Κορίτσια μη σας πιάνει πανικός όλα είναι απλά αν χρειαζόταν πολύ χρόνο καμμιά εργαζόμενη (όπως κι εγώ φυσικά) δεν θα ζύμωνε.
Λοιπόν έχουμε λύσεις
1 Ζυμώνουμε σε κάδο του μίξερ, εφόσον έχουμε μεγάλο μίξερ με γάντζο για ζύμες (προσοχή με τα μικρά μίξερ μπορείτε να ζυμώσετε λίγο στην αρχή γιατί αλλιώς θα το κάψετε όπως έκανα κι εγώ) . Βέβαια θα βάλετε και τα χεράκια σας πρός το τέλος για να έχετε και τη χαρά του ζυμώματος .Δεν υπάρχει ώρα ακριβώς
α.Πρέπει η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης .
β.Να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια σας
3γ.Όταν πιέζετε τη ζύμη με το δάκτυλό σας να μην αφήνει λακουβίτσα αλλά να επανέρχεται.
Με το ζύμωμα το αλεύρι αναπτύσσει τη γλουτένη του, μια ουσία που δίνει συνοχή και ελαστικότητα στη ζύμη
2. Αν έχετε αρτοποιητή και δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα προγράμματά του ζυμώνετε στ πρόγραμμα για ζύμες ή για πίτσα (εγω αυτό κάνω όταν θέλω να το ψήσω στο φούρνο προσθέτοντας σπόρους κ. α.) και μετά το βάζετε στο ταψί ή φόρμα για τα περεταίρω.
3. Ίσως και πιό δύσκολο ζυμώνουμε με τα χεράκια μας μέσα σε μια λεκάνη τίποτα όμως ακατόρθωτο γιατί δεν πρόκειται να ζυμώσετε μεγάλες
ποσότητες, κι όπως λέει η κ. Εύη Βουτσινά στο βιβλίο της΄΄ Άρτος ο Περιούσιος΄΄ , και ένα παιδί μπορεί να ζυμώσει εύκολα!!!
Καλή σας επιτυχία και πάλι