GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 20, 2024, 00:31:17 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 [2] 3 4 »
16  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: TO τσουρέκι!!! στις: Φεβρουάριος 02, 2012, 01:23:53 πμ
παιδια ειχα μια συνταγη για τσουρεκια απιστευτη και οποτε την εκανα παντα ειχα επιτυχια αλλα απο την στιγμη που εκανα του παρλιαρου ποτε δεν εχω ξανακανει αλλη
...εαν ακολουθησεις ακριβως ολα τα υλικα στις δοσολογιες που λεει θα εχεις οποσδηποτε επιτυχια ....εαν θες στην γραφω...
φυσικά είμαι όλος αυτιά (μάτια)
17  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: TO τσουρέκι!!! στις: Ιανουάριος 27, 2012, 21:39:39 μμ
Η πρώτη συνταγή είναι ενα εύκολο τσουρέκι, παραλλαγή της συνταγής του τσουρεκιού του Παρλιάρου, του οποίου ότι γλυκό έχω φτιάξει δεν έχει αποτύχει ποτέ  και το δεύτερο είναι ένα πολύ λαχταριστό τσουρέκι με λεμόνι και άσπρη .Και οι δυο συνταγές απ'ότι βλέπω δοκιμάστηκαν απο άλλα μέλη, οπότε είναι ένας  ακόμα λόγος να προσπαθήσω να τα φτιάξω ή να τα φτιάξεις.
Του Παρλιάρου? Από πού βρίσκεις συνταγές του?

zoran   συγνώμη, έχεις δίκαιο!!  Ντροπή
Προφανώς και θα υπάρχουν άντρες εδώ μέσα, λάθος μου!...
έλα βρε πλάκα κάνω, είχα κ λάθος φύλλο ανεβασμένο στο προφίλ μου, οπότε δεν τρέχει κάστανο  biggrin
18  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: TO τσουρέκι!!! στις: Ιανουάριος 26, 2012, 19:42:09 μμ
Τα τσουρέκια του φούρνου είναι φουσκωτά, γιατί χρησιμοποιούν αλεύρια ενισχυμένα και γενικά πρώτες ύλες που δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο.Επίσης η θερμοκρασία στους επαγγελματικούς τους χώρους, επιτρέπει το σωστό "σήκωμα" της ζύμης και φυσικά έχουν επαγγελματικούς φούρνους που ψήνουν με ακρίβεια.
Δεν ξέρω αν έχεις δοκιμάσει άλλο σπιτικό τσουρέκι εκτός απο της θείας σου, αλλά έχω να σου πω ότι η τεχνική απο νοικοκυρά σε νοικοκυρά διαφέρει ,όπως διαφέρουν και μεταξύ τους και πολλές συνταγές.Εγώ έχω δοκιμάσει σπιτικά τσουρέκια αποτυχημένα, αλλά και πολύ πετυχημένα.Η γιαγιά μου π.χ, έκανε το ωραιότερο τσουρέκι, ενώ η μητέρα μου, με την ίδια ακριβώς συνταγή, δεν τα πέτυχε ποτέ έτσι όπως η γιαγιά μου.
Εγώ δυο φορές έτυχε να δοκιμάσω και έκαψα τη ζύμη, οπότε το άφησα το σπορ.Έχω δει όμως εδώ ,πολύ ωραίες συνταγές και με έχουν βάλει στον πειρασμό να ξαναδοκιμάσω.
Αν θες να φτιάξεις γιατί δεν δοκιμάζεις κάτι απο τις υπάρχουσες συνταγές;Μπορεί να πετύχουν καλύτερα απο του φούρνου.
Καρίνα, δώσε μου τη συνταγή από αυτό που έφτιαξες μπας κ το δοκιμάσω!
19  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: TO τσουρέκι!!! στις: Ιανουάριος 26, 2012, 19:41:25 μμ
Κορίτσια, με αυτή τη συζήτηση λιγουρεύτηκα το τσουρέκι ...
Με αυτό το "κορίτσια" με πέθανες, μα επιτέλους δεν υπάρχουν άλλοι άντρες εδώ μέσα και νομίζεις πως είμαστε όλες κορίτσια;  biggrin
20  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: TO τσουρέκι!!! στις: Ιανουάριος 25, 2012, 23:14:04 μμ
Zoran, θα έχουν σίγουρα τα μυστικά τους.  Ρώτησα ένα γνωστό μου ζαχαροπλάστη και μου είπε ότι τα βάζουν στο φούνο (χαμηλη θερμοκρασία γιατί σε ψηλή θα ψηθούν!) για να φουσκώσουν. Το καλύτερο για μένα πάντως  είναι του Καραμολέγκου αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει στην Κύπρο. Κάνουν και οι δικοί μας φούρνοι εδώ αλλά δεν είναι σαν τα ελληνικά!
Σ'ευχαριστώ για τη πληροφορία κούκλα μου αλλά αυτός ο φίλος σου ο ζαχαροπλάστης δεν σου ανέφερε τίποτα για διογκωτικά, χρωστικές κλπ. που ακούγεται πως βάζουν, γιατί η θεία μου που φτιάχνει δεν έχει καμία σχέση με αυτά των ζαχαροπλαστείων/φούρνων, όχι πως θα είναι πιό υγιεινά αυτά απλώς ρωτάω για να καταλάβω σε τί οφείλεται η διαφορά (στα διογκωτικά κλπ?)
21  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / TO τσουρέκι!!! στις: Ιανουάριος 24, 2012, 23:55:58 μμ
Βρε παιδιά τσουρέκια σαν αυτά που φτιάχνουν οι φούρνοι πως στο καλό φτιάχνονται; Τόσο αφράτη και πλούσια ζύμη πως την καταφέρνουν; Έχω φάει τσουρέκι που κάνει η θεία μου αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση σαν αυτά των φούρνων... τι κάνουν οι φουρνάρισες επιτέλους; Χαμόγελο
22  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Δεν υπάρχουν ωραία μαχαιροπίρουνα στις: Ιανουάριος 22, 2012, 19:27:47 μμ
thanx αλλά σε πρώτη φάση προτιμώ να τα δώ online, εάν έχεις κάτι online?
23  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Δεν υπάρχουν ωραία μαχαιροπίρουνα στις: Ιανουάριος 21, 2012, 11:46:46 πμ
Ψάχνω παντού να βρώ μαχαιροπίρουνα που να είναι όμορφα και ιδιαίτερα αλλά δεν βρίσκω κάτι. Εσείς έχετε κάτι να προτείνετε;
24  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Σκληρη φόρμα για κέικ ή χάρτινη; στις: Δεκέμβριος 03, 2011, 17:06:43 μμ
Για το σπιτι σου θα παρεις μια καλη φορμα αντικολλητικη να εχεις γιατι δε σε συμφερει να αγοραζεις συνεχεια απο τις αλλες εκτος και αν κανεις 1 κεικ το χρονο.Απο εκει και περα αν θες να προσφερεις κατι καπου ή για ευκολια,να μην πλενεις τη φορμα κτλ μπορεις να εχεις και τις χαρτινες΄ή τις αλουμινενιες.
ε δεν κάνω κ συχνά, αλλά οκ, πες πως πάω για χάρτινες από πού τις αγοράζω γιατί δεν έχω δεί
25  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Σκληρη φόρμα για κέικ ή χάρτινη; στις: Δεκέμβριος 03, 2011, 13:07:52 μμ
Βλέπω στους φούρνους που πουλάνε κάτι κέικ σε χάρτινες φόρμες, σαν από λαδόκολλα και σκεπτόμουν μήπως ήταν καλύτερες από τις σκληρές αλουμινένιες ή σιλικονούχες. Πείτε μου μια γνώμη για τί τύπο να διαλέξω κ γιατί.
Επίσης χάρτινες υπάρχουν ή τις βάζουν μόνο στα κέικ που πουλάνε στους φούρνους κλπ.;
26  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: πού τα συσκευάζετε; στις: Νοέμβριος 27, 2011, 23:43:54 μμ
Εγω δεν συσκευαζω τιποτα...δεν προλαβαινουν  να χαλασουν αφου περνω μαξιμουμ 10 φετες τη φορα.Τις αφηνω μεσα στο χαρτι του σ/μ.   
κι εγώ αυτό κάνω αλλά μήπως δεν είναι κ ο πιό υγιεινός τρόπος αυτό το χαρτί του sm
27  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / πού τα συσκευάζετε; στις: Νοέμβριος 27, 2011, 10:27:47 πμ
...όταν τις βάζετε στο ψυγείο τις φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν που πέρνετε από τα super market αλλά και τις φέτες τυριού (π.χ. edam)
28  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Αλουμινόχαρτο και χαρτί κουζίνας στις: Νοέμβριος 21, 2011, 23:52:21 μμ
παιδιά μπορείτε α ποστάρετε photos (από αυτά που είναι εμφανή) ώστε να πάρω μια ιδέα;

Στον τοίχο της  σε μια ειδική εταζιερούλα  που εχει υποδοχή για δύο η τρια ρολά μια για λαδόκολα χαρτι φούρνου,μια για αλλουμινόχαρτο, και μια για  διαφανή μεμβράνη...
έχεις καμιά φωτό από τη συγκεκριμένη εταζερούλα;
29  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Αλουμινόχαρτο και χαρτί κουζίνας στις: Νοέμβριος 21, 2011, 07:35:32 πμ
Στη μικρή μου κουζίνα δεν ξέρω που να τα βάλω αυτά τα δύο ρολά ώστε να χωράω κ να μπορώ να μαγειρεύω με άνεση αλλά κ να έχω πρόσβαση σε αυτά άμεση. Καμιά ιδέα; Εσείς τί έχετε κάνει;
30  Κουβεντούλα / Περι ανέμων .... / Απ: αθόρυβη ηλεκτρική σκούπα στις: Νοέμβριος 12, 2011, 14:55:35 μμ
(αν πέσουν πάλι μηνύματα παραπέμποντας στο getitinow, να ξέρετε οτι επειδή έχει παραγίνει το θέμα με την έμμεση διαφήμιση θα διαγραφούν όλα τα μηνύματα)
και το δίκό μου μήνυμα thread master;
Σελίδες: « 1 [2] 3 4 »