GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 28, 2024, 14:26:49 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 14 »
46  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Ιανουάριος 28, 2011, 16:23:33 μμ
cmd353 λιγο με μπερδευει ο ρολος της ινσουλινης.Πχ εαν φαμε φρουτα με γαλα λιγων λιπαρων ειναι υδατανθρακας με υδατανθρακα νομιζω.εχουμε γρηγορη εκκριση ινσουλινης?Διοτι συμφωνω με οτι ειπες για πρωτεινες και εγω το εχω νιωσει αλλα οταν τρωμε υδατανθρακες τι συμβαινει και πως μπορουμε να αποτρεψουμε την εκκριση ινσουλινης που καταλαβα οτι και στο σχηματισμο λιπους συντελλει αλλα και ανεβαζει το ζαχαρο.Εαν φυσικα ξερεις γιατι ρωταω και πολυ εξειδικευμενα πραγματα Ντροπή αλλα δεν τα καταλαβα οπως τα ειπε η γιατρος Ντροπή Ντροπή

Όλοι οι υδατάνθρακες στον οργανισμό μετατρέπονται σε σάκχαρα. Υψηλά επίπεδα σακχάρων είναι επικίνδυνα για τον οργανισμό (δημιουργούν πολύ όξινο ph). Για να αντισταθμίσει τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα ο οργανισμός εκκρίνει ινσουλίνη.
Συμπέρασμα 1ο: Όταν τρώμε υδατάνθρακες, ανεβαίνει το ζάχαρο.
Συμπέρασμα 2ο: Για να πέσει το ζάχαρο, ο οργανισμός παράγει ινσουλίνη.

Οι υδατάνθρακες στη φύση συνήθως είναι σύνθετοι υδατάνθρακες (π.χ. από ολόκληρα σιτηρά, λαχανικά ή φρούτα με φλούδα κλπ.) Η μετατροπή αυτών των υδατανθράκων γίνεται αργά (π.χ. τα φασόλια χρειάζονται κάτι ώρες) και επομένως η έκκριση ινσουλίνης γίνεται επίσης αργά και ελεγχόμενα. Αντιθέτως όταν τρώμε επεξεργασμένους υδατάνθρακες μετατρέπονται σε δευτερόλεπτα σε σάκχαρα και αυξάνεται απότομα η ποσότητα σακχάρων στο αίμα. Ο οργανισμός δεν προλαβαίνει να ελέγξει πόση ινσουλίνη πρέπει να εκκρίνει, αλλά για να αντιμετωπίσει σίγουρα τα υψηλά επίπεδα σακχάρων εκκρίνει παραπάνω ινσουλίνη. Αποτέλεσμα είναι να χρειάζεται εκ νέου σάκχαρα για να ισορροπήσει την παραπάνω ινσουλίνη. Αυτό είναι η υπογλυκαιμία, δηλαδή ένας φαύλος κύκλος "πείνας".
Συμπέρασμα 3ο: Όταν τρώμε υδατάνθρακες όπως τους βρίσκουμε στη φύση, η ινσουλίνη εκκρίνεται αργά και ελεγχόμενα.
Συμπέρασμα 4ο: Όταν υδατάνθρακες επεξεργασμένους εκκρίνεται απότομα και ανεξέλεγκτα ινσουλίνη.
Συμπέρασμα 5ο: Με τους σύνθετους υδατάνθρακες (όπως τους βρίσκουμε στη φύση), ο οργανισμός καταλαβαίνει πότε χόρτασε.
Συμπέρασμα 6ο: Με τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες τρώμε παραπάνω από το κανονικό.

Όταν τρώμε υδατάνθρακες χρησιμοποιούνται άμεσα ως ενέργεια, αν όμως φάμε παραπάνω και δε χρησιμοποιηθούν μετατρέπονται σε λίπος. Τότε συνυπάρχει ινσουλίνη και λίπος, οπότε αποθηκεύεται. Αν τρώμε υδατάνθρακες όπως τους προόριζε για μας η φύση, ο οργανισμός δε ζητάει να παραφάει.
Συμπέρασμα 7ο: Αν τρώμε υδατάνθρακες από ολικής άλεσης, από ολόκληρα λαχανικά ή φρούτα και δεν τρώμε επεξεργασμένους, ο οργανισμός μπορεί να ρυθμίσει πόσο θα φάμε, ώστε να παραμένουμε υγιείς και να μην αποθηκεύουμε λίπος.

Δεν ξέρω αν είναι κατανοητά όπως τα γράφω. Ίσως είναι εξειδικευμένα, αλλά πιστεύω είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε τον τρόπο που λειτουργεί το σώμα μας.  kissing kissed

prigipesa, η σκόνη κακάο γενικότερα έχω την εντύπωση ότι δεν επιτρέπεται, επειδή:
1. περιέχει σχετικά λίγα λιπαρά (σε αντίθεση π.χ. με σοκολάτα 85%), οπότε συνδυάζονται λιπαρά και υδατάνθρακες σε περίπου ίσες ποσότητες.
2. περιέχει καφεΐνη και μπορεί να σε κάνει να πεινάς.

Μπορείς όμως αν θέλεις κάτι παρόμοιο να βάζεις καφέ ντεκαφεϊνέ σε γιαούρτι (πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά) ή στη 2η φάση σε γάλα με χαμηλά λιπαρά.

angelia, καλώς ήρθες και καλή επιτυχία! Στην 1η φάση μπορούμε να φάμε καρότα ή μελιτζάνες χωρίς κανένα πρόβλημα, στην 1η φάση δεν ισχύουν συνδυασμοί. Στη 2η φάση τα καρότα συνδυάζονται με υδατάνθρακες, οι μελιτζάνες όμως μπορούν να συνδυαστούν με όλα επειδή δεν είναι αμυλούχο λαχανικό. Ένα τρικ για να ξεχωρίζεις τα λαχανικά με πολύ νερό (αυτά δεν έχουν πολύ άμυλο) είναι να σκέφτεσαι ποια "μαζεύουν" στο βράσιμο ή ψήσιμο (π.χ. κουνουπίδι, κολοκυθάκια, μελιτζάνες κλπ.) και όσα είναι σαλατικά (π.χ. ντομάτα, αγγούρι, μαρούλι κλπ.). Αμυλούχα λαχανικά είναι οι πατάτες, τα καρότα, τα παντζάρια, ο αρακάς, το καλαμπόκι και οι μεγάλες κολοκύθες.
Σάλτσα ντομάτα μπορείς να φτιάχνεις σε όλες τις φάσεις. up

 kissing kissing kissing rose
47  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Ιανουάριος 27, 2011, 16:59:50 μμ
Βούλα όλα καλά ως τώρα! σήμερα είμαι στην 3η μέρα της 1ης φάσης, δεν έχω ζυγιστεί ακόμα αλλά αισθάνομαι ξεφουσκωμένη ! βούλα την Κυριακή που μπαίνω στην 2η φάση να φτιάξω την πίτα σου σε ατομικά πιττάκια χωρίς καθόλου λάδι  και θα σας πω εντυπώσεις ! έχω ξαναφτιάξει αλάδωτα χορτοπιτάκια don t worry ! θέλω να κάνω μια ερώτηση !  στην 2η φάση το σημαντικό είναι η συνδυασμοί, δηλαδή μπορώ να φάω όσο τυρί θέλω? Αν φάω μισό κιλό φέτα με ένα κιλό αγγούρια, ή αν φάω μισό κιλό κασέρι με μισό ψητό κοτόπουλο θα αδυνατήσω? Πολύ καλό για να είναι αληθινό……… φιλάκια ! kissed

Οι ποσότητες δεν παίζουν ρόλο, εφόσον τηρούνται οι συνδυασμοί. Αυτό γίνεται για 2 λόγους:
  • Όταν τρως λίπος/πρωτεΐνη, ανεξαρτήτως ποσότητας, χωρίς την ταυτόχρονη ύπαρξη ινσουλίνης ο οργανισμός δε μπορεί να αποθηκεύσει το λίπος. Συνέπεια είναι ότι το λίπος παραμένει αδιάλυτο στον οργανισμό και στη συνέχεια αποβάλλεται. Αυτό γίνεται σε μικρό χρονικό διάστημα (όταν ιδρώνεις και όταν πας τουαλέτα). Συμβαίνει επειδή χωρίς ινσουλίνη το λίπος παραμένει αδιάλυτο σε νερό/αίμα (π.χ. όπως το λάδι σε νερό) και μαζί με το νερό το σώμα διώχνει και λίπος.
  • Με τη δίαιτα αυτή βελτιώνεις τη φυσική αντίληψη του οργανισμού για τη χόρταση. Όταν τρως μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες, ο οργανισμός χρειάζεται παραπάνω χρόνο να τους επεξεργαστεί, οπότε έχει χρόνο να καταλάβει ότι έφαγες και μαθαίνει να τρώει χωρίς να "παρατρώς". Η δίαιτα αντιμετωπίζει τις συνθήκες που προκαλούν τέτοιες καταστάσεις υπερφαγίας (υπογλυκαιμία, candida, τροφική δυσανεξία) οπότε δεν παρατρώμε. Π.χ. αν έτρωγες άσπρα μακαρόνια μπορεί να αισθανόσουν πείνα παρά του ότι έφαγες και να έτρωγες 2-3 πιάτα (εκκρίνεται απότομα ανεξέλεγκτη ποσότητα ινσουλίνης), ενώ όταν τρως μαύρα μακαρόνια με 2 πιάτα αισθάνεσαι ότι έσκασες (εκκρίνεται αργά ινσουλίνη).

Έχω παρατηρήσει ότι ισχύουν και στην πράξη, π.χ. τρώω άφοβα παϊδάκια, μπριζόλες, σουβλάκια με τζατζίκι, τυρί, σαλάτα κλπ. και δεν υπάρχει πρόβλημα. Διαπίστωσα επίσης ότι τηρώντας τους συνδυασμούς δε βαρυστομαχιάζω, ανεξαρτήτως ποσότητας. Το έχεις παρατηρήσει και εσύ μήπως Βούλα;

Θα περάσω τη συνταγή για κουρκουτόπιτα το βραδάκι Χαμόγελο

 kissing kissing kissing
48  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Ιανουάριος 24, 2011, 18:23:06 μμ
Prigipesa, επιτρέπονται για την 1η φάση και μάλιστα στην 1η φάση δεν υπάρχει περιορισμός για το λάδι. Ούτως ή άλλως όμως και να το κάνεις (όπως λέει και η Βούλα) θα σου βγει περίπου 1/3 κούπας λάδι για 5-6 μερίδες, οπότε δε χάνουν σε νοστιμιά. Πρόσεξε μόνο όπως λέει και η Βούλα, αν δε λιώσεις ντομάτες και βάλεις έτοιμο πολτό να μην έχει ζάχαρες.

Βούλα μου, το πρόβλημα είναι τα φύλλα. Χωρίς λάδι θα ψηθούν; Εγώ σκέφτηκα μια πίτα που έχω φάει μακεδονίτικη, αλλά ακόμη δεν τη δοκίμασα Στριφογύρισμα ματιών. Γίνεται με 2 φύλλα πιο χοντρά από τα κανονικά, 1 πάνω - 1 κάτω και στη μέση όλα τα χόρτα (σχετικά λεπτή στρώση). Στην 3η φάση τρώω κανονική πίτα πότε-πότε και δεν έτυχε να την κάνω αυτή ακόμη.

Η άλλη ιδέα είναι κουρκουτόπιτα, αλλά αντί για αλεύρι βάζουμε κουνουπίδι τριμμένο. Αυτό το δοκίμασα για "βάση πίτσας", για κουρκουτόπιτα χρειάζεται περισσότερη φέτα (μου έδωσες ιδέα για αύριο μιας και έχω τα υλικά). Αν μου βγει (που μάλλον θα βγει γιατί η "βάση" ήταν παρόμοια), θα περάσω τη συνταγή.

Edit: Περάστηκε και η συνταγή για μπιφτέκιαΚλείσιμο ματιού

 kissing kissing kissing
49  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Ιανουάριος 22, 2011, 17:00:19 μμ
Όποιο θες. Χαμόγελο
50  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Ιανουάριος 21, 2011, 20:10:28 μμ
Με τον κανονικό εκκρίνεται ινσουλίνη, οπότε ντεκαφεϊνέ. Μουστάρδα επιτρέπεται, αλλά να προσέχεις στα συστατικά για ζάχαρες (όλους τους τύπους). Η Dijon κανονικά δεν έχει ζάχαρες, αλλά πρόσεξε στα συστατικά καλού-κακού.
51  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Ιανουάριος 21, 2011, 16:27:00 μμ
kyriaki270769, το πρόβλημα είναι ότι δε μπορώ να κάνω τροποποίηση στο αρχικό post. Η απαγόρευση για τα μανιτάρια είναι μόνο για την πρώτη φάση. Ο διαχωρισμός είναι σχετικά απλός:

Ό,τι φυτρώνει και ό,τι γαλακτοκομικό έχει μέχρι 3,5% λιπαρά είναι στην κατηγορία υδατάνθρακες.
Ό,τι είναι ζωϊκής προέλευσης είναι στην κατηγορία λίπος/πρωτεΐνη.
Οι σαλάτες και τα λαχανικά με πολύ νερό είναι μπαλαντέρ και πάνε και με τα δύο.

guzelina μου, οι Άγγλοι όσα γιαούρτια έχουν μαγιά γιαουρτιού τα λένε "ζωντανά" (live).  Όποια ελληνική μάρκα και να πάρεις έτσι γίνεται. Δεν είναι τίποτα διαφορετικό, το άσπρο παραδοσιακό γιαούρτι είναι (πρόβειο ή αγελαδινό). Απλώς οι Άγγλοι δεν έχουν τη λέξη μαγιά για το γιαούρτι και λένε "καλλιέργεια βακτηρίων", "ζωντανό" κλπ.

Ελάτε και στο chat να τα λέμε!  kissing kissing
52  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Απ: Μπιφτέκι για hamburger στις: Ιανουάριος 21, 2011, 15:11:52 μμ
Στα μπιφτέκια και στα κεφτεδάκια δε βάζω ψωμί. Τα φτιάχνω με κιμά μισό-μισό και βάζω 1/2 κουταλάκι σόδα σε 1/2 κιλό κιμά ή 1 κουταλάκι σόδα σε 1 κιλό κιμά.

Πέρασα μια συνταγή για μπιφτέκια Σερβοκροάτικα θα τη δείξει σύντομα πιστεύω. Έχουν λίγο κρεμμύδι και αρκετό σκόρδο, αλλά μπορείς να μη βάλεις αν δε σου αρέσει. Στα μπαχαρικά έχουν (για 1 κιλό κιμά):
2 κουταλάκια πιπέρι,
4 κουταλάκια πάπρικα,
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι αλάτι

Από πάνω τα αλείφω με λάδι. Κανονικά γίνονται μακρόστενα τα συγκεκριμένα, αλλά τα έχω φτιάξει και μεγάλα στρόγγυλα. Γίνονται πολύ ωραία και γεμιστά με γκούντα.
53  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Ιανουάριος 21, 2011, 14:58:46 μμ
Καλημέρα!

Βούλα μου, εύχομαι να πάνε όλα καλά με το Laser.  kissing Ίσως να κάνω κάποια στιγμή, γιατί και τα δικά μου τα γυαλιά μόνο στην τηλεόραση τα φοράω.  Γλώσσα Συγχαρητήρια για την απώλεια και τη μπλούζα! Ρούχα πάντως πάρε μόνο όταν θα έρχονται πολύ μεγάλα αυτά που έχεις, εγώ έκανα το λάθος και πήρα νωρίτερα και τώρα είναι μεγάλα και δεν τα φοράω!  Αναποφασιστικότητα

Christia, είναι ακριβώς όπως σου απάντησε η Βούλα.

antonita, καλώς όρισες στην παρέα μας. Δεν ξέρω αν κάνεις τη δίαιτα, αν πάντως χρειαστείς κάτι εδώ είμαστε.

Με αναζήτηση της λέξης "Harcombe" εμφανίζονται μαζεμένες όλες οι συνταγές. Να πω ευχαριστώ και από εδώ στον ArXoS που επιτρέπει τη σχετική προσθήκη, πράγματι είναι λεπτό θέμα. Η προσθήκη πολλών πληροφοριών ίσως επηρεάζει αρνητικά πώς βλέπει κάποιος το site, δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας να βλέπει συνταγές σχετικές με τη δίαιτα.

Εμείς πάντως ξέρουμε ότι δίαιτα δε σημαίνει στέρηση καλού φαγητού   up Ίσα ίσα η καλή τροφή βοηθάει στη δίαιτα. Το καλό φαγητό δεν απαιτεί ζάχαρη ακόμη και στο κρέας για να είναι νόστιμο!  Κλείσιμο ματιού
54  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Ιανουάριος 20, 2011, 17:05:52 μμ
Οι θερμίδες στη δίαιτα Harcombe δεν παίζουν κανένα απολύτως ρόλο. Μην περιορίζεσαι με θερμίδες.

Όταν τρως λίπος/πρωτεΐνη συνδυάζεις με γιαούρτι πλήρες, π.χ. μπιφτέκια με τζατζίκι.
Όταν τρως υδατάνθρακες συνδυάζεις με γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά (δηλαδή μέχρι 3,5%), π.χ. φρούτα με γιαούρτι 0,1% (μπανάνες, αχλάδια κλπ.)
55  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Ιανουάριος 20, 2011, 15:12:29 μμ
Christia συγχαρητήρια! Θα φύγουν και τα υπόλοιπα στη συνέχεια! rose  kissing
56  Εμείς, το GreekMasa ... / Παρατηρήσεις, προτάσεις / Απ: Νέα Κατηγορία "Πρωϊνό" στις: Ιανουάριος 19, 2011, 23:43:22 μμ
Οκ, δεν πειράζει και το υπάρχον μοντέλο βολεύει!  Χαμόγελο
57  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Απ: Πρωϊνό, είναι αλήθεια το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας; στις: Ιανουάριος 19, 2011, 23:18:38 μμ
Το καλό πρωϊνό βοηθάει να έχουμε ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σημασία δεν έχει πόσες θερμίδες τρώμε, αλλά τι τρώμε.  up  Αν κάποιος τρώει 100 θερμίδες κέικ φουλ στη ζάχαρη για πρωινό, τρώει χειρότερα από κάποιον που τρώει 200 θερμίδες ομελέτα και παίρνει βιταμίνες αντί να τις χάνει.

Εφόσον η έρευνα έγινε για 15 ημέρες, φαντάζομαι δε θα πρόλαβε να εξετάσει επιπτώσεις στην υγεία (βιταμίνες, κόπωση, νεύρα κλπ.) όσων δεν τρώνε επαρκές πρωινό...  down
58  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Ιανουάριος 19, 2011, 21:18:49 μμ
Στη 2η φάση επιτρέπονται και τα γαλακτοκομικά και τα φρούτα (δηλαδή και μπανάνες).

Για τα γαλακτοκομικά να συμπληρώσω στο παραπάνω ποστ ότι με λίγα λιπαρά θεωρούνται όσα έχουν ποσοστά μέχρι 3,5%.

Όπως γράφει και το παραπάνω ποστ, επιτρέπονται και με λίγα λιπαρά και με πλήρη, αλλά πρέπει να τηρείται σωστά ο συνδυασμός. Τα πλήρη με λιπαρά/πρωτεΐνες και όσα έχουν μέχρι 3.5% με υδατάνθρακες. Γενικότερα όταν τρώμε υδατάνθρακες προτιμούμε να μην τρώμε πολλά λιπαρά, ώστε να μην αποθηκεύονται. Μπορούμε όμως να τα φάμε ξεχωριστά.  Κλείσιμο ματιού
59  Εμείς, το GreekMasa ... / Τεχνική Υποστήριξη / Περί δημοσιεύσεων στις: Ιανουάριος 19, 2011, 19:54:17 μμ
Δηλαδή οι συνταγές που βάζω δε θα εμφανίζονται άλλο στην αρχική σελίδα ή στις νεώτερες συνταγές;
60  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Ιανουάριος 19, 2011, 18:24:20 μμ
Δες π.χ. εδώ. Έλα και στο τσατ αν θέλεις, έχει κόσμο!
Σελίδες: « 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 14 »