|
|
|
|
|
|
|
|
Εμφάνιση μηνυμάτων
|
Σελίδες: « 1 ... 45 46 47 [48]
|
706
|
Εμείς, το GreekMasa ... / Παρατηρήσεις, προτάσεις / Απ: Διαγραφή ενότητας συνταγών από το forum ;
|
στις: Ιούνιος 07, 2007, 08:31:45 πμ
|
Μου αρέσει να υπάρχει μια ενότητα συζήτησης, για να ρωτάμε γνώμες για μια συνταγή, λύσεις ή παραλλαγές, γιατί στην αρχική σελίδα είναι δύσκολο να δεί κάποιος μια ερώτηση που θα κάνω π.χ. για μια πιο παλιά συνταγή. Δεν ξέρω πώς να το διατυπώσουμε καλύτερα, ωστε να μην έχεις συνέχεια να μεταφέρεις συνταγές, γιατί όσο περνάει ο καιρός θα είναι περισσότερες και θα σε κουράσει - σώσε δυνάμεις! Και χρόνο.
|
|
|
708
|
Εμείς, το GreekMasa ... / Ιούνιος 2007 / Απ: 06/06/2007
|
στις: Ιούνιος 06, 2007, 14:23:22 μμ
|
Χαίρετε, καθηστερημένη σήμερα γιατί έπεσε δουλειά. Τρώμε ψάρια ψητά, ντολμαδάκια αμπελόφυλλα με πλιγούρι και δυόσμο, και σαλάτα μαυρομάτικα με ρόκα και ντοματίνια. Γλυκό έχει κέικ μπανάνα-σοκολάτα και φρούτα.
Ζωή για μάφφινς κάνω μια πολύ μυρωδάτη ζύμη με γιαούρτι και μαχλέπι, αλλιώς την κλασσική του κέικ. Αν θέλεις να την γράψω.
|
|
|
712
|
Μαγειρέματα / Γλυκά / Απ: Καστανότουρτα
|
στις: Ιούνιος 04, 2007, 21:18:45 μμ
|
Κοίτα να δείς σύμπτωση: έχω στην κατάψυξη μια σακούλα του s/m κάστανα που μου είχε φέρει ο πατέρας μου από το Πήλιο, και σήμερα το πρωί σκεφτόμουν τί να τα κάνω για να αδειάσει η κατάψυξη. Μου φαίνεται οτι θα δοκιμάσω τη συνταγή σου sgr. Τα κάστανα τον έχουν τον κόπο τους στο καθάρισμα. Αν παιδευτείς λίγο να βγάλεις το σκληρό πρίν τα βράσεις, το από μέσα φλούδι με το χνούδι βγαίνει όπως στα ζεματισμένα αμύγδαλα. Αν τα βράσεις ολόκληρα, βγαίνει πιο εύκολα το σκληρό, και δυσκολεύεσαι στο από μέσα. Διαλέγεις...
|
|
|
713
|
Μαγειρέματα / Λαχανικά / Μπριάμ χειμωνιάτικο
|
στις: Ιούνιος 04, 2007, 13:30:46 μμ
|
Όπως το καλοκαιρινό μπριάμ, αλλά με χειμωνιάτικα λαχανικά.
Υλικά: 4-5 πατάτες, 4 καρότα, 4 πράσα, όλα κομμένα φέτες 4-5 φύλλα σέλερυ το κοτσάνι κομμένο φέτες, και τα πράσινα φύλλα ψιλοκομμένα αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, λάδι
Εκτέλεση: Απλούστερο δέ γίνεται. Ολα μαζί στο ταψί, με μισό ποτήρι νερό - θα βγάλουν και τα λαχανικά - ψήσιμο 200 βαθμούς, 45-50 λεπτά. Αν νηστεύετε σκέτο, αλλιώς προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί στο τέλος και το ροδίζουμε λίγο στο φούρνο πριν σερβίρουμε.
|
|
|
716
|
Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ
|
στις: Ιούνιος 04, 2007, 12:24:10 μμ
|
o.k. Και γω νομίζω πως είναι καλύτερα να μαζεύει ο καθένας τα δικά του, για να μη γυρίζει ένας και παιδεύεται με τις ώρες. (χιχι) Και ο admin την τελευταία πινελιά αν κάτι μας ξεφύγει.
|
|
|
717
|
Εμείς, το GreekMasa ... / Παρατηρήσεις, προτάσεις / Συνταγές
|
στις: Ιούνιος 04, 2007, 08:47:11 πμ
|
Καλημέρα σε όλους! Θα πρότεινα, για να συμπληρωθεί μια ωραία συλλογή από συνταγές, να γράφουμε δοκιμασμένες και επιτυχημένες συνταγές. Ακόμα και τις γνωστές παραδοσιακές μας συνταγές να καταγράψουμε, για να υπάρχουν συγκεντρωμένες, χωρίς να επαναλαμβανόμαστε βέβαια (ο κάθε ένας με τη δική του μικρή παραλλαγή). Η αναζήτηση από το net, είναι κάτι που καί εσένα κουράζει, και εμείς μπορούμε να το κάνουμε όταν ψάχνουμε κάτι.
|
|
|
719
|
Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ
|
στις: Ιούνιος 04, 2007, 08:32:04 πμ
|
Μαρία καλημέρα! Αυτό το κέικ το φτιάχνω, και οι αναλογίες για την κλασσική φόρμα του κέικ είναι ως εξής : 250γρ βούτυρο 2 κούπες ζάχαρη (χρησιμοποιώ κούπα του νες καφέ που χωράει250ml) 4-5 αυγά (αναλόγως μεγέθους) 1 κούπα μήλο πολτοποιημένο 1 βανίλια 1/2 κουτ.γλ. κανέλλα (προαιρετικά) 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει και να αφρατύνει, και προσθέτουμε χτυπώντας ένα ένα τα αυγά. Μετά, τον πολτό του φρούτου, τη βανίλια, την κανέλλα, και τέλος το αλεύρι. Ψήνουμε σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη(ακόμα κι αν είναι αντικολλητική), σε φούρνο προθερμασμένο στους 190-200 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, στην κάτω θέση, 50-60 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
|
|
|
720
|
Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / arhontia
|
στις: Ιούνιος 03, 2007, 22:34:06 μμ
|
Για να γνωριστούμε λοιπόν, ας κάνω την αρχή. Εγραφα στο hungry ως "μαμά", μετά έφτιαξα ένα blog με το όνομά μου https://arhontia.blogspot.com/ , για πλάκα πιο πολύ, με φωτογραφίες που είναι η αδυναμία μου (μια απ'όλες). Βάζω και καμιά συνταγή, και άλλα... ιδέες, διακόσμηση. "Κάνω παρέα" και με τα κορίτσια στo https://hungryforhungry.blogspot.com/Το hungry επανήλθε μεν, το ίδιο και απαράλλαχτο δε... Προτιμώ λοιπόν να υποστηρίξω μια νέα προσπάθεια, παρά να μένω στα ίδια και τα ίδια. Ελπίζω σύντομα να έχουμε κι άλλες συμμετοχές, και να δημιουργήσουμε μια καλή και πιο φρέσκια παρέα!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|