GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 18, 2024, 09:12:38 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 [2]
16  Εμείς, το GreekMasa ... / Δίαιτα Dukan / Απ: Δίαιτα Dukan (3η ενότητα) στις: Μάιος 25, 2011, 14:56:32 μμ
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ , ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ,ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ , ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΡΩΓΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ!!! ΜΕΤΑ ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ Η ΓΑΡΙΔΑ!!

ΥΛΙΚΑ
Γαρίδες φρέσκες,η κατεψυγμένες,[αν ειναι το δεύτερο τις ξεπαγώνουμε και τις ξεπλένουμε]
μουστάρδα
χυμός λεμονιών
...λίγο αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Πλένουμε τις γαρίδες ,τις τοποθετούμε στο ταψί.
Σε ενα μπόλ ανακατεύουμε μουστάρδα με λεμόνι,και το ρίχνουμε από πάνω από τις γαρίδες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 τέταρτο [ανάλογα το φούρνο ο χρόνος ].
ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΖΕΣΤΕΣ!!
17  Εμείς, το GreekMasa ... / Δίαιτα Dukan / Απ: Δίαιτα Dukan (3η ενότητα) στις: Μάιος 25, 2011, 01:25:58 πμ
Geia sas k apo mena!!! Χαμόγελο Sas exasa kana 2 meres twra epeidh exw treksimo me thn sxolh... Opws k na'xei sinexizw kanonika mazi sas!! Vevaia prepei na diavasw ti exete pei mexri shmera giati sas afhsa sthn selida 53 nomizw kai ftasate sthn 59!!! Bravo sas!!! Χαμόγελο


 Osoi apo esas phrate to vivlio se hlektronikh morfh apo emena kalo 8a htan na anoiksete to Arxeio .EPUB  (anoigei me Adobe Digital Editions) xarika poly pou yphrxe tetoi endiaferon kai mporesa na valw ena li8araki k gw sthn prospa8eia pou kanoume omadika... Χαμόγελο

8a diavasw ti grapsate poio pisw kai 8a sxoliasw...

Filakia polla

Xronhs.


Gia na paroume oloi mas ligh dynamh deite auto to prin kai to meta me thn diaita mas... Κλείσιμο ματιού Nomizw aksizei ton kopo... up

https://blogs.howstuffworks.com/2010/10/19/dukan-diet-18/

https://4.bp.blogspot.com/-tOYgRczLEEs/Ta8NdkSugYI/AAAAAAAAAFw/7zwYvRgwdds/s1600/Screenshot.png
18  Εμείς, το GreekMasa ... / Δίαιτα Dukan / Απ: Δίαιτα Dukan (3η ενότητα) στις: Μάιος 22, 2011, 21:31:54 μμ
zazioulini gia na valeis ki esy tpogafh me ta kila sou, 8a prepei na patiseis panw se ena apo ta dika mas gia na mporeseis na ftiakseis to diko sou... otan to ftiakseis 8a prepei na antigrapseis ton kdika HTML pou exei apo katw kai na to kaneis epikolhsh stis ry8mhseis tou profile sou ekei pou leei ypografh


19  Εμείς, το GreekMasa ... / Δίαιτα Dukan / Απ: Δίαιτα Dukan (3η ενότητα) στις: Μάιος 22, 2011, 01:53:16 πμ
Paidia??? na kanw mia erwthsh??? einai 100% sigouro oti de trwme xoirino??? giati apo to vivlio pou diavasa epitrepete (profanws apaxo... px psaronefri) afou epitrepete to beacon me xamila lipara, ara mporoume na fame xoirino...

opoios kserei as m apanthsei :$
20  Εμείς, το GreekMasa ... / Δίαιτα Dukan / Απ: Δίαιτα Dukan (3η ενότητα) στις: Μάιος 21, 2011, 23:44:06 μμ
re paidia lyste mou mia aporia... ti einai to tolered??? epsaksa sthn google alla de vrika kati... Λύπη

Thanks!
21  Εμείς, το GreekMasa ... / Δίαιτα Dukan / Απ: Δίαιτα Dukan (3η ενότητα) στις: Μάιος 21, 2011, 18:04:27 μμ



Καλως ηλθες συναδελφε POLYXATZ,κ καλες διαιτες ολοι μαζι παρεουλα, αλαλ μας τα λες πολυ δυσκολα κ ειναι
 λιγο ατοπο το μηνυμα angel,
 κατα πρωτον εχει παρα πολυ δουλεια, εως απελπιστικα δυσκολη κ χρονοβορα
Δευτερον, κανουμε εξοικονομηση χρηματων;; δηλαδη 5 λιτρα γαλα Χ 1,20 =6 ευρω για μισο κιλο κοτατζ, στο lidl  εχει 89 λεπτα του ευρω τα 200γρ. Κακία Κακία
Τριτον υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μην μας βγει σωστο οπως λεει ο ειδικος στο τυρι.


MITSAKO.. το ποστ δε το έγραψα εγώ, ετοιμο το βρήκα... Όπως και να'χει αυτός που το γράφει αναφαίρεται στα ακριβά τυρια που υπάρχουν στο μαρκετ... αλλά αν το σκεφτείς , από το lidl μπορεις να πάρεις το γάλα σου 3*0,72 = 2,16€ (για γάλα 1.5λίτρο) άρα 4.5λίτρα με 2,16€ το κοτατζ του lidl εχει περισσότερα λιπαρα... αρα??? εχεισ δικό σου τυρί σπιτικό με τιμή περίπου ίση με του lidl και με λιγότερα λιπαρά Κλείσιμο ματιού
22  Εμείς, το GreekMasa ... / Δίαιτα Dukan / Απ: Δίαιτα Dukan (3η ενότητα) στις: Μάιος 21, 2011, 17:04:35 μμ
Μπραβο POLYXATZ!!

ωραια τα περιεγραψες!!Βεβαια αν αρχισουμε να πηζουμε και τυρι μονες μας, το επομενο σταδιο ειναι να βαλουμε και αγελαδες στον κηπο μας και να τις αρμεγουμε... Γλώσσα

Παντως θα το δοκιμασω αν βρω αυτην την τσαντηλα γιατι αλλιως θα τσαντιστω. Σαρκασμός

Χεχεεεχχεεχεχεχεχεχ!!!

Καλά το ποστ είναι κλεμένο.. Δε το έγραψα εγώ.. απλά είπα να βοηθήσω λιγακι την κατάσταση...
Όσο για το πανί μπορείς να χρισημοποιήσεις και κάτι σαν το υφασμα του σεντονιού ή και λίγο πιο χοντρό Κλείσιμο ματιού
23  Εμείς, το GreekMasa ... / Δίαιτα Dukan / Απ: Δίαιτα Dukan (3η ενότητα) στις: Μάιος 21, 2011, 16:48:54 μμ
Cottage Cheese - φτιάξτο μόνος σου

To Cottage είναι ίσως το ευκολότερο τυρί που μπορείτε να παρασκευάσετε από φρέσκο γάλα, μόνοι σας, στο σπίτι σας. Παρασκευάζεται από ημιαποβουτυρωμένο γάλα 1%-1,5% λίπος. Πέντε λίτρα γάλα δίνουν περίπου πεντακόσια γραμμάρια cottage. Εκτός της εξοικονόμησης χρημάτων το σπιτικό cottage έχει το πλεονέκτημα ότι είναι φρέσκο, περιέχει ελεγχόμενα υλικά και ελεγχόμενη ποσότητα αλατιού.

Χωρίς άλλη χρονοτριβή προχωρώ στις αναλυτικές οδηγίες.

Τα επιπλέον σκεύη - υλικά που θα χρειαστήτε πέρα από τα συνήθη είναι:
1. Πυτιά: Ειδική μαγιά η οποία πήζει το γάλα και ξεκινά τη ζύμωση για να γίνει το τυρί. Την προμηθεύεστε από φούρνους, ζαχαροπλαστεία ή καταστήματα ειδών διατροφής.
2. Τσαντήλα: Ειδικό βαμβακερό πανί αραιής ύφανσης που χρησιμοποιείται για το στράγγισμα του τυριού. Ακόμα και ένα μεγάλο, λεπτό βαμβακερό πανί είναι κατάλληλο για αυτή τη δουλειά.
3. Θερμόμετρο υγρών. Από καταστήματα κουζινικών.

Ξεκινάμε:
-Διαλύετε 1/3 κουταλάκι του γλυκού (κτγ) πυτιά σε 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και το αφήνετε στην ακρη για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα
-Θερμαίνετε 4-1/2 λίτρα γάλα μέχρι τους 27 βαθμούς θερμοκρασία. Προσοχή είναι πολύ βασικό να εφαρμόζετε τις θερμοκρασίες ακριβώς, γιατό χρειάζεστε το θερμομετρο υγρών. Προσοχή πάρα πολύ να μην αρπάξει το γάλα γιατί θα καταστρέψετε πλήρως την γεύση. Ανακατεύετε έντονα διαρκώς για να το αποφύγετε. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε την κατσαρόλα με το γάλα μέσα σε άλλη μεγαλύτερη κατσαρόλα γεμάτη με ζεστό νερό ώστε πετύχετε ομοιόμορφη θέρμανση χωρίς τον κίνδυνο να καεί στον πάτο το γάλα.
- Μόλις πιάσει τους 27 βαθμούς θερμοκρασία προσθέτετε την πυτιά και ανακατεύετε για λίγο. Αφαιρείτε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και την αφήνεται να καθίσει σκεπασμένη σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείτε να το αφήσετε μέχρι και 20 ώρες. Όσες περισσότερες οι ώρες τόσο καλύτερη η γεύση.Το γάλα θα αρχίσει να πήζει και σε λιγο θα γίνει στερεό. Αν βυθίσετε ένα μαχαίρι στο κέντρο και το ανασύρετε καθαρό σημαίνει ότι το πήξιμο ολοκληρώθηκε.
-Με ένα μεγάλο μαχαίρι που φτάνει μέχρι τον πάτο της κατσαρόλας κόβετε το τυρί καθέτως και οριζοντίως σε φέτες πάχους 3-4 εκ. Κόβετε και διαγωνίως. Το κομμένο τυρί το αφήνετε να ηρεμήσει για 10-15 λεπτά και μετά ανακατεύετε απαλά με τα χέρια σας όλη τη μάζα.
-Επαναθερμαίνετε την κατσαρόλα αργά αργά σε διάρκεια μισής ώρας για να φτάσετε τους 38 βαθμούς θερμοκρασία. Κάθε πέντε λεπτά ανακατεύετε για ένα λεπτό συνεχώς. Προσοχή να μην καεί στον πάτο. Μπορείτε να εφαρμόσετε ξανά το σύστημα της διπλής κατσαρόλας με το νερό. Μόλις φτάσετε στους 38 βαθμούς επιτανχύνετε τη θέρμανση για να φτάσετε τους 46 βαθμούς ανακατεύοντας διαρκώς.Από τους 38 στους 45 θα χρειαστείτε 15 λεπτά. Οι σβωλοι του τυριού θα σφίξουν και βυθιστούν στον πάτο της κατσαρόλας.
-Απλώστε την τσαντήλα μεσα σε ένα μεγάλο σουρωτίρι και βάλτε τους σβώλους του ζεστού τυριού μέσα για να στραγγίσουν. Το υγρό που φεύγει είναι Whey μπορείτε να το κρατήσετε. Μην αφήσετε το τυρί να στραγγίζει πολύ ώρα γιατί θα κολλήσει.
-Πιάνετε την πάνινη τσαντήλα από τις 4 ακρες και την βάζετε μέσα ή κάτω από τρεχούμενο παγωμένο νερό μέχρις ότου καθαρίσει πλήρως.3 με 5 λεπτά). Στο τέλος πρέπει να βγαίνει μόνο καθαρό νερό. Αφήστε το τυρί να στραγγίσει ξανά μέχρι να μην στάζει άλλο νερό μέσα από την τσαντήλα.

Τελειώσατε!!!

Για κάθε ποτήρι cottage προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ή και λιγότερο. Το αλάτι δεν πρέπει να είναι ιωδιούχο. Ανακατέψτε με τα χέρια. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ημιαποβουτυρωμένο γάλα για υγρό.

-Αν έχει όξινη γεύση σημαίνει ότι δεν ξεπλύνατε και στραγγίσατε αρκετά.
-Αν οι σβώλοι είναι σκληροί και ξερή σημαίνει ότι τους παραζεστάνατε. Αν είναι μαλακοί δεν τους ζεστάνατε αρκετά.
-Αν έχει περίεργη γεύση σημαίνει ότι τα σκεύη σας δεν ήταν καθαρά. Είναι απολύτως σημαντικό τα σκεύη και τα χέρια σας να είναι απολύτως καθαρά.

Μπορεί να φαίνεται λίγο πολύπλοκο αλλά η μόνη δυσκολία είναι στις θερμοκρασίες γιαύτο χρειάζεστε θερμόμετρο. Αν το κάνετε μία φορά μετά θα σας είναι πανεύκολο και πιθανώς δεν θα χρειάζεστε το θερμόμετρο.

Επίδοξοι τυροκόμοι καλή επιτυχία.

Oσο για το βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή παρακαλώ να μου στέλνετε προσωπικό μήνυμα με το mail σας.

Ευχαριστώ!
24  Εμείς, το GreekMasa ... / Δίαιτα Dukan / Απ: Δίαιτα Dukan (3η ενότητα) στις: Μάιος 21, 2011, 04:04:02 πμ
Καλημέρα παιδιά!!!

Σας παρακολουθώ εδω και αρκετό καιρό και αποφάσησα να σας γράψω κι εγώ! Λοιπόν έχω ξεκινήσει κι εγώ την ίδια προσπάθεια με σας κι έχω χάσει με ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ (4 κομματια σοκολατόπιτα full extra μεσα στην 1η εβδομάδα και άλλα 2 κομμάτια μετα απο τρείς μέρες  Σφραγισμένα χείλη ) ατασταλείες μεσα σε 2 εβδομάδες 5 κιλα!!! Έχω ακόμα 12,5 κιλά να χάσω... Το έχω αποφασήσει κι έχω σταματήσει τα χαζά!!! οπότε προχωρώ πολύ δυνατά και αποφασισμέμα. Σας ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες που έχετε δημοσιεύσει και μ'έχετε βοηθήσει απίστευτα πολύ!!  Σαρκασμός Σαρκασμός

Για όποιον/α ενδιαφέρετε έχω το βιβλίο (στα Αγγλικά) σε ηλεκρονική μορφή. Οπότε ας μου στείλει προσωπικό μηνυμα αν το θέλει κάποιος  Σαρκασμός

Ευχαριστώ για όλα!!!

Χρόνης.
Σελίδες: « 1 [2]