GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 08, 2024, 01:44:52 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 ... 87 88 89 [90]
1336  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Τουρισμός και Ταξίδια / Απ: Σαμοθράκη το νησί των Μεγάλων Θεών στις: Μάιος 21, 2008, 23:38:43 μμ
Καταπληκτικό νησί πήγα το 2003.
Λίγο μακριά βέβαια γιατί πήγαμε με καράβι από Λαύριο γιατί θέλαμε να πάρουμε μαζί μας τη μηχανή.
Δε θα ξεχάσω ποτέ το μικρό καφέ δίπλα από το κάστρο στη χώρα , με τα ωραία σπιτικά γλυκά και τη μυζήθρα με μέλι τοπικό.
Υπάρχει ένα μικρό μαγαζάκι (Λευκός Πύργος αν δεν κάνω λάθος) το οποίο είναι ανοικτό μόνο το καλοκαίρι γιατί ο ιδιοκτήτης του ζει στη Γαλλία και εκεί μπορείς να φας το καταπληκτικό πρωινό και να πιείς λεμονάδα φτιαγμένη απο τον ίδιο.
Όσο για φαγητό το καταπληκτικό μέρος μέσα στο δάσος ένα μικρό οικογενειακό ταβερνάκι στις Καρυδιές, είναι ενας μικρός οικισμός πριν φτάσουμε στους κήπους. δυστυχώς το έμαθα δύο μέρες πρίν φύγουμε .Μιλάμε για τα φαγητά.
Πήγα στις βάθρες κι έκανα το γύρω του νησιού με καραβάκι.
Είναι πολύ μικρό νησί και το γυρίζεις όλο γρήγορα.
Ωραίοι κι οι αρχαιολογικοί χώροι. ¨Οσο για τα θερμά λουτρά καλά κι αυτά για κάθε ηλικία.
Όποιος θέλει  ήσυχο νησί καλά θα κάνει να μην πάει Σεπτέμβριο γιατί γίνεται Ρειβ πάρτυ και γίνεται ο χαμός.
Φωτογραφίες αύριο.
1337  Εμείς, το GreekMasa ... / Μάιος 2008 / Απ: Τετάρτη 21/5/2008, Τι θα φάμε σήμερα στις: Μάιος 21, 2008, 12:36:13 μμ
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες που γιορτάζουν σήμερα
Σήμερα τρώμε συκώτι ψητό με πουρέ σελινόριζας
1338  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Τα μυστικά της κουζίνας στις: Μάιος 19, 2008, 00:20:29 πμ
Ευχαριστώ πολύ gogo  για τις πληροφορίες περίπου αυτά τα έχουμε δοκιμάσει θα κάνουμε το test της φωτιάς που προτήνεις .
1339  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Τα μυστικά της κουζίνας στις: Μάιος 19, 2008, 00:09:54 πμ
Ευχαριστώ πολύ smp θα το δοκιμάσω κι αυτό
1340  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: αρτοπαρασκευαστης στις: Μάιος 18, 2008, 23:52:41 μμ
Έχεις δοκιμάσει να ζυμώνεις τη ζύμη στον αρτοπαρασκευαστή με το δικό σου αλεύρι και να το ψήνεις στο φούρνο σε φόρμα η ταψί .
Δε νομίζω ότι θα διαφέρει σε κάτι από το αληθινό ψωμί μιας κι έχεις καλό αλεύρι. Εγώ το έκανα αυτό για μεγάλο διάστημα χρησιμοποιώντας και διαφορετικές ποικιλίες αλευριού προσθέτοντας σπόρια και άλλα υλικά.
Χρησιμοποιώ τον αρτοπαρασκευαστή  χρόνια όπως θα είδες και τον προγραμματίζω να έχω το πρωί που ξυπνάμε φρέσκο ζεστό ψωμί και τη μυρωδιά του ψωμιού.
1341  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Τα μυστικά της κουζίνας στις: Μάιος 17, 2008, 23:09:32 μμ
Το λάδωμα το κάνουμε πάντα , ο ψαράς που αγοράζουμε τα ψάρια έχει προτείνει το τακτικό και γρήγορο γύρισμα στην αρχή του ψησίματος αλλά ούτε αυτό είχε καλά αποτελέσματα.
Εγώ πιστεύω ότι το μόνο που μπορεί να αποδώσει είναι η πολύ σιγανή φωτιά το έχω παρατηρήσει πριν χρόνια σε μια ψαροταβέρνα στη Ρόδο αλλά δεν το έχουμε πετύχει ακόμη.
γι αυτό ψάχνω ιδέες.
1342  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Τα μυστικά της κουζίνας στις: Μάιος 17, 2008, 21:08:51 μμ
Μήπως ξέρει κανένας πως να μην κολλάνε τα ψάρια στη σχάρα.
Είναι το μόνιμο πρόβλημα του άντρα μου κάθε φορά που ψήνει ψάρια στα κάρβουνα.
Δοκίμασε να περνάει τη σχάρα με κρεμμύδι αλλά δεν έγινε κάτι ιδιαίτερο.
1343  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: αρτοπαρασκευαστης στις: Μάιος 17, 2008, 21:02:24 μμ
Έχω αρτοπαρασκευαστή της panasonic τον έχω αγοράσει το 2000 στη Γερμανία κι από τότε δεν έχω αγοράσει ξανά ψωμί και δε μου αρέσει κανένα πια.
Πριν τον αγοράσω πετούσα τα μισά ψωμιά που αγόραζα γιατί την επομένη δεν τρώγονταν.
Επειδή έχω δεί όλους όσους κυκλοφορούν στην Ελλάδα ο μόνος που είναι αρκετά καλός είναι αυτός της kenwood.
Αν βρεθείτε στην Αγγλία ο αρτοποιητής της Panasonic πωλείται στα ARGOS.
Υπάρχει site www.argos.co.uk  που μπορείτε να το δείτε.
Το πρόβλημα είναι μόνο στην προμήθεια καλού αλευριού. Για να λέμε καλό ψωμί πρέπει να έχουμε αλεύρι απο μύλο.
1344  Εμείς, το GreekMasa ... / Τεχνική Υποστήριξη / Απ: Οδηγίες δημοσίευσης στο GreekMasa στις: Μάιος 17, 2008, 20:42:04 μμ
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον .
Αν προσπαθήσω να γράψω τη συνταγή μου κατευθείαν στο site όταν πάω να την αποθηκεύσω δεν αποθηκεύεται και με αποσυνδέει από το site.
Βρήκα τη λύση γράφοντας τη συνταγή μου στο Word και τη μεταφέρω μετά .
Και πάλι ευχαριστώ
1345  Εμείς, το GreekMasa ... / Τεχνική Υποστήριξη / Απ: Οδηγίες δημοσίευσης στο GreekMasa στις: Μάιος 15, 2008, 19:31:01 μμ
Καλησπέρα
Έγραψα χθές βράδυ δυο συνταγές και δεν ξέρω αν αποθηκεύτηκαν γιατί μόλις έκανα αποθήκευση αμέσως γινόταν αποσύνδεση
Μήπως δεν αποθηκεύτηκαν να τις ξαναγράψω;
Σελίδες: « 1 ... 87 88 89 [90]