GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 05, 2024, 03:37:48 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: [1]
1  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Μπατζινα Θεσσαλικη παραδοσιακη πιτα στις: Απρίλιος 05, 2011, 21:50:07 μμ
Συνταγή από cookingdeal.blogspot.com

ΥΛΙΚΑ

2 κούπες γάλα
30 γρ φρέσκια μαγιά
250 γρ φέτα ελληνική
2 αυγά
3 κούπες αλεύρι
βούτυρο για το ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα.Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα,τη μαγιά που αναμίξατε με το γάλα, τα αυγά το τυρί και τέλος το αλεύρι.Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένας ομογενοποιημένος χυλός.Βουτυρώνουμε ένα ταψί αδειάζουμε μέσα το χυλό σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 10-15 λεπτά σε ζεστό μέρος έτσι ώστε να φουσκώσει η ζύμη.Τελος ραντίζουμε το χυλό με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη φέτα.Ψήνουμε τη μπατζίνα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου

Καλή επιτυχία....
2  Μαγειρέματα / Γλυκά / ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΑΝΑΝΑ στις: Απρίλιος 03, 2011, 22:29:01 μμ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ cookingdeal.blogspot.com

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

    * 1ΟΟγρ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
    * 200γρ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
    * 1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
    * 1 ΠΡΕΖΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
    * 400γρ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
    * ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΑΝΑΝΑ

    * ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
    * ΡΟΥΜΙ
    * ΖΑΧΑΡΗ
    * ΑΝΑΝΑΣ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ.ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΦΙΧΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ.ΑΦΟΥ ΛΙΩΣΕΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΡΓΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΡΥΘΜΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΟΙΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ ΜΕΧΡΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΗΧΤΗ ΚΡΕΜΑ.ΦΟΡΜΑΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΝΑ ΣΦΙΞΕΙ.ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.
ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ 2 ΚΟΥΤ.ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΟΜΟΙΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ.ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΡΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΝΑ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΣΕΙ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΧΩΝΕΨΗ!!! ΤΙP:ENNAΛΑΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΝΑΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
3  Μαγειρέματα / Γλυκά / παγωτο oreo cookies (γρήγορο) στις: Απρίλιος 02, 2011, 22:19:55 μμ
Συνταγή από cookingdeal.blogspot.com

ΥΛΙΚΑ

1 κουτάκι του εμπορίου μόρφατ
1 κουτάκι 330 ml γάλα εβαπορέ
1 κουτάκι γάλα ζαχαρούχο του εμπορίου
μπισκότα oreo cookies



EKTEΛΕΣΗ

Χτυπάμε σε μίξερ το μότφατ μέχρι να πάρει μορφή σαντιγις.Σε ένα άλλο σκεύος΄ενσωματώνουμε το εβαπορέ και το ζαχαρούχο γάλα μαζί.Όταν γίνει το μορφάτ σαντιγί προσθέτουμε και τα γάλατα μέσα,χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και τα χτυπάμε μεχρι να ομοιγενοποιηθεί το μείγμα.Στη τελευταία φάση σπάμε cookies η τα βάζουμε ολόκληρα τα ανακατεύουμε ώστε να πάνε παντού.Βάζουμε σε ένα μπολ και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 8 ώρες.

Εάν στο μείγμα παγωτού προσθέσουμε μισή κούπα εσπρέσο κρύο έχουμε μια γεύση μόκα.

Καλή επιτυχία!!!
Σελίδες: [1]