GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 02, 2024, 19:42:51 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: « 1 2 [3] 4 »
31  Εμείς, το GreekMasa ... / Δεκέμβριος 2008 / Σάββατο, 20/12/2008, Τί θα φάμε σήμερα; στις: Δεκέμβριος 20, 2008, 08:15:14 πμ
Καλημέρα!!
Για σήμερα θα φτιάξουμε κοκκοράκι στο φούρνο με πατάτες. Για το καφεδάκι μας έχουμε κουραμπιέδες με κακάο και φουντούκι, που έφτιαξα χτες. Και μάλλον θα κάνω κι ένα γεμιστό τσουρέκι.
32  Εμείς, το GreekMasa ... / Αναφορά προβλημάτων / Mails από greekmasa στις: Δεκέμβριος 12, 2008, 10:32:31 πμ
Καλημέρα! Τα μαιλς που λαμβάνω από τα σχόλια των συνταγών (στο yahoo), έρχονται κινέζικα. Και άλλη κωδικοποίηση που δοκίμασα, πάλι δεν διαβάζονται. Μήπως ξέρετε τί δεν κάνω σωστά;;
33  Εμείς, το GreekMasa ... / Τεχνική Υποστήριξη / Ερωτήσεις για Ιντερνετ στις: Δεκέμβριος 05, 2008, 08:17:07 πμ
Ερωτήσεις:

Μήπως ξέρει κανείς πώς μπορώ να απαλλαγώ από τις διάφορες ολοσέλιδες διαφημίσεις που ανοίγουν μόνες τους κάθε λίγο και λιγάκι; Υπάρχει κάποια ρύθμιση που να τις εμποδίζει;
Μπαίνω με explorer, μήπως με firefox είναι καλύτερα;
Έχει δοκιμάσει κανείς το Google Chrome; Δεν κατάφερα να το εγκαταστήσω καθόλου, βγάζει σφάλμα, αλλά διάβασα οτι θα είναι ότι καλύτερο για περιήγηση στο νετ.
34  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Διάλειμμα για .. διαφημίσεις / Ζωγραφική σε τοίχο, τοιχογραφίες. στις: Νοέμβριος 30, 2008, 00:09:29 πμ
Ας διαφημίσω και γω την τέχνη μου...

Δεν θυμάμαι να σας το έχω πεί...  Ντροπή Είμαι ζωγράφος, απόφοιτος σχολής καλών τεχνών. rose Σπούδασα ζωγραφική και σκηνογραφία στην Ιταλία.
Έχοντας προτίμηση στην... άνεση χώρου, ειδικεύτηκα στη ζωγραφική μεγάλων επιφανειών.

Ζωγραφίζω λοιπόν τοιχογραφίες, σε επαγγελματικούς ή ιδιωτικούς χώρους. Μεταμορφώνω τοίχους, εσοχές, καμινάδες τζακιών, τυφλά σημεία, διαδρόμους, εισόδους. Ιδιαίτερη αδυναμία έχω όπως θα φαντάζεστε στα παραμυθένια παιδικά δωμάτια.

Χρησιμοποιώ διάφορες τεχνικές και υλικά, ανάλογα με το θέμα και τις απαιτήσεις του χώρου, από σκόνες αγιογραφίας και φύλλα χρυσού ή ασημιού, έως απλά ακρυλικά ή υδροχρώματα (ασφαλή , μή τοξικά). Με την προεργασία υποστρώματος και το φινίρισμα επιφάνειας που απαιτείται για τη μακρόχρονη διατήρηση και συντήρηση των έργων.

Θέματα από την φαντασία μας, από τη φύση, από βιβλία ή φωτογραφίες, από τ' αγαπημένα παραμύθια των παιδιών, και τιμές πολύ λογικές.

Περισσότερες ιδέες μπορείτε να δείτε στη σελίδα μου: www.toixografies.wordpress.com


35  Εμείς, το GreekMasa ... / Νοέμβριος 2008 / Κυριακή 9/11/08, τί θα φάμε σήμερα; στις: Νοέμβριος 09, 2008, 08:03:22 πμ
Καλημέρα!
Σήμερα ψάρια στη σχάρα, πατατοσαλάτα, και χόρτα. Θα κάνουμε και ένα τσουρεκοειδές με ζάχαρη και κανέλα για το απόγευμα.
36  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Κουπέκι;; στις: Νοέμβριος 03, 2008, 21:19:44 μμ
Μου περιέγραψε ο άντρας μου ένα γλυκό των παιδικών του χρόνων στο χωριό, που πολύ του άρεσε, και θα ήθελα να το βρω.
Πριν λοιπόν αρχίσω τα πειράματα, μήπως το ξέρει κανείς;
Από την περιγραφή είναι μια κρέμα σαν του γαλακτομπούρεκου, ψημένη στον φούρνο, που τη σερβίρουν με κανέλλα από πάνω, και τρώγεται είτε ζεστή είτε κρύα την άλλη μέρα.
37  Κουβεντούλα / Auto - Moto / Και 'γω ψάχνω για αυτοκίνητο. στις: Νοέμβριος 03, 2008, 13:19:24 μμ
Ωραία ενότητα αυτή!!

Πείτε καμιά ιδέα, γιατί αν ακούσω τον άντρα μου θα πρέπει πάρω τάνκ.

Δεν κυκλοφορώ κέντρο, αλλά κάνω γύρω στα 70-100 klm την ημέρα, κουβαλάω πολλά, και έχω 1 παιδί. Το αυτοκίνητό μου είναι αυτό που κάνει τις πιο πολλές δουλειές στην οικογένεια, και που κατά κανόνα μεταφέρει το μωρό - έτσι δεν με εξυπηρετεί ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, χρειάζομαι χώρους και ασφάλεια. Δεν πρέπει φυσικά να είναι ζημιάρικο, γιατί εκτός του κόστους των συνεργείων, από μηχανικά... με το ζόρι αλλάζω λάστιχο (όχι πως έχω αλλάξει ποτέ).

Από αυτά που έχω δει, μου άρεσαν το mazda 3, το toyota avensis, και τα πολυμορφικά opel meriva και toyota corola verso.

Ευχαριστώ
38  Εμείς, το GreekMasa ... / Οκτώβριος 2008 / Παρασκευή 31/10/2008, Τί θα φάμε σήμερα; στις: Οκτώβριος 31, 2008, 08:29:14 πμ
Καλημέρα!! Χαίρομαι πολύ να είμαι πάλι εδώ, μετά από τόσον καιρό!!
Σήμερα θα φάμε μπακαλιαράκια τηγανητά, με μιά ελαφριά σκορδαλιά πατάτας  με σαφράν και χόρτα. Γλυκό για τον απογευματινό καφέ μας και για κολατσιό της μικρής, πάστα φλώρα.
39  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Με το βούτυρο τί γίνεται;; στις: Μάιος 27, 2008, 23:48:14 μμ
Ξέρει κανείς;
Μετά την υπόθεση των νοθευμένων με ορυκτέλαιο σπορέλαιων, σήμερα στον παιδικό σταθμό μας είπαν, πώς έλαβαν από το υπουργείο χαρτί, να μην δίνουν ούτε βούτυρο στα παιδιά. Και ρωτώ: καλά οι μαργαρίνες που παρασκευάζονται από φυτικά έλαια... τό βούτυρο που παρασκευάζεται από γάλα τί σχέση έχει; Και διαβάζω τα συστατικά στο γνωστό αγελαδινό βούτυρο, και βλέπω οτι στη soft έκδοση γράφει και φυτικά έλαια.
40  Μαγειρέματα / Έχω κόσμο το βράδυ! / Τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας στις: Μάρτιος 07, 2008, 18:20:17 μμ
Δώστε μας ιδέες για την Καθαρή Δευτέρα, και γενικά νηστίσημα:

Ταραμοσαλάτα
Πατατοσαλάτα
Οσπριο-σαλάτα (π.χ. μαυρομάτικα)
Πατζάρια
Καλαμαράκια τηγανητά, ψητά, γεμιστά, αχνιστά.
Σκορδαλιά
Σουπιές με σπανάκι ή με πράσα ή με ρύζι ή με ζυμαρικό και κρόκο Κοζάνης.
Πιλάφι με χταπόδι, ή ζυμαρικό με χταπόδι.
Γαρίδες, καραβίδες ψητές, βραστές ή μακαρονάδα, ή πιλάφι.
Μύδια πιλάφι, μύδια αχνιστά, μύδια σωταρισμένα με λάδι, σκόρδο και μαϊντανό.

Χαλβάς
Μπακλαβάς με λάδι και μέλι.
Γλυκά του κουταλιού
41  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Παστουρμάς στις: Ιανουάριος 10, 2008, 21:35:51 μμ
Βρήκα και δοκίμασα συνταγή για παστουρμά εδώ: https://www.sintagespareas.gr/sintages/pastourmas.html
Εύκολος (αν και χρονοβόρα η διαδικασία) και νόστιμος σαν κάτι που μας έφερναν παλιά τα ξαδέλφια του παππού μου από τη μικρά Ασία.

Τη συνιστώ σε όποιον έχει την υπομονή να το φτιάξει, και όρεξη για μεζέ και τσίπουρα Αγγελική!!!
42  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Βούτυρο ή μαργαρίνη;; στις: Δεκέμβριος 30, 2007, 20:21:43 μμ
Βούτυρο και μαργαρίνη, περιέχουν κορεσμένα ή τρανς λίπη, νοσηρά για την υγεία.
Το βούτυρο όπως και τα άλλα προϊόντα ζωικής προέλευσης, περιέχει κορεσμένα λίπη. Τα κορεσμένα λίπη, είναι λίπη που στη συνήθη θερμοκρασία δωματίου είναι στερεά. Έτσι το βούτυρο διατηρεί ένα στερεό σχήμα που είναι πρακτικό στη χρήση του για την επάλειψη στο ψωμί ή για το μαγείρεμα.
Δυστυχώς όμως η κατανάλωση των κορεσμένων λιπών, συνοδεύεται από αύξηση της χοληστερόλης στο αίμα. Παράλληλα προκαλείται φλεγμονή στις αρτηρίες και σε άλλα μέρη του σώματος.

Μετά την κατανόηση των κινδύνων του βούτυρου, η μαργαρίνη έγινε μια ιδιαίτερα ελκυστική και δημοφιλής επιλογή. Η μαργαρίνη γίνεται από πολυακόρεστα φυτικά έλαια. Τα φυτικά έλαια δεν περιέχουν καθόλου κορεσμένα λίπη και έτσι η μαργαρίνη θεωρήθηκε μια τέλεια λύση αντικατάστασης του βούτυρου. Η κατάσταση αυτή όμως δεν άντεξε στο χρόνο και στις νέες επιστημονικές διαπιστώσεις. Κατά τη διαδικασία κατασκευής της μαργαρίνης, όταν τα πολυακόρεστα φυτικά έλαια υφίστανται μερική υδρογόνωση για να μετατραπούν σε μαργαρίνη, δημιουργούνται δυστυχώς τα τρανς λίπη.
Οι διαχρονικές έρευνες έδειξαν ότι τα τρανς λίπη είναι εξίσου βλαβερά για την υγεία όπως τα κορεσμένα λίπη που περιέχονται στο βούτυρο. Τα τρανς λίπη είναι σε θέση να προκαλούν φλεγμονή, απόφραξη των αρτηριών, αλλοιώσεις του συστήματος άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού και έχουν συσχετισθεί με αυξημένη συχνότητα αλλεργίας και άσθματος.

Έτσι λοιπόν φτάσαμε κατά τα τελευταία χρόνια στη λυπηρή διαπίστωση ότι το βούτυρο από τη μια με τα κορεσμένα λίπη του και η μαργαρίνη από την άλλη με τα τρανς λίπη της, έχουν και τα δύο αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας.

Πρέπει βέβαια να είμαστε πιο δίκαιοι και να πούμε ότι στη διατροφή μας συστήνεται να υπάρχουν όσο το δυνατό λιγότερα ή καθόλου τρανς λίπη ενώ για τα κορεσμένα λίπη ένα μικρό ποσοστό επιτρέπεται.
Σύμφωνα με τις συστάσεις των διαιτολόγων, η συνολική πρόσληψη λίπους από τη διατροφή μας, πρέπει να είναι περίπου 60 έως 70 γραμμάρια ημερησίως. Αυτό πρέπει να αντιπροσωπεύει το 25% έως 35% των συνολικών θερμίδων που είναι αναγκαίο να παίρνουμε κάθε μέρα. Από το σύνολο των θερμίδων που προέρχονται από τα λίπη, το 10% μόνο μπορεί να προέρχεται από κορεσμένα λίπη. Για ένα άνθρωπο που χρειάζεται περίπου 2.000 θερμίδες κάθε μέρα, οι 200 έως 300 θερμίδες θα μπορούσαν να προέρχονται από κορεσμένα λίπη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι 1 γραμμάριο λίπους έχει 9 θερμίδες, βλέπουμε ότι η συνολική ποσότητα κορεσμένων λιπών (από βούτυρο και άλλα ζωικά προϊόντα) που μπορεί να περιέχεται στην καθημερινή μας διατροφή είναι πράγματι πολύ μικρή δηλαδή από 22 έως 32 γραμμάρια μόνο.

Έτσι τελικά, με τα σημερινά δεδομένα, τόσο το βούτυρο όσο και η μαργαρίνη πρέπει να χρησιμοποιούνται όσο σπανιότερα γίνεται στη διατροφή μας. Όμως πολύ λίγο βούτυρο μπορεί να επιτρέπεται.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι υπάρχουν εξαιρετικές και νόστιμες εναλλακτικές λύσεις για αντικατάσταση τόσο του βούτυρου όσο και της μαργαρίνης. Το ελαιόλαδο και άλλα φυτικά έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το μαγείρεμα στη θέση του βούτυρου ή της μαργαρίνης. Έχουν ωφέλιμες ιδιότητες για την υγεία, αντέχουν στις ψηλές θερμοκρασίες και δεν περιέχουν κορεσμένα ή τρανς λίπη.

Οι πληροφορίες είναι από    https://www.medlook.net.cy/article.asp?item_id=2094



Τελικά, μου μένει να αποφασίσω με τί θα βλάψω τον οργανισμό μου: με κορεσμένα ή τρανς λίπη, με βούτυρο ή μαργαρίνη; Γιατί ομολογώ οτι με ελαιόλαδο τα γλυκά δεν μου αρέσουν.
43  Εμείς, το GreekMasa ... / Δεκέμβριος 2007 / Κυριακή 23/12/2007 Τί θα φάμε... στις: Δεκέμβριος 23, 2007, 08:47:49 πμ
Καλημέρα! Σήμερα μπριζόλες σχάρας και σαλάτα. Με τόσα που υπάρχουν στο σπίτι, τουλάχιστοn το φαγητό να είναι light.
44  Κουβεντούλα / Περι ανέμων .... / Ο κόσμος έχει τρελλαθεί τελείως! στις: Δεκέμβριος 07, 2007, 13:51:12 μμ
> >Συνέβη στο Παρίσι πρόσφατα και μπορεί να συμβεί και αλλού. Μερικές
> >εβδομάδες πριν, στον κινηματογράφο, μια κοπελα αισθάνθηκε κάτι στο κάθισμά
> >της. Όταν σηκώθηκε να δει τι ήταν, είδε μια βελόνα να βγαίνει από το
> >κάθισμα με ένα συνημμένο 'εσείς μολυνθηκατε μόλις από το HIV. '
> >
> >Το κέντρο ελέγχου ασθενειών (στο Παρίσι) εκθέτει πολλά παρόμοια γεγονότα
> >από πολλές άλλες πόλεις. Όλες οι δοκιμασμένες βελόνες ήταν θετικό HIV. Το
> >κέντρο επίσης αναφέρει ότι οι βελόνες έχουν βρεθεί στους διανομείς
> >μετρητών, σε δημόσιες τραπεζικές μηχανές.
> >
> >Ζητάμε ο καθένας να προσέχει όταν αντιμετωπίζει τέτοιου είδους καταστάσεις.
> >Όλες οι δημόσιες καρέκλες, τα καθίσματα πρέπει να επιθεωρούνται με προσοχή
> >πριν από κάθε χρήση. Μία προσεκτική οπτική επιθεώρηση πρέπει να είναι
> >αρκετή. Επιπλέον, ζητούμε ο κάθε ένας από σας να περάσει αυτό το μήνυμα σε
> >όλα τα μέλη της οικογένειάς του και των φίλων του.
> >
> >Πρόσφατα, ένας γιατρός έχει διηγηθεί μια κάπως παρόμοια περίπτωση που
> >συνέβη σε έναν από τους ασθενείς του στον κινηματογράφο Priya στο Δελχί.
> >
> >Ένα νέο κορίτσι, που επρόκειτο να παντρευτεί σε μερικούς μήνες, τσιμπήθηκε,
> >ενώ παρακολουθούσε έργο στον κινηματογράφο. Η ετικέτα με τη βελόνα είχε
> >μήνυμα 'υποδοχή στον κόσμο της οικογένειας HIV. Αν και οι γιατροί είπαν
> >στην οικογένειά της ότι απαιτούνται περίπου 6 μήνες πριν ο ιός γίνει
> >ισχυρός για να αρχίσει το επιδρά στον οργανισμό και ότι ένα υγιές θύμα θα
> >μπορούσε να ζήσει περίπου 5-6 έτη, το κορίτσι πέθανε σε 4 μήνες.
> >
> >Όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις δημόσιες θέσεις.
> >
> >Σκεφτείτε ακριβώς τη διάσωση μιας ζωής με την αποστολή αυτού του μηνύματος.
> >Παρακαλώ, δώστε μερικά δευτερόλεπτα του χρόνου σας και στείλτε αυτό το
> >e-mail σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείτε.'
45  Κουβεντούλα / Περιποίηση και ομορφιά / Για τους μαύρους κύκλους στις: Νοέμβριος 30, 2007, 18:14:14 μμ
Κομπρέσα 15 λεπτών με χλιαρό προς ζεστό μαύρο τσάι. Το απλό, γνωστό στα φακελάκια κάνει μια χαρά.
Φτιάχνουμε δυνατό τσάι, (1 φακελάκι σε 1/2 φλυτζ.τσαγιού βραστό νερό) και όταν κρυώσει τόσο που να το ανέχεται άνετα το δέρμα, κάνουμε κομπρέσες στα μάτια με δυο κομμάτια βαμβάκι βουτηγμένα στο τσάι.
Σελίδες: « 1 2 [3] 4 »