|
|
|
|
|
|
|
|
Εμφάνιση μηνυμάτων
|
Σελίδες: « 1 2 [3] 4 »
|
31
|
Κουβεντούλα / Περι ανέμων .... / αθόρυβη ηλεκτρική σκούπα
|
στις: Νοέμβριος 12, 2011, 09:50:54 πμ
|
αθόρυβη ηλεκτρική Επείδή θα υπάρχουν πολλές νοικοκυρές εδώ μέσα είπα να την κάνω την ερώτηση για την αθόρυβη ηλεκτρική σκούπα στο κατάλληλο μέρος! Κάποτε είχε πετύχει μια το μάτι μου αλλά δεν θυμάμαι μάρκα, ξέρει κανείς τίποτα σχετικό, για αθόρυβη κ δυνατή ψάχνω!
|
|
|
34
|
Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Μπαζμάτι για συνοδευτικό
|
στις: Νοέμβριος 01, 2011, 01:23:20 πμ
|
Η αναλογία 1/4 είναι προφανώς για άλλες συνταγές στις οποίες δεν θέλεις σπυρωτό ρύζι. Γενικά στα ρύζια άμα ακολουθείς την αναλογία 1/2 δεν θα κάνεις ποτέ λάθος. Εγώ για να καταλάβεις το μπασμάτι το κλείνω και δεν του βάζω ούτε πετσέτα ούτε τίποτα. Μια χαρά γίνεται.
Δηλαδή Μαρινάκι (τον πρόεδρο του Ολυμπιακού τί τον έχεις? ) με το 1/2 γίνεται σκληρό/σπιρωτό το ρύζι και δεν θέλει καμία προσοχή; Και πόση ώρα το βράζεις;
|
|
|
35
|
Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Μπαζμάτι για συνοδευτικό
|
στις: Οκτώβριος 30, 2011, 20:50:42 μμ
|
Έβαλες παραπάνω νερό., να τηρείς τη δοσολογία 1/2. Με το παραπάνω νερό, αναγκάζεσαι να βράσεις παραπάνω για να σωθεί, και μαλακώνει πολύ. Σου το γράψαμε παραπάνω.
έχω δεί κ αναλογία 1/4 για μπασμάτι σε βιβλίο μαγειρικής αλλά δεν αναλύει πως το βράζει κλπ.
|
|
|
36
|
Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Μπαζμάτι για συνοδευτικό
|
στις: Οκτώβριος 30, 2011, 18:58:39 μμ
|
Ακούστε πως το έκανα τελικά, το οποίο βγήκε λίγο πιό νιανιά (μαλακό) απόσο ήθελα. 1ρύζι/2.5 νερό. Βράσιμο καλά για 1 λεπτό, μετά ανακάτεψα για ναμην κολλήσει και το άφησα για 3 λεπτά καλό βράσιμο, μετά άλλο ένα ανακάτεμα κ 10 λεπτά στο 3 (από 12 ένταση) σκεπασμένο κ μετά 10λεπτά σκεπασμένο εκτός φωτιάς. Τί έκανα λάθος;
|
|
|
37
|
Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Μπαζμάτι για συνοδευτικό
|
στις: Οκτώβριος 30, 2011, 14:19:10 μμ
|
επειδή θα συνοδεύει κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ λέω να το κάνω σκέτο, όσον αφορά τα άτομα ε θα είμαι εγώ κ ο εαυτός μου, δηλαδή 1 άτομο αλλά επειδή θέλω να φάω κ το βράδυ πες πως θα είμαστε 2 άτομα, άρα λες να βάλω 1.5φλυτζάνια ρύζι? και 3 νερό? αυτή είναι η σωστή αναλογία?
επίσης όταν λέμε πρέζα κανέλας τί εννοούμε?
|
|
|
39
|
Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Μπαζμάτι για συνοδευτικό
|
στις: Οκτώβριος 30, 2011, 12:07:37 μμ
|
Βρε παιδιά πως το φτιάχνω; Θέλω να συνοδεύσω κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ, θα μου πείτε ρωτάς για το ρύζι κ όχι για το κάρυ? Ε ναι γιατί το κάρυ μου έχουν πεί πως θα το φτιάξω, το μπαζμάτι όμως με τί αναλογίες νερού, πόσο ρύζι, πόση ώρα θα βράζει κλπ. δεν έχω ιδέα, μπορεί κάποιος αναλυτικά να μου πεί;
|
|
|
40
|
Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / επαγωγικό μπρίκι
|
στις: Οκτώβριος 20, 2011, 01:12:08 πμ
|
Έχω επαγωγικά μάτια και ψάχνω να βρώ εάν υπάρχει μπρίκι επαγωγικής εστίας ώστε να ψήνω το καφέ μου... έχει δεί κανείς τίποτα,
|
|
|
43
|
Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: σβήνοντας με μπράντυ
|
στις: Οκτώβριος 08, 2011, 11:23:05 πμ
|
Σβηνεις οπως με καθε αλλο ποτο και αφηνεις να εξατμιστει.Ειδικοτερα για το μπραντυ πρεπει να το αναψεις κιολας αλλα...εγω προσωπικα δεν το εχω κανει ποτε....
δεν έχω ξανσβήσει κ δεν ξέρω τί σημαίνει καν, μόνο τα φώτα ξέρω να σβήνω μπορείς να μου το περιγράψεις περισσότερο το "σβήσιμο";
|
|
|
44
|
Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: απλός αρακάς
|
στις: Οκτώβριος 08, 2011, 11:20:48 πμ
|
ok thanx για να είμαι πιό σαφής, θέλω να φτιάξω αρακά για 2 άτομα, πόσα gr αρακά να βάλω κ πώς υπολογίζω αλάτι & βούτυρο για τη ποσότητα αυτή;
|
|
|
45
|
Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / απλός αρακάς
|
στις: Οκτώβριος 08, 2011, 00:24:19 πμ
|
Θέλω να φτιάξω αρακά αλλά όχι λαδερό κλπ. αλλά για να συνοδεύει πιάτα με κρεατικά. Βραστός είναι αυτού του είδους ο αρακάς άραγε; και πως γίνεται; thanx
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|