Περισσότερα διαβάστε παρακάτω:
Παράθεση
Αφιερώματα στην ελληνική κουζίνα από τα αυστραλιανά ΜΜΕ
(3/3/2008 10:03:00 πμ)
Πηγή: ΑΠΕ
Λίγες μέρες μετά την δημοσιοποίηση μελέτης, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό διαιτολόγιο αυξάνει τον μέσο όρο ηλικίας των Αυστραλών, τα αφιερώματα στην ελληνική κουζίνα άρχισαν να "πέφτουν βροχή" στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.
Το τεύχος Φεβρουαρίου - Μαρτίου του γυναικείου περιοδικού Donna Hay περιέχει 12σέλιδο αφιέρωμα στην ελληνική κουζίνα υπό τον τίτλο "Greek Odyssey". "Με τις απλές, δυνατές γεύσεις και την έμφαση στα φρέσκα θαλασσινά, το αρνί και τα μυρωδικά, το εγκάρδιο ελληνικό τραπέζι ταιριάζει με το δικό μας άνετο και ηλιόλουστο τρόπο ζωής", σημειώνεται ως εισαγωγή.
Το αφιέρωμα αναφέρεται ιδιαίτερα σε υλικά που χρησιμοποιούνται στην ελληνική κουζίνα όπως η ρίγανη, το ελαιόλαδο, το χαλούμι και τα αμπελόφυλλα, περιλαμβάνει πολλές ελληνικές παραδοσιακές συνταγές και φωτογραφίες από ελληνικά πιάτα.
Τμήμα του αφιερώματος αναδημοσιεύεται και στην εφημερίδα Sunday Mail.
Εξάλλου στην ελληνική κουζίνα είναι αφιερωμένο και ένα από τα επεισόδια της νέας σειράς του συνδρομητικού καναλιού Lifestyle Food Channel, το οποίο προγραμματίζεται να προβληθεί στις 31 Μαρτίου. Ο σεφ Tobbie Puttock και ο σομελιέ Matt Skinner επισκέπτονται την Ελλάδα, τις αγορές και τα εστιατόρια της Αθήνας, δοκιμάζουν ελληνικό κρασί και συνομιλούν με καταξιωμένους έλληνες σεφ όπως ο Στέλιος Παρλιάρος και μεταδίδουν τις "εξαιρετικές" εντυπώσεις τους.
Την ίδια στιγμή οι εφημερίδες της Τασμάνιας αναφέρονται στο 15ο Ελληνικό Φεστιβάλ "Εστία" που πραγματοποιήθηκε στο Χόμπαρτ. Οι συμμετέχοντες, αναφέρουν, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικά φαγητά, να παρακολουθήσουν ελληνικούς χορούς και να ακούσουν ελληνική μουσική.
Η πρόεδρος του Φεστιβάλ, Ελένη Καΐλη, δήλωσε ότι οι Έλληνες της Τασμανίας, οι περισσότεροι εκ των οποίων γεννήθηκαν στην Αυστραλία, δεν έχουν χάσει την ελληνική τους κληρονομιά, αλλά έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την ελληνική γλώσσα.
Πηγή: ert3.gr
(3/3/2008 10:03:00 πμ)
Πηγή: ΑΠΕ
Λίγες μέρες μετά την δημοσιοποίηση μελέτης, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό διαιτολόγιο αυξάνει τον μέσο όρο ηλικίας των Αυστραλών, τα αφιερώματα στην ελληνική κουζίνα άρχισαν να "πέφτουν βροχή" στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.
Το τεύχος Φεβρουαρίου - Μαρτίου του γυναικείου περιοδικού Donna Hay περιέχει 12σέλιδο αφιέρωμα στην ελληνική κουζίνα υπό τον τίτλο "Greek Odyssey". "Με τις απλές, δυνατές γεύσεις και την έμφαση στα φρέσκα θαλασσινά, το αρνί και τα μυρωδικά, το εγκάρδιο ελληνικό τραπέζι ταιριάζει με το δικό μας άνετο και ηλιόλουστο τρόπο ζωής", σημειώνεται ως εισαγωγή.
Το αφιέρωμα αναφέρεται ιδιαίτερα σε υλικά που χρησιμοποιούνται στην ελληνική κουζίνα όπως η ρίγανη, το ελαιόλαδο, το χαλούμι και τα αμπελόφυλλα, περιλαμβάνει πολλές ελληνικές παραδοσιακές συνταγές και φωτογραφίες από ελληνικά πιάτα.
Τμήμα του αφιερώματος αναδημοσιεύεται και στην εφημερίδα Sunday Mail.
Εξάλλου στην ελληνική κουζίνα είναι αφιερωμένο και ένα από τα επεισόδια της νέας σειράς του συνδρομητικού καναλιού Lifestyle Food Channel, το οποίο προγραμματίζεται να προβληθεί στις 31 Μαρτίου. Ο σεφ Tobbie Puttock και ο σομελιέ Matt Skinner επισκέπτονται την Ελλάδα, τις αγορές και τα εστιατόρια της Αθήνας, δοκιμάζουν ελληνικό κρασί και συνομιλούν με καταξιωμένους έλληνες σεφ όπως ο Στέλιος Παρλιάρος και μεταδίδουν τις "εξαιρετικές" εντυπώσεις τους.
Την ίδια στιγμή οι εφημερίδες της Τασμάνιας αναφέρονται στο 15ο Ελληνικό Φεστιβάλ "Εστία" που πραγματοποιήθηκε στο Χόμπαρτ. Οι συμμετέχοντες, αναφέρουν, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικά φαγητά, να παρακολουθήσουν ελληνικούς χορούς και να ακούσουν ελληνική μουσική.
Η πρόεδρος του Φεστιβάλ, Ελένη Καΐλη, δήλωσε ότι οι Έλληνες της Τασμανίας, οι περισσότεροι εκ των οποίων γεννήθηκαν στην Αυστραλία, δεν έχουν χάσει την ελληνική τους κληρονομιά, αλλά έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την ελληνική γλώσσα.
Πηγή: ert3.gr