλικά ; και τι ιδιότητες έχουν αυτά; Μα, δεν είναι ζεστά όταν τα βγάζουμε από αυτόν τον φούρνο, και δεν σκάζουν σε φλούδες όπως η μελαμίνη! Σκεύη πλαστικά γυάλινα και κεραμικά που καίνε δεν είναι κατάλληλα για μικροκύματα. Γνωριζω επίσης ότι τα απλά θερμικά κύματα ψήνουν από έξω προς τα μέσα τις τροφές και γιαυτό ροδίζουν και κάνουν κρούστες. Σε αντίθεση με τα μικροκύμματα που ψήνουν ανάποδα, δηλαδή ψήνουν από την καρδιά του φαγητού προς τα έξω. Καί τώρα εσείς τι άλλο γνωρίζετε; Μπορω να συμπληρώσω τις γνώσεις μου από εδώ; Βοηθήστε με... Διότι γηράσκω αει διδασκομένη Ευχαριστώ.
|
|
|
4941
|
Εμείς, το GreekMasa ... / Τεχνική Υποστήριξη / λόγια της μάσας.....
|
στις: Φεβρουάριος 12, 2009, 20:23:57 μμ
|
Σ ευχαριστώ πολύ κ. Αρχο, οι οδηγίες σου ελήφθησαν, δεν μπορεί να μεβάλουν τα στοιχεία που μου έστειλες στην ιστοσελίδα που μου εγραψες, λόγω προβλήματος του ταχ/μείου yahoo. Tώρα είμαι στο άρθρο μου και δεν βλέπω πως το συμπτύξατε; δεν μπορώ να καταλάβω... ομως οπως και να τόφτιαξες σουχω εμπιστοσύνη γιατί θέλεις το καλό μας και της ιστοσελίδας. πράγμα που το θέλουμε και εμείς. και εγώ το ίδιο θέλω... Πάντως μη μου πη....ε...; τα κατάφερα μόνη μου να δημοσιεύσω επι τέλους και εγώ κάτι.... κάθε μέρα και καλίτερα. Έπίσης τα ανιμέΙσον της Μαίρης με τον γατούλη εμαθα και κατάφερα να αποθηκεύσω μόνη μου! Σ ευχαριστώ που μέσω της ιστοσελίδας σου μου δίνεις την ευκαιρία να μαθαίνω...
Γηράσκω, αεί διδασκομένη.....!!! Ειλικρινά πασταφλώρα
|
|
|
4944
|
Μαγειρέματα / Σαλάτες - Φρούτα / Απ: Τα μήλα της Χιονάτης (Κομπόστα μήλων)
|
στις: Φεβρουάριος 12, 2009, 17:41:37 μμ
|
για την Ατα, σου έστειλα την απάντησή μου ελπίζω να την είδες, διότι δεν την βλέπω δημοσιευμένη. Λοιπόν η ποσότητα του νερού εξαρτάται από την ποσότητα του σιροπιολυ που επιθυμείς. αι φυσικά δεν την κάνουμε μέλι... το σιροπάκι να είναι αραιό....
|
|
|
4947
|
Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Παιχνίδια / Απ: Λογια της ...μασας! Για τους καλοπερασακηδες και τις μαγειρισσες γυναικες τους!.
|
στις: Φεβρουάριος 12, 2009, 15:28:25 μμ
|
Τότε γιαυτό μπαίνεις στις σελίδες των συνταγών, χορταίνεις βλέποντας.... μην το γελάς! Το ίδιο παθαίνω και εγώ. Εσύ πάλι είσαι λεπτός σαν τον άνδρα μου επί 60 χρόνια 50 κιλά. Όσο έγραφε το πέϊ μπούκ του στον στρατό!!! Οσο για τπν Θάνο όλο μπηχτές και κακιούλες είναι... απλές διαδόσεις παιδάκι μου...!
Τελικά Δημητράκη μου ναι , κάνει την πάπια, και χορεύει κι από πάνω, να δούμε πιός θα χορέψει τελευταίος!... διάβασέ την συνταγή μου στο φόρουμ για τα μήλα της Χιονάτης... να μου πης την γώμη σου...
|
|
|
4948
|
Μαγειρέματα / Σαλάτες - Φρούτα / Τα μήλα της Χιονάτης (Κομπόστα μήλων)
|
στις: Φεβρουάριος 12, 2009, 15:07:59 μμ
|
Σήμερα θα σα δώσω μια πολύ υγιεινή, νόστιμη και πολύ εμφανίσημη κομπόστα για όλους και ιδίως θα κάνει τα παιδιά να θέλουν να φάνε κι άλλη... ειναι : ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΗΣ ...ΧΙΟΝΑΤΗΣ!
Θα χρειαστούμε :
Μήλα καθαρισμένα ολόκληρα, που έχουμε αφαιρέσει από το κέντρο τους τα κουκούτσια, με το ειδικό μηχάνημα.
1 ποτήρι νερό (η ποσότητα εξαρτάται από το πόσα μήλα έχουμε και πόσο βρασμένα τα θέλουμε)
1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ακατέργαστη καφέ, (μπορούμε να την κάνουμε και με άσπρη, ή για περιπτώσεις διαβητικών με ασπαρτάμη, ή splenda γλυκαντική σκόνη τις ανάλογες ποσότητες)
1 μεγάλο ξύλο κανέλας,
σιρόπι γρεναδίνης (από απόσταγμα ροδιού χωρίς αλκοόλ) από 1 κουταλιά σούπας μέσα στο κέντρο κάθε μήλου , και 1 κουτσλά σούπας περιχύνουμε εξωτερικά το κάθε μήλο.
Εκτέλεση Σε μιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο, τοποθετούμε τα μήλα καθαρισμένα , την κανέλα, το νερό και τα περιχύνουμε με την ζάχαρη η την γλυκαντική σκόνη. μέσα και έξω.Κλείνουμε την κατσαρόλα και βάζουμε στο φούλ να πάρει βράση και να αχνιστούν τα μήλα σε λίγα λεπτά περίου 5-10΄εξαρτάται από την ποσότητα. Κατεβάζουμε την φωτιά στο μισό του 1. μόλις ιδούμε να παίρνουν την όψη (χρώμα) της κομπόστας, και ρίχνουμε το σιρόπι της γρεναδίνης στο κέντρο του καθε μήλου από μιά κουταλιά, και γύρω γύρω από το κάθε μήλο μοιράζουμε τις υπόλοιπες. Μόλις πάρουν χρώμα από επάνω, γυρίζουμε με ένα κουταλάκι τα μήλα και προσθέτουμε άν δέν έχουν καλά ροδίσει λίγο ακόμη σιρόπι εκεί που είναι αχρωμάτιστα. ακεπάζουμε και αφήνουμε 1-2 να πάρουν πιό ομοιόμορφο χρώμα. Σβύνουμε την φωτιά Η κομπόστα μας είναι έτοιμη υγιεινή και πολύ εμφανίσιμη.
Λέω παραπάνω υγιεινή διότι εκτός από το μήλο που είναι πολύ ωφέλιμο, το ρόδι είναι θαυμάσιο αντιοξειδωτικό. Επίσης η κανέλα, κάνει καλό στο ζάχαρο, και η καφέ ή μαύρη ζάχαρη πιό υγιεινή από την άσπρη....
|
|
|
4950
|
Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Παιχνίδια / Απ: Λογια της ...μασας! Για τους καλοπερασακηδες και τις μαγειρισσες γυναικες τους!.
|
στις: Φεβρουάριος 12, 2009, 13:55:00 μμ
|
Μπράβο μελιτάκι μου και τα δικά σου συμπληρώματα είναι υπέροχα! Πώς μου ξέφυγαν...! Ωραίο πράγμα νάσαι καλοπερασσάκιας, , και πολύ δημιουργικό να μαγειρεύεις, αλλά να μήν καταφέρεις να γίνεις ...σκλαβα της κουζίνας! Ούτε κοιλιόδουλος..! Χρειάζεται να μπορούμε και να απολαμβάνουμε τα έργα μας, και πάνω από όλα να μην γίνεται κατάχρηση .... παν μέτρον άριστον, για να μην έχουμε και προβλήματα υγείας.... Μερικοί καλοφαγάδες διάσημοι, και μάλιστα ορισμένοι ήταν και φοβεροί μάγειροι ήταν ο Λούκουλος , ο Παβαρότι αυτοί είναι από αυτούς που μόνον απολάμβαναν, και ο Νερούντα , και ο Μαέστρος ο περίφημος Ροσσίνι ήταν όχι μόνον λιχούδης και καλοφαγάς αλλά μαγείρευε και φανταστικά αυτοσχεδιάζιντας, μα ς άφησε δε πάρα πολλές νόστιμες συνταγές του... τόσον για φαγητά όσον και για γλυκά...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|