GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 23, 2024, 13:16:23 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: [1]
1  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Αφιερώματα στην ελληνική κουζίνα από τα αυστραλιανά ΜΜΕ στις: Μάρτιος 04, 2008, 10:39:14 πμ
Αυτό κι αν είναι ενδιαφέρον άρθρο και μάλιστα τιμά την ελληνική κουζίνα! Μεγάλο χαμόγελο

Περισσότερα διαβάστε παρακάτω:

Παράθεση
Αφιερώματα στην ελληνική κουζίνα από τα αυστραλιανά ΜΜΕ

(3/3/2008 10:03:00 πμ)


Πηγή: ΑΠΕ

Λίγες μέρες μετά την δημοσιοποίηση μελέτης, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό διαιτολόγιο αυξάνει τον μέσο όρο ηλικίας των Αυστραλών, τα αφιερώματα στην ελληνική κουζίνα άρχισαν να "πέφτουν βροχή" στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.
Το τεύχος Φεβρουαρίου - Μαρτίου του γυναικείου περιοδικού Donna Hay περιέχει 12σέλιδο αφιέρωμα στην ελληνική κουζίνα υπό τον τίτλο "Greek Odyssey". "Με τις απλές, δυνατές γεύσεις και την έμφαση στα φρέσκα θαλασσινά, το αρνί και τα μυρωδικά, το εγκάρδιο ελληνικό τραπέζι ταιριάζει με το δικό μας άνετο και ηλιόλουστο τρόπο ζωής", σημειώνεται ως εισαγωγή.
Το αφιέρωμα αναφέρεται ιδιαίτερα σε υλικά που χρησιμοποιούνται στην ελληνική κουζίνα όπως η ρίγανη, το ελαιόλαδο, το χαλούμι και τα αμπελόφυλλα, περιλαμβάνει πολλές ελληνικές παραδοσιακές συνταγές και φωτογραφίες από ελληνικά πιάτα.
Τμήμα του αφιερώματος αναδημοσιεύεται και στην εφημερίδα Sunday Mail.

Εξάλλου στην ελληνική κουζίνα είναι αφιερωμένο και ένα από τα επεισόδια της νέας σειράς του συνδρομητικού καναλιού Lifestyle Food Channel, το οποίο προγραμματίζεται να προβληθεί στις 31 Μαρτίου. Ο σεφ Tobbie Puttock και ο σομελιέ Matt Skinner επισκέπτονται την Ελλάδα, τις αγορές και τα εστιατόρια της Αθήνας, δοκιμάζουν ελληνικό κρασί και συνομιλούν με καταξιωμένους έλληνες σεφ όπως ο Στέλιος Παρλιάρος και μεταδίδουν τις "εξαιρετικές" εντυπώσεις τους.

Την ίδια στιγμή οι εφημερίδες της Τασμάνιας αναφέρονται στο 15ο Ελληνικό Φεστιβάλ "Εστία" που πραγματοποιήθηκε στο Χόμπαρτ. Οι συμμετέχοντες, αναφέρουν, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικά φαγητά, να παρακολουθήσουν ελληνικούς χορούς και να ακούσουν ελληνική μουσική.
Η πρόεδρος του Φεστιβάλ, Ελένη Καΐλη, δήλωσε ότι οι Έλληνες της Τασμανίας, οι περισσότεροι εκ των οποίων γεννήθηκαν στην Αυστραλία, δεν έχουν χάσει την ελληνική τους κληρονομιά, αλλά έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την ελληνική γλώσσα.

Πηγή: ert3.gr
2  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Pan στις: Δεκέμβριος 10, 2007, 12:03:13 μμ
Γειά σας και από εμένα. Είμαι η Pan. Είμαι μέλος από τις αρχές Ιουλίου αυτού του έτους. Τόσο καιρό γράφω σχόλια σε συνταγές που βρίσκω ενδιαφέρουσες και είπα να αρχίσω να γράφω πιο ενεργητικά και στο φόρουμ αυτού του site. Θα αρχίσω να δημοσιεύω και τις δικές μου συνταγές. Η ενασχόληση με την μαγειρική και ζαχαροπλαστική είναι αρκετά δημιουργική. Με αυτές τις κυρίες ασχολούμαι από μικρή, γιατί ήμουν το πρωτότοκο παιδί μιας οικογένειας που δούλευαν και οι δυό γονείς, όπως και οι γιαγιάδες, οπότε ήταν αναπόφευκτη η εμπλοκή με το σπορ (ας μου επιτραπέι η έκφραση). Όμως τα τελευταία χρόνια έχοντας αποκτήσει την αυτονομία μου μπορώ να είμαι πιο δημιουργική, αφού δεν τίθονται περιοσρισμοί για το πως τρώνε οι άλλοι (τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας).

Αυτό το site, το βρήκα από τα πιο ενδιαφέροντα σε σχέση με τα όσα υπάρχουν στο ιντερνετ. Επίσης σημαντικό είναι πως όσες συνταγές δημοσιεύονται οι αναλογίες τους έχουν ισχύ και στην εκτέλεση τους. (Κάτι που συνήθως δεν βρίσκει κανείς σε άλλα site με συνταγές.) Να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια τόσο στους συντελεστές και ανώτερα μέλη αυτού του site όσο και σε όλους του υπόλοιπους που δημοσιεύουν και σχολιάζουν συνταγές και όχι μόνο εδώ μέσα. Παιδιά, είναι άψογο το site (αληθινά)!  Μεγάλο χαμόγελο

Καλή συνέχεια!  Χαμόγελο
Σελίδες: [1]