GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 24, 2024, 06:54:23 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1] 2 »
1  Μαγειρέματα / Άλλες συνταγές / Απ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ (και όχι μόνο) mulled wine! στις: Δεκέμβριος 17, 2012, 22:12:18 μμ
Καλώς σας βρήκα, αν και παρακολουθούσα συχνά, πυκνά τα δρώμενα του forum όλον αυτό το καιρό....
καλές γιορτές να έχουμε!
 Σαρκασμός                                                      Χαμόγελο                                               Σαρκασμός                                        Χαμόγελο                                                Σαρκασμός                                                               Χαμόγελο
2  Μαγειρέματα / Άλλες συνταγές / ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ (και όχι μόνο) mulled wine! στις: Δεκέμβριος 17, 2012, 13:18:25 μμ
Καλά Χριστούγεννα !  !  !
Το σαγηνευτικό mulled wine, γνωστό και ως Glühwein (λαμπερό κρασί) μας έρχεται από τη Γερμανία και είναι δημοφιλή σχεδόν σε όλες τις χώρες του βορά, την περίοδο των Χριστουγέννων.  Δεν πρόκειται παρά για ένα ζεστό κρασί με μπαχαρικά!
 Ένα φλιτζάνι mulled wine λοιπόν, θα ήταν ότι πρέπει για να υποδεχτούμε τους καλεσμένους  στο Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν μας και όχι μόνο!

Mulled Wine

Υλικά

  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (χρησιμοποιήστε κάποιο φθηνό)
  • 60 γρ. (4 κουτ. σούπας) ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο
  • 1 αποξηραμένο φύλλο δάφνης
  • 60ml (½ φλιτζάνι) τζιν, βότκα, ρούμι ή κονιάκ


Εκτέλεση

Στα υλικά πρωτείνω να χρησιμοποιήσετε κάποιο φθηνό κρασί γιατί ή ποιότητα σε αυτή τη συνταγή δημιουργείτε εκ του αποτελέσματος. Είτε χρησιμοποιήσουμε Cabernet Sauvignon κάποιας ακριβής εταιρίας είτε χύμα κόκκινο κρασί η διαφορές στον ουρανίσκο μας θα είναι απειροελάχιστες!

1.Βάλτε το κρασί σε μια κατσαρόλα με το πορτοκάλι, τη ζάχαρη, τη δάφνη και το μοσχοκάρυδο.

2. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρις ότου διαλυθεί η ζάχαρη.  Δοκιμάστε να δείτε αν το θέλετε πιο γλυκό, και προσθέστε περισσότερη ζάχαρη για γεύση!

3. Με το που αρχίσει ο βρασμός, αποσύρετε για να μην εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέστε το ποτό της επιλογής σας από τη λίστα των “υλικών”, αν τελικά χρησιμοποιήσετε.

4. Σουρώνετε σε πυρίμαχα ποτήρια και σερβίρετε όσο ακόμη είναι ζεστό!


3  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Απ: Barbeque: Μπριζόλες χοιρινές κρασάτες στα κάρβουνα στις: Μάρτιος 19, 2012, 16:59:47 μμ
https://www.star.gr/Pages/Ellada_Kosmos.aspx?art=31248&artTitle=pagkosmia_imera_mprizolas_kai_peoleichias_simera

https://www.neolaia.gr/2012/03/13/14-martiou-pagkosmia-mera-mprizolas-kai-peoleixias/

https://www.inews.gr/200/14-martiou-pagkosmia-imera-brizolas-kai-peoleichias.htm

https://www.sansimera.gr/worldays/142

https://www.mediastory.gr/14-martiou-pagkosmia-mera-mprizolas-kai-peoleixias/

https://periergaa.blogspot.com/2012/03/14.html

https://www.madata.gr/diafora/stranges/179723.html

https://istoria.forumotion.com/t1332-topic



Και πολλά πολλά άλλα...
Πορνοείδηση  και “απαράδεκτο” θα ήταν εαν ανέφερα τους νικητές του Athens porn festival... τώρα μια “χιουμοριστική” αναφορά τέτοιου είδους δεν νομίζω πως είναι ικανή να “χαρακτηρίσει” τον συντάκτη ή τον αναγνώστη “””””πορνοδιαστροφικό””””....
4  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Απ: Barbeque: Μπριζόλες χοιρινές κρασάτες στα κάρβουνα στις: Μάρτιος 16, 2012, 21:30:17 μμ
Βρε pastaflora..... μα για μπριζόλες μιλούσαμε και έτυχε να δω το post τη συγκεκριμένη ημέρα, να μη το αναφέρω??
παντού σαν παγκόσμια ημέρα αναφέρετε και όπως βλέπουμε και από το poster που ανέβασε ο arxos... Steak & Blowjob Day... τι να κάνω να κόψω τη μισή?  angel
5  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Απ: Barbeque: Μπριζόλες χοιρινές κρασάτες στα κάρβουνα στις: Μάρτιος 14, 2012, 14:58:09 μμ
Super!  Προσωπικά κάνω το ίδιο με μοσχαρίσιες αλλά με ρίγανη αντί για πάπρικα και το αποτέλεσμα πραγματικά κολάζει......
14 Μαρτίου σήμερα, παγκόσμια ημέρα μπριτζόλας και και Πεολειχίας  Σαρκασμός
6  Μαγειρέματα / Γλυκά / Απ: Αμυγδαλωτά Mojito με λάιμ, καστανή ζάχαρη και δυόσμο στις: Φεβρουάριος 10, 2012, 13:31:46 μμ
Άστα... και μοναχός να ήμουν, περισσότερη κοινωνική ζωή θα είχα!!
 rose
7  Μαγειρέματα / Γλυκά / Απ: Αμυγδαλωτά Mojito με λάιμ, καστανή ζάχαρη και δυόσμο στις: Φεβρουάριος 08, 2012, 11:00:26 πμ
Πολλούς χαιρετισμούς σε όλη την παρέα του GreekMasa...!!  Χαμόγελο
8  Μαγειρέματα / Γλυκά / Αμυγδαλωτά Mojito με λάιμ, καστανή ζάχαρη και δυόσμο στις: Φεβρουάριος 08, 2012, 10:58:33 πμ


Υλικά για τα αμυγδαλωτά:
(για 35 τεμάχια)

    200γρ. Αποφλοιωμένα αμύγδαλα (τα κάνουμε σκόνη στο μπλέντερ)
    200γρ. (1 φλιτζάνι) Καστανή ζάχαρη
    150γρ Ασπράδια αβγών (ασπράδι από 4 αβγά περίπου)
    200γρ. Ζάχαρη άχνη
    50ml (¼ φλιτζανιού) Νερό

Για την κρέμα:

    75ml ( ¼+ φλιτζανιού) Πλήρη κρέμα γάλακτος
    150γρ  Λευκή σοκολάτα
    10ml Λικέρ μέντα ή λεμόνι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ρούμι)
    2 Λάιμ (στην ανάγκη λεμόνια)
    20-30 Φύλλα φρέσκου δυόσμου
    60γρ.Αμύγδαλο σκόνη
Εκτέλεση

Για τα αμυγδαλωτά:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 °C (φυσικό αέριο σήμα 5).

Σε ένα μπλέντερ, τοποθετούμε τα αμύγδαλα και τα κάνουμε σκόνη.
Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
Κοσκινίζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.

Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, βοηθόντας να τους κόκκους να λιώσουν χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Θέλουμε να φτάσει μέχρι τους 120 °C. Να πάρει μια καλή βράση δηλαδή.
Πριν φθάσει σε αυτή τη θερμοκρασία, προσθέτουμε τ' ασπράδια στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα.
Κρατάμε τη μισή μαρέγκα στην άκρη και όταν η ζάχαρη έχει φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, περιχύνουμε με προσοχή το 1μέρος της μαρέγκας, χτυπώντας ελαφρά μέχρι να κρυώσει.

Στο άλλο μισό ανακατεύουμε σιγά – σιγά το μείγμα του αμύγδαλου και της ζάχαρης και κατόπιν την υπόλοιπη μαρέγκα με τη καραμέλα.
Ανακατεύουμε καλά ώστε να προκύψει μια λεία, ομοιογενή πάστα.

Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με το μείγμα αυτό και “κόβουμε” αμυγδαλωτά σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Χτυπάμε  απαλά την πλάκα- ταψί  και ψήνουμε για 12 έως 14 λεπτά γυρίζοντας τα μόλις φτάσουμε στο μισό χρόνο.

Για τη γέμιση:

Πλένουμε τον δυόσμο και τα λάιμ Κρατώντας στην άκρη, το ξύσμα και τα φύλλα αντίστοιχα.
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν-μαρί ή με προσοχή στο microwave.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα με τα φύλλα δυόσμου και το ξύσμα έως ότου πάρουν μια καλή βράση.
Αποσύρουμε και τοποθετούμε το μείγμα της κρέμας στον κάδο του μπλέντερ, χτυπάμε και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε 3 στάδια, αφού ομογενοποιηθούν, τελειώνουμε προσθέτοντας το αλκοόλ και την σκόνη αμύγδαλου.
(Η κρέμα που φτιάξαμε είναι μια ganache Mojito)!

Τοποθετούμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κολλάμε με αυτό τα αμυγδαλωτά.
Για να απολαύσετε την “γευστική τους τελειότητα” αποθηκεύστε τα για 24 ώρες πριν τα γευτείτε!!
Καλή επιτυχία
9  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Απ: Χριστουγεννιάτικη Χήνα στις: Δεκέμβριος 23, 2011, 13:05:40 μμ
Υπέροχη Συνταγή!,

Υπέροχη παρουσίαση!

Υπέροχο γράψιμο!! Μπράβο!!!



ΓΙΑΤΊ ΠΑΙΔΆΚΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΡΤΕΊΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΉ ΣΕΛΊΔΑ???

ΚΡΊΜΑ ΕΊΝΑΙ...!
!

 Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα
Δε το έχω ψάξει το greek masa και τις “δυνατότητες”, απλά επειδή το επισκέπτομαι συχνά έγινα μέλος στο forum για να μοιραστώ και μαζί σας τις συνταγές μου... αυτό!!
 Σαρκασμός
10  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Χριστουγεννιάτικη Χήνα στις: Δεκέμβριος 22, 2011, 17:35:26 μμ

Υλικά

    1 χήνα 4-5 kg
    4 λεμόνια
    3 λάιμ
    ¼ κουτ. Γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
    ½ κουτ. Γλυκού γλυκάνισο σε σκόνη
    ½ κουτ. Γλυκού κανέλα σε σκόνη
    ½ κουτ. Γλυκού μαραθόσπορο
    1 κουτ. Γλυκού κόκκινο πιπέρι
    Μερικά κλωναράκια μαϊντανό, θυμάρι και φασκόμηλο, (συν μερικά έξτρα για το γαρνίρισμα)
    λίγο ελαιόλαδο, για το ψήσιμο
    3 κουταλιές της σούπας μέλι
    1 κουταλιά αποξηραμένο θυμάρι



Εκτέλεση

Τραβήξτε λίγο προς τα έξω τα κόκαλα από τα πόδια και τα φτερά και δέστε τα μεταξύ τους με μαγειρικό σπάγκο - αυτό βοηθά το πουλί στο να μαγειρευτεί  καλύτερα.
Ελέγξτε το εσωτερικό του και αφαιρέστε τυχόν εντόσθια ή “μαξιλάρια” λίπους.
Χρησιμοποιώντας την άκρη από ένα αιχμηρό μαχαίρι, χαράξτε ελαφριά  το στήθος και τα μπούτια. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση του λίπους κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Τρίβουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και τα λάιμ. Αναμίξτε με 2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά (γλυκάνισο, γαρίφαλο, κανέλα, πιπέρι και μαραθόσπορο). “Τρίψτε” την εσωτερική κοιλότητα της χήνας με μια γενναιόδωρη ποσότητα αλατιού και το μείγμα εσπεριδοειδών. Κάντε την ίδια διαδικασία και στην εξωτερική της επιφάνεια.
Γεμίζουμε το εσωτερικό με τα λεμόνια και τα λάιμ κομμένα στη μέση και τα αρωματικά βότανα (θυμάρι, φασκόμηλο μαϊντανό). Τα αφήνουμε για ένα τεταρτάκι προτού το βάλουμε στο φούρνο να αφήσουν τ' αρώματά τους στο πουλί. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει και από την προηγούμενη μέρα διατηρώντας τη στο ψυγείο.

Τοποθετήστε τη χήνα σε ένα ταψί. Την περιχύνετε με το μέλι και πασπαλίζουμε με θυμάρι.
Ψήστε την στους 200°c  για 2 – 3 ώρες περίπου μεταφέροντας τη θερμότητα “από κάτω” μετά τα πρώτα 15 λεπτά. Καλύψτε τη με αλουμινόχαρτο, εάν έχει αρχίσει να παίρνει πολύ χρώμα.
Κάθε 30 λεπτά ή και πιο συχνά, αλείψτε το πουλί με τα ζουμί.

Στο τέλος μπορείτε να περάσετε το υγρό-λίπος που θα μείνει, να το περάσετε από σουρωτήρι και να το φυλάξετε στο ψυγείο, με αυτό μπορείτε να σώσετε γεύση σε διάφορες άλλες παρασκευές σας όπως πατάτες, λαχανικά και ότι άλλο θέλετε!
Στο τέλος του χρόνου μαγειρέματος, αφήστε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά, Αφαιρώντας ελαφρά το αλουμινόχαρτο. Δεν θα το σερβίρετε κρύο, αλλά θα είναι πιο ζουμερό και θα κόβετε ευκολότερα.


*Το έθιμο της γεμιστής χήνας το συναντάμε κυρίος στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως στην Αγγλία και τη Γερμανία, όχι μόνο για την ημέρα των Χριστουγέννων αλλά και την  “ημέρα του Αγίου Μαρτίνου”!


Από το: All I Want For Christmas Is..FOOD!

Καλά Χριστούγεννα!!  Χαμόγελο
11  Μαγειρέματα / Γλυκά / Απ: Χριστουγενιάτικο Σπιτάκι (Gingerbread house) στις: Δεκέμβριος 22, 2011, 17:01:41 μμ
Πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες που μας έδωσες pastaflora.. σ' ευχαριστούμε πολύ (μιλάω εκ μέρους όλων  Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα)
όντως κυκλοφορούν σε κομμάτια στην αγορά αλλά όλη η μαγεία είναι να τα φτιάχνεις μόνος Χαμόγελο
 rose
12  Μαγειρέματα / Γλυκά / Απ: Χριστουγενιάτικο Σπιτάκι (Gingerbread house) στις: Δεκέμβριος 20, 2011, 00:56:45 πμ
ΕΚΑΝΕΣ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!
ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ....
ΣΤΟ ΓΛΆΣΟ  ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΕΛΆΧΙΣΤΟ  ΚΡΕΜΟΡΙΟ ΣΚΌΝΗ ΣΤΗΝ  ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΎ ΕΤΣΙ ΒΑΖΟΥΝ ΑΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΝΕΙ ΤΟ ΑΥΓΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ.....ΕΚΕΙ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ  ΜΕ ΑΧΝΗ  ΑΥΓΟΥ ΑΣΠΡΑΔΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΟΡΙΟ.  Η ΣΚΕΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΡΕΜΟΡΙΟ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΕΜΟΝΙ ΧΥΜΟ...

ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΜΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ 24 ΩΡΕΣ  ΓΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ....
Pastaflora, Για άλλη μια φορά με στέλνεις με τις γνώσεις σου!!  Χαμόγελο Χαμόγελο προσωπικά κολλάω τα τοιχώματα με καραμέλα... είναι ότι πιο σίγουρο και γρήγορο αλλά δε το προτείνω σε όσους δε την έχουν δουλέψει για ευνόητους λόγους!
13  Μαγειρέματα / Γλυκά / Χριστουγενιάτικο Σπιτάκι (Gingerbread house) στις: Δεκέμβριος 19, 2011, 20:23:06 μμ
Μπελαλίδικο αλλά το αποτέλεσμα ικανοποιεί!!

Η παράδοση λέει ότι κρατάμε αυτά τα σπίτια διακοσμητικά μέχρι το πρωί των Χριστουγέννων...

Καλά Χρισούγεννα ! ! !Συστατικά:


    Για τη δομή:

        115 γρ. Βούτυρο
        125 γρ. Ζάχαρη
        2 αυγά
        150 ml μέλι
        700 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
        1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
        1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
        1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
        1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ (σκόνη)
        1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

Για τη διακόσμηση:

        1 ασπράδι αβγού
        300 γρ. ζάχαρη άχνη
        Ζαχαροτά όλων των χρωμάτων και όλων των μορφών.


Ζύμη και ψήσιμο
[/b]
Καλά Χρισούγεννα ! ! !
Σε ένα μπολ, δουλέυουμε δυνατά με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε το μέλι και τα αυγά και χτυπάμε για 2 λεπτάκια ακόμη.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το τζίντζερ και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά στο μείγμα των αβγών. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας, προσθέτοντας το αλεύρι (μπορεί να χρειαστεί και λιγάκι παραπάνω από την προαναφερθείσα δοσολογία) μέχρι η ζύμη είναι σταθερή και ομαλή. Το πλάθουμε σαν μια μπάλα, το τυλίγουμε σε σελοφάν και το βάζουμε στο ψυγείο για ½ ώρα (ή περισσότερο, ανάλογα με το διαθέσιμο χρόνο).

Εν τω μεταξύ, σε ένα χαρτί ή χαρτόνι προετοιμάζουμε το σχέδιο του σπιτιού. Φανταστείτε ένα σπίτι όπου του έχετε κόψει όλους τους εξωτερικούς τείχους, συμπεριλαμβανομένου και τη σκεπή ,ζωγραφίστε τους και κόψτε τους.... ενώνοντας τα κομμάτια να βγαίνει σπίτι εεεεε?Απορία?

Χωρίστε τη ζύμη σε 3 μπάλες. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με τον πλάστη το πρώτο φύλλο, πάχους περίπου 4 mm.
Τοποθετήστε όλα τα τμήματα (τους τείχους) του χαρτιού ή χαρτονιού που έχουμε δημιουργίσει πάνω από τη ζύμη.
Κόψτε τα κομμάτια με ένα μαχαίρι. Τοποθετήστε σε ένα ταψί λαδόκολλα και αραδιάστε τα κομμάτια της ζύμης εκεί.
Επαναλάβετε για τα υπόλοιπα με τις άλλες 2 μπάλες ζύμης. Εάν σας περισσέψει ζύμη μπορείτε να κάνετε με αυτή μπισκότα, χρησιμοποιώντας έναν κόπτη μπισκότων, κουπάτ ή την φαντασία σας. Μη ξεχάσετε να κάνετε κάποια πρόσθετα τμήματα του τείχους σε περίπτωση που κάποιοι σας σπάσουν ή καταστραφούν κατά τη διάρκεια της κατασκευής (κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά, ειδικά εάν επιχειρήσετε να το φτιάξετε με κάποιο παιδάκι...μπορεί κάποιο δοντάκι να πέσει κατά λάθος επάνω τους....!

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά, έως ότου τα μπισκότα πάρουν χρώμα. Αφαιρέστε από το φούρνο. Εάν κάποια μέρη είναι λίγο παραμορφωμένα ρυθμίστε τα με ένα μαχαίρι όσο ακόμα είναι ζεστά και αφήστε τα να κρυώσουν καλά για 1 ώρα περίπου

Κατασκευή και Διακόσμηση
Καλά Χρισούγεννα ! ! !
Ετοιμάστε το γλάσο:

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το ασπράδι του αβγού και τα χτυπάμε να γίνει μαρέγκα.
Κολλάμε με την μαρέγκα όλα τα μέρη του σπιτιού , ανεβαίνουν στους τοίχους των σπιτιών (αφήστε περίπου 1 cm γύρω από τη βάση τους), στην πιατέλα όπου θα το στήσετε “απλώστε” ζάχαρη άχνη...
Δεν χρειάζεται να βάζετε πολύ γλάσο για να εξασφαλίσετε την σταθερότητά του, καθώς δεν θα υπάρξει διαφορά... Αφήστε το να σκληρύνει στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες πριν από την εγκατάσταση της στέγης (την κολλάτε με τον ίδιο τρόπο, με γλάσο).
         

Αφήστε το να σκληρύνει και πάλι για 1 ώρα και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στη φάση του σχεδιασμού, δίνοντας απόλυτη ελευθερία στη φαντασία των παιδιών και τη δική σας.... Εάν μπορείτε να φτιάξετε το σπίτι της Μπάρμπι Ραπουνζελ, κομμώτριας, γοργόνας, ναυαγοσώστριας.. Κάντε το!! .

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιωμένη σοκολάτα, καραμέλες, τσιπς σοκολάτας, κομμάτια αποξηραμένων φρούτων, δημητριακά, ζαχαρωτά κλπ....
Καλή Επιτυχία!!
Καλά Χρισούγεννα ! ! ! Χαμόγελο
14  Μαγειρέματα / Γλυκά / Απ: Κορμός Κάστανο (Χριστουγεννιάτικος) στις: Δεκέμβριος 14, 2011, 00:04:55 πμ
ΥΠΈΡΟΧΟς-ΕΥΧΡΙΣΤΟΎΜΕ!

 Χαμόγελο Να 'σαι καλά pastaflora....
Είναι πραγματικά πολύ εύγευστος και με πάρα πολύ καλή συνοχή υλικών!  Στριφογύρισμα ματιών
15  Μαγειρέματα / Γλυκά / Κορμός Κάστανο (Χριστουγεννιάτικος) στις: Δεκέμβριος 13, 2011, 22:55:02 μμ
All i want for christmas is... SWEETS!


Υλικά Για Το Κέικ:
   
100 γρ. Ζάχαρη
100 γρ. Αλεύρι
4 αβγά
1 κάψουλα άρωμα βανίλιας
Για Την Κρέμα:

    1 κιλό κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα ή κονσέρβα ή γλυκό του κουταλιού.
    2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
    350 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
    150 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    500 ml  κρέμα γάλακτος 35%
    2 φλιτζάνια (400 γρ.) γάλα 3,5%                                 
    Για το σιρόπι                               
    150 γρ. ζάχαρη             
    150 γρ. Νερό
Και Για Το Γαρνίρισμα:

    100 γρ κάστανο (θα το αφαιρέσουμε από αυτό της κρέμας)
    100 γρ. Λευκή σοκολάτα
    30 γρ. Κρέμα γάλακτος
Η εκτέλεση

Ξεκινάμε φτιάχνοντας το κέικ, χωρίζουμε τα αβγά χτυπώντας τα ασπράδια με τη ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα.
Ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι και στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, ενσωματώνουμε στο μείγμα τους ελαφρά χτυπημένους κρόκους.
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα μακρόστενο ταψί και στρώνουμε επάνω της το μείγμα, θέλουμε να έχει πάχος περίπου 1 εκατοστό.
Το ψήνουμε στους 180°c για περίπου 12 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει όσο θα φτιάχνουμε την κρέμα!

 
Περνάμε τα κάστανα από το μπλέντερ να γίνουν κρέμα, μόλις είναι έτοιμη κρατάμε στην άκρη 100 γρ. (½ φλιτζάνι περίπου) για την γαρνιτούρα και τοποθετούμε την υπόλοιπη σε μια λεκάνη προσθέτοντας και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου .
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά με το γάλα, το αναμιγνύουμε στην κρέμα κάστανου και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με την κρέμα σαντιγί και την ενσωματώνουμε στο μείγμα με την βοήθεια μιας σπάτουλας, αποφεύγοντας τις πολλές κινήσεις για να μην «ξεφουσκώσει».  Την απλώνουμε σε ένα ταψί για να κρυώσει γρηγορότερα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 30’.

Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για δύο λεπτά περίπου από την στιγμή του βρασμού.
Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στην επιφάνεια του κέικ, το αναποδογυρίζουμε και ξεκολλάμε σιγά- σιγά τη λαδόκολλα που το είχαμε ψήσει. Το σιροπιάζουμε και απλώνουμε επάνω του την κρέμα.
Πιάνουμε την λαδόκολλα κατά μήκος της μεγάλης πλευράς και αρχίζουμε να το τυλίγουμε, χωρίς τη λαδόκολλα εννοείται!! Στο τέλος το τυλίγουμε σφιχτά με αυτή γυρίζοντας τις άκρες της σαν καραμέλα και το τοποθετούμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Αφού περάσουν και αυτές οι ώρες... (περίμενε, δεν τελείωσε)!

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπέν-μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε τον πουρέ κάστανου, την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε ελαφρά. Το αφήνουμε και αυτό στο ψυγείο για ένα μισάωρο και αφού είναι έτοιμο, έχει πήξει δηλαδή αρκετά, βγάζουμε το κορμό και τον ξετυλίγουμε σε μια πιατέλα.
Τοποθετούμε την κρέμα γαρνιρίσματος σε ένα κορνέ και γαρνίρουμε τον κορμό κατα μήκος.
Μπορούμε αν θέλουμε να μην κάνουμε την κρέμα της γαρνιτούρας και να χρησιμοποιήσουμε αυτή της γέμισης, επίσης ταιριάζουν άψογα τα καραμελωμένα κάστανα στο γαρνίρισμα!

Η συνταγη είναι από το All i want for christmas is... SWEETS!, Θα προσπαθήσω να ανεβάσω κι άλλες συνταγές από αυτό το άρθρο μέχρι τα Χριστούγεννα γιατί πραγματικά αξίζουν...  Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο
Καλή επιτυχία!!  rose
Σελίδες: [1] 2 »