GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 19, 2024, 20:18:07 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 ... 85 86 87 [88] 89 90 »
1306  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Zύμες ολικής άλεσης στις: Ιούνιος 04, 2008, 23:01:51 μμ
Καλησπέρα Γιάννα ,
Μόλις τώρα ξεφούρνισα κι απολαμβάνω τη μυρωδιά του
1307  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Zύμες ολικής άλεσης στις: Ιούνιος 04, 2008, 13:54:28 μμ
ata να χαίρεσαι τα δυό σου παιδάκια βάλτα να ζυμώσουν και δε θα χάσεις μετά από χρόνια θα με θυμιθείς.

Εμένα τα έβαζε η γιαγιά στο χωριό τα καλοκαίρια όταν ήταν πολύ μικρά και μια ωραία μέρα όταν μεγάλωσαν λίγο μου είπαν εμείς γιατί δε ζυμώνουμε και γιατί δεν ανοίγουμε φύλλο.
Τώρα ζυμώνουν και ανοίγουν φύλλο στο Λονδίνο
καλή επιτυχία και πάλι

1308  Εμείς, το GreekMasa ... / Ιούνιος 2008 / Απ: Τετάρτη 4/6/2008, Τι θα φάμε σήμερα στις: Ιούνιος 04, 2008, 13:39:23 μμ
Σήμερα σπανακόριζο με ντοματοσαλάτα  και τυράκι φέτα
Καλή συνέχεια
1309  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Zύμες ολικής άλεσης στις: Ιούνιος 04, 2008, 10:54:32 πμ
Κορίτσια μη σας πιάνει πανικός όλα είναι απλά αν χρειαζόταν πολύ χρόνο καμμιά εργαζόμενη (όπως κι εγώ φυσικά) δεν θα ζύμωνε.
Λοιπόν έχουμε λύσεις
1 Ζυμώνουμε σε κάδο του μίξερ, εφόσον έχουμε μεγάλο μίξερ με  γάντζο για ζύμες (προσοχή με τα μικρά μίξερ μπορείτε να ζυμώσετε λίγο στην αρχή γιατί αλλιώς θα το κάψετε όπως έκανα κι εγώ) . Βέβαια θα βάλετε και τα χεράκια σας  πρός το τέλος για να έχετε και τη χαρά του ζυμώματος .Δεν υπάρχει ώρα ακριβώς
α.Πρέπει η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης .
β.Να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια σας
3γ.Όταν πιέζετε τη ζύμη με το δάκτυλό σας να μην αφήνει λακουβίτσα αλλά να επανέρχεται.
Με το ζύμωμα το αλεύρι αναπτύσσει τη γλουτένη του, μια ουσία που δίνει συνοχή και ελαστικότητα στη ζύμη
2. Αν έχετε αρτοποιητή και δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα προγράμματά του ζυμώνετε στ πρόγραμμα  για ζύμες ή για πίτσα (εγω αυτό κάνω όταν θέλω να το ψήσω στο φούρνο προσθέτοντας σπόρους κ. α.) και μετά το βάζετε στο ταψί  ή φόρμα για τα περεταίρω.
3. Ίσως και πιό δύσκολο ζυμώνουμε με τα χεράκια μας μέσα σε μια λεκάνη  τίποτα όμως ακατόρθωτο γιατί δεν πρόκειται να ζυμώσετε μεγάλες
ποσότητες, κι όπως λέει η κ. Εύη Βουτσινά στο βιβλίο της΄΄ Άρτος ο Περιούσιος΄΄ , και ένα παιδί μπορεί να ζυμώσει εύκολα!!!
Καλή σας επιτυχία και πάλι Ανεση
1310  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Zύμες ολικής άλεσης στις: Ιούνιος 03, 2008, 19:02:27 μμ
Καλή  επιτυχία περιμένω νέα σου. Χαμόγελο
1311  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Zύμες ολικής άλεσης στις: Ιούνιος 03, 2008, 16:05:29 μμ
Ακριβώς έτσι  Κλείσιμο ματιού
1312  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Zύμες ολικής άλεσης στις: Ιούνιος 03, 2008, 15:14:47 μμ
Δεν βγάζεις το ψωμί από το φούρνο όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία στους 180 βαθμούς οπότε ο συνολικός χρόνος ψησίματος είναι περίπου 45 λεπτά.
1313  Εμείς, το GreekMasa ... / GreekMasa happenings / Απ: Ας βρεθούμε.... στις: Ιούνιος 03, 2008, 14:13:06 μμ
Πολύ θα ήθελα να είμαι ανάμεσά σας , στην τόσο όμορφη παρέα.
Η πρόταση της Ranja με βολεύει πολύ γιατί 5 φεύγω για Λονδίνο στα παιδιά μου .
Μακάρι να βρεθούμε!!!
1314  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Zύμες ολικής άλεσης στις: Ιούνιος 03, 2008, 14:04:23 μμ
Ata καλημέρα
Λοιπόν στο Σ/Μ υπάρχει αλεύρι σκληρό αλεύρι μαλακό και αλεύρι ολικής αλέσεως. Υπάρχουν σε κάποια καταστήματα και βιολογικής καλλιέργειας κατάλληλα για ψωμί με τους ίδιους χαρακτηρισμούς (σκληρό μαλακό ολικής αλέσεως).Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια εσύ θέλεις αρκεί οι αναλογίες να είναι αυτές που σου έγραψα πιο πάνω και η ζύμη σου να  γίνει μάλλον μαλακή όχι πολύ σφιχτή.
Για να διπλασιαστεί το βάζεις στους 50 βαθμούς με αντιστάσεις στο μέσο του φούρνου το σκεπάζεις με σελοφάν για να μην ξεραθεί και θέλει περίπου μισή ώρα. Αν χρησιμοποιήσεις φόρμα ,όπως στη φωτογραφία μου ,μόλις αρχίσει να βγαίνει λίγο έξω από το χείλος της φόρμας αφαιρείς τη ζελατίνα και ανεβάζεις το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα στην ίδια θέση .Μόλις  φθάσει 180 μετράς 30 λεπτά
 και το ψωμί σου είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία και για οποιαδήποτε απορία εδώ είμαι πάλι.
1315  Εμείς, το GreekMasa ... / Ιούνιος 2008 / Απ: Τρίτη 3/6/2008, Τι θα φάμε σήμερα στις: Ιούνιος 03, 2008, 13:47:32 μμ
Καλημέρα σε όλους .
Σήμερα θα φάμε χταπόδι με φρέσκα φασολάκια
Καλό απόγευμα
1316  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Zύμες ολικής άλεσης στις: Ιούνιος 02, 2008, 21:40:56 μμ
Ranja επειδή δεν μπορώ να ανεβάσω εδώ τη φωτοφραφία του ψωμιού θα τη βάλω στη συνταγή μου σπιτικό ψωμί πολύσπορο για να το δεις .
1317  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Τουρισμός και Ταξίδια / Απ: Διακοπές.... προτάσεις, ιδέες, που θα πάμε! στις: Ιούνιος 02, 2008, 20:08:23 μμ
Καλησπέρα sgr , εύχομαι να πας Σαμοθράκη. Ο THEOHARIS έχει γράψει κάτι ωραίο για τη Σαμοθράκη ,έχω συμπληρώσει κι εγώ κάτι λίγα .
Δεν μπόρεσα να ανεβάσω φωτογραφίες γιατί είχα πρόβλημα με το pc μου. Ευχαρίστως αν θέλεις μπορώ να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες.
Εμείς θα πάμε μια βδομάδα στο Λονδίνο στα παιδιά μας (για την Ορκωμοσία της κόρης μας) κι έτσι συνδυάζουμε κάποιες βόλτες γιατί πάντα νοικιάζουμε κι αυτοκίνητο.
Καλά να περάσετε όλοι όπου κι αν πάτε!!
1318  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Zύμες ολικής άλεσης στις: Ιούνιος 02, 2008, 19:55:48 μμ
Συγγνώμην ξέχασα τους σπόρους τους προσθέτω προς το τέλος του ζυμώματος
1319  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Zύμες ολικής άλεσης στις: Ιούνιος 02, 2008, 19:52:54 μμ
Καλησπέρα Ranja. Χρησιμοποιώ σπόρους , κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο και λιναρόσπορο.
Και για να σε βοηθήσω τους αγοράζω στην Καλλιδρομίου στο Θυμάρι του Στρέφη όπου έχει και αλεύρι για ψωμί.
1320  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Zύμες ολικής άλεσης στις: Ιούνιος 02, 2008, 19:23:57 μμ
Καλησπέρα Ata , αν θέλεις δοκίμασε τη συνταγή σπιτικό ψωμί πολύσπορο είναι δοκιμασμένη . Μπορείς να την τροποποιήσεις  1 φλιτζ αλεύρι άσπρο  (μαλακό)2 φλιτζ αλεύρι κίτρινο (σκληρό) 1 φλιτζ ολικής αλέσεως 2 φλιτζ νερό 25 γρ μαγιά λίγο λάδι λίγο αλάτι καλό ζύμωμα κι αν δεν θέλεις τα σπόρια είναι προαιρετικό . Καλή επιτυχία
Εγώ αυτή τη στιγμή το έχω σε εξέλιξη
Σελίδες: « 1 ... 85 86 87 [88] 89 90 »