GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 05, 2024, 14:32:54 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: [1]
1  Μαγειρέματα / Γλυκά / Μηλόπιτα ρολό στις: Ιούνιος 04, 2008, 11:54:42 πμ
ΥΛΙΚΑ
6 Μηλα
6 Φλυτζανακια του καφε μικρα φαριναπ κοκκινη
1 Βιταμ
4 Αυγα
6 Φλυτζανακια του καφε μικρα ζαχαρη
Κανελα οση σηκωνει ο οργανισμος σας
Λιγο γαλα
2 βανιλιες
Λιγη αχνη ζαχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε το μισο βιταμ με τα 3 φλιτζανια ζαχαρη βαζουμε και τα αυγα,προσθετουμε τις βανιλιες.Χτυπωντας συνεχεια προσθετουμε και το αλευρι.Αν το μειγμα ειναι σφιχτο,τοτε προσθετουμε γαλα μεχρι το μειγμα να γινει ενας αραιος χυλος.
Παιρνουμε το ρηχο ταψι που εχει ο φουρνος μας.
Τριβουμε εκει μεσα τα μηλα στον χοντρο τριφτη.
Λιωνουμε το υπολοιπο βιταμ και περιχυνουμε τα μηλα.
Πασπαλιζουμε με τα υπόλοιπα 3 φλυτζανακια ζαχαρης και βαζουμε και οση κανελα θελουμε.
Ανακατευουμε τα υλικα και τα στρωνουμε στο ταψι σε ενα λεπτο στρωμα.
Απο πανω απλωνουμε το χυλο.
Ψηνουμε στους 180-190 βαθμους μεχρι να παρει χρωμα και να ψηθει ο χυλος.
Αφου ψηθει βγαζουμε το ταψι απο τον φουρνο και το αναποδογυριζουμε σε πετσετα οσο ειναι ακομα ζεστο ετσι ωστε να παει απο κατω η ζυμη και απο πανω το ψημενο μηλο.
Με την βοηθεια της πετσετας στριβουμε σε ρολο για να γινει η μηλοπιτα μας σαν κορμος! 
Πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη και κανελα.
Σημασια εχει να κανουμε αυτην διαδικασια κατευθειαν μολις βγαλουμε το ταψι απο του φουρνο γιατι αλλιως θα "σπάσει" η ζυμη.

Περιμενω τις εντυπωσεις σας !  Χαμόγελο
2  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Κοτόπιτα στις: Ιούνιος 04, 2008, 11:51:51 πμ
Υλικά
Ένα πακέτο έτοιμο φύλλο χωριάτικο.(αυτό που έχει δύο χοντρά φύλλα μέσα)
2 στήθη κοτόπουλου όχι τεράστια αλλά ούτε και μικρά
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 κονσέρβα μανιτάρια
250γρ μπεϊκον
350γρ ρεγκάτο τριμμένο
1 αυγό
1 κρέμα γάλακτος
λίγη φρυγανιά τριμμένη
σουσάμι αν θέλουμε

Βράζουμε τα στήθη του κοτόπουλου και τα μαδάμε τελείως.
Κόβουμε σε πολύ, πολύ μικρά κομματάκια τις πιπεριές (εγώ τις κάνω και στο multi αλλά προσέχω να μη λιώσουν).
Ψιλοκόβουμε επίσης το μπέικον και τα μανιτάρια αφού τα έχουμε ξεπλύνει από το υγρό της κονσέρβας και έχουν στραγγίξει.
Αναμιγνύουμε όλα αυτά τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο, το ρεγκάτο και τη κρέμα γάλακτος. Αν το μείγμα μας είναι αραιό προσθέτουμε και λίγη φρυγανιά για να τραβήξει τα πολλά υγρά.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε το ένα από τα δύο φύλλα μας. Απλώνουμε τη γέμιση της κοτόπιτας και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.
Πασαλείβουμε με αυγό την επιφάνεια του φύλλου και αν μας αρέσει πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η πίτα από πάνω και από κάτω.
Καλή όρεξη!  Κλείσιμο ματιού
3  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / akkat στις: Ιούνιος 03, 2008, 22:10:48 μμ
Καλως σας βρηκα παιδάκια!  Χαμόγελο
Ειναι πραγματικα σούπερ η σελίδα σας!
Με τον καιρό θα μάθω τα κατατόπια και θα σας βάλω και κανα δυο συνταγουλες δικές μου!
Και ο Θεός βοηθος!  Σαρκασμός

Σελίδες: [1]