GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Φεβρουάριος 26, 2020, 06:19:45 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: [1] 2 »
1  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / ξεπέτσιασμα χταποδιού στις: Αύγουστος 27, 2014, 01:09:38 πμ
Θέλω να κάνω κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι αλλά δεν ξέρω πως το χταπόδι μπορώ να το ξεπετσιάσω εύκολα! Ξέρω πως το βράζει κανείς και μετά με ένα μαχαίρι το ξεπετσιάζεις/γδέρνεις. Μπας και υπάρχει κανένας πιό σύντομος τρόπος;
2  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / πως το φτιάχνουν αυτό? στις: Μάιος 30, 2014, 23:33:12 μμ
Θέλω να φτιάξω το συγκεκριμένο πιάτο  postimg.org/image/v466sf9j3/
το οποίο είναι κοτόπουλο σχάρας αλλά δεν έχω ιδέα πως είναι φτιαγμένη η σάλτσα του. Μοιάζει οπτικά με curry αλλά και δεν έχει γεύση curry. Περισσότερο υπάρχει η γεύση του ψητού από τη σχάρα... θυμίζει οπτικά σε κανέναν κάτι;
3  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / το κοτόπουλο γίνεται κατακόκκινο! στις: Ιούλιος 21, 2013, 17:02:04 μμ
Φτιάχνω μια συνταγή, κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα και κρεμμυδάκια (σα στοιφάδο είναι) τα οποία σε κάποια φάση τα σβήνω με κόκκινο ξηρό κρασί. Το κοτόπουλο μου γίνεται κατακόκκινο, φαίνεται να μοιάζει με μοσχάρι, μόνο όταν το κόβεις μέσα φαίνεται άσπρο! Γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως δεν το ροδίζω αρκετά όταν το σοτάρω με το κρεμύδι;
4  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / τα υγρά από το κοτόπουλο στις: Ιούνιος 16, 2013, 14:40:02 μμ
Κάτι που δεν ξέρω πως να το χειριστώ είναι τα πολλά υγρά που βγάζει το κοτόπουλο όταν πάω να το ψήσω στο τηγάνι επαλείφοντάς το με soya sauce. Αρχικά το πλένω καλά, μετά το στεγνώνω με χαρτί κουζίνας κ δεν υπάρχουν καθόλου νερά κλπ. αλλά μετά που το επαλείφω με soya sauce και το βάζω στο αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι στην πορεία αρχίζει και γεμίζει με πολλά υγρά το τηγάνι. Τι να κάνω για να μην έχει καθόλου υγρά αλλά να ψηθεί στεγνό, ή όσο πιό στεγνό γίνεται;
5  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / φαγητά και κατάψυξη στις: Μάρτιος 25, 2013, 13:08:16 μμ
Διάβαζα πως απαγορεύονται τα πλαστικά στην κατάψυξη για αποθήκευση τροφών γιατί στις θερμοκρασίες αυτές εκλύουν διοξίνες που εισέρχονται στις τροφές και δημιουργούν καρκίνο κλπ. Τι εναλλακτικοί τρόποι υπάρχουν για να αποθηκεύσει κανείς τροφές (πχ. κρέας) στη κατάψυξη;
6  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Δεν χωράνε τα μαχαιροπήρουνα στις: Σεπτέμβριος 09, 2012, 19:04:10 μμ
Έχω αυτή τη θήκη στο συρτάρι για να μαχαιροπήρουνά μου κ δεν είναι ευρύχωρη ώστε να τα χωράει όλα. Μια κατανομή ώστε όλες οι θέσεις να ήτανε παράλληλες σαν τις 2 κάτω κάτω θα ήταν το ιδεατό. Έχετε δεί αντίστοιχες και εάν ναι πού μπορώ να βρώ; Νομίζω πρέπει να υπάρχουν και κάποιες που κάνεις τους χώρους σου custom όπως σε βολεύει εσένα!
Help!
7  Μαγειρέματα / Συνταγές / συνταγές με γαλοπούλα ή κοτοπουλο στις: Φεβρουάριος 28, 2012, 21:01:37 μμ
Θέλω να βρώ συνταγές με γαλοπούλα ή κοτοπουλο,  ξέρετε όχι παχυντικές συνταγές αλλά νόστιμες!
8  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / TO τσουρέκι!!! στις: Ιανουάριος 24, 2012, 23:55:58 μμ
Βρε παιδιά τσουρέκια σαν αυτά που φτιάχνουν οι φούρνοι πως στο καλό φτιάχνονται; Τόσο αφράτη και πλούσια ζύμη πως την καταφέρνουν; Έχω φάει τσουρέκι που κάνει η θεία μου αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση σαν αυτά των φούρνων... τι κάνουν οι φουρνάρισες επιτέλους; Χαμόγελο
9  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Δεν υπάρχουν ωραία μαχαιροπίρουνα στις: Ιανουάριος 21, 2012, 11:46:46 πμ
Ψάχνω παντού να βρώ μαχαιροπίρουνα που να είναι όμορφα και ιδιαίτερα αλλά δεν βρίσκω κάτι. Εσείς έχετε κάτι να προτείνετε;
10  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Σκληρη φόρμα για κέικ ή χάρτινη; στις: Δεκέμβριος 03, 2011, 13:07:52 μμ
Βλέπω στους φούρνους που πουλάνε κάτι κέικ σε χάρτινες φόρμες, σαν από λαδόκολλα και σκεπτόμουν μήπως ήταν καλύτερες από τις σκληρές αλουμινένιες ή σιλικονούχες. Πείτε μου μια γνώμη για τί τύπο να διαλέξω κ γιατί.
Επίσης χάρτινες υπάρχουν ή τις βάζουν μόνο στα κέικ που πουλάνε στους φούρνους κλπ.;
11  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / πού τα συσκευάζετε; στις: Νοέμβριος 27, 2011, 10:27:47 πμ
...όταν τις βάζετε στο ψυγείο τις φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν που πέρνετε από τα super market αλλά και τις φέτες τυριού (π.χ. edam)
12  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Αλουμινόχαρτο και χαρτί κουζίνας στις: Νοέμβριος 21, 2011, 07:35:32 πμ
Στη μικρή μου κουζίνα δεν ξέρω που να τα βάλω αυτά τα δύο ρολά ώστε να χωράω κ να μπορώ να μαγειρεύω με άνεση αλλά κ να έχω πρόσβαση σε αυτά άμεση. Καμιά ιδέα; Εσείς τί έχετε κάνει;
13  Κουβεντούλα / Περι ανέμων .... / αθόρυβη ηλεκτρική σκούπα στις: Νοέμβριος 12, 2011, 09:50:54 πμ
αθόρυβη ηλεκτρική Επείδή θα υπάρχουν πολλές νοικοκυρές εδώ μέσα είπα να την κάνω την ερώτηση για την αθόρυβη ηλεκτρική σκούπα στο κατάλληλο μέρος!
Κάποτε είχε πετύχει μια το μάτι μου αλλά δεν θυμάμαι μάρκα, ξέρει κανείς τίποτα σχετικό, για αθόρυβη κ δυνατή ψάχνω!
14  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / πως να ξεφλουδίσεις σκόρδο σε 10 δευτερόλεπτα στις: Νοέμβριος 08, 2011, 09:53:37 πμ
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=0d3oc24fD-c" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=0d3oc24fD-c</a>

http://uk.lifestyle.yahoo.com/how-to-peel-garlic-in-10-seconds.html
15  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Μπαζμάτι για συνοδευτικό στις: Οκτώβριος 30, 2011, 12:07:37 μμ
Βρε παιδιά πως το φτιάχνω; Θέλω να συνοδεύσω κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ, θα μου πείτε ρωτάς για το ρύζι κ όχι για το κάρυ? Ε ναι γιατί το κάρυ μου έχουν πεί πως θα το φτιάξω, το μπαζμάτι όμως με τί αναλογίες νερού, πόσο ρύζι, πόση ώρα θα βράζει κλπ. δεν έχω ιδέα, μπορεί κάποιος αναλυτικά να μου πεί;
Σελίδες: [1] 2 »