GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 03, 2024, 09:43:36 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 »
46  Εμείς, το GreekMasa ... / Δίαιτα Dukan / Απ: dukanοκουβεντουλες στις: Μάρτιος 26, 2011, 10:12:26 πμ
Geias sas se olous, elpizo na iste kala. Ego stin mama mou kai an kai prospatho den kataferno na tin kano kata gramma, olo kapou me kaloun, kati oti thelo ligo na xalaroso, tin xalao. To exo parei omos xalara, prosexo oso mporo kai molis epistrepso xana arxizo sovara. Tora pou xero ton tropo den fovamai tipota, arki mexri na epistrepso na min exo parei pano apo to poli 2 kila. Oloi exoun pathei plaka kai xairomai poli pou epitelous fenete kai den to aisthanomai mono ego Χαμόγελο Pira kai new jean kai mou paei telia Χαμόγελο Mono o mpampas mou eipe tin ataka "poli adunatises, den sou paei, xathikan ta magoula sou!!!" Koufathika ti allo tha akouso, paxia exeis paxinei, adunatizo giati adinatisa!!! Pou na xaso kai alla 5-7 kila pou thelo... Trellaaaaaaaaa!
Arolf mou kai Athina mou sas euxaristo gia tis euxes sas, tha sas kratao enimeres Χαμόγελο nai thessalonikia pou zei gia tin ora Athina
Sas filo olous kai kali sinexia Χαμόγελο
Marianne
47  Εμείς, το GreekMasa ... / Δίαιτα Dukan / Απ: dukanοκουβεντουλες στις: Μάρτιος 20, 2011, 14:51:24 μμ
Kuriaki mou sullipitiria, lupamai poli. Tetoia ora oi kouventes perisseuoun. Euxomai na ton thimasai me tis orees sas stigmes. Kali dinami kai kouragio. Emeis eimaste edo otan theliseis n'allaxeis ligo parastaseis Λύπη
Filia
48  Εμείς, το GreekMasa ... / Δίαιτα Dukan / Απ: dukanοκουβεντουλες στις: Μάρτιος 19, 2011, 21:57:47 μμ
Marianne
Αρχή Δίαιτας : 9 Φεβρουαρίου
Αρχικό Βάρος : 81.100 κιλά
Ύψος : 1,73
Τωρινό βάρος :  72,5 κιλά (απώλεια : 8,600 κιλά σε 1 μήνα+ 10 μέρες)
Στόχος : 65 κιλά και βλέπουμε…
2η φάση, μέρα PV

Kalispera se olous-oles, Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο
Mia evdomada treli me poli douleia kai aproopta, sas diavaza alla den proftena na grapso. Sunexizo kanonika kai ola kala, i periodos sxedon telionei kai aurio leo na zigisto. Pantos kai xoris zugaria niotho poli kala.  up
Bravo koritsia vlepo oti eiste poli kala oles kai xanete. Min ta paratate kai min epanapaueste epidi xasate, na thimaste oti os tora exoume kerdisei tin maxi kai oxi ton polemo ara stathera kai me upomoni sunexizoume.
Opos panta tha apantiso se apories apo ekei pou egrapsa teleutaia fora.

@ Kuriaki, upomoni kai bravo gia ta 12 kila eisai paradigma pros mimisi. up Elpizo na exeis kala nea. Euxomai to kalitero. rose

@ Marikaki, nai, mporeis mono 3 k. soupas pitouro vromis an den vriskeis sitariou. Ta xorta epitreponte ola, xoris ladi vevea, me mpoliko isos lemoni, alataki, piperaki kai oti allo theleis kai epitrepete. Kai oi piperies epitrepontai, anaferete kai stin diaita, oxi vevaia oi piperies florinis se vazo, exoun zaxari.

@ Mary oxi sta giaourtakia me frouta. Akoma kai ta light exoun kommatia frouton kai apagoreuontai, epitrepontai ta giaourtia light me AROMA frouton, mexri stigmis to mono pou exo vrei einai sto Carrefour Marousi marka Taillefine geusi damaskino alla den ta fernoun panta.

Enimerono gia na min paraponieste meta. Oso psaxnete na prothesete trofes pou einai eite tolered eite den epitrepontai na xerete oti tha exete problem kapoia stigma giati ola auta tha sas kolisoun. Ta tolered ta dinei oste an kapoia stigma xriastoun na uparxoun, ara mia sto toso. Kai oso tha ftanete ston stoxo sas toso perissotero tha prepei na ta apofeugete an thelete na sinexizete na xanete, ligo kai stathera. Edo kollao ego kapoies meres pou trefomai elaxista kai mono me osa epitrepontai, pote tolered ektos apo kamia k. tou glukou cacao apaxo tin evdomada. Ara prosoxi. stop

@ Anasta mou s’euxaristo Χαμόγελο Ta pas poli kala, xairomai gia sena.  Χαμόγελο Tin triti pao stous goneis kai na po tin allithia tremo, oxi den voithaei na eimai ekei me mia mama pou magireuei 5 fagita tin imera kai pentanostima, vevea tin exo tromokratisei kai yposxethike na me voithisei. Ase pou anixe o koumparos mou, pou einai exeretikos chef kainourgio gourmet restaurant kai prepei na pao na dokimaso ! Kai min xexname to Parisi, ekei den tha kano diaita, omos molis guriso tha sinexiso gera ! Den ta paratao me tipota, mou areso poli xoris polla kila gia na thisiaso tin kali aisthisi gia mia makaronada!

@ Kittaki kali arxi kai tha sinistousa na tin kaneis kata gramma, eimaste edo gia oti xreiasteis. I 1i fasi prepei na ginei kata gramma einai poli simantiki. Diavase prosextika tin methodo oste na min kaneis lathi, to idio protino se oles tis kainourgies. Exeis liga na xaseis alla meta tha prepei na ta diatiriseis.

@ Athina krata gera, min upokipteis koritsi mou, to apotelesma tha se antamipsei. Den axizei na tin xalaseis.

@ Arolf mou i sokolata gia na ginei nostimi thelei aroma portokaliou Vahinee allios to augo tha uperisxiei. Exo allaxei ligo tin suntagi mionontas to cacao (den thelo na troo tolered) vazo stin 1/3 tis kout. tou glikou cacao kai 2/3 cafe espresso (auton pou exoume pei), ½ kout. glikou aroma kai arketi zaxarini kai einai perfect. Emena esto mou aresei, einai kai thema goustou:) Ase pou einai poli grigori, mexri na ginoun ta muffins etimi i sokolatitsa. Fusika xrisimopoio ekei ton kroko kai pouthena allou mesa stin imera.

Kai Athena mou oute emena mou aresei o omos krokos alla me to aroma den katalaveno oti troo kroko. Tora an einai epikindino, nomizo pos oxi, an eidika einai 2-3 fores tin evdomada. Oi upsifonoi katapinoun enan omo kroko prin vgoune stin skini, voithaei tin foni. An theleis kai ginete me bain-marie giati oxi. Oso gia to thema toileta, trote vromi, cafe me gala, gala zesto kai polla laxanika stis meres PV. An den exei apotelma agoraste kapoio voithima xoris zaxari. Den einai kako.

Epidi panta eixa imikranies kai to exo psaxei poli, kalitera k apo giatros, sas leo oti den tin prokalei i zaxarini alla to 2o mialo mas diladi to stomaxi, otan auto den tou feromaste kala, tote prokalei ponokefalous, an paralipoume geumata kai menei adio + to stress, to tsigaro ka i i aipnia. I imikrania stin periodo einai ormoniko sumptoma kai voithiete me kali diatrofi kata tin diarkia tou mina, oste na exoume mia kali periodo kai pali mporei na min voithisei. Ego perno Bruffen ton 600mg kai isixazo kai apo ponokefalo alla kai ponous. Episis thelei poli nero gia na katharisei o organismos apo tis toxines. Yparxoun polla tips kapoia alli stigmi milage pio analitika gi’auto to thema.

Hthela episis na po : stamatiste na treleneste me tin zigaria! Anarotiemai se pia diaita stin zoi mas kai einai polles, xasame tosa kila grigora kai trogontas poli. Se kamia, i Ducan mas dinei auti tin dinatotita. Alla min xexnate oti opos leei kai o giatros stin attack tha xasete arketa kai meta arga kai stathera (einai kai pio ygiino). Einai apolitos fisiologiko ana exete xasei 7-10 kila se 1 ½ mina meta na paei pio arga kai isos kai arketa arga. Alimono an xaname 20 kila se 2 mines. Sas fenetai fisiologiko? To leo kai gia ton Arxo pou ta parataei. Prosopika den sinfono me tin apofasi sou, fusika einai diki sou apofasi kai oti nomizeis alla exo na po oti opoios perimenei n’anevenei stin zugaria kathe mera i esto kathe evdomada kai perimenei thaumata den paizei etsi. Kaneis den uposxethike trelo xasimo stin croisiere kai grigoro etsi opos mathate stin arxi tis diaitas. O rithmos einai fusiologikos. Stin arxi xanoume grigora giati o organismos exei arketo apothema, siga siga i apolia einai pio argi kai etsi prepei na einai. Gia ena ugii xasimo kilon auto einai to sosto. Niotho oti kalomathate me to grigoro kai molis den xasete ta paratate. Mega lathos! Episis pios kanei kata gramma tin diaita? Pios kanei askisi kathimerina esto kai misi ora perpatima? Pios pinei poli nero kai apofeugei to alati? Nomizo kaneis mas! Ara min paraponieste, apla kante upomoni kai sigoura tha exete apotelesmata. Kai Arxo, oxi i diaita den einai mono gia ena pososto various kai meta den litourgei. Paradigma i Kuriaki 12 kila kai kapoios allos sorry den thimamai pios. Xero antra sto Parisi pou exase 40 kila me sosti Ducan. Pisteuo oti thelei upomoni kai sosti diaita. Kai otan kolisoume na min ta paratame. O giatros anaferei oti tha kolisoume kapoia stigmi, den einai kati periergo. Ekei prepei na minoume statheroi kai na min tin xalasoume, akoma kai 3 evdomades na min xasoume, den ta paratame. Episis as anarotithoume ti mas kollise, eimai vevaii oti kapoio lathos exoume kanei. Kai auto to tha kano ligi sintirisi kai meta mporei na sinexiso sas enimerono oti einai lathos. Prosintirisi kanoume otan xasoume ta kila oxi otan einai na tin xanakanoume meta apo ligo. Min zitisete ta resta apo ton Ducan an ta apotelesmata den einai kala Χαμόγελο Noitho oti o kathenas exei valei sto mialo tou tin diaita me lathos tropo, tha kano ligo apo auto, ligo apo ekeino, meta kati allo, tha prostheso kai kapoies trofes, tha troo tolered kai tha perimeno na xaso, tha kollao kai tha leo oti i diaita den einai kali klp. Den paei etsi vre paidia, kapoio lathos kanoume an dimiourgoume kainourgious kanones stin diaita. Ego eipa tin apopsi mou, tora o kathenas as kanei paixnidi opos nomizei. Kai Arxo an kaneis kai alles diaites apla tha kouraseis ton organismo sou. Oxi i Ducan den thelei pausi gia apotoxinosi, thelei stathera vimata.
Oso gia tin prosintirisi prepei na tin doume xalara, na eisagoume tis new trofes kai meta apo 2-3 evdomades tha einai paixnidaki, den tha skeutomaste oti kanoume diaita alla diatrofi, an to dite san diaita teliose den tha tin kanete mexri telous kai fovamai oti tha ta xanaparete.
Arolf nomizo oti exeis piasei to noima tis diaitas kai xairomai. Ypomoni, outos i allos den mas vasanizoun me auti tin diaita to antitheto nimizo Χαμόγελο Opoios niothei oti vasanizetai pisteuo ftaiei oti den exei eisagei stin diatrofi tout is suntages kai kurios ta glikakia Ducan. Me sketo kotopoulo kathimerina pio pithano einai kapoios na petaxei para na antexei! Thelei pikilia.
Kai Arxo stamata na skeutesai san lixoudis, eides fagia mprosta sou kai xana egines o palios xontros Arxos. Sorry gia to austiro ufos alla exoume pei oti girname selida kai ginomaste alloi anthropoi, isoropimenoi pou agapame tin zoi, prosexoume tin igeia mas kai den ipokiptoume stin prospathia tou paliou mas eautou pou ithele to kako mas. Mporeis na apolauseis ena kaoniko geuma alla apos kathe adinatos anthropos meta tha prosexeis ligo gia to kalo sou. Etsi paramenoun adinatoi oi adinatoi. An einai na kanoume diaita kai meta na ginomaste auto pou eimastan, asta, tha ginoume xontroi kai pali ! Eggiimena !!! Stamatiste na skeuteste san xontroi !!! Σφραγισμένα χείλη Σφραγισμένα χείλη Σφραγισμένα χείλη

@ Demdem oxi sta glika tou psigiou super. Kaliteraftiaxe ena zele me zaxarini i giourtogliko i muffins den einai kai megali talaiporia. Edo ta kano ego pou pragmatika den exo xrono oute na vixo !

@ Anasta : To karoto kalitera n’apofeugetai, exei zaxari, einai apo to torered pou den sinista o giatros. I leuki mera ousiastika einai mia mera proteinis xoris torered, kroko kai kremes galaktos px. I vromi einai aparetiti kai epivalete se kathe mera tis diaitas ara kai tis white day. Tora to thema mono leukes trofes, nomizo oti einai ipervoli apla apofigete tis ypervoles. Isxuei kai gia tin mera PP tis prosintirisis. Min fate ekeini tin mera kotopoulo me krema galaktos.

@ Mary : Prosintirisi einai kalo na kaneis otan ftaseis sto stoxo sou oxi pio mprosta. Kane ligi ipomoni. Skopos einai na xasoume mia kai kali kai meta tin prosintirisi an xanaginoume o kakos mas palios eautos na kanoume 1-2 meres PP kai na epanerxomaste.

Protou : akoma kai an den tros frouta, prospathise stin prosintirisi na tros ena esto kai me to zori oste o organismos na pernei ta stoixia pou xriazetai. Sigoura tha uparxei ena frouto pou antexeis na to fas. Kai kala ekanes kai ton eftises ton tipo, gemise i ellada ilithious !!!

Menu fovero den exo na grapso tin teleutaia evdomada. Kano sxedon kathe mera mera PP giati den profteno, epigrammatika cafe kai 4 kalamakia kotopoulo + muffins. Tipota allo kai auta me to zori, den pinao katholou.
Piga proti fora sto Lidl, tuxaia kai apo periergia. Kale ti periergo super enai auto ? Ego nomiza oti exei ta kanonika proionta opos ola ta super + germanika. Itan adeia ta perissotera rafia, laxanika periorismena kai ena periergo pragma : apoliti isixia, san na eimoun se nosokomio i ekklisia. Afou koitousa guro mou na do an simvenei kati. Den antexa kai rotisa mia kopela, giati einai etsi kai mou eipe oti panta etsi einai. Poli periergo meros pantos, ase pou me rotise o tamias poses sakoules pira! Kai ego emina kai tou leo oses xriastoun gia ta psonia mou. Autos ithele na xerei apo tin arxei gia na tis xreosei. Psilo koufathika alla mallon den to exo sinithisei apo ta alla super Χαμόγελο Pira kai auto to tyri pou lete to 0,2% alla vre koritsia pos to trote? Einai xalia, den trogetai, exei mia epigeusi periergi, san na tros petreleo ! Χαμόγελο

@ Guzelina mou den katalava : ti katafera ? Χαμόγελο

Auta ta oliga opos panta Χαμόγελο biggrin biggrin
Na perasete mia uperoxi kuriki kai egkratia ! Logo taxidion gia to epomeno diastima epistrefo 15 apriliou, tha grafo pio area, an einai kati epigon apo aporia dil. Pao kai stin xora tou Ducan kai idi anakalipsa pancakes etoima marka Ducan (eidika gia tin diaita) sto Monoprix (super market), tha psaxo na do an exei kai alla. Tha vretho kai mprosta stin terastia pikilia turion 0%! Tha sas ta po ola sto gurismo, ti trone oi tixeres gallides files mas Χαμόγελο. Min epistrepso kai metrao kefalia na do pios lipei ΧαμόγελοΧαμόγελο Χαμόγελο Stathera paidia min ta paratisete gia kanena logo. Ola tha pane kala. Sas filo olous kai kali sinexeia.
Marianne inlove inlove inlove




49  Εμείς, το GreekMasa ... / Δίαιτα Dukan / Απ: dukanοκουβεντουλες στις: Μάρτιος 15, 2011, 08:57:18 πμ
Sorry Arxo alla den xero pos na prostheso tin suntagi. Mou eipes na pao stis odigies dimosieusis kai piga stin arxiki kai odigies dimosieusis den vrisko, piga sto dimosieuse mia suntagi kai psilo xathika. Otan telika tin prosthesa den ypirxe epilogi na perastei. Den xero ti kano lathos kai arxizei na me kourazei. Mporei na exo stravomara kai na min to vlepo. Alla den ginetai idi mou pernei xrono na tis metafraso kai na grapso genika. Leo na tis grafo edo kai opoios xerei as tis pernaei. Sorry alla idi exasa olo to proino mou kai i diadikasia pavei pleon gia mena na einai diaskedasi alla noitho oti grafo ta mathimata mou!!! Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη
50  Εμείς, το GreekMasa ... / Δίαιτα Dukan / Απ: dukanοκουβεντουλες στις: Μάρτιος 15, 2011, 08:39:24 πμ
Marianne
Αρχή Δίαιτας : 9 Φεβρουαρίου
Αρχικό Βάρος : 81.100 κιλά
Ύψος : 1,73
Τωρινό βάρος :  73 κιλά (απώλεια : 8,100 κιλά σε 1 μήνα)
Στόχος : 65 κιλά και βλέπουμε…
2η φάση, μέρα Pp

Καλημέρα κορίτσια ΧαμόγελοΧαμόγελο
 Επιτέλους αδιαθέτησα!!! Άντε γιατί θέλω να τελειώνω με αυτό, να ξέρω που βρίσκομαι. Γενικά όλα καλά, εχθές έφαγα πάρα πολύ λίγο, 2 καφέδες και μία γρήγορη ομελέτα με 3 ασπράδια, σκέτη, με αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό και το βράδυ muffins me chocolate. Δεν ξέρω τι έχω πάθει άλλα τρώω ελάχιστα τις τελευταίες μερίσει και αν φάω το κάνω με το ζόρι γιατί πρέπει. Σε μία εβδομάδα φεύγω Θεσσαλονίκη στους γονείς μου και από εκεί Παρίσι, θέλω να μην την χαλάσω στην μαμά μου. Ίδη την έχω προειδοποιήσει να μου κάνει φαγητά Ducan! Καλά στο Παρίσι δεν το συζητάω για μια εβδομάδα δεν θα την κάνω, ούτως η άλλος θα είναι αδύνατον, άπλα θα προσέχω να μην κάνω υπερβολές, αφήστε που θέλω να πιώ και τα κρασάκια μου! Έστω να έχω χάσει 2 κιλά μέχρι τέλος Μαρτίου.

@ Athina, κάνε κουράγιο, είναι για το καλό μας, κράτα γερά σε παρακαλώ, θα δεις ότι το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Άντε γιατί πηγαίνουμε και μαζί! Κοίτα μην χάσω και σε περιμένω...Χαμόγελο Δεν τρως κανένα muffin με σοκολάτα να ανεβείς λίγο, έμενα μου έδωσε ώθηση.

@ Arolf, την έκανες την συνταγή ? Σου άρεσε ? Εγώ εχθές μείωσα στην συνταγή το κακάο και έριξα λίγο cafe espresso (ξέρεις τον Nescafe) και έγινε ίσος ακόμα καλύτερη η chocolate.

@ Arxos, merci για τις οδηγίες, θα προσπαθήσω, βέβαια ο χρόνος είναι περιορισμένος και ήδη το να γράφω εδώ και να τα μετατρέπω παίρνει πολύ ώρα γιατί γράφω κατεβατά συνήθως και ο μεταφραστής παίρνει πολύ μικρό κείμενο κάθε φορά. Είναι λίγο πακετάκι. Άσε που τα μεταφράζει λάθος και αναγκάζομαι να τα διορθώνω! Εδώ δεν θα γράφω ελληνικά, είναι αδύνατον να χάνω τόση ώρα, μόνο τις συνταγές. Πάντως θέλω να βάζω συνταγές και εδώ γιατί μετά τις συζητάμε και μπορεί κάποιος να προτείνει ένα άλλο υλικό στην συνταγή και να γίνει καλύτερη.

Λοιπόν δίνω και μια ακόμη συνταγή και θα την περάσω και στις συνταγές :

Κρέπα με σοκολάτα (μοιάζει λίγο με την γαλέτα)
Δόση 1 ημέρας. Για όλες οι φάσεις
Για την κρέπα :
2 κουτ. σούπας πίτουρο βρώμης
1 κουτ. σούπας πίτουρο σιταριού
1 αυγό/ δοκιμάστε και με 2 ασπράδια για να αποφύγετε τον κρόκο
6 κ.σ. γάλα ή 10 κ.σ. γάλα αν προσθέσετε 2 ασπράδια και όχι κρόκο
10 σταγόνες νερό από άνθη πορτοκαλιάς ή ανθόνερο ή λίγες σταγόνες λεμόνι ή άρωμα Vahinée, πορτοκαλιού ή βανίλιας ή πικρό αμύγδαλο (όχι παραπάνω από 1 κουτ. του γλυκού γιατί θα πικρίσει)
Ανακατέψτε σ’ ένα μπολ τα υλικά. Περάστε με ελάχιστο λάδι με την βοήθεια ενός χαρτιού κουζίνας ένα αντί-κολλητικό τηγάνι. Ψήστε την κρέπα όπως μια κανονική προσέχοντας να μην σας κολλήσει και γυρίστε την με την βοήθεια μιας σπάτουλας όσο είναι ακόμα υγρή. Για να έχει επιτυχία η κρέπα, ρίχτε το μίγμα στην μέση του τηγανιού και σιγά απλώστε την.
Απλώστε με την βοήθεια ενός κουταλιού την σοκολάτα. Καλή σας όρεξη.

Μπορείτε να προσθέσετε αντί για σοκολάτα, ζαχαρίνη μετά το ψήσιμο ή και κανέλα.

Συνταγή Σοκολάτας.
Ποσότητα για 1 μέρα. 2η φάση.
Το κακάο είναι στα περιορισμένα, για αυτό όχι κάθε μέρα, όχι παραπάνω από 1 κ. του γλυκού κακάο και όχι στην 1η φάση!
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε 1 κρόκο (από αυτούς που σας περίσσεψαν από τα μάφινς ι από αλλού), 1-2 κ. σούπας ζαχαρίνη σε σκόνη (δοκιμάστε ανακατεύοντας και προσθέστε όση σας αρέσει), 1 κ. του γλυκού κακάο άπαχο Van Houten ή ½ κουταλιά κακάο και ½ κουταλιά cafe espresso (Nescafe), 1 κ. γλυκού γάλα φρέσκο (μην το παρακάνετε στην δόση γιατί θα γίνει πολύ ρευστή), ½ κ. γλυκού άρωμα πορτοκάλι (όχι παραπάνω θα πικρίσει). Το άρωμα χρειάζεται για να σπάσει την μυρωδιά του κρόκου. Βάζετε το μίγμα για λίγο στο ψυγείο.

Αυτά για την ώρα, τα φιλιά μου Χαμόγελο
Marianne


51  Εμείς, το GreekMasa ... / Δίαιτα Dukan / Απ: dukanοκουβεντουλες στις: Μάρτιος 14, 2011, 10:52:30 πμ
Guzelina mou an eixera pos ginetai tha to ekana. doste mou ta fota sas. episis ta pernao edo giati mporei kapoios na min parakolouthei ta alla simeia. Opos ego px. mpeno mono edo. Apo sinithia kai giati xexnao
52  Εμείς, το GreekMasa ... / Δίαιτα Dukan / Απ: dukanοκουβεντουλες στις: Μάρτιος 14, 2011, 09:57:47 πμ
Marianne
Αρχή Δίαιτας : 9 Φεβρουαρίου
Αρχικό Βάρος : 81.100 κιλά
Ύψος : 1,73
Τωρινό βάρος :  73 κιλά (απώλεια : 8,100 κιλά σε 1 μήνα)
Στόχος : 65 κιλά και βλέπουμε…
2η φάση, μέρα Pp

Καλημέρα κορίτσια και καλή ηλιόλουστη εβδομάδα Χαμόγελο
Σαν να μπήκε η άνοιξη ή κάνω λάθος ; Άρα πάμε γερά!!!
Πολλά καινούργια πρόσωπα βλέπω Χαμόγελο καλώς ήρθατε, καλή αρχή και καλό κουράγιο Χαμόγελο. Διαβάστε προσέχτηκα την δίαιτα στην σελίδα 1 καθώς και τις σελίδες από 24 μέχρι 27 όπου αναφέρονται όσα επιτρέπονται στην 2η φάση καθώς και συνταγές. Επίσης δείτε κάποιες από τις συνταγές εδώ: https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=8&id=92&Itemid=49

Οι Ντουκανοφύλακες που είναι Απορία Χαθήκατε Χαμόγελο Κυριακή μου ελπίζω να είναι καλύτερα τα πράγματα.
Όλα καλά από την μεριά μου, χάνω σταθερά και μάλιστα ενώ περιμένω να αδιαθετήσω. Βρήκα κάποιες αρκετά ενδιαφέρουσες συνταγές και θα κοιτάξω να τις περάσω σιγά σιγά. Το καλύτερο όμως είναι ότι βρήκα συνταγή σοκολάτας ! Τρελάθηκα ! Ένα όνειρο, άλειψα την σοκολάτα σε ζεστά muffins και τυφλά να έχουν τα éclairs Χαμόγελο
Νομίζω ότι έχοντας σύμμαχο και αυτή την συνταγή δεν φοβάμαι πλέον τίποτα και κανένα πειρασμό !!!

Συνταγή Σοκολάτας.
Ποσότητα για 1 μέρα. 2η φάση.
Το κακάο είναι στα περιορισμένα, για αυτό όχι κάθε μέρα, όχι παραπάνω από 1 κ. του γλυκού κακάο και όχι στην 1η φάση!
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε 1 κρόκο (από αυτούς που σας περίσσεψαν από τα μάφινς ι από αλλού), 1-2 κ. σούπας ζαχαρίνη σε σκόνη (δοκιμάστε ανακατεύοντας και προσθέστε όση σας αρέσει), 1 κ. του γλυκού κακάο άπαχο Van Houten, 1 κ. γλυκού γάλα φρέσκο (μην το παρακάνετε στην δόση γιατί θα γίνει πολύ ρευστή), ½ κ. γλυκού άρωμα πορτοκάλι (όχι παραπάνω θα πικρίσει). Το άρωμα χρειάζεται για να σπάσει την μυρωδιά του κρόκου. Βάζετε το μίγμα για λίγο στο ψυγείο μέχρι να ψηθούν τα μάφινς. Μόλις είναι έτοιμα τα κόβετε οριζόντια σαν σάντουιτς και αλείφετε επάνω τους την σοκολάτα. Έτσι ζεστά που είναι τα μάφινς είναι σκέτη απόλαυση!

Μάφινς
•   2 κουτ. σούπας πίτουρο βρώμης
•   1 κουτ. σούπας πίτουρο σιταριού
•   2 ασπράδια και ¼ κρόκο ή και καθόλου
•   Μισό κεσεδάκι γιαούρτι (εγώ βαζω Total 0%) ή 1-2 κουτ. σούπας τυρί λευκό, κρέμα – Fromage Blanc 0% μάρκα Carrefour ή 1 κουτ. σούπας γάλα αποβουτυρωμένο σε σκόνη μάρκα Régilait . Καλύτερα με γιαούρτι ή τυρί.
•   1 κουτ. του γλυκού μαγιά σε σκόνη
•   1 κουτ. του γλυκού άρωμα Vahinée, πορτοκαλιού ή βανίλιας ή πικρό αμύγδαλο (όχι παραπάνω από 1 κουτ. του γλυκού γιατί θα πικρίσει)
•   1 ή 2 κουτ. σούπας ζαχαρίνη σκόνη
Μπορούν να γίνουν και με 3 κ. σούπας βρώμη.   
Εκτέλεση
Ρίχνετε σε ένα μπολ και ανακατεύετε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά.
Βάζετε το μίγμα σε 2 ή 3 μπολ ψησίματος (για Muffins) ή σε φόρμα σιλικόνης στους 180°, πάνω κάτω για 20 λεπτά και τα παρακολουθείτε.
Είναι πολύ εύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη, την κάνω κάθε βράδυ και την συνοδεύω με σοκολάτα (όποτε δεν έχω ξεπεράσει την ημερήσια δόση μου σε κροκο—1 κρόκο την ημέρα). Μπορείτε να χωρίσετε τις δόσεις και να κάνετε μισή το πρωί, μισή το βράδυ. Τρώγονται κατά προτίμηση ζεστά!

Σας δίνω και ένα site που μπορεί να σας ενδιαφέρει :

https://www.killdeal.gr
 Τι είναι το KillDeal.gr; To KILL DEAL (in Supermarkets) είναι μια μηχανή αναζήτησης των προσφορών που ενεργούνται στα super markets, ένα σύγχρονο προϊόν του διαδικτύου που δημιούργησε η σημερινή δύσκολη εποχή, και πιο συγκεκριμένα, η ανάγκη του καταναλωτή να ενημερώνεται σωστά και έγκαιρα για το τι πρόκειται να βάλει στο καλάθι του αλλά και το τι πρόκειται να βγάλει από το πορτοφόλι του.
    Πως λειτουργεί;  Σε καθημερινή βάση, το KILL DEAL (in Supermarkets) ενημερώνει για τις ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ της εβδομάδας σε όλα τα είδη, αναφέροντας συσκευασίες, φυσικά τιμές, και ίσως δώρα που συνοδεύουν μια συγκεκριμένη αγορά. Μάλιστα, παρουσιάζει τις πληροφορίες ανά αλυσίδα καταστημάτων, νομό και δήμο. Οι προσφορές είναι ταξινομημένες σε κατηγορίες και μάρκες για τον γρήγορο εντοπισμό των ειδών. Χρησιμοποιήστε συνδυασμούς στα φίλτρα για να βρείτε αυτό που αναζητάτε.
 
    Γιατί να το χρησιμοποιώ;  Το μεγαλύτερο σταθερό μηνιαίο έξοδο του σπιτιού είναι ο λογαριασμός του supermarket. Με απλές συγκρίσεις, αποδεικνύεται ότι οι αγορές των ειδών σε προσφορά είναι πολύ πιο οικονομικές. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο προγραμματισμός των αγορών μας και μια επίσκεψη παραπάνω σε γειτονικό supermarket (από το συνηθισμένο μας) ώστε να εκμεταλλευθούμε τις μειωμένες τιμές. Το killdeal.gr δεν είναι απλώς ένα εργαλείο στην αναζήτηση της καλύτερης τιμής - είναι μια ευκαιρία να γίνουμε εξυπνότεροι και καλύτεροι καταναλωτές.
 
   Τι έρχεται;  Σύντομα, θα μπορείτε να ειδοποιήστε αυτόματα για τα προϊόντα και τις μάρκες που σας ενδιαφέρουν. Επίσης, έρχονται προσφορές στα μέτρα μας – για είδη και συσκευασίες που θα ζητήσουμε όλοι εμείς!
 
Αυτά και καλή συνέχεια Χαμόγελο




@ Anasta : Όχι γύρο χοιρινό! ΑΠΑΓΟΡΕΕΤΑΙ! Παρήγγειλε αν θέλεις καλοψημένα καλαμάκια κοτόπουλο με μπόλικη ρίγανη και λεμονάκι. συνόδεψε τα με τζιτζικάκι με η χωρίς σκόρδο.

@ Κιttαki :  το gala Nou Nou Light απαγορεύεται. Έχει πολλά λιπαρά. Μέχρι 1,5% άντε 2% το πολύ ! Η δε βρώμη είναι 3 το πολύ κουτ. σούπας την ημέρα όχι παραπάνω. Μην κάνετε του κεφαλιού σας με τις ποσότητες γιατί θα κολλήσετε ή θα χάσετε λιγότερο και μετά θα λέτε γιατί δεν έχασα ? Αφού τα έκανα όλα σωστά! Επίσης όσο θα φτάνετε στον στόχο σας τόσο θα πρέπει να την κάνετε σωστά γιατί ο οργανισμός θα αντιστέκεται.

@ Demdem : το συκώτι επιτρέπεται.

@ Julia καλο είναι ότι λέει η τρίτη  φάση να το κανείς, μην στέρησε ένα ελεύθερο γεύμα δεν χρειάζεται.

Φιλιά
Marianne
53  Εμείς, το GreekMasa ... / Δίαιτα Dukan / Απ: dukanοκουβεντουλες στις: Μάρτιος 09, 2011, 16:09:13 μμ
Vre paidia ores ores den sas katalaveno. Yparxi mia diaita pou onomazetai Methodos Ducan. Exei kapoious kanones. Giati sunexeia psaxnete giati auto den epitrepetai kai giati to allo?
O giatros autos ekane kapoia xronia ereuna kai diapistose oti oi trofes pou proteinei simera einai autes pou mporoun na exoun apotelesma stin apolia various. Sto vivlio tou exigei kapoia pragama kai akoma kai gia tis nifades apla tha prepei molis vro xrono na sas to exigiso. Genika pisteuo oti to polipsaxnete kai xanete tin ousia. I ousia einai oti auti i diaita dinei mia megali eleutheria. Yparxoun polles trofes pou mporoume na katanalonoume kai mia eukolia toso stin posotita oso kai sta oraria. Ti psaxnetai posous udatanthrakes exei auto i to allo. Einai perito, xanete tin ousia. Nomizo oti den prepei na sas apasxoloun. Kai fusika opoios tha ithele px. na exei kai kapoies alles trofes auti i methodos, apla nomizo oti den tou kanei i sugkekrimeni diaita kai einai kalitero na strafe se kapoia pou exei turia kai frouta kai ladi. Mia tupou mesogiaki.
Diavaste prosextika tin diaita kathos kai ta diafora sxolia kai tha dite oti oles oi apantiseis stis aporeies sas vriskontai ekei. Na min ta leme kai ta xanaleme.

@ Smartstella opos eipa kais to proigoumeno mou minima stin method Ducan ta turia pano apo 0% apagoreuontai, o giatros sistinei 0% giaiti stin Gallia yparxoun. Stin ellada uparxei mono mexris stigmis to fromage blanc 0% tou Carrefour. Epitrepei omos giaourtia 0% pou yparxoun polla, gala 1,5 % kai krema galaktos (1,5% kai 3%) sta periorismena (max 3-4 fores tin eudomada kai me metro). Einai pisteuo idi arketa kai mporo na kano polla pragmata me auta. Muffins, gala zesto me cafe, tzatziki kai polla alla.
Gnomi mou einai oti opoios thelei na faei turia kalitera na kanei mia alli diaita. Den xero pos na to po allios. Vlepo sinexeia oti prospathite na vrite kapoies kainourgies trofes eno sugnomi pou tha to po proteinontai idi poli perissoteres apo kathe alli diaita. Min vasanizeste, dite an sas teriazei auti i methodos, an mporeite na sterithite kapoies trofes alla na exete megali posostita apo alles trofes kai apofasiste. To apotelesma sigoura tha sas anbtamipsei.
@ Kittaki katalava oti einai garides saganaki alla kai pali sou leo as min to fas i vale fromage blanc i krema galaktos. Gine genika pio euelikti me tin magiriki.

Prosopika kano tin diaita 99% sosta kai afino 1% se periptosi pou exo pei ligo parapano coca light i ligo pio gemati koutalia pitouro. Se 1 akribos mina exo xasei 7 kila kai pollous pontous, exo allaxi 2 noumera se jean kai to kainourgio mou einai idi aneto. Genika esthanomai yperoxa, den peinao kai an pinaso exo mia megali epilogi trofon. Latrevo ta gluka muffins kai ematha na pino kai ligo gala pou to apeufeuga. Ta de magireuta mou einai ola xoris ladi kai einai geustikotata, sxedon de thimamai ti geusi eixan ta kanonika. Exo valei kapoies fores (2-3), parafineleo stin prasini salata mou, den eixa kanena arnitiko effet, an kai oi prasini salata den mou aresei ara den perno kai parafineleo sixna. Exo ginei pio eurimatiki, oste ta piata mou na einai pio geustika kai to kuriotero einai oti xari se auti tin diaita einai i proti fora pou noitho oti kano kati kalo gia ton eauto mou, xoris na taleporoume. Mou emathe tin vromi kai eimai vevei oti tha sunexiso na tin troo kai meta tin diaita. Den skeutomai, ti DEN mou epitrepete alla ti mou epitrepete. Stin teliki, o skopos mou einai i apolia varous kai na noitho kala. Me tin Ducan exo vrei tin eutixia, gaiti tora pia xero oti an xanaparo 2-3 kila meta to telos tis diaitas tha kano ligo Ducan kai tha epaneltho.

Auta kai sugnomi isos gia ton astiro mou tono alla niotho oti ta ipame ta xanaeipame kai pali ta idia leme. Sorry…
Filia
Marianne
54  Εμείς, το GreekMasa ... / Δίαιτα Dukan / Απ: dukanοκουβεντουλες στις: Μάρτιος 09, 2011, 13:45:30 μμ
Kitaki kalos irhes kai kali arxi. Eimaste edo gia oti xriasteis.
Oi perissoteres apories sou exoun idi apantithei. Tha antiso oso pio sintoma mporo kai please diavase ta proigoumena gia na min ta xanaleme.
Katarxin exeis liga kila na xaseis kai auto einai kalo kai kako. Kalo giati an tin kaneis sosta, kata gramma pou leo kai ego tha ta xaseis grigora kai oi meres tis prosintirisis tha erthoun episis sintoma ara den tha kourasteis. To na ta xaseis kai to leo se olous einai i misi diadromi, me tin prosintirisi oloklironetai i diaita! An den tin kanete that a xanaparete de xrono DT. To kakao einai oti oti oso pio konta sto idaniko varos toso pio arga xanoume, alla se periptosi pou kolas tha prepei na kaneis ipomoni kai mera PP mipos xekoliseis.
Loipon apories:
1.    O Ducan apagoreuei to ladi entelos kai epitrepei to parafinelaio. Kapoia koritsia xrisimopoioun ladi. Epidi auto to thema exei exantlithei kai den thelo na to epanafero leo loipon oti opoios thelei na kanei kata gramma tin diaita den troei ladi, opoios thelei troei (milame gia mia k.soupas tin imera). O kathenas apofasizei ti thelei. Ego den troo katholou ladi kai den mou lipei, ta fagita (des suntages) einai nostima kurios giati exoun arketa mirodika i alles fores augolemono. Iparxoun kai sauces pou dieukolinoun tin katastasi. I to fromage blanc benei p.x. se xoriatiki kai den uparxei anagki gia ladi i sta fasolakia. Mpenei kai se alla apla dino ena paradigma.
2.   To xoirino apagoreutai. Yparxoun toses trofes omos pou epitrepontai. Sto xoirino tha kolliseis ? kai stin teliki diaita kanoume as apagoreuetai kai kati. Katarxin den einai igiino genika, ena parapano gia diaita. Oti lipos sto mosxari to aferoume kai oti den mporoume apla den to trome. Zita na sou kovoun to lipos kai n’agorazeis kommati oso pio apaxo ginetai.
3.   Stin diaita Ducan ta turia pano apo 0% apagoreuontai, o giatros sistinei 0% giaiti stin Gallia yparxoun. Edo mono to fromage blanc 0% tou Carrefour. Episis kapoia koritsia trone me 2% lipara, sigoura xanoun apla den xero an kathisteroun stin apolia, ego pantos den troo. O kathenas einai eleutheros n’apofasisei opos eipa kai parapano. Oso gia to saganaki tin a sou po, tha elega afou apofasises na kaneis tin diaita, tin opoia an tin kaneis sosta den tha sou parei pano apo 1 mina kai kati, eh! Min fas saganaki, yparxoun tosa alla fagita. Stin prosintirisi exeis turi ara upomoni.
4.   I creme fraiche 1,5% kai 3% Nouvelle tis Fage sta psigia kai to apaxo kakao einai sta tolered, oxi pano apo 3 me 4 fores tin evdomada an den theleis na kolliseis kai se periorismeni posotita.
5.   
Auta, loipon, kali dunami kai na skeutesai oti to apotelesma tha se antamipsei gi’auto kalo einai na stamatiseis na skeutesai ti den tha fas afou apagoreuetai alla posa polla exeis na fas me tin sugkekrimeni diaita. Ola einai sto mualo.
Marianne
55  Εμείς, το GreekMasa ... / Δίαιτα Dukan / Απ: dukanοκουβεντουλες στις: Μάρτιος 09, 2011, 12:08:52 μμ
Einai para polles Arxo, mallon prepei na to perioriseis.

kyriaki mou, xairomai pou eisai ligo kalitera k elpizo ta nea tou patera na einai thetika suntoma. kali dunami !
 
56  Εμείς, το GreekMasa ... / Δίαιτα Dukan / Απ: dukanοκουβεντουλες στις: Μάρτιος 09, 2011, 09:01:17 πμ
Marianne
Αρχή Δίαιτας : 9 Φεβρουαρίου
Αρχικό Βάρος : 81.100 κιλά
Ύψος : 1,73
Τωρινό βάρος :  74 κιλά (απώλεια : 7,100 κιλά)
Στόχος : 65 κιλά και βλέπουμε…
2η φάση, μέρα PV

Kalimera se olous,
Elpizo na eiste kala, me diathesi kai xionaki. Oh nai to xionaki, mallon tha mas mazepsei spitia mas. Kalo gia tin diaita, kako gia tin antikoinonikotita : )

@ Athina mou, me kaneis kai gelao, nai mallon prepei na kano kai ego 3 imeri krepali Χαμόγελο Χαμόγελο. An se ananeose kala ekanes koritsi mou, alla tora ston stoxo mas. Ego noitho para poli kala kai kurios xefouskoti, parole pou perimeno n’adiathetiso. Prepei na metritho giati pragmatika vlepo megali apoleia se pontous. Auto me to mageirema to exeis xanapei kai onto seinai poli kourastiko. Ego epidi den profteno na kano periploka fagita, zitisa apo tin mama mou na mou etoimasei 4 fagita, fasolakia me kreas, kolokuthakia gemista, stifado me mosxari kai spanaki me mosxari, ta opoia ta xorisa se imerisies merides kai tae xo stin katapsixi. Tin mera PP ta vazo sto psigeio kai tin epomeni apla to zesteno i an xriazetai kano augolemono. Tha sou proteina loipon na magirepseis mia mera polla fagita kai meta na xaniaseis. Prosopopika auto me voithise poli giati den skeutomai ti na fao. Elpizo na sou teriazei auti i protasi kai na xaniaseis Χαμόγελο
Gia tous kivous den katalava oti i marka legete Rapunzsel kai gi’auto mperdeutika. Den katexo kai poli tin magiriki i ta proionta. Mono osa m’endiaferoun, ta upolipa einai san na min uparxoun. Kuvous de xrisimopoiisa pote mou.
Oso gia ta greeklish, sorry vre Athina alla pragamatika mou einai poli diskolo na grafo me elliniko plikrtologio. Sto proigoumeno minima apla ta metetrepsa s’ellinika apo to site pou mou protine o Arxos alla ekana posi ora giati eprepe na kanao copie-paste 3 sires to poli kai ego eixa grapsei opos panta ena katevato. Auto to site einai kalo otan les 5 kouventes. Opote mporo tha to xrisimopoio. Yposxomai Χαμόγελο

@ Arxos, i posostita tis vromis se periodous apoleias varous (attack+croissiere) den prepei na xepernaei tis 2 k.soupas tin imera, einai auto pou orizei o Ducan sto vivlio tou. Anaferei 1 k.s. den einai apla epitrepomeni alla epivaletai, 2 k.s. auxanei stadiaka tin voithia ston katharismo tou enterou, 3 k.s. veltionoun akoma perisotero auti tin diadikasia alla arxizei na exei perissoteres thermides. Molis xekinisete tin 3i fasi mporeite na katanalonete auti tin posotita. Vevaia mesa stis suntages tou alla kai stis Nanas to pitouro orizetai se 3 k.soupas. 2 k.s.pitouro vromis kai 1 k.s. pitouro sitariou. Ego xrisimopoio 3 k.s. pitouro, 2 vromi + 1 sitariou kai fusika exo exeretika apotelesmata.
Epi tis eukairias as anafero kapoies paratiriseis gia to pitouro vromis.
Gia ton Ducan einai to trofimo faros opos leei gia tin diaita. Sto vivlio anaferei oti gi’auton i vromi einai i pio prostateutiki trofi gia tin igeia ston kosmo. Katharizei to entero, pernontas mazi tou thermides apo ta trofima pou exoume katanalosei. Eno stin arxi mporei na min arpazei polles thermides mazi tou, stin poreia ginetai poli sumantiko. Sinithizei o organismos kai t’apotelesmata einai orata. Trogontas vromi kathimerina mas voithaei na diatirisoume tin grammi mas.
Exei tin idiotita na fouskonei 20 me 30 fores mesa sto stomaxi otan erthei s’epafi me nero. Auto dimiourgei automatos, aisthisi koresmou kai den piname toso. Voithaei stin toualetta.
I katanalosi vromis kathimerina meionei tin xolisterini kai voithaei stin prolipsi kardiaagiakon episodion.
Voithaei episis ston diaviti. Kathisterei tin taxitita ton sakxaron sto aima. Meionei tin ekkrisi insoulinis kai tin kourasi tou pagreas.
Episis prostateuei apo ton karkino tou enterou. I kathimerini tou leipsi enidatonei to entero kai prostateuei ta toixomata. Paizei ton rolo enos sfougariou pou mazeuei oles tis vromies kai kakes ousies, apovalontas tes panta se kathimerini xrisi.


Ta leme argotera, filia se olous Χαμόγελο
Marianne

57  Εμείς, το GreekMasa ... / Δίαιτα Dukan / Απ: dukanοκουβεντουλες στις: Μάρτιος 07, 2011, 20:36:51 μμ
Vrika ena arthro endiaferon kai sas to dino.

Η ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ & ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ
Στον Πίνακα 1 φαίνονται οι συνθήκες αποθηκεύσεως του γάλακτος, καθώς και μερικών γαλακτοκομικών προϊόντων. Σε όλες τις περιπτώσεις ο καταναλωτής πρέπει να συμβουλεύεται την ημερομηνία λήξεως που υπάρχει πάνω στη συσκευασία.
Πίνακας 1
Συνθήκες Αποθηκεύσεως των Γαλακτοκομικών
Προϊόν   Χρόνος Αποθηκεύσεως
Γάλα πλήρες ή αποβουτυρωμένο ή με αρωματικά παστεριωμένο, σφραγισμένο   Έως 30 ημέρες ή κοιτάξτε την ημερομηνία λήξεως
Γάλα πλήρες ή αποβουτυρωμένο ή με αρωματικά παστεριωμένο, ανοιγμένο   5 ημέρες
Γάλα ζαχαρούχο και εβαπορέ, ανοιγμένο   1 εβδομάδα
Κρέμα Μισή - Μισή, ανοιγμένη   10 ημέρες
Κρέμα, κανονική ή ελαφριά, ανοιγμένη   10 ημέρες
Κρέμα ξινή, ανοιγμένη   2 με 4 εβδομάδες
Κρέμα σαντιγί   3 μήνες σε αεροζόλ
3 ημέρες παρασκευή από μίγμα
Γιαούρτι, ανοιγμένο   7 με 10 ημέρες
Γιαούρτι, σφραγισμένο, κατεψυγμένο   6 εβδομάδες
Βούτυρο, ανοιγμένο   1 με 2 εβδομάδες
Βούτυρο, κατεψυγμένο   6 με 9 μήνες
Μαργαρίνη, ανοιγμένη   4 με 6 μήνες
Τυρί cottage, limburger, camembert, ανοιγμένο   10 με 30 ημέρες
Τυρί κρέμα ή Neufchatel, ανοιγμένο   2 εβδομάδες
Τυριά σκληρά ή κηρωμένα (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, Ελβετικό, Edam, Gouda, cheddar κ.λπ.)    
Σφραγισμένα   3 με 6 μήνες
Ανοιγμένα   3 με 4 εβδομάδες
Φέτες   2 εβδομάδες
Τυρί Ricotta, ανοιγμένο   5 ημέρες
Τυρί επεξεργασμένο   3 με 4 εβδομάδες
Επαλείψεις τυριών   1 μήνας
Μαλακές κρέμες custard, πουτίγκες γάλακτος, γεμίσεις κρέμας γάλακτος &
Custardγια κέικ και πίτες   5 με 6 ημέρες
Παγωτό   Κατάψυξη -18°C /2 με 3 εβδομάδες
Τα περισσότερα γαλακτοκομικά δεν πρέπει να καταψύχονται γιατί μεταβάλλονται τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και ιδιαιτέρως η υφή.
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Για την ασφάλειά σας:
•   Αγοράστε τα γαλακτοκομικά προϊόντα προς το τέλος της ολοκληρώσεως των αγορών σας ώστε αυτά να μην ζεσταθούν.
•   Βεβαιωθείτε ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι κρύα όταν τα επιλέγετε.
•   Εξετάστε τις συσκευασίες για διαρροές ή βλάβες.
•   Ελέγξετε τις ημερομηνίες λήξεως των προϊόντων. Μερικά προϊόντα φέρουν την ένδειξη 'καλλίτερα να χρησιμοποιούνται πριν από'. Η ημερομηνία αυτή είναι η τελευταία ημέρα που ο παρασκευαστής περιμένει το προϊόν να είναι καλό για κατανάλωση.
•   Μετά τα ψώνια, πηγαίνετε αμέσως στο σπίτι και τοποθετήστε τα γαλακτοκομικά στο ψυγείο. Αν η διαδρομή διαρκεί πάνω από 30 min, τοποθετήστε τα προϊόντα σε φορητό ψυγείο.
•   Μετά τη μερική χρήση του προϊόντος, σφραγίστε τη συσκευασία αεροστεγώς.
•   Μην αφήνετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα να παραμένουν εκτός ψυγείου για περισσότερο από 2 ώρες.
•   Μερικοί τύποι τυριών απαιτούν ψύξη, ενώ άλλοι όχι. Γενικώς τυριά με μεγάλη περιεκτικότητα υγρασίας δεν θα πρέπει να αφήνονται εκτός ψυγείου για πάνω από 2 ώρες.
Γενικώς τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι παστεριωμένα και έτσι είναι ασφαλές να καταναλωθούν ως έχουν. Μετά την παστερίωση, πολύ σπουδαίο είναι όλα τα γαλακτοκομικά να διατηρούνται υπό ψύξη σε σταθερή θερμοκρασία για να παρεμποδισθεί η ανάπτυξη επικινδύνων βακτηρίων. Έτσι:
•   Μην πίνετε οποιοδήποτε ποτά ή μην τρώγετε οποιοδήποτε τρόφιμο το οποίο περιέχει μη παστεριωμένο γάλα.
•   Διατηρείτε το γάλα και τα γαλακτοκομικά στο ψυγείο.
•   Το αυτοσταθερό γάλα (κονσέρβες εβαπορέ, ζαχαρούχο, UHT) μπορεί να αποθηκευθεί σε θερμοκρασία δωματίου. Όμως, αφού ανοιχθεί και μετά να διατηρείται στο ψυγείο.
•   Μην επιστρέφετε το γάλα, κρέμα ή άλλο προϊόν που δεν καταναλώσατε στην αρχική συσκευασία. Θα επιταχύνετε την αλλοίωση και θα καταστήσετε ανασφαλές το υπόλοιπο προϊόν της συσκευασίας.
•   Το βούτυρο αφού ανοιχθεί να διατηρείται στο ψυγείο καλυμμένο.
•   Αν το επιθυμείτε, πριν καταψύξετε το βούτυρο, περιτυλίξετε την κάθε συσκευασία σφιχτά με αλουμινόχαρτο ή πλαστικό.
Πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πάρα πολλοί τύποι τυριών και ο καθένας μπορεί να έχει τις δικές του απαιτήσεις. Παρ' όλα αυτά μπορούν να δοθούν μερικές γενικές οδηγίες, όπως:
•   Αποθηκεύσατε το τυρί στην αρχική του συσκευασία μέχρι να ανοιχθεί. Μετά το άνοιγμα συσκευάστε το τυρί περιτυλίγοντάς το με αδιάβροχο υλικό, όπως αλουμινόχαρτο, ειδικό πλαστικό ή δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
•   Αγοράζετε μόνο παστεριωμένα τυριά ή σκληρά τυριά που φέρουν την ένδειξη ότι 'ωρίμασε επί 60 ημέρες' (ή περισσότερο) στην περίπτωση των μη παστεριωμένων.
•   Αν στην επιφάνεια του τυριού εμφανισθεί μούχλα καθαρίστε την κόβοντας συγχρόνως από κάτω μια στιβάδα 1 εκατοστού και πλέον. Βεβαίως εξαίρεση αποτελούν τα τυριά που ωριμάζουν με μούχλες (μπλε τυρί και παρόμοια).
•   Αν στην επιφάνεια των μαλακών τυριών εμφανισθεί μούχλα πετάξτε το τυρί.
•   Σερβίρετε τα τυριά στην υποδεικνυομένη θερμοκρασία, η οποία ποικίλει ανάλογα με το είδος του τυριού.
•   Μην αφήνετε τα τυριά με μεγάλη υγρασία εκτός ψυγείου για περισσότερο από 2 ώρες.
•   Τα φυσικά σκληρά τυριά μπορούν να υποστούν κατάψυξη αφού πρώτα περιτυλιχθούν σφιχτά με πλαστικό φιλμ σε ποσότητες μικρότερες του μισού κιλού και πάχους 2-3 εκατοστών. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να διατηρηθούν επί 6 έως 8 εβδομάδες.
•   Ξεπαγώστε τα τυριά αυτά στο ψυγείο και καταναλώστε τα εντός ολίγων ημερών. Καλλίτερα είναι το κατεψυγμένο τυρί να χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα όπου θα λειώσει και έτσι δεν θα εντοπίζονται τα ελαττώματα υφής που μπορεί να υπάρξουν.
•   Λόγω ενός επικινδύνου βακτηρίου, καλό είναι οι έγκυες γυναίκες, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, να αποφεύγουν να τρώγουν μαλακά τυριά όπως μη παστεριωμένη φέτα, Brie, Camembert, blue-veined και Μεξικανικού τύπου.

58  Εμείς, το GreekMasa ... / Δίαιτα Dukan / Απ: dukanοκουβεντουλες στις: Μάρτιος 07, 2011, 18:28:32 μμ
3η φάση / προ συντήρηση (απαραίτητη!!!)

Η φάση αυτή διαρκεί τόσες μέρες όσες αν πολλαπλασιάσουμε τα κιλά που χάσαμε με τον αριθμό 9, δηλαδή αν χάσαμε 5 κιλά 5x9 = 45 μέρες. Καθημερινά καταναλώνουμε πρωτεΐνες και λαχανικά (ότι και στην 2η φάση ημέρα πρωτεΐνης και λαχανικών) και επιπλέον : 

1 φρούτο την ημέρα και ΜΟΝΟ !
Επιτρέπονται όλα τα φρούτα εκτός από σταφύλια, σταφίδα, μπανάνα, κεράσια και αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς. Προσέχετε τις ποσότητες, μόνο ένα γιατί έχουν ζάχαρη. Δηλαδή : 1 μιλώ, 1 αχλάδι, 1 πορτοκαλί, 1 grapefruit, 1 ροδάκινο. Για τα μικρά φρούτα: 1 κούπα γαλλικού cafe, φράουλες η μούρα. Για τα μεγαλύτερα, πεπόνι, καρπούζι μια μεγάλη κούπα. Για τα μέτρια σε μέγεθος : 2 δαμάσκηνα, 2 βερίκοκα. Raisin

2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως και το πλήρες ψωμί. Απαγορεύεται η μπαγκέτα, το άσπρο ψωμί, και το ψωμί από καλαμπόκι.

1 μερίδα τυρί της αρεσκείας μας (40γρ) (κάτι λιγότερο από 2 La vache qui rit σε μέγεθος η καλύτερα σε ένα κουτί τσίχλες αν βοηθάει)
Ο Ντουκάν αναφέρεται σε γαλλικά τυριά.
Προσπαθώ να σας δώσω ένα δείγμα από τα δικά μας και κάποια γαλλικά. Έχετε δικαίωμα 40gr από τα παρακάτω τυριά :
Γκούντα, τσένταρ, γραβιέρα, emmental, 2 babaybel light, 2 la vache qui rit light, edam, κασέρι, milner, όλα τα κίτρινα δηλαδή και τα ιταλικά τύπου παρμεζάνα, μπάτζος ,παντάνο. Νομίζω αν κατάλαβα καλά όλα τα παστεριωμένα.
ΌΧΙ τα μαλακά τυριά : κατσικίσιο, camembert, Roquefort, Bleu, brie, Gorgonzola κατίκι, γαλοτύρι, φέτα, ανθότυρο, mozzarella. Δηλαδή όσα είναι σε μορφή κρέμας
Για να μην μπερδευτείτε καλύτερα τα γνωστά κίτρινα και με ένδειξη παστεριωμένα. Για την φέτα θα το κοιτάξω, πρέπει να είναι σε ενδιάμεση κατάσταση άρα μάλλον μικρότερη ποσότητα ή όχι πολύ συχνά.

2 φορές την εβδομάδα
1 μερίδα εστιατορίου (όχι γεμάτο πιάτο) την ημέρα από υδατάνθρακες, άμυλο, αμυλώδη τρόφιμα.

Απαγορεύεται το άσπρο ρύζι και οι πατάτες, το πολύ στην ανάγκη και μόνο 1 μερίδα τον 125gr, όχι 2 μερίδες! Τελείως απαγορεύεται τα τσιπς, τηγανιτές πατάτες, πατάτες στον φούρνο.

Ρύζι καστανό : μερίδα βρασμένο 220gr

Επιτρέπονται μακαρόνια και καλύτερα ολικής αλέσεως. Όχι όμως με λάδι, βούτυρο, κρέμα γάλακτος πάνω από 1,5 %, το πολύ 3%. Περίπου 250gr μακαρόνια βρασμένα και επιλέξτε μια sauce ελαφριά. P.x. σάλτσα ντομάτας φρέσκια χωρίς ζάχαρη με κρεμμύδια, σκόρδο και αρωματικά. Όχι πχ. Με γραβιέρα θα επιβαρύνεται το πιάτο.

Κους κους, polenta και πλιγούρι, φασόλια,  : μερίδα τον 220gr.
όλια
Polenta : είδος πουρέ από καλαμποκάλευρο), βρήκα κάτι συνταγές εδώ αλλά δεν τις διάβασα καλά https://sintagoulis.gr/tag/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1?stags=1&adv=1

Φακές : 1 μόνο μερίδα την ημέρα 220gr (μαγειρεμένη) Μην προσθέσετε λάδι.
Φασόλια, ρεβίθια, φάβα : επίσης 1 μόνο μερίδα την ημέρα 220gr (μαγειρεμένα) Μην προσθέσετε λάδι.

1 μερίδα αρνί η χοιρινό : Εννοείτε ότι αποφεύγετε την πέτσα του αρνιού και το χοιρινό μόνο σε φιλέτο και άπαχο. Μπορείτε να φάτε το άσπρο ζαμπόν (μάλλον εννοεί πχ. Το καπνιστό χοιρινό, μπριζόλα. Απαγορεύεται rita το ωμό ζαμπόν.

2 ελεύθερα γεύματα την εβδομάδα ΌΧΙ 2 ΜΈΡΕΣ.
2 γεύματα της αρεσκείας μας (με ποτό και γλυκό!!) σε διαφορετικές όμως μέρες ( π.χ. Τρίτη και Σάββατο). Όχι 2 μέρες αλλά 2 γεύματα και να έχουν απόσταση έστω 1 μέρα. Μπορείτε να φάτε ότι θέλετε.
Τι σημαίνει 2 ελεύθερα γεύματα : 1 πρώτο πιάτο, 1 κύριος, 1 επιδόρπιο και 1 ποτήρι κρασί. Επίσης δεν ξανά γεμίζουμε το πιάτο μας και τα τρώμε όλα μαζί όχι κατά την διάρκεια όλης τις ημέρας, σ’ ένα γεύμα.

Τέλος, μια μέρα της εβδομάδας (πρέπει να είναι συγκεκριμένη και όχι διαφορετική κάθε βδομάδα) καταναλώνουμε μόνο πρωτεΐνη τις 1ης φάσης. Καλό είναι να οριστεί μια μέρα συγκεκριμένη, ο Ντουκάν προτείνει κάθε Πέμπτη. Αυτή η μέρα είναι καθοριστική για να μην ξανά πάρετε ποτέ ξανά τα χαμένα κιλά.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ 2 κουτ. σούπας ΠΙΤΟΥΡΟ ΒΡΩΜΗΣ και 1 κουτ. σούπας ΠΙΤΟΥΡΟ ΣΙΤΑΡΙΟΥ καθημερινά.



59  Εμείς, το GreekMasa ... / Δίαιτα Dukan / Απ: dukanοκουβεντουλες στις: Μάρτιος 07, 2011, 18:26:34 μμ
Marianne
Αρχή Δίαιτας : 9 Φεβρουαρίου
Αρχικό Βάρος : 81.100 κιλά
Ύψος : 1,73
Τωρινό βάρος :  74,400 κιλά (απώλεια : 6,700 κιλά)
Στόχος : 65 κιλά και βλέπουμε…
2η φάση, μέρα PP

Καλησπέρα καλησπέρα Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός,
Ελπίζω όλες να περνάτε καλά. Αυτός ο καιρός δεν βοηθάει αλλά τι να κάνουμε. Ίσως και καλύτερα, να κάτσουμε σπίτι στην ζεστούλα και να μην χαλάσουμε την δίαιτα.
Κυριακή ελπίζω να είναι όλα καλά η έστω σε σταθερή κατάσταση.
Αυτές τις μέρες είχα κολλήσει, probleme με τουαλέτα σήμερα όμως καλύτερα. Ζυγιστικά έχασα σε ένα μήνα 7 κιλά παρά κάτι και επιτέλους έσπασα το φράγμα τον 75 κιλών ! Athena τα κατάφερα !!! Καλά πως νόμιζα ότι έχουμε ίδιο ύψος ? Δεν πειράζει, πάντως στα κιλά μαζί παρεάκι Χαμόγελο Διαπίστωσα ότι ενδεχομένως να κόλλησα γιατί ο οργανισμός μου μετά από την δίαιτα έφτασε στο βάρος που ενδεχομένως κάποια στιγμή είχα για αρκετό καιρό, κολλάει και δυσκολεύεσαι να χάσεις, λες και ο οργανισμός έχει μνήμη. Τον περισσότερο καιρό ήμουνα στα 75 κιλά άρα ο οργανισμός μου δεν έχει ξεχάσει. Βλέπω λοιπόν ότι κόλλησα εκεί. Τέλος πάντων.

Εχθές έφαγα : 2 γαλλικούς, κοτόπουλο με σκόρδο, μανιτάρια, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και creme fraiche 1,5%, ήταν τέλειο και έτρωγα όλη την μέρα, βράδυ muffins και γαλατάκι.

Σήμερα ως τώρα ένα γαλλικό, ήπια και έναν ελληνικό με κάρδαμο και φρέσκο γάλα, έφτιαξα και κοτόπουλο στο αντικολλητικό ρίχνοντας και 2 σκελίδες σκόρδο για το aroma, και τζατζίκι PP, συγχρόνως επειδή το κοτόπουλο ήταν λίγο, πήρα μερικά κομματάκια από το κοτόπουλο και έκανα μια μικρή ομελέτα με 2 ασπράδια με μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ήταν πολύ νόστιμο, χορταστικό. Αφίσα και λίγο κοτοπουλάκι για το βράδυ με τζατζίκι. Όλα καλά λοιπόν. Όπως βλέπετε σαρακοστιανό menu..... Χαμόγελο

@ Athéna αυτό με το rapunzel δεν το κατάλαβα για εξήγησε σε παρακαλώ και αν είναι καλό να το ψάξω. Όσο για την κρέμα γάλακτος, όχι υπερβολές και μόνο την 1,5% την nouvelle Νουνού sτα ψυγεία. Γιατί με άλλη μάλλον θα κολλήσετε. Και δεν πειράζει που την χάλασες, απλά συνέχισε μην υποκύψεις στους πειρασμούς ! Ψάξε λίγο τις συνταγές μήπως πάρεις καμιά ιδέα ώστε να έχεις ποικιλία και να μην μπουχτίζεις. Αθηνά έχουμε ένα στόχο γι’ αυτό κανόνισε… Χαμόγελο Για πες και αυτή την συνταγή με το χταπόδι, είμαι άσχετη πως γίνεται ? Και δεν χρησιμοποιώ γάστρα, που μπορώ να την κάνω ? χταπόδι φρέσκο ? Με αηδιάζει λίγο ωμό αλλά φαντάζομαι είναι καλύτερο από εκείνη την αηδία το κατεψυγμένο που βλέπω στα super. Έχω μάθει να το τρώω στις ταβέρνες και δεν έχω τολμήσει να το κάνω ως τώρα.

Μόλις είδα και message Arolf με συνταγή, καλή ακούγεται αλλά πάλι γάστρα, δεν τρώω αγκινάρα και σουπιά, λες Arolf να μπορεί να τρώγεται χωρίς αυτά? Να προσθέσω κάτι άλλο? Πολύ άσχετη μιλάμε!

Για μένα το θέμα είναι η μέρα PP, δεν έχω πολλές ιδέες, όποιος σκεφτεί κάτι καλό, ευπρόσδεκτο!

@ Demdem, bravo για τα αποτελέσματα, ελπίζω όσα τρως να είναι χωρίς λάδι η έστω μια κουταλιά την ημέρα αν δεν μπορείς χωρίς. Aντε και καλό κουράγιο.


Σήμερα λέω να σας μιλήσω για την 3η φάση και θα προσπαθήσω να σκανάρω τα αποσπάσματα από το βιβλίο μόλις μπορέσω.
Φιλιά σε όλους,  Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο
Marianne
60  Εμείς, το GreekMasa ... / Δίαιτα Dukan / Απ: dukanοκουβεντουλες στις: Μάρτιος 04, 2011, 10:13:21 πμ
super euxaristo Arxos tha ta koitaxo me isixia
Σελίδες: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 »