GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Σεπτέμβριος 24, 2020, 20:15:05 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: [1]
1  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Διαδίκτυο / Έρχεται το Mozilla Marketplace! στις: Ιούνιος 18, 2012, 04:35:43 πμ


Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ανοιχτού κώδικα διαδικτυακών εφαρμογών ετοιμάζει η Mozilla.
H Mozilla ετοιμάζεται μετά το λειτουργικό ανοιχτού κώδικα που αναπτύσσουν οι προγραμματιστές της, ετοιμάζεται να ξεκινήσει και τη δημιουργία ενός online ηλεκτρονικού καταστήματος διαδικτυακών εφαρμογών.

Το Mozilla Marketplace όπως θα ονομάζεται το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας, για την ώρα θα προσφέρει στους χρήστες  τη δυνατότητα να κατεβάσουν, ανοιχτού κώδικα, διαδικτυακές εφαρμογές.
 
Για την ώρα το Mozilla Marketplace βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση όμως όσοι χρήστες θέλουν μπορούν να το επισκεφθούν και να πάρουν μία μικρή γεύση, ενώ και οι εφαρμογές που φιλοξενεί είναι λίγες όμως πολύ σύντομα θα αυξηθεί ο αριθμός τους.
 
Σύμφωνα με τη Mozilla, το Marketplace θα είναι διαθέσιμο πολύ σύντομα σε όλους τους χρήστες χωρίς όμως να αναφέρει κάτι συγκεκριμένο για το πότε ακριβώς.

πηγη: newsit
2  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Διαδίκτυο / Windows 8, Windows 8 Pro και Windows RT, ο 3 μοναδικές εκδόσεις των νέων windows στις: Απρίλιος 22, 2012, 04:19:12 πμ
Πλησιάζοντας όλο και περισσότερο πιο κοντά στην επικείμενη έλευση των νέων - όγδοων - «παραθύρων» της Microsoft, κοινώς τα Windows 8, όπως είναι λογικό οι πληροφορίες γίνονται συγκεκριμένες. Παρόλο που δεν έχει επισημοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία που θα διατεθεί το νέο Λειτουργικό Σύστημα, η χρονική περίοδος που θα εμφανιστεί φημολογείται προς τα τέλη του τρέχοντος έτους, ιδιαίτερα κοντά στην εορταστική περίοδο, η οποία ξεκινά στις ΗΠΑ περίπου έναν μήνα πριν από τα Χριστούγεννα.Για πρώτη φορά έπειτα από πολλά (περί τα 18 και πλέον) χρόνια, η εταιρεία Microsoft, πήρε μια πολύ σημαντική απόφαση: να υποστηρίξει μια διαφορετική οικογένεια κεντρικών επεξεργαστών (CPU), παράλληλα με αυτή που υποστηρίζει εδώ και τριάντα χρόνια, την «x86», αυτή δηλαδή των επεξεργαστών της Intel. Η αρχιτεκτονική που χαίρει της νέας υποστήριξης είναι η λεγόμενη «ARM», την οποία συναντάμε σε σχεδόν σε κάθε λογής σύγχρονο gadget, όπως τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες.Έτσι, με μια ολοκληρωτική κίνηση που καλύπτει τις ανάγκες ενός μεγάλου φάσματος καταναλωτών, η Microsoft προσδοκά να ελκύσει τους χρήστες των σταθερών / επιτραπέζιων υπολογιστών, των φορητών και υπερ-φορητών (ultra laptop), των Home Cinema PC, gaming PC αλλά και των ταμπλετών, όπου ιδιαίτερα οι τελευταίες συσκευές αποτελούν πλέον την πιο διαδεδομένη «μόδα» στην καταναλωτική αγορά.

Να εξηγήσουμε το γιατί: διότι εδώ και δεκαετίες, όλα, μα όλα τα προγράμματα που λειτουργούν σε περιβάλλον Windows, είναι δημιουργημένα (άρα και συμβατά) για την αρχιτεκτονική x86. Η παράλληλη υποστήριξη της ARM αρχιτεκτονικής στα Windows 8, όμως, επιβάλλει στους προγραμματιστές να αναπτύξουν εντελώς εκ νέου τα όποια προγράμματά τους, ειδικά για αυτήν την αρχιτεκτονική – με αποτέλεσμα όλα τα υπάρχοντα προγράμματα x86 να μην πρόκειται να λειτουργήσουν με τα Windows 8 σε ARM τσιπάκι (Windows On ARM – WOA εν συντομία).Προγράμματα ειδικά για WOA φυσικά και θα υπάρξουν, απευθείας μάλιστα την πρώτη μέρα διάθεσης των Windows 8, αλλά οι συσκευές που θα φέρουν ARM τσιπάκι, δεν θα υποστηρίζουν προγράμματα ανεπτυγμένα για x86 τσιπάκι (δηλαδή, όπως προαναφέραμε, όλο το εύρος των υπαρχόντων έως σήμερα προγραμμάτων). Ευτυχώς, η Microsoft ήδη έχει «μεταφράσει» τη σουίτα προγραμμάτων γραφείου «Office» σε γλώσσα που καταλαβαίνει η ARM αρχιτεκτονική, ώστε ο χρήστης που (θα) επιλέξει μια ταμπλέτα ARM με Windows 8, να μπορεί άμεσα να συντάξει κείμενα, λογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις, όπως θα έκανε με έναν PC υπολογιστή.Επίσης, η Intel, μη θέλοντας να μείνει εκτός του «παιχνιδιού», που ονομάζεται «ταμπλέτες», έχει ήδη ανακοινώσει πως κατασκεύασε x86 τσιπάκια, ικανά να ενσωματωθούν σε ταμπλέτες, χάρη στη μικρή κατανάλωση ενέργειας και όντας ταυτόχρονα αρκετά «δυνατά» (σε αυτά τα δύο σημεία, η Intel είχε αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στο παρελθόν).

Ως εκ τούτου, θα διατεθούν στη λιανική αγορά, ταμπλέτες με αρχιτεκτονική x86, οι οποίες όπως είναι λογικό, θα είναι πλήρως συμβατές με όλη την υπάρχουσα γκάμα λογισμικού για Windows (και κατ΄ επέκταση για Windows Ανεση. Αυτά είναι, λοιπόν, τα καίρια κριτήρια που πρέπει να προσέξει ο καταναλωτής, δηλαδή την επιλογή ή όχι (ανάλογα με τις απαιτήσεις και ανάγκες του) ενός υπολογιστή PC x86 ή ταμπλέτας x86 ή τέλος μιας ταμπλέτας ARM.Η Microsoft μάλιστα, χθες, 16 Απριλίου 2012, ανακοίνωσε και τις διαθέσιμες εκδόσεις των Windows 8, οι οποίες επιτέλους θα είναι μόνο τρεις τον αριθμό (γιατί τα Windows XP, Vista και 7, είχαν μια πλειάδα διαφορετικών εκδόσεων, που προκαλούσε σύγχυση στην τελική επιλογή του χρήστη).

Έτσι έχουμε: για x86 υπολογιστές και ταμπλέτες προορίζονται τα «Windows 8» και «Windows 8 Pro», ενώ στις ταμπλέτες ARM απευθύνονται τα «Windows RT» (RunTime). Επίσης, η διαφορά μεταξύ των «Windows 8» και της έκδοσης «Windows 8 Pro», είναι ότι η τελευταία απευθύνεται σε πιο σκληροπυρηνικούς χρήστες ή επαγγελματίες με χρήση σε αντίστοιχο περιβάλλον, όπου χρειάζονται τα επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως κρυπτογράφηση, virtualization, διαχείριση υπολογιστή και χρήση πολύπλοκων δικτυώσεων.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια λίστα που περιγράφει (αν και όχι ολοκληρωτικά κατά την παραδοχή της εταιρείας) τις δυνατότητες της εκάστοτε Windows 8 έκδοσης...


Περισσότερες πληροφορίες:

http://windowsteamblog.com/windows/b/bloggingwindows/archive/2012/04/16/announcing-the-windows-8-editions.aspx

Πηγη : zougla.gr
3  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Διαδίκτυο / Απόφαση - χαστούκι γερμανικού δικαστηρίου για το YouTube στις: Απρίλιος 22, 2012, 04:16:39 πμ
Το πρωτοδικείο του Αμβούργου υποχρεώνει με απόφασή του την διαδικτυακή πύλη YouTube να προστατεύει καλύτερα την πνευματική ιδιοκτησία των μουσικών βίντεο στο διαδίκτυο.


Στόχος της γερμανικής εταιρίας πνευματικών δικαιωμάτων GEMA είναι η θυγατρική της Google, YouTube, να αποδίδει ποσοστά για τα βίντεο κλiπ που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Αφορμή για την προσφυγή της GEMΑ στη γερμανική δικαιοσύνη ήταν η προβολή ορισμένων μουσικών βίντεο για τα οποία η YouTube δεν είχε εξασφαλίσει τα πνευματικά ή συγγενικά δικαιώματα. Από την πλευρά της η YouTube υποστηρίζει ότι είναι απλά μια πλατφόρμα στην οποία οι χρήστες αναρτούν βίντεο και δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο του οπτικού υλικού.

Η GEMA δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονομάτων των εν λόγω μουσικών βίντεο. Περιορίστηκε να δηλώσει μόνο ότι πρόκειται για ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από το ρεπερτόριο των καλλιτεχνών που εκπροσωπεί.

Η διένεξη YouTube και GEMA ξεκίνησε εδώ και μερικά χρόνια, με αποτέλεσμα γερμανοί χρήστες του διαδικτύου να μην είναι σε θέση να δουν βίντεο καλλιτεχνών που εκπροσωπούνται από την γερμανική εταιρία διαχείρισης και εκμετάλλευσης πνευματικών δικαιωμάτων.

Μετά την εκπνοή σχετικής συμφωνίας μεταξύ YouTube και GEMA το 2009, οι δύο πλευρές δεν συμφώνησαν σε νέα ρύθμιση, και έτσι το 2010 η γερμανική εταιρία προσέφυγε στη γερμανική δικαιοσύνη. Σημειώνουμε ότι πέρυσι το πρωτοδικείο του Αμβούργου είχε απορρίψει την αίτηση για προσωρινά μέτρα εναντίον της YouTube, είχε αναγνωρίσει ωστόσο ότι η GEMA έχει βάσιμες αξιώσεις έναντι της YouTube.

Πηγή: newsit.gr
4  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Διαδίκτυο / Εντοπίστηκε διαδικτυακό κύκλωμα ναρκωτικών! στις: Απρίλιος 22, 2012, 04:14:10 πμ
Οι αρχές Συνέλαβαν 8 άτομα από 3 διαφορετικές Ηπείρους, που εμπλέκονταν με ένα από τα πιο μεγάλα κυκλώματα ναρκωτικών στο διαδίκτυο.


Οι δωρεάν διακομιστές μεσολάβησης, Tor δεν προστατεύουν από την αποκάλυψη ταυτότητας μόνο τους hacktivists, τους hackers, τους επαναστάτες σε αυταρχικές χώρες και άλλους όμως τους διακομιστές αυτούς προφανώς χρησιμοποιούν και κοινοί εγκληματίες.
 
Παρόλα αυτά όμως μυστικοί πράκτορες κατάφεραν να συλλάβουν 8 άτομα από 3 διαφορετικές Ηπείρους, οι οποίοι όπως λέγεται, εμπλέκονταν με ένα από τα πιο μεγάλα κυκλώματα ναρκωτικών στο διαδίκτυο.
 
Οι οχτώ που συνελήφθησαν κατηγορούνται για την διαχείριση του Farmer’s Market, ένα site, που σύμφωνα με το δικαστήριο, επέτρεπε στους εμπόρους ναρκωτικών να πωλούν LSD, ecstasy, κεταμίνη και άλλες απαγορευμένες ουσίες, ενώ ταυτόχρονα προστάτευαν την ταυτότητα του πωλητή και του αγοραστή, χρησιμοποιώντας το TOR.

Πηγή: Secnews.gr
5  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Διαδίκτυο / Προσοχή στο WiFi σας! στις: Απρίλιος 01, 2012, 01:19:00 πμ
Για να δώσετε τέλος στους «κλέφτες» του δικτύου σας
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε υποψιαστεί ότι κάποιος γείτονας μας χρησιμοποιεί χωρίς τη συγκατάθεση μας την Wi-Fi σύνδεσή μας. Αυτό έχει αντίκτυπο στο πορτοφόλι μας και στην εποχή που διανύουμε δεν έχουμε περιθώρια περιττών εξόδων. Ειδικότερα όταν πρόκειται για πολυκατοικία, τότε πρέπει να ληφθούν ορισμένα μέτρα άμεσα.

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε έναν εύκολο τρόπο για να ελέγχετε ποιοι χρησιμοποιούν «παράνομα» το ασύρματό σας δίκτυο. Πρόκειται για την εφαρμογή «Wireless Network Watcher», η οποία σας ειδοποιεί κάθε φορά που κάποιος συνδέετε στο δίκτυο σας.

Ακολουθείστε τα παρακάτω απλά βήματα...

1. Κατεβάστε το Wireless Network Watcher

2. Εγκαταστήστε το στον υπολογιστή σας

3. Τη πρώτη φορά που θα ανοίξετε την εφαρμογή, πρέπει να τη ρυθμίσετε για να σας ειδοποιεί κάθε φορά που κάποιος χρησιμοποιεί το δίκτυο σας. Πατήστε στο «Options» και επιλέξτε το «Beep On New Device» και μετά το «Background Scan».4. Στη συνέχεια, πατήστε το «Start Scanning» ή απλά πατήστε το πλήκτρο F5. Θα μάθετε αμέσως ποιος χρησιμοποιεί τη σύνδεση σας χωρίς τη συγκατάθεση σας.

Πάντως, η καλύτερη και ενδεδειγμένη λύση είναι να κλειδώνετε το router και να κόψετε την όρεξη σε όσους επιθυμούν τζάμπα σύνδεση.

πηγη: Newbeast
6  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Διαδίκτυο / 7 τεχνικές που βελτιώνουν την ασφάλεια του δικτύου σας στις: Μάρτιος 31, 2012, 11:00:38 πμ
Οι διαχειριστές δικτύων που αναζητούν να βελτιώσουν την διαδικτυακή ασφάλεια της εταιρείας τους, συχνά στρέφονται σε λύσεις λογισμικού έτσι ώστε να πραγματοποιούν ελέγχους και να αυτοματοποιούν ορισμένες διαδικασίες.

Η χρήση λογισμικών και εργαλείων ασφάλειας μπορεί να κάνει την περιήγηση στο Διαδίκτυο ασφαλή, προστατεύοντας τους χρήστες από τις ευπάθειες που πιθανόν να υπάρχουν<…>

στο λειτουργικό τους σύστημα ή στον περιηγητή τους (browser).

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά οφέλη από τη χρήση λογισμικών για την διαδικτυακή ασφάλεια:

1) Αυτόματος αποκλεισμός κακόβουλου περιεχομένου

Παραβιασμένες ιστοσελίδες μπορεί να καταλήξουν σε παραβιασμένους σταθμούς εργασίας χρηστών (υπολογιστές). Είτε πρόκειται για κακόβουλο κώδικα ή ένα αρχείο media, ένα λογισμικό ασφαλείας μπορεί να ανιχνεύσει και να μπλοκάρει τα δεδομένα πριν αυτά «φτάσουν» στο πρόγραμμα περιήγησης και κατ’ επέκταση στον υπολογιστή.

2) Σάρωση μεταφορτωμένων αρχείων για κακόβουλο λογισμικό

Οι χρήστες συχνά χρησιμοποιούν το Internet για να «κατεβάσουν» αρχεία, είτε αυτά είναι προγράμματα, μουσική, ή screensavers. Ένα λογισμικό ασφαλείας μπορεί να ελέγχει αυτές τις λήψεις αρχείων χρησιμοποιώντας μηχανισμούς anti-malware, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή προστασία για τους χρήστες.

3) Υποστήριξη αποδεκτής χρήσης / κατάλληλης πολιτικής περιεχομένου

Ένα λογισμικό ασφάλειας μπορεί να μπλοκάρει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που περιέχουν περιεχόμενο ακατάλληλο, κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας, γεγονός το οποία βοηθά τους χρήστες να αποφεύγουν παραβιάσεις της πολιτικής ασφάλειας ή άλλων καταστάσεων που μπορεί να επηρεάσουν τους άλλους χρήστες.

4) Έλεγχος συνδέσεων http

Πολλές φορές, το http χρησιμοποιείται για να διαφύγει από φίλτρα και proxy, καθώς δεν μπορούν να ελέγξουν την κρυπτογραφημένη διαδικτυακή κίνηση περιεχομένου. Ένα  λογισμικό ασφάλειας μπορεί όμως να διαθέτει υποστήριξη ώστε να ελέγχει ακόμη και το περιεχόμενο που διέρχεται μέσω http, ενώ προστατεύει παράλληλα τα εμπιστευτικά δεδομένα.

5) Οι έλεγχοι στο εύρος ζώνης μπορούν να αποτρέψουν αρνητικές επιπτώσεις σε κρίσιμες εφαρμογές

Ένα λογισμικό ασφάλειας μπορεί επίσης να ενδυναμώσει τα όρια εύρους ζώνης για την περιήγηση των χρηστών, έτσι ώστε το site ηλεκτρονικών αγορών, το σύστημα e-mail, κλπ., μιας επιχείρησης να μην έχουν χαμηλή απόδοση που οφείλεται στην καθυστερημένη πρόσβαση στο Internet.

6) Αποκλεισμός ιστοσελίδων phishing

Καθημερινά ακούμε για παραβιάσεις δεδομένων που πραγματοποιήθηκαν σε εταιρείες εξαιτίας μιας επίθεσης phishing που δέχτηκε υπάλληλος. Ένα λογισμικό ασφαλείας μπορεί να σταματήσει τέτοιου είδους επιθέσεις κατά τη «διαδρομή» τους προς τους χρήστες, μπλοκάροντας την πρόσβαση σε ιστοσελίδες phishing.

7) Η εξαίρεση είναι ο κανόνας

Το καλύτερο λογισμικό για την διαδικτυακή ασφάλεια πρέπει να χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό μηχανισμών ελέγχου, όπως καταλόγους, white lists, black lists, κ.α., για τον έλεγχο της πρόσβασης στο Internet, επιτρέποντας επίσης στους διαχειριστές των δικτύων να δημιουργήσουν εξαιρέσεις και δικούς τους κανόνες, σύμφωνα με τις ανάγκες της εταιρείας.

 

Πηγή: trust-it
7  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Διαδίκτυο / ΣΟΚ: Μας κατασκοπεύουν από παντού! στις: Μάρτιος 28, 2012, 18:51:07 μμ
Τρομάζουν τα όσα λένε Αμερικανοί και Ρώσοι για τις παρακολουθήσεις μέσω διαδικτύου, τηλεφώνων και δή κινητών!Για να οργανώσεις  πλέον μια παρακολούθηση δεν χρειάζονται ειδικές «κατασκοπικές» συσκευές. Η συγκέντρωση πληροφοριών είναι δυνατή με τη βοήθεια των τηλεφώνων, των υπολογιστών, ακόμη και των οικιακών συσκευών.
Τις περισσότερες διαθέσιμες πληροφορίες τις παρέχει πλέον στις μυστικές υπηρεσίες το Διαδίκτυο. Χωρίς καμία  καθυστέρηση, οι πράκτορες μπορούν να <…>
προσδιορίσουν τη θέση ενός ανθρώπου από τα μηνύματά του στα κοινωνικα δίκτυα   και τις διευθύνσεις IP. Πέραν αυτών παρακολούθηση μπορεί να γίνει και με τη βοήθεια των οικιακών συσκευών. Αυτό δήλωσε  και ο διευθυντής της CIA κ. Ντέιβιντ Πετρέους.

Όλο και περισσότερες προσωπικές και οικιακές συσκευές συνδέονται με το Διαδίκτυο: από την τηλεόραση ως το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου. Όλα αυτά επιτρέπουν στη CIA σε πραγματικό χρόνο να συγκεντρώνει πολυάριθμα χρήσιμα δεδομένα, αρχίζοντας από την απλή θέση του «στόχου» και καταλήγοντας στις κρυφές λήψεις μέσω της κάμερας ενός κινητού τηλεφώνου ή φορητού υπολογιστή.
Η επιβεβαίωση όπως αναφέρει της Ρωσίας έρχεται και από την άλλη πλευρά: Ο εμπειρογνώμονας του Συνδέσμου Αμυντικών Πολιτικών Σχολιαστών κ. Ολέγκ Γκλαζουνόφ υποστηρίζει ότι το απλούστερο όλων είναι να παρακολουθείς έναν άνθρωπο από το τηλέφωνο: «Κάθε κινητό τηλέφωνο μπορεί να μετατραπεί σε ένα μικρόφωνο ή ραδιοπομπό με σκοπό την καταγραφή συνομιλιών, που λαμβάνουν χώρα κοντά στη συσκευή. Ακόμη κι αν δεν έχετε κινητό τηλέφωνο, αλλά δίπλα σας βρίσκεται η συσκευή ενός σταθερού, έστω  ακόμη και με κατεβασμένο το ακουστικό μπορούν να σας ακούσουν, χωρίς να χρειαστεί να τοποθετήσουν “κοριό” στο τηλέφωνο» είπε.
Οι ειδικοί φοβούνται ότι σύντομα η τεχνολογία θα μπορέσει να αντικαταστήσει τους πραγματικούς κατασκόπους….

Πηγή: filiatranet.blogspot
8  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Διαδίκτυο / Απάτη με την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος στις: Μάρτιος 27, 2012, 23:40:12 μμ
Στις 10 Μαρτίου, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με ανακοίνωση, προειδοποίησε τους χρήστες του Διαδικτύου για κακόβουλο λογισμικό, το οποίο μπλοκάρει ολόκληρο τον υπολογιστή, ενώ παράλληλα ζητούνται 100 ευρώ προκειμένου να ξεμπλοκαριστεί.

Επιπλέον, η Δίωξη σχημάτισε δικογραφία, την οποία υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Παρά τις προειδοποιήσεις όμως, το κακόβουλο αυτό λογισμικό συνεχίζει να προσβάλλει υπολογιστές.

Η μορφή που εμφανίζεται είναι στην ..............

παραπάνω εικόνα.

Η ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:

    Κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε στο Διαδίκτυο, στο οποίο εμφανίζεται μήνυμα, για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελίδων και αντίστοιχα των χρηστών των σελίδων αυτών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Στο συγκεκριμένο μήνυμα αναφέρεται πως για την απεμπλοκή απαιτείται η αποστολή 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας (Paysafe ή Ukash), προκειμένου να επανέλθει ο υπολογιστής στην κανονική του λειτουργία.

    Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κακόβουλο λογισμικό φιλοξενείται σε πορνογραφικές ιστοσελίδες και προσβάλλει υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows. Κατά τη διαδικασία «φόρτωσης» της ιστοσελίδας, εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη του υπολογιστή, μήνυμα το οποίο ενημερώνει τον χρήστη ότι έχει επισκεφτεί ιστοσελίδες με πορνογραφία ανηλίκων και για τον λόγο αυτό ο υπολογιστής του έχει πλέον μπλοκαριστεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

    Στην περίπτωση που ο χρήστης συμπληρώσει τον αριθμό της προπληρωμένης κάρτας, αυτός αποστέλλεται σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση και αποθηκεύεται σε βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί, παρέχοντας πλέον πρόσβαση στα συγκεκριμένα στοιχεία από άλλα άτομα.

    Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα αλλά και ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων που διενήργησαν εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προέκυψε ότι η συγκεκριμένη ηλεκτρονική σελίδα ανήκει σε ουκρανικό εξυπηρετητή (server).

    Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει σχηματιστεί δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

    Καλούνται οι πολίτες που τυχόν έχουν εντοπίσει ή έχουν προσβληθεί από το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό να μην εισαγάγουν τα ποσά που δήθεν απαιτούνται για την απεμπλοκή του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους και να ενημερώσουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

    Ως λύση προτείνεται η επανεκκίνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία (F8 και επιλογή safe mode κατά την εκκίνηση) και στη συνέχεια επαναφορά του συστήματος σε ημερομηνία προγενέστερη από την ημερομηνία που εμφανίσθηκε το μήνυμα (Εργαλεία Συστήματος Επαναφορά συστήματος).

Πηγη : filiatranews.blogspot
Σελίδες: [1]