GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 28, 2024, 20:05:04 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 2 [3] 4 5 6 ... 14 »
31  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Φεβρουάριος 09, 2011, 13:06:01 μμ
Στα αγγλικά το ρύζι που επιτρέπεται από τη δίαιτα λέγεται whole-grain ή brown, δηλαδή αναποφλοίωτο ή καστανό. Ας μας πουν και τα κορίτσια που έχουν το βιβλίο στα ελληνικά πώς ακριβώς το γράφει Χαμόγελο

H διαφορά με εικόνες

Αμαγείρευτο άσπρο και μαύρο ρύζι:


Μαγειρεμένο μαύρο ρύζι:


Μαγειρεμένο άσπρο ρύζι:


Constance, οι συνδυασμοί σου είναι σωστοί και για τις αγκινάρες, τα φασολάκια και τα κουκιά είνια ακριβώς όπως λέει η Βούλα. Τα όσπρια έχουν πολλούς υδατάνθρακες, για αυτό συνδυάζονται με υδατάνθρακες.

Τα ξερά σύκα και δαμάσκηνα μπορεί να δημιουργήσουν υπογλυκαιμία, για αυτό καλύτερα στην 3η φάση. Μπορείς να φας όμως 2-3 μια φορά, σε συνδυασμό με υδατάνθρακες, προσοχή όμως να μη φας πολλά Χαμόγελο

Βούλα, οι φωτογραφίες είναι πολύ ωραίες kissing kissing ήδη ο ArXoS πέρασε τη φωτογραφία από τα pancakes!

2102, έχω την εντύπωση ότι η γύρη είναι όπως και το μέλι. Καλύτερα να την αποφύγεις τις πρώτες 5 μέρες και στη συνέχεια να τρως με μέτρο (π.χ. 1 κουταλάκι). Ο χυμός απαγορεύεται από τη δίαιτα, επιτρέπονται μόνο ολόκληρα τα φρούτα μετά τις πρώτες 5 μέρες.

Οι συνταγές φαίνονται νόστιμες, θα δοκιμαστούν! Καλή η ιδέα για συνταγές Σαρακοστής  Κλείσιμο ματιού kissed

 kissing kissing kissing kissing
32  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Φεβρουάριος 07, 2011, 19:26:57 μμ
Arolf, μην ανησυχείς! Ένα "κλέψιμο" μια φορά δεν πειράζει, η candida δεν αυξάνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Χαμόγελο Δε χρειάζεται να ξανακάνεις την 1η φάση. Και εγώ έκλεβα κάποιες φορές με μπύρα Γλώσσα Ο οργανισμός χρειάζεται από όλα (λιπαρά, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες), δε χρειάζεται να αποκλείσεις κάτι από τη διατροφή σου. Μην αγχώνεσαι, τα κιλά που είναι να φύγουν θα φύγουν! Χαμόγελο  kissing kissing kissing
33  Εμείς, το GreekMasa ... / Δίαιτα Dukan / Απ: dukanοκουβεντουλες στις: Φεβρουάριος 07, 2011, 17:35:14 μμ
Είτε αυξήσουμε τις καύσεις είτε περιορίσουμε το φαγητό, το αποτέλεσμα είναι ο οργανισμός λαμβάνει λιγότερη ενέργεια από όση χρειάζεται. Τότε επιστρατεύει το μηχανισμό επιβίωσης, δηλαδή περιορίζει τις καύσεις και κρατάει ενέργεια (για να επιβιώσεις) όσο και αν προσπαθούμε για το αντίθετο... Για αυτό ακριβώς το λόγο οι περισσότερες δίαιτες συνδυασμών (και η Dukan από όσο έχω καταλάβει) δεν περιορίζουν τις ποσότητες.  Χαμόγελο Αντιθέτως με τους συνδυασμούς που προτείνουν, προσπαθούν να μην αποθηκεύουμε, ώστε να χρησιμοποιούμε την ενέργεια που παίρνουμε και όση έχουμε αποθηκευμένη, ενώ η περιττή χάνεται με τις φυσικές απώλειες του οργανισμού (π.χ. νερού). kissing
34  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Φεβρουάριος 07, 2011, 14:59:16 μμ
Γεια σας κορίτσια!

Constance, τα τυριά επιτρέπονται όλα και συνδυάζονται με λίπος/πρωτεΐνη. Προτιμούνται όμως τα τυριά με πλήρη λιπαρά, επειδή απορροφάς περισσότερες βιταμίνες Χαμόγελο Τα τυριά ακόμη και αυτά με λίγα λιπαρά έχουν αρκετή ποσότητα λιπαρών για να οδηγήσει σε αποθήκευση αν τα συνδυάσεις με υδατάνθρακες (π.χ. 10%-17%, όσο και ένα πλήρες γιαούρτι). Το γάλα και το γιαούρτι χαμηλών λιπαρών συνδυάζονται με υδατάνθρακες, επειδή με την αφαίρεση των λιπαρών είναι κυρίως υδατάνθρακες.

Τα πράσινα λαχανικά έχουν συνήθως πολύ νερό, όπως αυτά που αναφέρεις οπότε συνδυάζονται με όλα Χαμόγελο Βούλα, τα καρότα έχουν πολλούς υδατάνθρακες και αν τα συνδυάζεις με κρέας μπορεί να σε κολλήσουν. Αμυλώδη λαχανικά είναι κυρίως τα χρωματιστά και έχουν πολλούς υδατάνθρακες. Τα έχω γράψει στο σχεδιάγραμμα σε άλλη σελίδα (αυτό με τους κύκλους). Οι μελιτζάνες όμως έχουν πολύ νερό και συνδυάζονται με όλα!

Για τον κρητικό ντάκο δεν ξέρω, αν είναι ολικής άλεσης επιτρέπεται. Αλλά μπορείς να κάνεις και αυτό που λέει η Βούλα και εγώ το κάνω συχνά.

2102 καλωσήρθες! Τα θαλασσινά επιτρέπονται σε όλες τις φάσεις. Στη 2η φάση συνδυάζονται με λίπος/πρωτεΐνη.

 kissing kissing kissing


35  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Φεβρουάριος 05, 2011, 13:57:28 μμ
καλησπέρα κορίτσια
καλή αρχή και υπομονή και κουράγιο .
διαβάζω τα ποστ σας και χάρηκα πολύ !!!!
εξαφανίστηκα γιατί έκανα laser στα ματιά μου και είχα μικροθεματάκια, βλέπω θαμπά ακόμα και τώρα αλλά τέλος καλό όλα καλά..!!!!
Ελίνα η κουρκουτόπιτα είναι τέλεια την έφτιαξα και μου άρεσε πάρα πολύ άσε που δεν μυρίζει καθόλου κουνουπίδι.!!!! Έριξα και από πάνω τυράκι και ήταν ΥΠΕΡΟΧΗ!!!! έφτιαξα και pancakes μου άρεσε επίσης πάρα πολύ και είναι πραγματικά πολύ νόστιμο γλυκό !!!! μια μέρα το μίγμα το έβαλα σε λαδόκολλα στον φούρνο χωρίς έξτρα λάδι ήταν καλό αλλά λίγο σκληρό!!!! Έχω φωτογραφίες και για τα δυο αν θες να τα βάλεις στις συνταγές σου!!!
Θα φτιάξω και την κολοκυθόπιτα της Prigipesa που τελικά μπορούμε να την εντάξουμε στην διατροφή μας !!!!!! και θα σας πω εντυπώσεις.!!!!!
Κορίτσια 1η  Φεβρουαρίου έκλεισα 2 μήνες δίαιτα Harcombe να πω ότι δεν μου έλειψε κάτι και ότι ζήτησα το έφαγα, αυτή η δίαιτα/διατροφη είναι μαγική άσε που έχω βάλει στο club και το σοι του άντρα μου.
Έτσι λοιπών ζυγίστηκα την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου και με μεγάλη μου χαρά είδα ότι έχω φτάσει 101.6 4.200 κιλά σε δυο εβδομάδες σύνολο σε δυο μηνες  20.900 και μπήκα πια στην 3 10αδα κιλών. Η χαρά μου δεν περιγράφεται άρχισα να βρίσκω πάλι τον χαμένο μου εαυτό!!!!
Καλό κουράγιο σε όλους
φιλάκια πολλά
 kissing kissing kissing

Βούλα πολύ χαίρομαι που σε βλέπω τόσο χαρούμενη!!!! kissing Αφού πήγε καλά τελικά η εγχείριση, εύχομαι να περάσει γρήγορα και η θαμπάδα! Πολλά πολλά συγχαρητήρια για την απώλεια και με το καλό να φύγει και αυτή η 10άδα!  kissing kissing kissing Χαίρομαι που σου άρεσε η κουρκουτόπιτα και τα pancakes, ευχαριστώ πολύ για τις φωτογραφίες αν θέλεις στείλε να περαστούν! rose kissing kissing kissing

AROLF, οι ελιές είναι λιπαρά. Το αβοκάντο στην 1η φάση απαγορεύεται επειδή θεωρείται φρούτο. Στη 2η φάση έχει μεν περισσότερα λιπαρά, αλλά έχει και αρκετούς υδατάνθρακες, οπότε η δίαιτα συνιστά να το τρως με μέτρο και πάντα συνδυάζοντάς το με γεύματα λιπαρών/πρωτεΐνης.

Από τη δική μου εμπειρία, μέχρι να ξαναπεινάσω μετά το πρωϊνό συνήθως περνάνε 4 ώρες. Αν όμως πεινάς μπορείς να κάνεις μεσημεριανό ίδια με το πρωϊνό και να φας ένα κολατσιό με τον ίδιο συνδυασμό ενδιάμεσα. Το ίδιο και για το απόγευμα. Οι 4 ώρες είναι καλύτερες για να έχει τακτικές ώρες ο οργανισμός, αν όμως πεινάς μπορείς να φας προσέχοντας απλώς να μη μπλέξεις διαφορετικά γεύματα. Και εγώ όπως η Βούλα δε συνηθίζω να μαγειρεύω 2 φαγητά, εκτός αν έχω χρόνο το απόγευμα, τότε έκανα και αλλαγές ανάμεσα σε μεσημεριανό/βραδινό. Χαμόγελο

Constance, είναι η πλήρης κρέμα γάλακτος (30% με 35% λιπαρά συνήθως). Συνδυάζεται με λιπαρά/πρωτεΐνες, αλλά όχι με υδατάνθρακες επειδή τότε αποθηκεύονται τα λιπαρά. Η σόδα έχει ζάχαρες και απαγορεύεται, εκτός αν εννοείς το σκέτο ανθρακούχο νερό (δηλαδή χωρίς ζάχαρες) οπότε επιτρέπεται.

Sierra, εμένα η δίαιτα μου φάνηκε αρκετά ξεκούραστη και εκτός από αυτό με έμαθε να τρώω. Δε χρειάζεται να στερούμαστε υγιεινές τροφές για να χάσουμε κιλά!

Φιλάκια σε όλες! kissing kissing kissing


36  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 12:47:31 μμ
Καλημέρα!

1) Μπορούμε να τρώμε γαλοπούλα σε φέτες βραστή ή καπνιστή?
Ναι, αλλά πρόσεξε αν έχει κάποιο τύπο ζάχαρης, οι έτοιμες συνήθως έχουν. Σαν ιδέα για να είσαι σίγουρη, βράσε στήθος σε κομματάκια για να το έχεις πρόχειρο αν σου αρέσει. Στη 2η φάση συνδυάζεται με λίπος/πρωτεΐνη.

2) Το καλαμπόκι σε κονσέρβα απαγορεύεται? Δεν είδα να αναφέρεται κάπου.
Επιτρέπεται, αλλά πρέπει επίσης να κοιτάζεις τα συστατικά για ζάχαρη. Στη 2η φάση συνδυάζεται με υδατάνθρακες.

3) Όταν λέει ότι απαγορεύονται τα χαμηλών θερμίδων προιόντα ποιά εννοεί? Π.χ. τυρί spread 2% λιπαρά ή ότι αναγράφει τη λέξη light?
Εννοεί ότι πρέπει να τρως ώσπου να χορτάσεις χωρίς να σε νοιάζουν θερμίδες και ότι επειδή κάτι είναι "χαμηλών θερμίδων" δεν σημαίνει ότι δεν εμποδίζει το αδυνάτισμα. Π.χ. η "coca cola zero" περιέχει ασπαρτάμη η οποία δημιουργεί φυσική εξάρτηση και υπογλυκαιμία (οπότε πεινάς).

4) Το ξύδι το κόβουμε οριστικά ή επιτρέπεται στη 2η φάση?
Στη 2η φάση επιτρέπεται.

5) Κάπου πήρε το μάτι μου μια συνταγή αυτής της δίαιτας για μπιφτέκια που είχαν όμως μέσα κρεμμύδι και σκόρδο και μπερδεύτηκα πάλι, εκεί που νόμιζα πως είχα βγάλει την άκρη

Μπορούμε να την κάνουμε σε όλες τις φάσεις, στη 2η με γεύματα λιπαρών. Τα κρεμμύδια δεν είναι αμυλούχο λαχανικό (89% νερό), οπότε πάνε με όλους τους συνδυασμούς. Σε γενικές γραμμές προσέχεις ώστε με το συνδυασμό:
  • ή το ποσοστό λιπαρών να είναι μικρό
  • ή το ποσοστό υδατανθράκων να είναι μικρό
Εντελώς μα εντελώς είναι αδύνατο να αποφύγεις το ένα ή το άλλο, απλώς προσπαθείς να κρατήσεις χαμηλό το ποσοστό στο οποίο συνδυάζονται.

Arolf, αν σου αρέσει η μαστίχα χίου (αρκεί να μην έχει ζάχαρες) και το ξυλάκι κανέλας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα Χαμόγελο

 kissing kissing
37  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Φεβρουάριος 03, 2011, 18:52:36 μμ
Constance, καλησπέρα και καλώς ήρθες.

1) Πόσο λάδι πρέπει να καταναλώνουμε στις φάσεις? Μέχρι 2-3 κουτ. σούπας ημερησίως? Μαγειρεμένο ή ωμό?
- Στην 1η φάση όσο θες και με όποιο τρόπο θες. Στη 2η φάση δεν υπάρχει περιορισμός ανά ημέρα, ούτε περιορισμός στον τρόπο μαγειρέματος. Ο μόνος περιορισμός είναι ανά γεύμα υδατανθράκων, δηλαδή σε 1 γεύμα υδατανθράκων προσπαθείς να το περιορίσεις ανά άτομο σε 1-2 κουταλιές συνολικά. Στα γεύματα λιπαρών μπορείς να τρως απεριόριστο.

2) Το ξύδι και τα μανιτάρια μπορούμε να τα καταναλώνουμε από τη 2η φάση και μετά? Ή καθόλου?
-Από τη 2η φάση μπορούμε κανονικά σε συνδυασμό με υδατάνθρακες. Π.χ. μπορούμε μακαρόνια ολικής με σάλτσα ντομάτας-μανιταριών, αλλά δε μπορούμε κρέας με μανιτάρια.

3) Το τυρί με χαμηλά λιπαρά και το γιαούρτι 0% μπορούμε να τα καταναλώσουμε αντίστοιχα με μαύρο ψωμί και φρούτα? Δηλ. π.χ. τυρί με ψωμί ή γιαούρτι με φρούτα? (Δεν είμαι σίγουρη αν κατάλαβα καλά)
-Ναι, σωστά το έχεις καταλάβει.

4) Οι πρωτείνες και τα λίπη καταναλώνονται αν θέλουμε με γιαούρτι πλήρες πχ. και οι υδατάνθρακες με γιαούρτι 0%? 'Η λάθος κατάλαβα?
-Ο μόνος διαχωρισμός είναι ανάμεσα σε λίπη και υδατάνθρακες, επειδή με το συνδυασμό τους αποθηκεύεται λίπος. Οι πρωτεΐνες δεν παίζουν ρόλο. Οπότε τα λίπη με γιαούρτι πλήρες, οι υδατάνθρακες με γιαούρτι μέχρι 3,5% και οι σκέτες πρωτεΐνες (π.χ. ασπράδι αυγού) με ό,τι θες.

5) Το λάχανο συμπεριλαμβάνεται στα λαχανικά μπαλαντέρ που μπορούν να συνδυαστούν με πρωτείνες όπως αγγούρι, μαρούλι κτλ?
Ναι συμπεριλαμβάνεται, επειδή έχει πολύ νερό. Οι συνδυασμοί αφορούν τα λιπαρά και τους υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες δεν παίζουν ρόλο.

6) Δεν αναφέρεται κάπου η φρυγανιά ολικής παρά μόνο το ψωμί, δεν τρώμε φρυγανιές?
Μπορούμε, αρκεί να είναι ολικής και χωρίς πρόσθετα είδη ζάχαρης.

7) Τρώμε μόνο ολικής προιόντα ή μπορούμε και σικάλεως?
Μόνο ολικής, υπάρχουν και σικάλεως ολικής σε αντίθεση με την απλή σίκαλη. Σίκαλη ολικής βάζω μερικές φορές στο ψωμί, λίγη όμως γιατί αλλιώς σκληραίνει.

Καλή επιτυχία και αν έχεις και άλλες απορίες μη φοβάσαι να ρωτήσεις, είμαστε για να βοηθάμε ο ένας τον άλλο! kissed

 kissing kissing kissing
38  Μαγειρέματα / Άλλες συνταγές / Μίγματα μπαχαρικών στις: Φεβρουάριος 03, 2011, 14:07:32 μμ
Garam Masala (Ινδικό μίγμα)

  • 3 κουταλιές κόλιανδρο, τριμμένο
  • 2 κουταλιές κύμινο
  • 1 κουταλιά πιπέρι
  • 1 κουταλιά μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 3 κουταλιές κάρδαμο (κακουλέ), τριμμένο
  • 1 κουταλάκι γαρύφαλο, τριμμένο

Ιταλικό μίγμα

  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 1 κουταλιά βασιλικό
  • 1 κουταλιά θυμάρι
  • 1/2 κουταλιά ματζουράνα
  • 1/2 κουταλιά δεντρολίβανο
  • 1/2 κουταλιά φασκόμηλο (προαιρετικά)

Cajun (Μίγμα Νέας Ορλεάνης)

  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι κάρδαμο (κακουλέ), τριμμένο
  • 1 κουταλάκι κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι πιπέρι
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι θυμάρι
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κουταλάκι κουρκουμά (turmeric)
39  Εμείς, το GreekMasa ... / Παρατηρήσεις, προτάσεις / Νέα Κατηγορία για μπαχαρικά; στις: Φεβρουάριος 03, 2011, 13:00:56 μμ
Πέρασα 2 μίγματα μπαχαρικών που χρησιμοποιώ συχνά σε διάφορες συνταγές, αλλά δεν ξέρω σε ποια σχετική κατηγορία να τις βάλω... Τα σπιτικά μίγματα μπαχαρικών πολλές φορές λύνουν τα χέρια, μήπως θα μπορούσε να υπάρξει νέα κατηγορία για μίγματα μπαχαρικών;
40  Μαγειρέματα / Έχω κόσμο το βράδυ! / Απ: Συνάδελφοι εν όψει... στις: Φεβρουάριος 03, 2011, 12:15:32 μμ
Γκιούλμπασι!  up
41  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Φεβρουάριος 03, 2011, 12:04:03 μμ
Desdemona, μπορείς να τρως σόγια με υδατάνθρακες. Η σόγια όμως είναι ύποπτη για την ποιότητα βιταμινών που έχει... και επίσης έχουν ακουστεί πολλά για μεταλλαγμένα  Αναποφασιστικότητα

Και μια εικόνα με την κατηγοριοποίηση τροφίμων σε υδατάνθρακες, λίπος, πρωτεΐνη Χαμόγελο
42  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Φεβρουάριος 02, 2011, 18:23:57 μμ
Κορίτσια καλώς ήρθατε στην παρέα!

litba, η Arolf εξηγεί πολύ συνοπτικά και σωστά τη 2η φάση ίσως αυτό κάπως σε ξεμπερδέψει για τους συνδυασμούς. Όταν μπερδεύσαι με κάτι γράψε μας τις απορίες σου και εδώ είμαστε. Επίσης αν γράψεις στην αναζήτηση της αρχικής σελίδας "Harcombe", θα σου εμφανίσει ορισμένες συνταγές που έχουμε περάσει.

Όσπρια στη 2η φάση μπορείς να τρως. Τα όσπρια είναι υδατάνθρακες/πρωτεΐνη. Οπότε σαν συνδυασμούς:
1. περιορίζεις το λάδι (π.χ. σε φακές, φασόλια, ρεβύθια).
2. μπορείς να τα συνδυάζεις με άλλους υδατάνθρακες (π.χ. φακές με καρότα, πατάτες με τη φλούδα).
3. μπορείς να βάζεις λαχανικά (π.χ. πιπεριές).
4. μπορείς να τα συνοδεύσεις με μαύρο ψωμί.
5. μπορείς να τα συνοδεύεις με σαλάτες λαχανικών (αν και προσωπικά με τα όσπρια δεν τρελαίνομαι για σαλάτες).

Αν θες δοκίμασε και τη συνταγή για μαύρα μακαρόνια με κόκκινα φασόλια. Επειδή τα όσπρια περιέχουν και πρωτεΐνη είναι πολύ καλά για να αντικαθιστάς τον κιμά σε διάφορες "μικτές" συνταγές. Αν θέλεις δες και τη συνταγή για μουσακά με φακές, με παρόμοιο τρόπο φτιάχνω και λαζάνια ολικής. Χαμόγελο

 kissing kissing kissing
43  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Ιανουάριος 31, 2011, 09:49:25 πμ
Καλημέρα !! τελείωσα την 1η φάση -2,6 κιλά !!!  upγια να με επιβραβεύσω σήμερα έφαγα για πρωινό ένα λαχταριστό κομμάτι κολοκυθοτυρόπιτα « τσίτσιδη» (δηλαδή χωρίς φύλλο) (γευμα λίπους) που έφτιαξα!  Σας δίνω την συνταγή και σύντομα θα σας γράψω κι άλλες…. είμαι «πιτού» τι να κάνουμε !! θα φτιάχνω την μια πίτα υδατανθράκων, και την άλλη πίτα λιπαρή έτσι για να μην βαριέμαι, και θα τρώω ένα κομματάκι για πρωινό ! 
Λοιπόν, χρειαζόμαστε 1 κιλό κολοκυθάκια, 1 κρεμμύδι μέτριο, 250 γρ τυρί φέτα, 250 γρ. τυρί γκούντα ή ενταμ, 90 γρ. κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα, 4 αβγά, 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο, ½ φλιτζάνι λαδάκι και όσο πιπεράκι επιθυμείτε.
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι (στο χοντρό του τρίφτη) και τα βάζουμε σε ένα αντικολλήτικο τηγάνι για 8 με 10 λεπτάκια να βγάλουν το νεράκι τους. Στη συνέχεια αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, το πιπέρι, το τριμμένο γκούντα (ή ενταμ), την θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τέλος, κτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα μας ομοιόμορφα σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψάκι (26’ ή 28’ ) και του ρίχνουμε από πάνω το λαδάκι και την τριμμένη κεφαλογραβιέρα (ή παρμεζάνα). Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30-40 λεπτάκια έως ότου πάρει χρωματάκι. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!
Από εδώ και πέρα θα ζυγίζομαι μια φορά την εβδομάδα (κάθε Δευτέρα) και θα σας λέω νέα μου. Εσείς πως τα πάτε ? συνεχίζεται κανονικά ? ποσά έχετε χάσει ? περιμένω νέα σας !! φιλακια  kissed

prigipesa, συγχαρητήρια!  up up Ευχαριστούμε πολύ και για τη συνταγή, την περνάω στο αρχείο μου και θα τη δοκιμάσω μέσα στην εβδομάδα! rose rose rose kissing kissing kissing
44  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Ιανουάριος 29, 2011, 15:03:26 μμ
prigipesa, αν έχεις πολλά περισσότερα κιλά, δεν πρέπει να ανησυχείς τόσο πολύ για την όρεξη. Όταν έχουμε περισσότερα κιλά ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για μια εργασία, οπότε π.χ. για περπάτημα καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από κάποιον πιο αδύνατο. Για αυτό και πεινάει περισσότερο, καθώς μειώνονται τα κιλά μειώνεται και η όρεξη.

Σκέψου όμως ότι ο τρόπος που αδυνατίζουμε έχει σχέση με τους συνδυασμούς και το λίπος που αποβάλλεται, οπότε δε χρειάζεται να περιορίζεις την ποσότητα. Μακροπρόθεσμα δεν ισχύει ότι αν περιορίσεις την ποσότητα φαγητού θα αδυνατίσεις. Αντιθέτως, περιορίζοντας την ποσότητα, περιορίζεις και θρεπτικά συστατικά (μέταλλα, βιταμίνες) και ο οργανισμός μπαίνει σε διαδικασία αποθήκευσης επειδή νομίζει ότι ζεις σε συνθήκες πείνας. Το αποτέλεσμα είναι να πεινάς περισσότερο και αν χάσεις κιλά, μετά τα ξαναπαίρνεις.

Το θέμα είναι να μη δημιουργούμε στον οργανισμό "τεχνητή πείνα" και να τον αφήνουμε να αποβάλλει μόνος του το παραπάνω λίπος. Η όρεξη που έχεις για τυρί είναι μόνο για τη φέτα ή γενικότερα για τα γαλακτοκομικά; Ίσως να έχεις τροφική δυσανεξία στα γαλακτοκομικά, δηλαδή ο οργανισμός δεν αντιδρά τόσο καλά με αυτά τα τρόφιμα. Η τροφική δυσανεξία μπορεί να αυξάνει την όρεξη για συγκεκριμένα τρόφιμα με τα οποία δεν αντιδρά καλά ο οργανισμός, οι "συνήθεις ύποπτοι" είναι τα πολύ συνηθισμένα στη σύγχρονη διατροφή, όπως το άσπρο αλεύρι, τα γαλακτοκομικά, τα αυγά, η σόγια. Για να διαπιστώσεις αν έχεις τροφική δυσανεξία στη φέτα, μπορείς να τη διακόψεις για 1 εβδομάδα και να δεις αν επηρεάζεται η όρεξή σου. Μπορείς επίσης να κάνεις εξετάσεις για τροφική δυσανεξία (https://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=641) Αν έχεις η λύση είναι να διακόψεις τη συγκεκριμένη τροφή που σε πειράζει (π.χ. φέτα ή γαλακτοκομικά) για ένα χρονικό διάστημα (π.χ. 1 μήνα) και στη συνέχεια να την εντάξεις πάλι σταδιακά στη διατροφή σου.

Η φέτα όμως μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα με το αλάτι (ήδη στα 100 γρ. περιέχει πάρα πολύ), σχετικά με το βάρος αυτό σημαίνει κατακράτηση υγρών. Το κυριότερο όμως είναι ότι μπορεί να σου δημιουργεί πίεση. Αναποφασιστικότητα Νομίζω αύριο είπες τελειώνει η πρώτη φάση... τι απώλεια είχες αυτές τις μέρες; Στην 1η φάση επειδή δεν επιτρέπονται τρόφιμα που συνήθως προκαλούν τροφική δυσανεξία, ίσως να φαίνεται μεγάλη απώλεια υγρών. Γενικά σε σχέση με το αλάτι να προσέξεις, αν τρως πάρα πολύ θα σου δημιουργεί γενικότερα προβλήματα στην υγεία πέρα από το βάρος. stop

Να και η συνταγούλα που από προχτές λέω να την περάσω angel Ντροπή

Κουνουπίδι "πίτα" (φάση 2η και 3η, λίπος/πρωτεΐνη)

2 αυγά
μισό και κάτι κουνουπίδι
400 γρ. φέτα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
λίγο πιπέρι (προαιρετικά)

Παίρνουμε το μισό κουνουπίδι, το πλένουμε, το στεγνώνουμε και αφαιρούμε το σκληρό μέρος. Όπως είναι το βάζουμε στο μούλτι και το χτυπάμε καλά να τριφτεί. Γίνονται πολύ μικρά κομματάκια, περίπου σαν τραχανάς.

Χτυπάμε τα αυγά, τη φέτα και το λάδι και ανακατεύουμε καλά με το τριμμένο κουνουπίδι μέχρι να γίνει πηκτός χυλός. Χρειάζονται περίπου 4 κούπες τριμμένο κουνουπίδι.

Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο και από πάνω στρώνουμε το χυλό, να έχει πάχος γύρω στο 1 εκατοστό. Κάνουμε ίσια την επιφάνειά του με κουτάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, να ροδίσει η επιφάνεια.

Γίνεται σαν ανοιχτή τυρόπιτα.   rose

 kissing kissing kissing kissing
45  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Ιανουάριος 29, 2011, 08:32:21 πμ
Με την αφαίρεση των λιπαρών δεν αλλάζει η ποιότητα υδατανθράκων του γάλακτος. Είτε πίνουμε πλήρες είτε με χαμηλά λιπαρά, ο οργανισμός απορροφά τους υδατάνθρακες το ίδιο. [Τα στοιχεία είναι από το The European Food Information Council]

Εκείνο που αλλάζει είναι τα ποσοστά κατά όγκο. Οπότε:
Σε μία κούπα πλήρους γάλακτος η αναλογία είναι περίπου 30% υδατάνθρακες - 49% λίπος - 21% πρωτεΐνη (συνδυασμός και αποθήκευση λίπους).
Σε μία κούπα (ημι)αποβουτυρωμένου γάλακτος η αναλογία είναι περίπου 56% υδατάνθρακες - 2% λίπος - 42% πρωτεΐνη (δεν αποθηκεύεται λίπος).

Δηλαδή στο πλήρες γάλα, περίπου το μισό είναι λίπος. Με το να αφαιρείται το λίπος, αναλογικά διπλασιάζονται σχεδόν τα υπόλοιπα, π.χ. οι υδατάνθρακες από 30% πάνε σχεδόν 60% και η πρωτεΐνη από 21% γίνεται 42%. [Τα στοιχεία είναι από το United States Department of Agriculture]

 Χαμόγελο kissing
Σελίδες: « 1 2 [3] 4 5 6 ... 14 »