|
|
|
|
|
|
|
|
Εμφάνιση μηνυμάτων
|
Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 48 »
|
2
|
Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Διάλειμμα για .. διαφημίσεις / Μαθήματα Βυζαντινής Αγιογραφίας
|
στις: Ιανουάριος 28, 2019, 21:03:53 μμ
|
Μαθήματα Αγιογραφίας για αρχάριους, προχωρημένους και παιδιά, στα Μεσόγεια Αττικής, στον Καρελλά Κορωπίου, κάθε Τετάρτη απόγευμα 17:00-20:30 και Σάββατο πρωί 10:00-13:30. Τα τμήματα είναι ολιγομελή, αυστηρά έως 8 ατόμων, ώστε να μπορεί να δίνεται στον καθένα η απαιτούμενη προσοχή. Κάθε μαθητής, χρειάζεται να φέρνει στο μάθημα τα πινέλα και την εικόνα του. Εδώ, υπάρχουν είδη σχεδίου, χρώματα, καβαλέτα, βιβλία, φωτογραφικό υλικό και ότι άλλο χρειάζεται. Οι μαθητές, ακόμα κι αν δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στη ζωγραφική, ξεκινούν αμέσως να ζωγραφίζουν – στα πρώτα 4-5 μαθήματα, ζωγραφίζουν ένα πρόσωπο αγίου ή αγίας. https://arhontia.com/Διδάσκονται: Σχέδιο (αρχές βυζαντινού σχεδίου, αναλογίες, κεφάλι, μπούστο, ολόσωμη φιγούρα), Μεταφορά του σχεδίου στη ζωγραφική επιφάνεια Χρώμα (αυγοτέμπερα, αναμείξεις χρωμάτων) Προετοιμασία ζωγραφικής επιφάνειας παραδοσιακή και σύγχρονη Χρύσωμα απλό και στιλβωτό Διακοσμητικές τεχνικές πάνω στη χρυσωμένη επιφάνεια
|
|
|
4
|
Μαγειρέματα / Κρεατικά / Μαγειρίτσα χωρίς κόπο.
|
στις: Μάιος 04, 2013, 16:50:18 μμ
|
Παρεξηγημένο φαγητό - τάχα δύσκολο, θέλει κόπο, χρόνο κ.τ.λ. Μύθος! Όλη η δουλειά είναι το πλύσιμο και το κόψιμο των υλικών. Ούτε ζεμάτισμα ούτε τσιγάρισμα ούτε πολλά σκεύη λερωμένα. Ιδού λοιπόν πώς μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα και με εγγυημένη επιτυχία:
Υλικά: 1 συκωταριά πλυμένη και κομμένη κομματάκια ψιλά ή χοντρά όπως σας αρέσει 5 μαρούλια πλυμένα και χοντροκομμένα 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα πλυμένα και κομμένα ροδέλες 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι λάδι περίπου 1 κούπα ή κατά τη συνήθειά σας
2 αυγά 1-2 λεμόνια το χυμό 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο μέσα στο χυμό από τα 2 παραπάνω λεμόνια
Εκτέλεση: Ανάβουμε το φούρνο να κάψει στο φούλ, αντιστάσεις πάνω κάτω. Όλα τα λαχανικά και μυρωδικά μέσα σε μια γάστρα ή βαθύ ταψί, και από πάνω η συκωταριά, όλα αλατοπιπερωμένα. Θα ξεχειλίσει η γάστρα αλλά μήν φοβηθείτε, με το ψήσιμο μένουν τα μισά.
Περιλούζουμε με το λάδι και βάζουμε στον φούρνο που τον χαμηλώνουμε στο 200, χωρίς καπάκι, στην κάτω θέση. Ψήνουμε 1 ώρα έως 1 και 20 λεπτά. Δεν προσθέτουμε νερό γιατί βγάζουν τα μαρούλια. Αν δεν βγάλουν αρκετό προσθέτουμε λιγάκι για να υπάρχει ζωμός για το αυγολέμονο.
Βγάζουμε από το φούρνο και αυγοκόβουμε κατά τα γνωστά. Μπορεί να ετοιμαστεί και νωρίτερα, και απλώς να ζεσταθεί το βράδυ, σκεπασμένο με το καπάκι, στον αέρα του φούρνου.
Καλή Ανάσταση!
|
|
|
7
|
Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Διάλειμμα για .. διαφημίσεις / Ζωγραφική τοίχου παιδικών δωματίων, τοιχογραφίες, τεχνοτροπίες
|
στις: Απρίλιος 13, 2013, 22:57:21 μμ
|
Σπούδασα ζωγραφική στη σχολή καλών τεχνών στην Μπολόνια και στη Φλωρεντία. Παράλληλα, και στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών μου, παρακολούθησα μαθήματα Σκηνογραφίας και Διακόσμησης. Ζωγραφίζω Trompe l’oeil τοιχογραφίες σε ιδιωτικούς ή επαγγελματικούς χώρους, παιδικά δωμάτια, και πίνακες κατόπιν παραγγελίας. Κάνω επίσης διακοσμητικές εφαρμογές της ζωγραφικής και τεχνοτροπίες σε τοίχους, ντουλάπια, πόρτες και έπιπλα. Η προεργασία ή τυχόν επισκευές που χρειάζεται ο τοίχος για να ζωγραφιστεί ή για να εφαρμοστεί μια τεχνοτροπία, είναι δική μας ευθύνη. Το ίδιο και η προστασία του χώρου από τα υλικά κατά τη διάρκεια των εργασιών, και η καθαριότητά του μετά από αυτές. Επίσης, μπορούμε να αναλάβουμε και το βάψιμο του υπόλοιπου δωματίου, πορτών και ντουλαπιών αν αυτό είναι απαραίτητο για ένα ολοκληρωμένο αισθητικό αποτέλεσμα. Ειδικά για τα παιδικά δωμάτια, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά χρώματα ζωγραφικής υψηλής ποιότητας, ασφαλή για την υγεία και το περιβάλλον, μή τοξικά, οικολογικά και άοσμα, με εγγύηση του κατασκευαστή τους για την ασφάλεια και την αντοχή τους στο χρόνο. Το ολοκληρωμένο έργο, δεν χρειάζεται κανενός είδους ιδιαίτερη συντήρηση, είναι αδιάβροχο και εύκολο να καθαριστεί με ένα νωπό πανί. Περισσότερες εικόνες εδώ: https://toixografies.wordpress.com/Ελπίζω να σας αρέσει η δουλειά μου... Ευχαριστώ το greekmasa για τη φιλοξενία και την καλή παρέα!!
|
|
|
10
|
Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Κονσέρβες
|
στις: Απρίλιος 24, 2012, 19:07:23 μμ
|
Τα κονσερβαρισμένα τρόφιμα υστερούν έναντι των φρέσκων και σε βιταμίνες, και λόγω των συντηρητικών και του αλατιού που περιέχουν. Νομίζω ότι η απάντηση βρίσκεται στην ισορροπία. Όλοι καταναλώνουμε τόνο ή σάλτσα ντομάτας. Αλλά τα συνδυάζουμε με μια φρέσκια σαλάτα κ.τ.λ. Κι εσύ δεν φαντάζομαι να ανοίγεις μια κονσέρβα τόνο και μια καλαμπόκι και να ζεις με αυτό... θα κόβεις και κανένα μαρουλάκι έτσι; Αν τρέφεσαι μόνο με κονσέρβες για μεγάλο χρονικό διάστημα σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο, και σταδιακά ρίχνει τον οργανισμό λόγω έλλειψης βιταμινών. Ίσως να μην σε στέλνουν στο νοσοκομείο, αλλά η έλλειψη βιταμινών και η υπερβολική πρόσληψη αλατιού, είναι γνωστό ότι μακροπρόθεσμα προκαλούν προβλήματα υγείας.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|