elenalda Σιμιγδάλι είναι το
κύριο προϊόν που παράγεται από την άλεση
σκληρού σιταριού. Προέρχεται από την άλεση του εσωτερικού μέρους του καρπού (ενδόσπερμα) και είναι πιο χονδρόκοκκο από το αλεύρι.
Ανάλογα με τον βαθμό άλεσης του ενδοσπέρματος προκύπτουν οι παρακάτω κατηγορίες σιμιγδαλιού:
α) χονδρό σιμιγδάλι που χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική
β) ψιλό σιμιγδάλι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή γλυκισμάτων και αρτοπαρασκευασμάτων
γ) σιμιγδάλι μακαρονοποιίας για την παραγωγή ζυμαρικών
100 γραμμάρια σιμιγδαλιού περιέχουν : Ενέργεια σε θερμίδες = 360
12,68 γρ. πρωτεΐνης
1,05 γρ. λίπους.
72,83 γρ. υδατανθράκων.
3,9 γρ. φυτικών ινών
ελπιζω να καταλαβες γιατι απαγορευετε..καλυτερα αυτο που λεει η
jovanna 2 μερες ελευθερο προσεχτικα.εγω προτιμο η αυτο η δυο ελευθερα γευματα 2 φορες την εβδομαδα με ορεκτικο κυριως και γλυκο.ετσ το ελεγχω καλυτερα αλλα εγω στο ελευθερο ξεσκιζομαι(μου αρεσουν τα γλυκακια)
για αυτο το κανω αυτο