GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Σεπτέμβριος 30, 2020, 02:19:18 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 92 »
1  Κουβεντούλα / Πολιτικό forum / Απ: Ειμαστε ακόμα Ζωντανοί στις: Μάιος 09, 2010, 22:14:14 μμ
9.000 Ευρώ το δίμηνο Μαργαρίτα. ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ. Πληρωνόμαστε κάθε 2 μήνες. Και τώρα θα είναι -52%.

Λοιπόν επειδή έχει πάρει σε μάκρος αυτή η κουβέντα, σας επαναλαμβάνω ότι ο τρόπος είναι που με ενόχλησε.


Σας εύχομαι λοιπόν καλή συνέχεια στο site, λυπάμαι που πρέπει να αποχωρήσω, αλλά εγώ εκφράσεις του στυλ ΟΥΣΤ και λαλακίες, χρησιμοποιώ μόνο με τους φίλους μου. Δεν ανέχομαι λοιπόν τέτοιου είδους συμπεριφορά από διαχειριστές..................που τελικά αδυνατούν να διαχειρίζονται.
2  Κουβεντούλα / Πολιτικό forum / Απ: Ειμαστε ακόμα Ζωντανοί στις: Μάιος 09, 2010, 18:02:03 μμ
Εγώ θα έλεγα να ανατρέξεις πάλι στο γράμμα που παρέθεσα και να το διαβάσεις πιο προσεκτικά. Ο Υπουργός Οικονομικών είναι που αναφέρει λανθασμένα πως οι ΔΥ φορολογούνται μόνο με 3.000 Ευρώ .

Ο λόγος δε που τόσο με εκνεύρισε ήταν ο τρόπος προσέγγισης του όλου θέματος (νομίζω ότι δεν ταιριάζει στο ύφος αυτού του site τόσο μικρονοϊκές και λαϊκίστικες εκφράσεις και δηλώσεις, ή κάνω λάθος ?). Γνωρίζω και εγώ όπως όλοι μας ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα πληγούν περισσότερο από κάποιους άλλους. Ήθελα απλά με αυτή την δημοσίευση να παραθέσω μια διαμαρτυρία του κλάδου μου.

Αυτά
3  Κουβεντούλα / Πολιτικό forum / Απ: Ειμαστε ακόμα Ζωντανοί στις: Μάιος 09, 2010, 17:13:20 μμ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για όσα απαξιωτικά είπε σε βάρος των διπλωματών ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου (στην τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου). Η Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλκων έδωσε στη δημοσιότητα τη Βεβαίωση της ΣΤ4 Δ/νσης Οικονομικής Διοίκησης του Υπ. Εξωτερικών η οποία αφορά τις συνολικές για το έτος 2009 αποδοχές του διπλωμάτη Γιώργου Αϋφαντή, Συμβούλου Πρεσβείας Α΄, Γενικού Προξένου στο Βανκούβερ του Καναδά. Από την Βεβαίωση αυτή προκύπτει ότι για ετήσιο μισθό 41.110 Ευρώ + Αποζημίωση Υπηρεσίας Εξωτερικού 63.540 Ευρώ, ήτοι 104.600 σύνολο αποδοχών, κατεβλήθησαν 17.987 Ευρώ ως φόρος. Το Δ.Σ. της ΕΔΥ επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι μετά και τα τελευταία μέτρα της Κυβέρνησης, οι ετήσιες συνολικές αποδοχές του διπλωμάτη για το τρέχον έτος προβλέπεται να μειωθούν σε περίπου 86.000 Ευρώ για τις οποίες υπολογίζεται ότι θα καταβληθεί περίπου 40.000 Ευρώ φόρος.

Για του λόγου το αληθές..............Να προσθέσω επίσης ότι ο συγκεκριμένος Διπλωμάτης είναι ένα βαθμό πριν τον βαθμό του Πρέσβεως.
4  Κουβεντούλα / Πολιτικό forum / Απ: Ειμαστε ακόμα Ζωντανοί στις: Μάιος 09, 2010, 16:19:34 μμ
Σε κάθε περιπτώση το όλο θέμα παίρνει διαστάσεις οι οποίες έχουν αρχίσει και με ενοχλούν, οπότε παρακαλώ να τελειώσει η συζήτηση εδώ  stop


Πάντως έτσι για την ιστορία και πάλι, να σου πω ότι εκφράσεις του τύπου "ΟΥΣΤ βραδυάτικα" και "λαλακίες" είναι εξαιρετικά άτυχες.............
5  Κουβεντούλα / Πολιτικό forum / Απ: Ειμαστε ακόμα Ζωντανοί στις: Μάιος 09, 2010, 16:08:49 μμ
Αν πληρώνεσαι με λιγότερο από τα μισά από τα 10.000 που αναφέρεις (μαζί με τον εσωτερικό μισθό φυσικά) Έκπληξη, επιβιώνεις αγαπητε??

Οι μισθοί που παίρνουν οι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό είναι προσαρμοσμένοι στα δεδομένα της κάθε χώρας (δουλεύω στο ΥΠΕΞ 20 χρόνια και 10.000 μισθό δεν άκουσα ποτέ).

Ας σοβαρευτούμε λίγο σε αυτή την χώρα................... ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ.

6  Κουβεντούλα / Πολιτικό forum / Απ: Ειμαστε ακόμα Ζωντανοί στις: Μάιος 09, 2010, 14:47:51 μμ
Α και κάτι ακόμη. Εκτός από το Παρίσι αγαπητέ, υπάρχουν και άλλα πόστα που ένας διπλωματικός πρέπει να υπηρετήσει, όπως η Αμπούτζα (την ξέρει κανείς?) η Κινσάσα, το Ναιρόμπι, το Αλγέρι, το Ισλαμαμπάντ κλπ., με ότι αυτό συνεπάγεται για τα παιδιά του.

Το ξέρεις ότι είμαστε ανασφάλιστοι στο εξωτερικό?

ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ
7  Κουβεντούλα / Πολιτικό forum / Απ: Ειμαστε ακόμα Ζωντανοί στις: Μάιος 09, 2010, 14:36:06 μμ
Ο βασικός στόχος αυτής της οικονομικής πολιτικής είναι το διαίρει και βασίλευε...........ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΕΤΣΙ. Δεν πρόκειται να αναλωθώ σε περαιτέρω συζητήσεις για το ποιός Δημόσιος Υπάλληλος περνάει καλύτερα σε αυτή την χώρα. Σου λέω όμως ένα πράγμα : Είτε σου αρέσει είτε όχι τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι.

Μόνο για την ιστορία να σου πω ότι το δικό μου σπίτι είναι 30 χιλ. μακρυά από την εργασία μου, για να είναι φθηνότερο.

Όσον αφορά αυτό το "ΟΥΣΤ ΒΡΑΔΥΑΤΙΚΑ", ειναι λίγο άτυχο, δεν συμφωνείς?ΑπορίαΑπορίαΑπορία?? ΛΥΠΑΜΑΙ.
8  Εμείς, το GreekMasa ... / Μάιος 2010 / Απ: Κυριακή 9/5/2010, Τι θα φάμε σήμερα στις: Μάιος 09, 2010, 14:28:12 μμ
Χρόνια πολλά μανούλες της μάσας.

Σήμερα και εμείς κοκκινιστό μοσχαράκι με μακαρόνια θα φάμε. Μας βλέπω και για κανένα παγωτάκι.

Φιλιά και ευχές για την σημερινή ημέρα.
9  Κουβεντούλα / Σχολιάστε την επικαιρότητα / Απ: Ένα γράμμα στον ξεφτέλληνα στις: Μάιος 08, 2010, 07:31:28 πμ
και εγώ αισθάνομαι μια απέραντη θλίψη..........................γιατί όλοι μας έχουμε ένα Σπύρο γείτονα.........................
10  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Απ: Nayia στις: Μάιος 08, 2010, 06:49:12 πμ
Εγώ ξέρω πως όταν κάτι το θες πολύ τελικά το πετυχαίνεις. Καλή επιτυχία με ότι καταπιαστείς λοιπόν από εδώ και πέρα και ας είναι αυτό ένα καλό μαγείρεμα  up
11  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Απ: Elenitas στις: Μάιος 08, 2010, 06:46:18 πμ
Γειά σου Ελένη. Καλώς μας ήρθες  kissed
12  Εμείς, το GreekMasa ... / Μάιος 2010 / Απ: Σάββατο 8/5/2010, Τι θα φαμε σήμερα στις: Μάιος 08, 2010, 06:44:19 πμ
Καλημέρες πολλές πολλές και από εμένα.

Κάτι με κοτόπουλο για εμάς σήμερα.

Καλό Σ/Κ.
13  Κουβεντούλα / Πολιτικό forum / Απ: Ειμαστε ακόμα Ζωντανοί στις: Μάιος 08, 2010, 06:39:46 πμ
Για όποιον έχει κάποια απορία: Ας αφήσει στην Ελλάδα το σπίτι του, την οικογένειά του, τους φίλους του, τη ζωή του και να μετακομίζει τα μπογαλάκια του εδώ κι εκεί ανα την υφήλιο με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ίδιο και τα παιδιά του και κατόπιν να πάει να αυτοφορολογηθεί.
14  Κουβεντούλα / Πολιτικό forum / Απ: Ειμαστε ακόμα Ζωντανοί στις: Μάιος 08, 2010, 06:37:05 πμ
 
Επιστολή μιας αναγνώστριας του zoomnews.gr: Με αφορμή τη συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, τη Δευτέρα το βράδυ, στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου «Πρόσωπο με Πρόσωπο», νιώθω να ξεχειλίζω από θυμό και οργή. Με πνίγει η αδικία και η παραπληροφόρηση που επιχειρείται. Θέλω να φωνάξω, να ουρλιάξω και κάποιος να με ακούσει. Δεν δέχομαι να μείνω σιωπηλή και με τον τρόπο αυτό να υιοθετήσω και να αποδεχθώ όλες τις ανακρίβειες αλλά και την απαξίωση που εκφράσθηκαν χθες από τον κ. Υπουργό.
Δεν δέχομαι ο κ. Υπουργός να συγκρίνει τις αποδοχές και τη φορολόγηση μου, όταν υπηρετώ στο εξωτερικό, με αυτές του Γάλλου πολίτη όταν ζει, εργάζεται και φορολογείται στη Γαλλία. Με μάθανε στο Δημοτικό ότι σύγκριση χωρά μόνο μεταξύ ομοίων πραγμάτων και οι περιπτώσεις σαφώς διαφέρουν. Θα έπρεπε ο κ. Υπουργός να συγκρίνει το σύνολο των αποδοχών και τη φορολόγηση μου με τις αποδοχές που λαμβάνει και τη φορολόγηση που υφίσταται ο Γάλλος Διπλωμάτης στην Αθήνα ή ο Πορτογάλος Διπλωμάτης στο Παρίσι.
Δεν δέχομαι να υποστηρίζει ο κ. Υπουργός ότι φορολογούμαι μόνο με 3.000 ευρώ ετησίως όταν οι κρατήσεις που γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας μου στο εξωτερικό και εμφανίζονται στο εκκαθαριστικό σημείωμα μου είναι τουλάχιστον πενταπλάσιες.
Δεν δέχομαι να επιδεικνύει ο κ. Υπουργός τέτοια απαξίωση στο πρόσωπο μου, ως Έλληνα Διπλωμάτη και να μην δείχνει την παραμικρή κατανόηση για το αδιέξοδο που με έχει οδηγήσει.
Δεν δέχομαι ο κ. Υπουργός να με παρουσιάζει ως ανεύθυνο Έλληνα πολίτη, που αρνείται να επωμισθεί τα βάρη που του «αναλογούν» για τα λάθη της οικονομικής πολιτικής που ακολουθήθηκε από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις, όταν οι υπάλληλοι του ΥΠΕΞ έχουν αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα τις μειώσεις των επιδομάτων τους και διαμαρτύρονται μόνο για την άδικη, παράνομη και εξοντωτική φορολόγηση της αποζημίωσης/επιδόματος υπηρεσίας αλλοδαπής.
Δεν δέχομαι ο κ. Υπουργός να θέτει το ζήτημα της φορολόγησης μας στη βάση «καμία εξαίρεση» όταν το ίδιο το ΥΠΕΞ αποτελεί εξαίρεση όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας του σε σχέση με τα υπόλοιπα Υπουργεία.
Δεν δέχομαι ο κ. Υπουργός , με την συνολική του αντιμετώπιση των ζητημάτων που μας αφορούν, να πλήττει την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια μου ως μέλος της Διπλωματικής Υπηρεσίας της χώρας μου. Όταν αποφάσισα να δώσω εξετάσεις στο ΥΠΕΞ, δεν το έκανα για να «τρυπώσω» στο Δημόσιο. Το έκανα από μεράκι και θέλοντας να υπηρετήσω την πατρίδα μου.
Δεν δέχομαι ο κ. Υπουργός να υποστηρίζει δημοσίως ότι η προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΕΞ «χαριστικά» πέρασε νόμο για την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγηση όταν ο παράνομος χαρακτήρας της έχει κριθεί δικαστικά.
Δεν δέχομαι να συναινέσω στην αυτοκαταστροφή μου. Εάν ο κ. Υπουργός δεν είχε επιδείξει τέτοια αλαζονεία μιλώντας για τους Έλληνες Διπλωμάτες και έδειχνε κατανόηση στα προβλήματα μας, η κατάσταση δεν θα ήταν διαφορετική αλλά δεν θα ένιωθα την οργή που αισθάνομαι τώρα να με κατακλύζει. Και βέβαια αναρωτιέμαι. Ποιος είναι ο λόγος της «αναξιοπιστίας» και της εμμονής των λόγων του κ. Υπουργού όσον αφορά στην κατάσταση των υπαλλήλων του Υπουργείου μας;
Είμαι μητέρα δύο παιδιών 10 και 4 ετών. Αναγκαστικά, τους προσφέρω ξενόγλωσση εκπαίδευση, (πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζει ο Γάλλος πολίτης στην Γαλλία, ούτε βέβαια ο Έλληνας πολίτης στην Ελλάδα), και τα ετήσια δίδακτρα για την εκπαίδευση των παιδιών μου ανέρχονται σε περίπου 20.000 ευρώ ετησίως. Προπληρώνω το ετήσιο ενοίκιο για την κατοικία στην οποία διαμένω που ανέρχεται σε 44.000 ευρώ. Ακόμη και εάν αποφασίσω να μετακομίσω και να βρω μικρότερο σπίτι, που δεν θα καλύπτει τις ανάγκες μου, το ενοίκιο που θα κληθώ να πληρώσω θα είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που ήδη καταβάλω, καθώς κατά την τελευταία τριετία τα εδώ ενοίκια έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Αρχίζω δηλαδή τον υπολογισμό του μηνιαίου κόστους διαβίωσης μου από 5.300 ευρώ, υπολογίζοντας μόνο τις πάγιες, πλήρως ανελαστικές μου ανάγκες, και χωρίς να συμπεριλαμβάνω σε αυτές και τα έξοδα που απαιτούνται για την στοιχειώδη διαβίωση της οικογένειας μου.
Οργή, θυμός , κατάθλιψη. Θέλω να ακουσθεί η φωνή μου. Θέλω να αντιδράσω. Δεν θέλω να οδηγηθώ σιωπηλή στο εκτελεστικό απόσπασμα. Η ζωή μου ανατρέπεται, τα όνειρα μου για το μέλλον καταρρακώνονται και πρέπει να το δεχθώ χωρίς να πω κουβέντα; Για να ακούω τον κ. Υπουργό Οικονομικών να μιλάει για τους Έλληνες Διπλωμάτες με τέτοια απαξίωση και να καταφεύγει σε επιχειρήματα που στερούνται κάθε βάσης για να υποστηρίξει την ορθότητα της οικονομικής πολιτικής του για τους εργαζομένους του ΥΠΕΞ; Τι άλλο πρέπει να υποστώ ως Έλληνας πολίτης και διπλωματικός υπάλληλος πριν εκραγώ; Η μήπως οι «προνομιούχοι» διπλωματικοί υπάλληλοι δεν επιτρέπεται να σκέφτονται με αυτό τον τρόπο;
 
15  Κουβεντούλα / Σχολιάστε την επικαιρότητα / Απ: Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας,3 νεκροί στη Marfin Bank στις: Μάιος 08, 2010, 06:30:43 πμ

Τι απίστευτη ντροπή να βλέπεις πρωτοσέλιδα σε ξένες εφημερίδες την Ελλάδα σε αυτή τη κατάντια  Λύπη 

 


Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 92 »