Σιγά σιγά περνάω κι εγώ στην 3η φάση έπειτα από απώλεια 20 κιλών. Το ερώτημά μου είναι το εξής: τα γε'υματα πρέπει να έχουν απόλυτα πρωτείνη με λαχανικά μαζι; Πχ. αν μια μέρα πω να μαγειρέψω φακές ή άρακά ή τελοσπάντων κάτι λαδερό, πρέπει απαραίτητα να έχει και κρέας κατά την 3η φάση?
Κανονικα οχι με τοσα πολλά λιπαρά. Ένα τυρί cottage με τα χαμηλότερα λιπαρά που θα μπορούσει να υπάρχει στο ελληνικό εμπόριο είναι το Dirollo με 2,2%. Πίστεψέ με ταιριάζει με όλα τα φαγητά και βοηθάει να "γλυστρήσει" το κρεατάκι ! Εμένα δεν με "κόλλησε" και το ίδιο παρατηρούν και άλλοι που κάνουν την δίαιτα dukan.
Annit και τα λαχανικά της 2ης φάσης ουσιαστικά υδατάνθρακες είναι. Σίγουρα δεν είναι άμυλο ή κάτι σχετικό, αλλά απο κεί και πέρα πρόκειται για υδατάνθρακες πάλι, απλώς σε χαμηλή περιεκτικότητα. Ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο: Το γάλα είναι δυνατόν να μας "κολλήσει στη δίαιτα"? Γιατί αν προσέξει κανείς, η περιεκτικότητα μιας κούπας γάλακτος είναι μεγαλύτερη σε υδατάνθρακες παρά σε πρωτείνες. Ευχαριστώ για τη βοήθεια!
Καλησπερα. Ειμαστε 2η φαση, μερα πρωτεινης με υδατανθρακα, αλλα εσπασε η διαιτα (λογω ταβερνας), τι γινεται την επομενη ή τις επομενες μέρες για να επανελθουμε?
Βρε παιδιά εγώ έχω μια απορία: Πώς είναι δυνατόν το γιαούρτι έστω και άπαχο να είναι μέρος της πρώτης φάσης της δίαιτας Dukan εφ'όσον περιέχει περισσότερο υδατάνθρακα απ'ότι πρωτεϊνη?