GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 29, 2024, 02:23:51 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1]
1  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Βοηθεια για συνταγη πιτσας! στις: Μάρτιος 22, 2012, 01:51:54 πμ
Καλησπερα στο φορουμ

Γραφω γιατι εχω μεγαλη αναγκη απο βοηθεια και συμβουλες σχετικα με συνταγη πιτσας, καθως ειναι ενα φαγητο που θελω πολυ να μαθω να φτιαχνω, αλλα οι μεχρι στιγμης 4-5 προσπαθειες μου ηταν σχεδον απολυτα αποτυχημενες.
 Εχω διαβασει και ακολουθησει κατα γραμμα αρκετες συνταγες, ομως σε ολες βρηκα ενα κοινο προβλημα, το οποιο δεν εχω ιδεα πως να διορθωσω. Το προβλημα μου ειναι η ζυμη, δεν μπορω να την πετυχω με τιποτα. Υπαρχει μια διαφορα μεταξυ της ζυμης της πιτσας, και του ψωμιου, η οποια διαφορα ειναι ανυπαρκτη την πιτσα μου!
Καθε φορα, οταν την βγαζω απο τον φουρνο, η ζυμη ειναι σαν να εχω βαλει ψωμι, και απο πανω τα υλικα. Οταν λεω ψωμι, εννοω την υφη, και την γευση της ζυμης, οχι το σχημα και το μεγεθος φυσικα. Η ζυμη ειναι σχετικα σκληρη, και δεν λυγιζει ουτε στο ελαχιστο, ενω η υφη της, τοσο απο κατω, οσο και απο μεσα μοιαζει πολυ με ψωμι. Ουδεμια σχεση δηλαδη με την πιτσα που παραγγελνουμε και μας φερνουν απεξω., που αυτην την πιτσα εχω βαλθει με πετυχω!
Η διαδικασια που ακολουθω ειναι η εξης, φτιαχνω την ζυμη (αναλογα με την συνταγη, ολες οι συνταγες ηταν περιπου ιδιες), την πλαθω για 3-4 λεπτα, και μετα ειτε την βαζω ειτε τυλιγμενη με καποιο υφασμα για 1-2 ωρες, ειτε στον φουρνο στους 50 βαθμους για 30-40 λεπτα. Αφου εχει φουσκωσει πολυ, την ξαναπλαθω λιγακι, και μετα την βαζω στο τηγανι και μετα την απλωνω στο πυρεξ.  Εμφανισιακα, και οπως την κοιταω, που φαινεται ολοιδια με τις φωτογραφικες που βλεπω στο ιντερνετ, απο αλλες ζυμες. Το αποτελεσμα οστοσο, ειναι καθε φορα αποτυχημενο, και εχω την εντυπωση οτι εχει να κανει αποκλειστικα με την ζυμη.
Εχει κανεις καμμια ιδεα τι παιζει ?
Σελίδες: [1]