|
|
|
|
|
|
|
|
Εμφάνιση μηνυμάτων
|
Σελίδες: « 1 [2] 3 4 5 ... 14 »
|
16
|
Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe
|
στις: Φεβρουάριος 23, 2011, 04:15:45 πμ
|
Καλησπέρα κορίτσια!!! Με έχει πιάσει λιγάκι το άγχος μου, γιατί χθες κανονίσαμε με τους κουμπάρους μας, να φύγουμε ένα τριήμερο από την Παρασκευή 04/03 μέχρι την Καθαρά Δευτέρα. Είμαι σίγουρη ότι θα περάσουμε καλά, αλλά με προβληματίζει λίγο το θέμα του φαγητού.. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να κρατηθώ... Ξέρω πολύ καλά τι θα πρέπει να τρώω, αλλά θα τα λιγουρεύομαι όλα!!! Θα μου λένε και οι άλλοι "φάε και μετά το τριήμερο θα ξαναρχίσεις" και είμαι σίγουρη πως θα τη χαλάσω........ Constance, ορισμένες ιδέες: 1. Αν φας μικτό γεύμα προσπάθησε να μην έχει επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Έτσι θα χορταίνεις χωρίς να παρατρώς, δηλαδή όπως η 3η φάση/συντήρηση. Είναι πολύ πιθανόν, αν φας επεξεργασμένους υδατάνθρακες (π.χ. άσπρο αλεύρι), να φουσκώσεις. 2. Το φούσκωμα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν δικαιολογία για το ότι δεν τρως κάτι σε ένα γεύμα, για να αντισταθείς στις διάφορες προτροπές. Π.χ. μπορείς να πεις "δεν τρώω άσπρο ψωμί, με φουσκώνει!" Έτσι δε θα μπορούν να αναπτύσσουν θεωρίες, κανείς δε θα μπορεί να πει "ναι, αλλά φάε και άλλο να σκάσεις!" 3. Μπορείς να πεις "θα φάω το τάδε φαγητό αργότερα, τώρα θέλω να δοκιμάσω από το δείνα φαγητό". Μόλις χωνέψεις μπορείς να φας και το άλλο. Με καλή παρέα περνάνε εύκολα οι ώρες και μπορείς να κάνεις εναλλαγή 4. Αν είναι να "κλέψεις", προσπάθησε να είναι λίγο και το υπόλοιπο γεύμα να ταιριάζει όσο γίνεται με το είδος του "κλεψίματος". Σε κάθε περίπτωση εύχομαι να περάσεις καλά! Μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά!
|
|
|
17
|
Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe
|
στις: Φεβρουάριος 22, 2011, 16:12:48 μμ
|
SIMONI, στη δίαιτα γράφει ότι στην πρώτη φάση επιτρέπονται είτε μέχρι 60 γρ. ρύζι αναποφλοίωτο (ζυγισμένο άβραστο) είτε μέχρι 75 γρ. βρώμη ολικής (χωρίς ζάχαρες αφού αυτές δεν επιτρέπονται γενικότερα και ειδικά στην πρώτη φάση δεν επιτρέπονται "κλεψιές"). Άλλα δημητριακά στην 1η φάση δεν επιτρέπονται, εφόσον περιέχουν αλεύρι (έστω και ολικής) και δε βοηθάει στην απεξάρτηση από το άσπρο αλεύρι. Το εξηγεί στο βιβλίο συνταγών και το έχει πει επίσης στο αγγλικό περιοδικό SHE. Αυτοί είναι οι μόνοι "περιορισμοί" σε ποσότητα στη δίαιτα, βέβαια ούτως ή άλλως τα γραμμάρια αυτά είναι αρκετά και δε χρειάζονται καν μέτρημα. Π.χ. με 2-3 γεμιστά που το καθένα έχει 1μιση κουταλιά ρύζι και πάλι δεν φτάνεις την ποσότητα. Τα 3 γεύματα είναι πολύ σταθερός τρόπος διατροφής, ποτέ δε χώνεψα όσα άκουγα για "μικρά" γεύματα μου φαινόταν λες και σε πίεζαν να τρως συνέχεια! Βούλα το παγωτό έγινε τέλειο! Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνταγή! Να περνάτε καλά, πάρτην και μια αγκαλίτσα από εμένα! Ελευθερία, το παραδοσιακό γιαούρτι επιτρέπεται, πρόβειο, αγελαδινό, σε πήλινο, όποιο θες Ειδικά για την πρώτη φάση θεωρείται αρκετά καλό, επειδή τα καλά βακτήρια του γιαουρτιού σκοτώνουν την candida. Βούτυρο πάντα φρέσκο όχι το φυτικό υποκατάστατο. Επίσης πολλές μαργαρίνες περιέχουν τρανς λιπαρά (για μικρές ποσότητες ανά 100 γρ. δεν υποχρεώνονται καν να το αναγράφουν στη συσκευασία) και καλύτερα να αποφεύγονται. Στην 1η φάση μπορείς να κάνεις σαλάτα με τόνο ή γαρίδες, αυγό, μαρούλι, λάδι. Δοκίμασε να βάλεις και γιαούρτι, γίνεται πολύ ωραία. Στις γαρίδες αν δεν είναι φρέσκιες από τον ψαρά πρόσεξε στα συστατικά να μην έχει κάποιο τύπο ζάχαρης (συνήθως έχουν δεξτρόζη για συντηρητικό). Το κρέας και τα αυγά επιτρέπονται σε όλες τις φάσεις, βραστά, τηγανητά, ή στο φούρνο το κρέας. Στην 1η φάση μπορείς να συνοδέψεις το κρέας με ό,τι λαχανικό θες, στη 2η με λίπος/πρωτεΐνη και "νερουλά" λαχανικά. Ξεκίνησε την 1η φάση με τα παραδείγματα και ρίξε μια ματιά και στο topic "Δίαιτα Harcombe - συνταγές". Φιλάκια!
|
|
|
20
|
Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe
|
στις: Φεβρουάριος 18, 2011, 12:48:33 μμ
|
Βούλα, τι λαχταριστά που φαίνονται και τα κουλουράκια και το παγωτό! Θα τα δοκιμάσω σήμερα αν προλάβω, αλλιώς σίγουρα αύριο! Simoni, και στη 2η φάση και τώρα στην 3η νιώθω ακριβώς τα ίδια με τη Βούλα και έχω πολύ περισσότερη ζωντάνια από πριν. Για αυτό και συνεχίζω με την 3η φάση. Constance, μην απογοητεύεσαι όπως λέει και η Βούλα, θα σε ανταμείψει θα το δεις! Άλλες φορές χάνεις κιλά άλλες πόντους κ.ο.κ., υπομονή θέλει και θα φανούν τα αποτελέσματα! Η 1η φάση είναι φάση "απεξάρτησης" και κυρίως χάνεις λόγω του ότι σταματάει η κατακράτηση υγρών από ζάχαρη κλπ. Στη 2η φάση η απώλεια λειτουργεί με το να αποβάλλει ο οργανισμός το λίπος, αυτό γίνεται πιο αργά και θα το παρατηρείς είτε σε κιλά είτε σε πόντους μέχρι να φτάσεις το ιδανικό σου βάρος. Στην όλη διαδικασία βοηθάει να πίνεις νερό, επειδή μέσω του νερού αποβάλλεται ευκολότερα το λίπος. Είναι φυσιολογικό να κολλάς μερικές φορές, επειδή προσαρμόζεται ο οργανισμός στην απώλεια, ξεκολλάς όμως στη συνέχεια μέχρι να φτάσεις το ιδανικό βάρος. Μην ανησυχείς, εφόσον βοηθάς τον οργανισμό σου να διώξει το λίπος, θα φύγουν και πόντοι και κιλά!
|
|
|
21
|
Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe
|
στις: Φεβρουάριος 17, 2011, 23:31:47 μμ
|
Αν τα φας μαζί επηρεάζει, τα φρούτα είναι υδατάνθρακες. Απλώς αν φας μόνο ένα φρούτο δε χρειάζεται να περιμένεις 4 ολόκληρες ώρες, περιμένεις λιγότερο 1-2 ώρες, επειδή χωνεύεται νωρίτερα. Η ώρα παίζει ρόλο, γιατί: α) αν ο οργανισμός σου έχει ακόμη ινσουλίνη λόγω υδατανθράκων και φας λίπος, θα αποθηκευτεί. β) αν ο οργανισμός σου έχει ακόμη λιπαρά και φας υδατάνθρακες, εκκρίνεται ινσουλίνη που αποθηκεύει το λίπος. γ) είναι καλύτερο για τον οργανισμό να έχει σταθερά γεύματα. Αν όμως δεν αλλάζεις τύπο γεύματος, δεν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα (δεν αποθηκεύεται λίπος).
|
|
|
23
|
Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe
|
στις: Φεβρουάριος 17, 2011, 15:56:40 μμ
|
Beatrice, μη στενοχωριέσαι μερικές φορές φαίνεται να κολλάς αλλά χάνεις σε πόντους. Μην ξεχνάς ότι χρειάζεται και να προσαρμόζεται ο οργανισμός σου χάνοντας ώστε να αφήνει μόνος του να φύγει το λίπος. Αν κάποια φορά δε χάνεις σε κιλά μπορεί να χάνεις σε πόντους και στη συνέχεια πάλι κιλά κλπ. 2102, το ελαφρύ γάλα έχει πολλούς υδατάνθρακες και αν συνδυαστεί με λίπος θα αποθηκευτεί το λίπος. Μπορείς να βάζεις κρέμα γάλακτος όπως λέει και η Βούλα. Στο σουπερμάρκετ παίρνω πάντα μισά μισά από: 1. γάλα με χαμηλά λιπαρά - κρέμα γάλακτος, 2. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά - γιαούρτι πλήρες. Για τον τόνο ισχύει αυτό που λέει η Βούλα. Προσωπικά προτιμώ τόνο σε νερό, επειδή πιστεύω τα λάδια που βάζουν δεν είναι καλής ποιότητας. Έτσι στεγνώνω το νερό από την κονσέρβα και προσθέτω το δικό μου ελαιόλαδο. Τόνο κυρίως χρησιμοποιώ για σαλάτα και ομελέτες. Βούλα μου τα χρωματιστά λαχανικά που εννοεί είναι: πατάτες, καρότα, παντζάρια, καλαμπόκι, μεγάλη κολοκύθα, αρακάςΣτις αρχές είχα μπερδευτεί και εγώ και νόμιζα ότι είναι και οι μελιτζάνες. Τελικά το ρώτησα στο φόρουμ της δίαιτας, επειδή είδα ότι τις χρησιμοποιούσε σε μια συνταγή με κρέας και η απάντηση ήταν ότι έχουν πολύ νερό. Πράγματι αν δεις τα ποσοστά, δεν έχουν πολύ άμυλο, κυρίως είναι νερό. Φιλάκια πολλά!!!
|
|
|
24
|
Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe
|
στις: Φεβρουάριος 16, 2011, 16:39:17 μμ
|
Ο καφές που μπορείς να πίνεις είναι ντεκαφεϊνέ. Δεν είναι απαραίτητο να φας με τον καφέ. Αν τον πιεις σκέτο μπορείς να τον συνδυάσεις είτε με λιπαρά είτε με υδατάνθρακες. Αν τον πιεις με υδατάνθρακες (π.χ. γάλα με χαμηλά λιπαρά), τότε πρέπει αν φας κάτι μαζί να τηρήσεις τον ίδιο συνδυασμό (π.χ. ψωμί ολικής με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών) Αν τον πιεις με λιπαρά (π.χ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά), τότε πρέπει επίσης αν φας κάτι μαζί να είναι λιπαρά (π.χ. αυγό, γιαούρτι με πλήρη λιπαρά). Ελπίζω να σε ξεμπέρδεψα...
|
|
|
25
|
Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe
|
στις: Φεβρουάριος 15, 2011, 15:08:15 μμ
|
Γεια σας κορίτσια! Χαίρομαι που σας άρεσαν τα pancakes και η κουρκουτόπιτα! Constance, 4-5 κουταλιές είναι εντάξει για 4 άτομα, βάζοντας και κρεμμύδι, σκόρδο, καρότα, πιπεριές, πατάτες με τη φλούδα δεν έχει διαφορά από νοστιμιά. Στη συνέχεια βάζεις και 1 κουταλιά λάδι στη σαλάτα. Η κουρκουτόπιτα είναι με το κουνουπίδι, υπάρχει και η κολοκυθόπιτα τσίτσιδη αν θέλεις να δοκιμάσεις! Για τη βάση για πίτσα, χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με 250 γρ. τυρί και 1 κομματάκι βούτυρο και προσθέτουμε το "τριμμένο" κουνουπίδι και προαιρετικά ρίγανη και δυόσμο. Προσθέτουμε ανακατεύντας απαλά τη μαρέγκα. Στρώνουμε με κουτάλι σε στρογγυλό ταψί, να έρχεται ίσα ίσα στις άκρες και ψήνουμε στους 200 να ροδίσει ελαφρά (όχι εντελώς). Όταν είναι έτοιμη, βάζουμε ό,τι θέλουμε από επάνω (π.χ. σάλτσα ντομάτα, τόνο, κρεμμύδια, κασέρι τριμμένο) και ψήνουμε ξανά μέχρι να λιώσει το κασέρι και να πάρει λίγο χρώμα. Ψωμί2 κούπες αλεύρι ολικής 2 1/2 κούπες νερό 2 κουταλιές ξηρή μαγιά 3 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κουταλάκι αλάτι (προαιρετικά) 1 κουταλάκι μέλι (προαιρετικά - "κλέψιμο" αν θέλουμε να φουσκώνει παραπάνω το ψωμί) 4-6 κούπες επιπλέον αλεύρι ολικής βρώμη ολικής για πάνω από το ψωμί (προαιρετικά) Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε με κουτάλι τις 2 κούπες αλεύρι με το νερό. Προσθέτουμε τη μαγιά, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας κούπα-κούπα το αλεύρι. Ανακατεύουμε με το κουτάλι, μέχρι να είναι πλέον δύσκολο με το κουτάλι. Τότε ανακατεύουμε με τα χέρια. Παίρνει περίπου 4 με 6 κούπες επιπλέον αλεύρι, αναλόγως με τη ζύμη να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Ζυμώνουμε 5 λεπτά και αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει. Αλείφουμε 2 φόρμες με λίγο λάδι (με πινελάκι) και πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι. Κόβουμε τη ζύμη στα 2, σχηματίζουμε φρατζολάκια με προσοχή να μη πατηθεί η ζύμη και τα βάζουμε στις φόρμες. Χαράσουμε διαγώνια με μαχαίρι. Πασπαλίζουμε λίγη βρώμη ολικής, πατώντας την ελαφρά με το κουτάλι να κολλήσει στη ζύμη. Αφήνουμε άλλη 1 ώρα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς, για 1 ώρα και κάτι. Για να δούμε αν είναι έτοιμο το ψωμί τρυπάμε με μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα, πρέπει να βγαίνουν καθαρά.
|
|
|
26
|
Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe
|
στις: Φεβρουάριος 11, 2011, 14:28:42 μμ
|
Παλι μπερδευτηκα.Το ελαιολαδο στα λιπη δεν ανηκει???Επισης το κακαο χωρις ζαχαρη στα λιπη επισης???Εαν ναι επιτρεπεται να συνδυαζω κακαο με νερο και λιγο ταχινι??
Το ελαιόλαδο ανήκει στα λίπη, αλλά μπορείς να τρως μέχρι 1-2 κουταλιές σε γεύμα υδατανθράκων επειδή είναι μικρή ποσότητα (ασήμαντη). Το ταχίνι είναι λιπαρή κυρίως ουσία, αλλά περιέχει και σημαντική ποσότητα υδατανθράκων (12% με 17% περίπου). Αν φας μικρή ποσότητα (π.χ. λίγο ταχίνι 1-2 κουταλιές) μαζί με λιπαρά, η ποσότητα υδατανθράκων είναι και εκεί ασήμαντη. Αν φας υδατάνθρακες (όπως π.χ. ρεβίθια στη συνταγή με χούμους) με λίγο ταχίνι (1-2 κουταλιές) η ποσότητα λιπαρών είναι επίσης ασήμαντη για το συνδυασμό. Το συμπέρασμα είναι ότι το ταχίνι μόνο του είναι περίπου ανάμικτο, αλλά σε μικρή ποσότητα μπορείς να το συνδυάζεις με ό,τι θες Το κακάο χωρίς ζάχαρη είναι στα λίπη, αλλά δεν επιτρέπεται να τρως πάρα πολύ ή πολύ συχνά, επειδή περιέχει καφεΐνη, με την οποία εκκρίνεται ινσουλίνη. Θεωρείται "υγιεινό κλέψιμο". Εγώ το βρίσκω αρκετά πικρό το κακάο. eirini76, η δίαιτα Harcombe υποστηρίζει ότι το ότι τρώμε συνέχεια οφείλεται σε διάφορες φυσικές εξαρτήσεις που προκαλούν τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Για να χάσουμε κιλά πρέπει πρώτα να απεξαρτοποιηθούμε από αυτά και στη συνέχεια να εκμεταλλευτούμε τις φυσικές απώλειες του οργανισμού τηρώντας κατάλληλους συνδυασμούς. Δεν είναι δίαιτα που υπόσχεται απώλεια από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά ακολουθεί το ρυθμό του οργανισμού σου. Το καλό είναι ότι με αυτή δε στερείσαι, δεν πεινάς και δεν τα ξαναπαίρνεις. Σου μαθαίνει να τρως. Αν σου ακούγεται καλή ρίξε μια ματιά στη σελίδα της δίαιτας (πάτα εκεί που λέει "εδώ" στην 1η σελίδα) και αν αποφασίσεις να την ακολουθήσεις εδώ είμαστε για τις απορίες σου. Καλή επιτυχία!
|
|
|
27
|
Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe
|
στις: Φεβρουάριος 11, 2011, 13:30:24 μμ
|
Constance μπράβο!!! Συνέχισε και θα φύγουν και τα υπόλοιπα! Για τον καφέ όπως σου είπε και η Βούλα δεν έκανες καμία παρασπονδία, ο ντεκαφεϊνέ επιτρέπεται Μερικές διευκρινήσεις για τα λαχανικά (επειδή τις ίδιες απορίες είχα κάποτε και εγώ και τις είχα ρωτήσει στο forum της). Στα χρωματιστά λαχανικά δεν περιλαμβάνονται οι μελιτζάνες, οι ντομάτες και οι χρωματιστές πιπεριές, επειδή έχουν πάρα πολύ νερό όπως και τα πράσινα. Αυτές τρώγονται με όλα. Άλλωστε και στο βιβλίο συνταγών της προτείνει αγγουροντομάτα με όλα, ενώ όταν προστίθενται φέτα ή και ελιές τρώγεται με λίπος. SIMONI, αν το τυρί είναι μέχρι 3,5% λιπαρά επιτρέπεται ο συνδυασμός, πρόσεξε όμως καλά τα συστατικά, επειδή, για να μειώσουν τα λιπαρά, συνήθως προσθέτουν τροποποιημένο άμυλο (που είναι επεξεργασμένος υδατάνθρακας). Για τα υπόλοιπα, όπως είπαν και τα κορίτσια, μπορείς να φας όσπρια με μαύρο ψωμί και μαρουλοσαλάτα με 1-2 κουταλιές λάδι. Βούλα μπορεί να είναι από το αλεύρι, παράλειψε τα αλευροειδή για 1 εβδομάδα και τα εισάγεις στη διατροφή σου την επόμενη
|
|
|
28
|
Μαγειρέματα / Harcombe / Δίαιτα Harcombe - συνταγές
|
στις: Φεβρουάριος 10, 2011, 15:39:37 μμ
|
Στο θέμα αυτό υπάρχει κατάλογος με συνταγές που είναι κατάλληλες για τη δίαιτα Harcombe. Μετά την παύλα (-) δίνονται πληροφορίες για τη φάση στην οποία επιτρέπεται η συνταγή και το συνδυασμό. Αν περάσατε κάποια κατάλληλη συνταγή μπορείτε να στέλνετε pm για να ανανεωθεί ο κατάλογος (ή αν είναι αδύνατο να γράψετε το σύνδεσμο από κάτω). Για τη δίαιτα, μπορείτε να ρωτήσετε στο θέμα της: https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&Itemid=0&topic=6145.0Για οδηγίες σχετικά με τη συνταγή, μπορείτε να ρωτήσετε στη σελίδα της συνταγής. Πρωϊνό: Ομελέτες - 2η (όλοι οι συνδυασμοί), 3ηMilk shake (για πρωϊνό) - 2η (λίπος/πρωτεΐνη), 3ηΜπισκότα βρώμης - 2η (υδατάνθρακες), 3ηPancakes Νο.04 (για πρωϊνό) - 2η (υδατάνθρακες), 3η Κρέας: Γκιούρμπαστι - 2η (λίπος/πρωτεΐνη), 3ηΚοτόπουλο με κάρυ και σπανάκι - 2η (λίπος/πρωτεΐνη), 3ηΚοτόπουλο φρικασέ (αλλαγή: χωρίς το corn flour) - 1η, 2η (λίπος/πρωτεΐνη), 3ηΜπιφτέκια - 1η (βγάζοντας τη φέτα), 2η (λίπος/πρωτεΐνη), 3ηΜπιφτέκια Σερβοκροάτικα (τσεβάπια) - 1η, 2η (λίπος/πρωτεΐνη), 3ηΜπριζόλες ή στήθος κοτόπουλο Cajun (με μαρινάτα)Τας Κεμπάπ - 1η, 2η (λίπος/πρωτεΐνη), 3ηΛαχανικά: Κολοκυθάκια με τη ρίγανη - 1η, 2η (λίπος/πρωτεΐνη), 3ηΚουνουπίδι στο φούρνο με τυριά - 2η (λίπος/πρωτεΐνη), 3ηΜανιτάρια γεμιστά - 2η (υδατάνθρακες), 3ηΜουσακάς - 2η (λίπος/πρωτεΐνη), 3ηΜουσακάς με φακές και μανιτάρια - 2η (υδατάνθρακες), 3ηΜπάμιες με πατάτες στο φούρνο (αλλαγή: πατάτες με φλούδα) - 2η (υδατάνθρακες), 3η Θαλασσινά: Καλαμαράκια γεμιστά (στα κάρβουνα) - 2η (λίπος/πρωτεΐνη), 3ηΖυμαρικά: Μακαρόνια με φασόλια - 2η (υδατάνθρακες), 3ηΨωμιά: Ψωμί από αλεύρι ολικής - 2η(υδατάνθρακες), 3ηΠίτες: Κολοκυθοτυρόπιτα (τσίτσιδη) - 2η (λίπος/πρωτεΐνη), 3ηΚουρκουτόπιτα (αλλιώτικη) - 2η (λίπος/πρωτεΐνη), 3ηΧορτόπιτα - 2η (υδατάνθρακες), 3ηΠίτσα: Πίτσα - 2η (λίπος/πρωτεΐνη), 3ηΡύζι: Ψεύτικο ρύζι - 1η, 2η (λίπος/πρωτεΐνη), 3ηΛαχανόρυζο (αλλαγή: μαύρο ρύζι) 1η (μέχρι 1 κούπα), 2η (υδατάνθρακες), 3η Μαρουλόρυζο (βάζουμε μαύρο ρύζι) 1η (μέχρι 1 κούπα, αλλαγή: χωρίς φέτα), 2η (υδατάνθρακες, αλλαγή: 1-2 κουταλιές λάδι, χωρίς φέτα, ελιές), 3η Πρασόρυζο (αλλαγή: μαύρο ρύζι, 1-2 κουταλιές λάδι) Ρύζι Νέας Ορλεάνης - 1η (μέχρι 1 κούπα), 2η (υδατάνθρακες), 3η Όσπρια: Γίγαντες πλακί - 2η (υδατάνθρακες), 3ηΣαλάτες και ορεκτικά: Ιταλική σαλάτα - 1η (χωρίς ξύδι), 2η (λίπος/πρωτεΐνη), 3ηΠολίτικη σαλάτα - 1η (με λεμόνι αντί για ξύδι), 2η (υδατάνθρακες), 3η Τζατζίκι - 1η, 2η (λίπος/πρωτεΐνη), 3ηΧωριάτικη σαλάτα με φέτα και ελιές - 2η (λίπος/πρωτεΐνη), 3ηΤαραμοσαλάτα με αγκινάρες (αλλιώτικη) - 1η, 2η (λίπος/πρωτεΐνη), 3ηΦέτα απο τόφου - 1η, 2η (υδατάνθρακες), 3ηΣάλτσες: Κόκκινη Σάλτσα - 2η (με όλα)Σάλτσα τυριών - 2η (λίπος/πρωτεΐνη), 3ηΣπιτική μαγιονέζα - 2η (λίπος/πρωτεΐνη), 3ηΣπιτική μαγιονέζα - 2η (υδατάνθρακες), 3ηΓια μπουφέ: Μανιτάρια γεμιστά Νο.05 - 2η (υδατάνθρακες), 3ηΦυσικά γλυκά με φρούτα: Κέικ με μπανάνα και καρότο - 2η (υδατάνθρακες), 3ηΜαρμελάδα μήλο-καρπούζι (με ολόκληρο το κομμάτι καρπούζι, όχι μόνο χυμό) - 2η (υδατάνθρακες), 3ηΜπισκότα βρώμης - 2η (υδατάνθρακες), 3ηΠαγωτό με φράουλες ή μούρα - 2η (λίπος/πρωτεΐνη), 3ηΠαγωτό μπανάνα - 2η (υδατάνθρακες), 3ηCheesecake (αλλιώτικο) - 2η (λίπος/πρωτεΐνη), 3ηΥγιεινά "κλεψίματα" στη 2η και την 3η φάση (όχι συχνά και όχι πολύ): Σπιτικό παστέλι - (υδατάνθρακες)Τσουρέκια (υδατάνθρακες)Γλυκό - (λίπος/πρωτεΐνη)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|