GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 28, 2024, 09:43:44 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: « 1 ... 70 71 72 [73]
1081  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Παιχνίδια / Σας ρωτώ και απαντάτε. Συμμετέχετε προσπαθώντας να λύσετε μια σπαζοκεφαλιά στις: Φεβρουάριος 24, 2009, 00:00:50 πμ
Σκεφθείτε  και γράψτε μου: Πως μπορεί να γίνει ορθή η παρακάτω σχέση  προσθέτοντας μόνον μιά γραμμή , όπου θέλετε εσείς:!!?Απορία?
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              5   +  5  +  5  = 5 5  0  b]




Οποιος το βρεί,  προτείνει μιά καινούργια σπαζοκεφαλιά!!! Συμφωνείτε;
1082  Κουβεντούλα / Πολιτικό forum / Που (σε ποιό τηλέφωνο) μπορώ να ψηφίσω για τον μεγαλύτερο ΄Ελληνα; Ποιός είναι; στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 14:53:22 μμ
Αγαπητοί μου φίλοι,
Μήπως μπορε'ιτε να μου πείτε σε ποιό τηλέφωνο μπορώ να ψηφίσω για τον μεγαλύτερο ΄Ελληνα που δόξασε την ΄Ελλάδα;  Έγινε ψηφοφορία και γίνεται ακόμα,   και δεν ξέρω σε ποιό τηλέφωνο να ψηφίσω, γιαυτόν η και γιαυτούς που  δόξασαν και τίμησαν την Ελλάδα, τα όπλα , την κουλτούρα, τον πολιτισμό, τους ανδρείους που έδωσαν το αίμα τους, τους σοφούς και φιλοσόφους  τους ολυμπιονίκες,  τους Δασκάλους του Γένους,που ανεδείχθηκαν και ανέδειξαν την  πατρίδα μας, αυτούς που στόλισαν την ΄Ελλάδα  με αθάνατα Μνημεία και κομψοτεχνήματα και στόλισαν  την λογοτεχνία της με  την κουλτούρα τους και τις  δυνατές του πέννες,!!!Που μπορώ να ψηφίσω Απορία Πείτε μου...?

Προχθές , την Δευτέρα , στην   τηλεόραση  στο ΣΚΑΥ , είδα οτι  διαπράττεται η μεγαλύτερη αδικία εις βάρος των Ελλήνων που δόξασαν  και μεγαλούργησαν, υπό αντίξοες συνθήκες, και μας παρέδοσαν την πιό ωραία πολιτιστική κληρονομιά!...

Θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ, και σας συνιστώ να κάνετε και σεις το ίδιο...Διότι:

Με ποιό Δικαίωμα  εμείωσαν, τον Μ.Αλέξανδρο; τον Σωκράτη; τον Αριστοτέλη,  τον Περικλή, τον Κ.Καραμανλή,  και άλλους πολλους,  για να αναδείξουν άξιους  να υψωθούν τους: Αγγελόπουλουο Γαβρά, Κ.Σιμήτη; τον  Λαζόπουλο, καλός και άξιος σαν ηθοποιός, , αλλά δενείναι και ο πρώτος!...ούτε αυτός ούτε  οι προηγούμενοι Σημήτης  Γαβράς,και Αγγελόπουλος που τάχα ανέδειξαν την Έλλάδα (μεταξύ , μας την τσέπη τους μόνον  ανέδειξαν!)

Που είναι ο Κ.Καραμανλής, η Μούσχουρη,Κων/νος ο Ά΄, ο Π.Μελάς,  και όλοι  οι άλλοι  υπέροχοι της αρχαιότητας, , ο Πυθαγόρας ο Σάμιος, Ο Όμηρος,,και τόσοι και τόσοι άλλοι ένδοξοι ΄Ελληνες, που δεν χωρούν βιβλία,  όσα και νάχουμε, για να γραφτούν τα ένδοξα κατορθώματά τους;

Όπως βλέπουμε, φίλοι μου  όχι μόνον δεν γίνεται ψηφοφορία, αλλά πολιοτιστική ...σφαγή, όλων των ενδόξων...!

Μήπως θάπρεπε, να μιλήσουμε?  να φωνάξουμε ? να διαμαρτυρηθούμε, και τελος πάντων να ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ Απορία!!!!! και όλοι εμείς που πιστεύουμε τα ίδια:Απορία??, Η θα τα περάσουμε στην <...μούγκα στην στρούγκα ..> και... θα σιωπήσουμε, αφήνοντας  να προωθούνται  ...οι ομοιδεάτες  τους και μόνον αυτοί?Απορία?

Θα το περάσουμε  έτσι στα μουγγά?Απορία Όπως έμεινε το θέμα του Παρθενώνα  έξω από τα Θαύματα του Κόσμου??!!
1083  Κουβεντούλα / Πολιτικό forum / ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΑΝΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ....ΑΛΗΘΙΝΌ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ ΣΤΟΝ ΟΗΕ, στις: Φεβρουάριος 15, 2009, 23:56:50 μμ
το παρακάτω επεισόδιο είναι γεγονός, και συνέβη πράγματι στον ΟΗΕ.
Στοιχομυθία  Σκοπιανού και Έλληνα εκπροσώπου μας
Ένα λαμπρό υπόδειγμα ρητορικης και πολιτικής , από πρόσφατη συνεδρίαση της  Γ.Σ.  τών Ηνωμένων Εθνών,που έκανε την Διεθνή Κοινότητα να χαμογελάσει: <ο λόγος του Ελληνα μόνιμου στον ΟΗΕ:

<Πρίν ξεκινήσω θα σα πώ κάτι για τον Μ.Αλέξανδρο.
1084  Μαγειρέματα / Άλλες συνταγές / ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΓΕΝΙΚΑ ΑΛΜΥΡΆ Ή ΓΛΥΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ! στις: Φεβρουάριος 14, 2009, 11:30:27 πμ
ΠΟΠ  ΚΟΡΝ  ΓΕΝΙΚΩΣ   ΕΛΛΗΝΙΚΈΣ  ΑΛΜΥΡΕΣ  ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ  ΓΛΥΚΕΣ  ΣΥΝΤΑΓΕΣ!
 
Λίγη παράδοση
Στο Πήλιο τα ονομάζουν παπαδούλες, ή παπαδιές, , Στην Κάλυμνο Φραγκοκύταρα, Στις Σέρρες παπαλούτσε.. Στην στεραιά  παππούλες, Παπαλούτσες πατλούκες, Στις  Σέρρες κουκουνάρες, στην Λήμνο πατλάκια , πατλάκες και  δεν έχει τέλος!…..


ΤΣ 2 ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΣΥΝΤΑΓΈΣ ΤΗΣ ΒΡΉΚΑ ΣΤΙΣ <ΣΥΝΤΑΓΈΣ ΤΗΣ ΠΑΡΈΑΣ> ΠΡΙΝ ΑΠΌ ΚΑΙΡΌ  ΕΊΧΑΝ ΚΑΙ ΕΙΚΌΝΕΣ ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΆΦΕΡΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΎΣΩ  ΕΔΩ. ΠΆΝΤΩΣ ΤΙΣ   ΜΠΑΛΊΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΙς ΣΟΚΟΛΑΤΈΝΙΕΣ ΤΙΣ ΣΤΕΡΑΙΩΝΟΥΜΕ ΣΕ  ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΠΗΓΟΥΜΕ ΣΕ  ΈΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Ή ΠΑΤΑΤΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ.

Μια εύκολη συνταγή για  ποπ κορν  γλυκά ( γλυκιές παππούλες) απ'την Αμερική!.

Συστατικά
ελαιόλαδο
καλαμπόκι
ζάχαρη

*(Τα συστατικά τα υπολογίζετε εσείς ανάλογα με το πόση ποσότητα θέλετε να κάνετε και το πόσο γλυκές θέλετε να τις κάνετε,μόνο το ελαιόλαδο που πρέπει να καλύπτει όλο το καλαμπόκι μέσα στην κατσαρόλα)

Οδηγίες

1.   Ζεσταίνετε το λάδι.
2.   Μόλις αρχίσει και παίρνει βράση σιγά σιγά ανακατεύετε σε ένα μπώλ το καλαμπόκι με τη ζάχαρη.
3.   Έπειτα ρίχνετε το μίγμα μέσα στο λάδι.
4.   Μόλις αρχίσουν και σπάνε τα καλαμπόκια γίνονται ένα με τη ζάχαρη και γίνονται πεντανόστιμα.

ΜΠΑΛΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΓΛΥΚΑ ΠΟΠ ΚΟΡΝ
                                     
Περιγραφή
Ποπ-κορν, πασπάτες, παπατούλες ή όπως αλλιώς λέγονται σε μπάλες. Ένα ιδιαίτερο στολίδι και κέρασμα για μπουφέ και παρτάκια. Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, εμφανίσιμο. Λίγα παιδιά δεν τρώνε ποπ-κορν. 

Υλικά·   

Ένα σακουλάκι καλαμπόκι για ποπ-κορν ·   

2 γεμάτες κουτ. σούπας βούτυρο ·   

1 κούπα ζάχαρη ·   

2 φλυντζανάκια καφέ γλυκόζη καλαμποκιού ·   

1 κουτ. τσαγιού κοφτό αλάτι

Εκτέλεση

1. Κάνουμε τα ποπ κορν χωρίς αλάτι.

Αν έχουμε μηχανή ποπκορν και χωρίς λάδι, αλλιώς με όσο λιγότερο λάδι γίνεται.


2. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά μαζί.

3. Ανακατεύουμε για να διαλυθούν καλά και βράζουμε (λίγο λιγότερο από το σιρόπι) καλά.

4. Αφήνουμε να κάνει μικρές πυκνές άσπρες φυσαλίδες και όταν πέφτει από το κουτάλι σχεδόν σταγόνα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο ίσα να κρατιέται ζεστό και να μην στερεοποιηθεί.

5. Σε ένα βαθύ ταψί ρίχνουμε λίγα ποπ κορν και με μια κουτάλα, περιχύνουμε λίγο λίγο το σιρόπι παντού. Προσοχή! Καίει πολύ το σιρόπι. Ανακατεύουμε με δυο σπάτουλες ή αφού κρυώσει λίγο με τα χέρια απαλά να μην τα σπάσουμε φροντίζοντας να αλειφτούν έστω λίγο. 6. Έπειτα παίρνουμε μια χούφτα από το ταψί και φορμάρουμε στα χέρια μας σε σχήμα μπάλας. Αν δεν γίνεται εύκολα και πέφτουν περιμένουμε να κρυώσουν λίγο ακόμα.

7. Αραδιάζουμε τις μπάλες σε μία λαδόκολλα.

8. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσουν όλα τα ποπκορν.

9. Αν θέλουμε στο τέλος με ένα κουταλάκι ρίχνουμε πάνω (ώστε να κυλήσει μέσα στη μπάλα) από κάθε μπάλα λίγο ακόμα σιρόπι. Αν ρίξουμε πολύ θα πέσει όλο κάτω και θα δημιουργηθεί μια βάση από κάτω.

10. Αν θέλουμε επίσης τα καρφώνουμε αφού κρυώσουν σε ξυλάκια από σουβλάκια και τα διακοσμούμε σαν μπουκετάκια σε μπουφέ.Το μέγεθος μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την περίπτωση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό είναι να τα κάνουμε λίγα λίγα για να μην παγώνει το σιρόπι και δεν μπορούμε να δόσουμε σχήμα.
Υπάρχει στα βιολογικά μαγαζιά και σε κάποια σούπερ μάρκετ καλαμπόκι μη μεταλλαγμένο.
Μια λιχουδιά που γίνεται διαιτιτική αν μειώσουμε την ποσότητα σιροπιού που θα βάλουμε σε κάθε μπάλα.
Μπορούμε να δώσουμε χρώμα βουτώντας τα απαλά σε ένα μπωλ με χρωματιστά τρουφάκια.
Η συνταγή είναι ελεύθερη γλουτένης.
 Ελέγξτε μόνο τα τρουφάκια αν τα βάλετε.
Τη συνταγή είναι  από τον Καναδα. ·   
·   
Σοκολατένια ποπκόρν οτι πρέπει για τα μικρά παιδάκια! Ιδανικό και για παιδικό πάρτυ!!
   
Υλικά
 
2 κουτ. σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο

1 κούπα καλαμπόκι

1 κουβερτούρα


Εκτέλεση

1.   Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να κάψει, ρίχνουμε το καλαμπόκι και φτιάχνουμε τα ποπκόρν.

2.   Έχουμε λιώσει σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα και κυλάμε τις παπαλούτσες στη σοκολάτα.

                                    ΚΑΛΉ  ΔΙΑΣΚΈΔΑΣΗ !!!
1085  Εμείς, το GreekMasa ... / Τεχνική Υποστήριξη / συνημένο αρχείο ? στις: Φεβρουάριος 12, 2009, 15:33:04 μμ
Δημήτρητσου,
σε παρακαλώ  γράψε μου πως να βάλω την επισήμανση < νέο> στο νέο  μου άρθρο;
                         ευχαριστώ εκ των προτέρων..
1086  Μαγειρέματα / Σαλάτες - Φρούτα / Τα μήλα της Χιονάτης (Κομπόστα μήλων) στις: Φεβρουάριος 12, 2009, 15:07:59 μμ
Σήμερα θα σα δώσω μια  πολύ υγιεινή, νόστιμη και πολύ εμφανίσημη κομπόστα  για όλους και ιδίως θα κάνει τα παιδιά να θέλουν να φάνε κι άλλη... ειναι :
  ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΗΣ ...ΧΙΟΝΑΤΗΣ!

Θα χρειαστούμε :

Μήλα καθαρισμένα  ολόκληρα,  που έχουμε αφαιρέσει από το κέντρο  τους τα κουκούτσια,  με το ειδικό μηχάνημα.

1 ποτήρι νερό  (η ποσότητα εξαρτάται από το πόσα μήλα έχουμε και πόσο βρασμένα τα θέλουμε)

1 1/2  κουταλιά της σούπας ζάχαρη   ακατέργαστη καφέ, (μπορούμε να την κάνουμε και με άσπρη, ή για περιπτώσεις διαβητικών  με ασπαρτάμη, ή  splenda γλυκαντική σκόνη τις ανάλογες ποσότητες)

1 μεγάλο ξύλο κανέλας,

σιρόπι γρεναδίνης (από απόσταγμα ροδιού  χωρίς αλκοόλ) από 1  κουταλιά σούπας μέσα στο κέντρο κάθε μήλου , και 1  κουτσλά  σούπας  περιχύνουμε εξωτερικά το κάθε μήλο.

Εκτέλεση
Σε μιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο, τοποθετούμε τα μήλα καθαρισμένα , την κανέλα, το νερό  και τα περιχύνουμε με την ζάχαρη  η την γλυκαντική σκόνη. μέσα και έξω.Κλείνουμε την κατσαρόλα και  βάζουμε στο φούλ να πάρει βράση και  να αχνιστούν τα μήλα  σε λίγα λεπτά περίου 5-10΄εξαρτάται από την ποσότητα. Κατεβάζουμε  την φωτιά στο  μισό του 1. μόλις ιδούμε να παίρνουν την όψη (χρώμα) της κομπόστας, και   ρίχνουμε το σιρόπι  της γρεναδίνης  στο κέντρο  του καθε  μήλου από μιά κουταλιά, και  γύρω γύρω  από το κάθε μήλο μοιράζουμε τις υπόλοιπες. Μόλις πάρουν χρώμα από επάνω, γυρίζουμε  με ένα κουταλάκι τα μήλα και προσθέτουμε άν δέν έχουν καλά ροδίσει λίγο ακόμη σιρόπι  εκεί που είναι  αχρωμάτιστα. ακεπάζουμε και αφήνουμε  1-2  να πάρουν πιό ομοιόμορφο χρώμα. Σβύνουμε την φωτιά  Η κομπόστα μας είναι έτοιμη  υγιεινή και πολύ εμφανίσιμη.

Λέω παραπάνω υγιεινή διότι εκτός από το μήλο που είναι πολύ ωφέλιμο, το ρόδι είναι θαυμάσιο αντιοξειδωτικό. Επίσης η κανέλα, κάνει καλό στο ζάχαρο, και η καφέ ή μαύρη ζάχαρη  πιό υγιεινή  από την άσπρη....
1087  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Παιχνίδια / Λογια της ...μασας! Για τους καλοπερασακηδες και τις μαγειρισσες γυναικες τους!. στις: Φεβρουάριος 11, 2009, 14:58:04 μμ
Η ΤΕΧΝΗ ΘΕΛΕΙ ΜΑΣΤΟΡΗ   ΚΑΙ Η ΦΑΒΑ ΘΕΛΕΙ ...ΛΑΔΙ!

ΤΙ  ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΟΜΙΚΗ  ΒΟΜΒΑ , ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ...ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΕΙΝΑ!??!!

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ...ΤΡΩΩ ΛΙΓΟΤΕΡΟ....

Ο ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ , ΕΙΝΑΙ Ο...ΧΟΡΤΑΣΜΕΝΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ!

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΠΙΑΝΕΤΑΙ  ΑΠΟ ΤΟ... ΣΤΟΜΑΧΙ!!

ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ   ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ <ΦΑΕ ΛΑΔΙ....>

Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΘΑ ΜΕ... ΦΑΕΙ...(γιαυτούς που περνάνε όλη την ημερα  ...μαγειρεύοντας.)

Και ενα αφιερωμα στις  αγαπημενες μας  τηγανητες πατατες γραμμενο  απο τον  λιχουδη ποιητη  ...Παμπλο Νερουδα!
 
                                                      ΩΔΗ
                             ΣΤΙΣ  ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ  ΠΑΤΑΤΕΣ !!!
                   
 
                                               Τσιτσιρίζει
                                                    το λάδι
                                                ζεσταίνοντας
                                         τη χαρά του κόσμου.
                                               Οι τηγανητές
                                                    πατάτες
                                                  μπαίνουν
                                                   στο τηγάνι
                                             σαν  χιονισμένα
                                                     φτερά
                                            πρωινού κύκνου
                                               και βγαίνουν
                                   χρυσωμένες από το τσιτσιριστό
                                           κεχριμπάρι της ελιάς.
 
                                         
                                                     Το σκόρδο
                                                τους προσθέτει
                                            το γήινο άρωμά του,
                                                       το πιπέρι,
                                 σκόνη που πέρασε από τους υφάλους,
                                                          και
                                                     ντυμένες 
                                                         ξανά
                              με φιλντισένιο  κοστούμι, γεμίζουν το πιάτο
                                   με την επανάληψη της αφθονίας τους
                                 και τη  γήινη γευστική τους  απλότητα…..
   
     
                                            Επιλογή  από το  έργο του
                                                   NERUDA PABLO
                                              ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ  ΠΟΙΗΣΗ


ηταν ενα μικρο αφιερωμα  σε ολους (ες) ασχολουνται με  τα μαγειρεμματα και την καταναλωση τους δια της...μασας!!!!! 
                               με αγαπη,  απο την
                                   πασταφλωρα
Σελίδες: « 1 ... 70 71 72 [73]