GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 06, 2024, 00:12:50 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 [2]
16  Μαγειρέματα / Γλυκά / Απ: Βαυαρική Κρέμα Από Φρούτα Του Πάθους (Μια συνταγή απ'τη Ζιμπάμπουε)! στις: Δεκέμβριος 09, 2011, 16:52:41 μμ
Σε ευχαριστούμε! Φαίνεται υπέροχη! Γίνεται πιστεύω και με φράουλες!!

Τι είναι η ψημένη που μας γράφεις;

Ευχαριστώ!  Azn
Έβαλα κόμα κατα λάθος   teeny teeny teeny  ΨΗΜΕΝΗ ΨΙΧΑ ΚΑΡΥΔΑΣ είναι....  Σαρκασμός
17  Μαγειρέματα / Γλυκά / Βαυαρική Κρέμα Από Φρούτα Του Πάθους (Μια συνταγή απ'τη Ζιμπάμπουε)! στις: Δεκέμβριος 09, 2011, 04:47:38 πμ
 
Υλικά

1 φακελάκι (37 γρ.) Ζελέ φρούτων ( ή 30 γρ. Ζελατίνη)
2 φλιτζάνια (500 γρ.) χυμό φρούτων του πάθους (εμπορίου ή σπιτικό, στο μπλέντερ)
1 φλιτζάνι (200 γρ.) βραστό νερό
1 φλιτζάνι (200 γρ.) κρέμα γάλακτος
(προαιρετικά 1 κουτ. Σούπας ζάχαρη)

Εκτέλεση
ΠΑΝΕΥΚΟΛΟΔιαλύουμε στο ζεστό νερό το επιδόρπιο ζελέ ή τις ζελατίνες και κατόπιν προσθέτουμε τον χυμό, ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να κρυώσει λίγο και να αρχίσει να σφίγγει.

Χτυπάμε την κρέμα να γίνει σαντιγί την ενσωματώνουμε καλά με το υπόλοιπο μείγμα.

Την μοιράζουμε σε μικρά ποτηράκια και γαρνίρουμε με κομματάκια από φρούτα του πάθους ή ψημένη, ψίχα καρύδας ή ότι τραβάει η όρεξή μας!!

Επίσης το συγκεκριμένο γλυκό ενδείκνυται ώστε να ξεσπάσετε πάνω του όλες τις εικαστικές σας δεξιότητες.. Μπορείτε εξ αρχής το ζελέ σε 3-4 μπολ όπου στο καθένα θα βάλετε φυσικό χυμό που έχετε φτιάξει εσείς από διαφορετικά φρούτα, διαφορετικού χρώματος και στο τέλος θα τα αναμίξετε... μπορείτε να προσθέσετε ολόκληρα φρούτα ή και ζελέ σε στρώσεις!

angel angel angelΚάπως εκτός... εποχής αλλά super ανάλαφρη, δροσερή, Φρουτένια γεύση...! από το "Africa Safari Γεύσεων" η συνταγή..   sick

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
18  Μαγειρέματα / Γλυκά / Απ: Cheesecake φρούτων στις: Δεκέμβριος 05, 2011, 17:09:49 μμ
Ευχαριστώ για τις ευχές!!  Χαμόγελο
Katerina θα ανεβάσω όσες μπορώ αν και όποτε το χρειαστείς μπορείς να “ενοχλήσεις”...  rose
19  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Κουραμπιέδες στις: Δεκέμβριος 05, 2011, 17:01:14 μμ
Και από μένα άλλη μια...
Είναι από τις καλύτερες που έχω φτιάξει, την έχω μάλιστα επιλέξει για παρουσίαση (οσονούπω) στο χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα του blog που συνεργάζομαι...

  • 1 kg βούτυρο
  • 200 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. Σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2kg αλεύρι
  • 600 γρ αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα, ολόκληρα ή χοντροκομμένα
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • ανθόνερο (προαιρετικά)
  • Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα


Η εκτέλεση είναι η κλασική... χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει, προσθέτουμε το ξύσμα και σιγά – σιγά το αλεύρι.
Αφού ζυμωθεί καλά προσθέτουμε τα αμύγδαλα (εμένα μου αρέσουν ολόκληρα μέσα) και το κονιάκ.
Τους πλάθουμε όλους στο ίδιο μέγεθος, για να αποφύγουμε ανομοιογενές ψήσιμο και τους ψήνουμε στους 200 °c για 30' περίπου (ανάλογα με το μέγεθος).
Μόλις βγουν, τους ραντίζουμε με το ανθόνερο, αν θέλουμε, και τους γαρνίρουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη!!  up up up
20  Μαγειρέματα / Γλυκά / Απ: Cheesecake φρούτων στις: Νοέμβριος 29, 2011, 17:31:37 μμ
Εσείς είστε τ' αστέρια και τα φαινόμενα... Και δε το λέω για να το πω, είναι η άποψη μου έχοντας διαβάσει αρκετές από τις αναρτήσεις σας στο forum!  up up up
21  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Γλειφιτζούρια με Καραμέλα Γάλακτος στις: Νοέμβριος 27, 2011, 22:04:04 μμ
Καλημέρα ΧαμόγελοΜου άρεσε πολύ η συνταγή κι έτσι είπα να την δοκιμάσω,όμως κάτι πρέπει να έκανα λάθος γιατί δεν βγήκε όπως θα έπρεπε  Λύπη Έγιναν λίγο πικρά και δεν στερεοποιήθηκαν Λύπη
Ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες μόνο που έκανα διπλασία ποσότητα δηλ. έβαλα από 200γρ ζάχαρη και κρέμα γάλακτος.Ίσως να φταίει αυτό για την πικράδα,γιατί μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη κάποια σημεία της είχαν ψηθεί παραπάνω....Όμως γιατί το τελικό μείγμα αν και έπηξε παραμένει λίγο ρευστό??

 Κλείσιμο ματιούΧμ... για την πικράδα, σίγουρα φταίει το ότι δεν ανακατεύτηκε καλά ως ότου λιώσει όλη η ζάχαρη με αποτέλεσμα να παρακαεί στα τοιχώματα του σκεύους... αν δε σου είχε γίνει πικρό θα βρίσκαμε τρόπο να διορθωθεί το μίγμα, αλλά τώρα δυστυχώς.......

οι αναλογίες δεν πάνε “αναλογικά” σε αυτή τη συνταγή, όσο ζάχαρη τόση κρέμα δηλαδή! Αλλά πέρα από αυτό, 1' βράσιμο ακόμα ίσως να έλυνε το πρόβλημα της ρευστότητας....
την επόμενη φορά, (γιατί δε θέλω να απογοητευτείς, να τα ξαναδοκιμάσεις)...

ρίξε νερό αργά – αργά μέχρι να βρεχτεί όλη η ζάχαρη, ίσως χρειαστεί να περιμένεις παραπάνω ώρα για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα σε χρώμα αλλά έτσι δε θα σου καεί και θα λιώσει ομοιόμορφα.
Και τέλος ρίξε την κρέμα σταδιακά ούτως ώστε να σταματήσεις στο σημείο που θεωρείς ότι έχει στερεοποιηθεί αρκετά, έχοντας στο νου σου πως θα πήξει κι άλλο καθώς παγώνει...
22  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Γλειφιτζούρια με Καραμέλα Γάλακτος στις: Νοέμβριος 24, 2011, 02:49:17 πμ
pasta flora με κάνεις και κοκκινίζω.. Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια  rose
και τις πληροφορίες σχετικά με τις καραμέλες.. και εγώ όταν έγραφα το άρθρο τα έμαθα, το έψαξα από περιέργεια.
Ως τότε νόμιζα πως ήταν δική μου η συνταγή Αναποφασιστικότητα

Είχα διδαχθεί, τότε, στη σχολή την "Scotland sauce" η οποία έχει τα ίδια ακριβώς υλικά αλλά διπλάσια ποσότητα κρέμα γάλακτος και τη χρησιμοποιούμε κυρίως σαν “σιρόπι” σε παγωτά, καφέδες, κρέμες, γλυκά κ.α.

Είχα ξετρελαθεί, που λες τότε με τη γεύση και της έκανα διάφορα πειράματα...
Ώσπου κατέληξα στο ότι αν έβαζα ίση αναλογία ζάχαρης και κρέμας, έβγαινε αυτή η καραμέλα που κάτι μου θύμιζε....

Τελικά δεν υπάρχει παρθενογένεση!!!  Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών
23  Μαγειρέματα / Γλυκά / Cheesecake φρούτων στις: Νοέμβριος 24, 2011, 00:03:39 πμ


Τα υλικά για ένα μεγάλο (όχι ατομικό) cheesecake:

1 ½ φλιτζάνι τριμμένο μπισκότο (υπάρχει έτοιμο στα super markets ή τρίβουμε εμείς στο  μπλέντερ τα μπισκότα τις αρεσκείας μας, προτείνω Digestive).
1 κουταλιά της σούπας κακάο
1 ½ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα

    200 γρ. τυρί cottage (1 φλιτζάνι)
    400 γρ. τυρί κρέμα (2 φλιτζάνια)
    40 γρ ζάχαρη (3 κουταλιές τις σούπας)
    1 κουταλάκι του γλυκού άρωμα βανίλιας (κάψουλες)
    100 γρ. Κρέμα γάλακτος (προτείνω full fat αλλά επιλέξτε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)1 φύλλο ζελατίνης

Για το γαρνίρισμα:

    1 ακτινίδιο
    3 φράουλες
    2 μανταρίνια
    βύσσινο γλυκό του κουταλιού
    2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Πάμε να το φτιάξουμε!!

Λιώνoυμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το τρίμμα από τα μπισκότα και το κακάο!
Το τοποθετούμε σε μια στρογγυλή φόρμα 19 εκ. Και το πιέζουμε ώστε να καλυφθεί όλη  η βάση της...
Tο ψήνουμε για 5 λεπτά στους 180 ºc, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά και την αφήνουμε εκεί να μαλακώσει,
Στο μεταξύ χτυπάμε με το μίξερ το cottage και πρόσθετουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια.

Ζεστένουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε σε αυτή τη ζελατίνη την οποία μουλιάσαμε πριν στο κρύο νερό (χωρίς το νερό).

Χτυπάμε μέσα στο μίγμα και την κρέμα με τη ζελατίνη και είναι έτοιμο...!

βγάζουμε τη φόρμα με το μπισκότο από το ψυγείο και ρίχνουμε από πάνω το μίγμα της κρέμας, ίσιωνουμε με ένα μαχαίρι και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά ώστε να πήξει.
Αφού είναι έτοιμο...
καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες το ακτινίδιο, το ίδιο και τις φράουλες καθώς και το μανταρίνι το οποίο όμως δε κόβουμε, απλός χωρίζουμε το εσωτερικό του,
ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τις 2 κουταλιές ζάχαρης και 1 κουταλιά νερό, μόλις λιώσει εντελώς η ζάχαρη, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λιγάκι να κρυώσει, ρίχνουμε μέσα τα κομμένα φρουτάκια και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν εντελώς από το γλάσο.
Ξεφορμάρουμε το cheesecake και το γαρνίρουμε βάζοντας τη φαντασία μας να οργιάσει χρησιμοποιώντας τα γρασαρισμένα φρούτα και το βύσσινο..!

Η συνταγή περιλαμβάνεται στο άρθρο μου "Dinning With The Stars" https://nicolas-arathan.blogspot.com/p/dining-with-stars.html

Καλή Επιτυχία!!
24  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Κυκεών (Αρχαία Ελληνική Συνταγη) στις: Νοέμβριος 22, 2011, 21:04:30 μμ
Γεια σου φίλε “tsigkos59”,

Να ξέρεις πως ζεις το όνειρο κάθε άντρα  Σαρκασμός (στην κατακλείδα σου αναφέρομαι).

Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και σου υπόσχομαι πως θα είμαι ενεργό μέλος του forum .. όσο μου το επιτρέπει ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος που έχω...

Καλή διασκέδαση-μαγειρικές σε όλους σας!!
25  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Κυκεών (Αρχαία Ελληνική Συνταγη) στις: Νοέμβριος 22, 2011, 17:52:08 μμ
Υλικά :

    200 γρ. κατσικίσιο κρέας
    2 φλ. τσαγιού φακές
    1 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
    1 κρεμμύδι
    2 σκελίδες σκόρδο
    1 καρότο
    2 φύλλα δάφνης
    ½ φλ. τσαγιού τραχανά
    100 γρ. φουντούκια
    100 γρ. σταφίδες
    100 γρ. δαμάσκηνα ξερά (χωρίς κουκούτσι)
    2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    αλάτι
    κόκκινο πιπέρι

 Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε, μέχρι να ροδίσει.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τις φακές,
Τα καρότα, τα δαφνόφυλλα, τα φουντούκια και 6 φλιτζάνια του τσαγιού νερό.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 40 περίπου λεπτά.
Έπειτα, προσθέτουμε τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα, τον τραχανά,το κρασί, αλάτι και κόκκινο πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για άλλα 10 λεπτά.

Η συνταγή περιλαμβάνεται στο άρθρο "Αρχαίων Τροφη" : https://nicolas-arathan.blogspot.com/p/blog-page_14.html
26  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Γλειφιτζούρια με Καραμέλα Γάλακτος στις: Νοέμβριος 22, 2011, 17:26:09 μμ
    Υλικά

    100 γρ. Ζάχαρη
    100 ml κρέμα γάλακτος
    20 γρ. Βούτυρο
    1 κουτ. Γλυκού νερό
    Στικάκια για γλειφιτζούρια ή ξυλάκια για σουβλάκι τα οποία για καλύτερη αισθητική, κόβουμε στη μέση.

Ίσως το ποιο νόστιμο γλειφιτζούρι που φτιάξατε ποτέ, όπως και να έχει είναι πανεύκολο να το φτιάξει ο οποιοσδήποτε!
Μπορείτε αν θέλετε να μην βάλετε ξυλάκι και να κάνετε καραμέλες!!
Τοποθετούμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι μαζί με το νερό, σε μέτρια φωτιά.
Δεν ανακατεύουμε με κάποιο αντικείμενο παρά μόνο ανακινούμε το τηγάνι αν χρειάζεται για να βοηθήσουμε την ζάχαρη να λιώσει ευκολότερα.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη και πάρει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακινώντας το τηγάνι, δεν ανακατεύουμε με αντικείμενα και προσέχουμε ιδιαίτερα γιατί οι θερμοκρασίες που έχουν δημιουργηθεί στην καραμέλα είναι πολύ υψηλές!!
Αφού απορροφηθεί η κρέμα και βράσουμε για ένα λεπτάκι περίπου αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.
Ανακινούμε πάλι για να πάει παντού και αδειάζουμε σε μικρές φόρμες σιλικόνης ή ακόμα και σε παγοκύστες που όλοι έχουμε στο σπίτι μας (δεν εννοώ φυσικά της σακούλες της μίας χρήσης)
και αφού σταθεροποιηθεί λίγο η καραμέλα τοποθετούμε στο κέντρο το ραβδάκι και περιμένουμε
λιγάκι για να σκληρύνει και να κρατηθεί. Αυτό ήταν!!

Η συνταγή περιλαμβάνεται στο άρθρο μου: https://nicolas-arathan.blogspot.com/p/blog-page_2161.html
27  Εμείς, το GreekMasa ... / Νοέμβριος 2011 / Απ: Τρίτη 22/11/2011, Τι θα φάμε σήμερα στις: Νοέμβριος 22, 2011, 17:10:29 μμ
Ρεβίθια με λαχανικά και κάρυ (για αυριο αυτο, σήμερα δε προλαβένουν να μουλιάσουν)!

κολοκυθοκεφτέδες

και χειροποίητα γλυφιτζούρια...!!!

οι συνταγές στο : https://nicolas-arathan.blogspot.com/p/blog-page_2161.html
Σελίδες: « 1 [2]