Κορίτσια καλησπέρα!!!
Βρήκα στο σάιτ της zoe τον παρακάτω πίνακα που είναι αρκετά ξεκάθαρος για τους συνδυασμούς. Προσωπικά μου ανέτρεψε κάποια δεδομένα όσον αφορά πχ αρακάς, φασολάκια κλπ και επίσης τα γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών που μπορούν να καταναλώνονται και με λιπαρά και με υδατάνθρακες! το γνωρίζεται;; το έχετε δει;;; μήπως τζάμπα νομίζω ότι ανακάλυψα την πυρίτιδα ;;;!!!!
ΤΡΩΤΕ είτε με ΛΙΠΟΣ Ή με ΓΕΥΜΑ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝΣαλάτες - αλφάλφα, φύτρες φασολιών, παντζάρια, σέλινο, ραδίκια, το κάρδαμο, αγγούρι, τα αντίδια, όλοι οι τύποι των μαρούλι, ραπανάκι, ρόκα, φρέσκο κρεμμυδάκι, κλπ.
Λαχανικά - αγκινάρα, σπαράγγια, μελιτζάνες / μελιτζάνα, μπαμπού, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, καρότο, κουνουπίδι, ραπανοσέλινα, πιπεριές, κολοκυθάκια / κολοκυθάκια, σκόρδο, πράσινο / γαλλικά φασόλια, λάχανο, πράσα, ψώρας tout, μυελού των οστών, μπάμιες, κρεμμύδια, παστινάκη, τα μπιζέλια, πιπεριές (κάθε χρώματος), κολοκύθα, λαγόχορτο, ασκαλώνια, σπανάκι, κολοκυθάκια, ραπανάκια, γογγύλια, νεροκάστανα κλπ.
Tofu / Quorn - χορτοφάγους εναλλακτικές πρωτεΐνες.***
Ορισμένα Φρούτα - ελιές, ντομάτες και τα μούρα.
Πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα - γάλα, τυρί cottage και γιαούρτι.
Βότανα, Μπαχαρικά & καρυκεύματα - βασιλικός, σχοινόπρασο, κόλιανδρο, κύμινο, άνηθο, μάραθο, μέντα, ρίγανη, πάπρικα, μαϊντανό, πιπέρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, αλάτι, θυμάρι.
Ελαιόλαδο για το μαγείρεμα.
Σόρρυ για την μετάφραση.....
είναι από το translator
το link για απορίες...
https://theharcombediet.com/assets/downloads/pdfs/fats_and_carbs.pdf