Καλησπέρα κι από μένα σε όλη τη Ντουκανοπαρέα!
Αχ κορίτσια περιμένω να αδιαθετήσω κι εκτός από τα νεύρα που προσπαθώ με το ζόρι να κουμαντάρω, έχω και μια απίστευτη όρεξη για γλυκό. Το Σάββατο είχαμε πάρει ένα παγωτό 0% κι ενώ μέχρι σήμερα έτρωγα ένα κουταλάκι τη μέρα για να μη με κολλήσει, σήμερα όλο γύρω από την κατάψυξη γυρίζω Τώρα έφτιαξα ένα καφεδάκι με μπόλικη ζαχαρίνη και το βράδυ θα φάω το πόριτζ μου επίσης με λίγη ζαχαρίνη παραπάνω για να ηρεμήσω! Δυστυχώς η μεγάλη μου αδυναμία πάντα ήταν τα γλυκά και μπορώ να πω πως αυτό το κορμί έχει χτιστεί με σοκολάτες και παστούλες...
Όσο για τη δίαιτά μας, εγώ έχω βρει δύο θετικά, τα οποία με έχουν κάνει να μην τα παρατήσω και να πεισμώνω όλο και περισσότερο, κάτι που μου συμβαίνει για πρώτη φορά. Το γεγονός ότι δεν πεινάω καθόλου και μπορώ να είμαι στην κουζίνα φτιάχνοντας ωραία πραγματάκια και το γεγονός ότι δε χρειάζεται να μετράω κάθε μέρα γραμμάρια φαγητού κι αν έφαγα μια μπουκιά παραπάνω.
Τώρα για τα κιλά, στο χέρι μας είναι να μην τα ξαναπάρουμε, προσέχοντας τη διατροφή μας μετά. Η λογική λέει πως αν σταματώντας τη δίαιτα το ξαναρίξουμε στις παλιές μας συνήθειες, τα κιλά θα επιστρέψουν κατευθείαν. Αλλά το ίδιο δε συμβαίνει και με όλες τις άλλες δίαιτες? Το θέμα είναι νομίζω με το τέλος της δίαιτας να κρατήσουμε ορισμένα από τα θετικά στοιχεία της και να τα κάνουμε τρόπο ζωής. Πχ. μπορούμε να μάθουμε να περιορίζουμε το λάδι στο μαγείρεμα, να μάθουμε να αποφεύγουμε γενικότερα τα γεύματα αργά το βράδυ και να κρατήσουμε και μια μέρα την εβδομάδα με καθαρή πρωτεΐνη. Τα λέω βέβαια όλα αυτά για να τα ακούω κι εγώ, αν και έχω ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά μου
EvaChan Η αλήθεια είναι πως λόγω του baking powder το είχα εγκαταλείψει το brioch, αλλά τώρα με βάζεις σε πειρασμό να το ξαναδοκιμάσω!
tina1981 Θα τα βρεις σε κατάστημα βιολογικών προϊόντων. Είναι σε σακουλάκια σε αποξηραμένη μορφή.