GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 10, 2024, 19:08:30 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 14 »
61  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Ιανουάριος 19, 2011, 18:04:54 μμ
Βούλα μπράβο!!! Συγχαρητήρια για την απώλεια!   up kissing Πάντα έτσι είναι, μία χάνεις κιλά, μία πόντους, μερικές φορές αργεί το σώμα στην απώλεια βάρους για λίγο και μετά ξαναχάνεις κλπ. kissing kissing

Σκέφτομαι να κάνω ένα καινούργιο ποστ, με οδηγίες πώς να βάζουμε συνταγές για τη Harcombe. Επειδή όπως είπε και ο Άρχος σε άλλο ποστ το σάιτ είναι για καλοφαγάδες (όπως και εμείς), είναι κρίμα τις συνταγές μας να τις γεύονται μόνο όσοι κάνουν τη δίαιτα. 

Προτείνω να βάζουμε στον πρόλογο της συνταγής:

Κώδικας:
Κατάλληλο και για τη δίαιτα Harcombe. Φάσεις: (εδώ θα γράφουμε τις φάσεις, τους περιορισμούς για την 1η αν έχει και το συνδυασμό για τη 2η)

Με τον τρόπο αυτό εμφανίζονται οι συνταγές στην αναζήτηση, όταν γράφουμε Harcombe.

Κώδικας:
Στη συνέχεια γράφουμε στην καρτέλα Metadata, στις λέξεις-κλειδιά: Harcombe

Έτσι εμφανίζονται και παρόμοιες συνταγές τις δίαιτας κάτω από τη συνταγή.


Θα τα γράψω αναλυτικά αργότερα και σε άλλο ποστ.
62  Εμείς, το GreekMasa ... / Παρατηρήσεις, προτάσεις / Νέα Κατηγορία "Πρωϊνό" στις: Ιανουάριος 19, 2011, 16:49:57 μμ
Μπορούμε να έχουμε μία νέα κατηγορία για πρωϊνό; Για τους περισσότερους ίσως το πρωϊνό είναι απλό, για μας τους μερακλήδες όμως που θέλουμε κάτι πιο πλούσιο θα μπορούσε να είναι μια καλή ενότητα.

Π.χ. ομελέτες, μιλκ-σέηκ, αυγοφέτες κλπ.
63  Εμείς, το GreekMasa ... / Τεχνική Υποστήριξη / Περί δημοσιεύσεων στις: Ιανουάριος 19, 2011, 15:18:15 μμ
Μέχρι χτες εμφανίζονταν στις τελευταίες και στις περισσότερες δημοσιεύσεις ορισμένες συνταγές που είχε υποβάλλει η voulask για εμένα. Σήμερα έχουν εξαφανιστεί. Γιατί; Μήπως επειδή πήγα να κάνω edit σε μία χτες και το ακύρωσα μετά;
64  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Ιανουάριος 18, 2011, 19:43:54 μμ
Christia, τις πρώτες 5 μέρες δεν επιτρέπονται ούτε φρούτα ούτε κρασί. Μετά τις 5 μέρες φρούτα επιτρέπονται με άλλους υδατάνθρακες (π.χ. με άλλα φρούτα, με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή γάλα χαμηλών λιπαρών). Μετά τις 5 μέρες κρασί επιτρέπεται μέχρι 1 ποτήρι, αλλά δεν επιτρέπεται συχνά. Έξω μπορείς να πίνεις νερό, νερό με ανθρακικό ή σαν "κλέψιμο" αλκοόλ. Προσπάθησε να μην "κλέβεις" πολύ συχνά, γιατί τότε καθυστερεί η απώλεια βάρους.

Προσωπικά υπήρξαν φορές που ήπια παραπάνω από 1 ποτό, κυρίως μετά έβλεπα κατακράτηση υγρών και μπορεί να καθυστερεί την απώλεια για 2-3 μέρες. Επίσης είναι καλύτερα να πιεις κάτι με χαμηλό ποσοστό αλκοόλ (αν και χρειάζεται μέτρο - αν πίνεις συχνά μπύρα ή ποτά με ζάχαρη μπορεί να υπεραυξηθεί η candida). Σαν τακτική για να μην "κλέβεις" πολύ, μπορείς να πίνεις νερό ενδιάμεσα από ποτό.
65  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Ιανουάριος 17, 2011, 19:14:49 μμ
Είπα "πιο πάνω" και τελικά είναι κάτι σελίδες πίσω  Σαρκασμός κλικ
 rose
66  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Ιανουάριος 17, 2011, 18:58:15 μμ
Βούλα καλή ιδέα! Μαζεύτηκαν αρκετές, καλύτερα να τις ψάχνουμε στην αναζήτηση. Έβαλα τις φάσεις και στα μακαρόνια.  kissing

Christia καλή επιτυχία! Για ό,τι χρειαστείς εδώ είμαστε Χαμόγελο  up

Guzelina, να προσέχεις με τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, η ζάχαρη και οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες κάνουν το κακό. Ρίξε μια ματιά και στα βιντεάκια πιο πάνω, ειδικά στο τελευταίο εξηγεί για τη γλυκόζη και την ινσουλίνη.  kissing kissing

Φιλάκια! rose kissing kissing rose
67  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Ιανουάριος 13, 2011, 21:32:19 μμ
Βούλα μην ανησυχείς καθόλου, είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό. Όσο έκανα τη 2η φάση μερικές φορές κολλούσε, αλλά το καταλάβαινα στα ρούχα. Μπορείς να βγάζεις φωτογραφίες και να τις συγκρίνεις, κάθε μισό με ένα μήνα φαίνεται διαφορά σε διάφορα σημεία (μπράτσα, στήθος, κοιλιά, γλουτοί κλπ.) ή για μεγαλύτερη ακρίβεια να μετράς με μεζούρα. Το μέτρημα με μεζούρα γίνεται στο στήθος, στη μέση, και στο πλατύτερο σημείο των γλουτών.

Guzelina, γαλοπούλα βραστή επιτρέπεται, αρκεί να μην έχει πρόσθετη ζάχαρη. Συνήθως οι έτοιμες φέτες περιέχουν δεξτρόζη. Η πιο ασφαλής λύση είναι αυτή που λέει η Βούλα (εγώ το ίδιο κάνω και με συκωτάκια). Μπορείς και να βράσεις γαλοπούλα ή κοτόπουλο σε κομματάκια και να τα έχεις σε ταπεράκι πρόχειρα στο ψυγείο για σαλάτες.

Ιταλική σαλάτα με μαρούλι, ρόκα, κοτόπουλο (1η φάση)
  • βρασμένα κομματάκια κοτόπουλο
  • μαρούλι
  • λίγα φυλλαράκια ρόκας (όχι πολλά γιατί πικρίζει)
  • ντοματάκια Σαντορίνης κομμένα στη μέση
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι
  • βασιλικός (φρέσκα φυλλαράκια ή αποξηραμένος)
  • πιπέρι,
  • αλάτι κατά βούληση

Τρώγεται και στη 2η φάση με λίπος/πρωτεΐνη. Στη 2η φάση μπορούμε αντί για λεμόνι να βάλουμε ξύδι.

 kissing kissing kissing
68  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Ιανουάριος 11, 2011, 13:56:06 μμ
Το γλυκαντικό canderel όμως επιτρέπεται έτσι αφού είναι ασπαρτάμη ?

Christia από τη δίαιτα απαγορεύονται όλα τα τεχνητά και πρόσθετα γλυκαντικά. Στην αρχή έχω γράψει τα πιο συνηθισμένα ονόματά τους. Μετά τις πρώτες 5 μέρες μπορείς να τρως φρούτα, είναι από τη φύση γλυκά και ιδιαίτερα όταν κόψεις τη ζάχαρη και τα γλυκαντικά η αίσθηση του "γλυκού" γίνεται πιο ευαίσθητη.
69  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Ιανουάριος 10, 2011, 16:54:02 μμ
Βούλα πρόσεξε  τη γεύση των δημητριακών, αν σου φαίνονται γλυκά έλεγξε μήπως έχουν κάποιο άλλο τύπο πρόσθετης ζάχαρης. Καλύτερα θα ήταν σκέτα και να τρως μαζί φρέσκα φρούτα παρά με αποξηραμένα. Πολλές φορές πάντως μπορεί για κάποιο διάστημα να μη χάνεις κιλά αλλά πόντους, οπότε μην πτοείσαι.

Οι ρυζογκοφρέτες συνήθως περιέχουν άσπρο ρύζι και κάποιο τύπο ζάχαρης (δες στις αρχικές σελίδες τα ονόματα της ζάχαρης), οπότε τότε δεν επιτρέπονται. Οι τσίχλες δεν επιτρέπονται, περιέχουν πάντα κάποιο τύπο ζάχαρης (είτε ζάχαρη, είτε συνήθως ξυλιτόλη οι "χωρίς ζάχαρη").
70  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Ιανουάριος 10, 2011, 03:02:22 πμ
Η δίαιτα λειτουργεί με βάση την ιδέα ότι ο συνδυασμός υδατανθράκων και λιπαρών προκαλεί συσσώρευση σωματικού λίπους. Όταν τρώμε ξεχωριστά λιπαρά από υδατάνθρακες, τα λιπαρά δεν αποθηκεύονται και το σώμα χρησιμοποιεί ή αποβάλει το ήδη αποθηκευμένο σωματικό λίπος. Οπότε στη 2η φάση, η οποία είναι για απώλεια βάρους, πρέπει να αποφεύγεις το συνδυασμό τους.

1. Το φυσικό γιαούρτι έχει γύρω στο 10% λιπαρά. Σε σύγκριση με λιπαρές τροφές δεν είναι πολλά (π.χ. το πλήρες γάλα έχει 33%, τα τυριά συνήθως έχουν 45% και άνω, η κρέμα γάλακτος 30% και άνω, ενώ τα τυριά με χαμηλά λιπαρά συνήθως έχουν γύρω στο 10% με 17%). Τα λιπαρά είναι απαραίτητα στον οργανισμό για την πρόσληψη λιποδιαλυτών βιταμινών (A, D, E, K).

2. Οι ξηροί καρποί συνδυάζουν λιπαρά και υδατάνθρακες, οπότε πρέπει να αποφεύγονται. Μπορείς να τρως ως "κλέψιμο" μια φορά στο τόσο, αλλά αυτό μπορεί να καθυστερήσει την απώλεια βάρους.

3. Αν κάνεις λάθος συνδυασμό δε χρειάζεται να ξανακάνεις την 1η φάση, απλώς μπορεί να καθυστερήσει την απώλεια. Αν φας κάτι από τα απαγορευμένα 1 φορά στο τόσο επίσης δεν χρειάζεται να ξανακάνεις την 1η φάση. Ωστόσο, αν τρως πολλές φορές από τα απαγορευμένα (π.χ. ζάχαρη, άσπρο αλεύρι, άσπρο ρύζι) μπορεί να εμφανίσεις "λιγούρες", λόγω υπογλυκαιμίας ή candida. Αν διαπιστώσεις συχνή υπογλυκαιμία ή συμπτώματα από candida, τότε θα πρέπει να ξανακάνεις την 1η φάση.

Καλή αρχή! up  rose
71  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Ιανουάριος 08, 2011, 16:03:51 μμ
Ναι, για τη 2η φάση επιτρέπεται Χαμόγελο
72  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ στις: Ιανουάριος 08, 2011, 16:02:56 μμ
"Πρώτος λαός στην κατανάλωση τυριού στον παγκόσμιο χάρτη είναι η Ελλάδα με 23 κιλά ανά κάτοικο το έτος και διαφορά στήθους από τους ευρωγείτονες μας τους Γάλλους που τρώνε 22 κιλά περίπου."

Και μετά μας λένε ότι η μεσογειακή διατροφή δεν έχει κορεσμένα λιπαρά!  Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
73  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Ιανουάριος 08, 2011, 15:52:02 μμ
Ναι στη 2η φάση τα όσπρια επιτρέπονται. up up

Το κέικ φαίνεται καλό, ίσως οι σταφίδες να είναι πολλές εγώ θα έβαζα μισή κούπα για το κέικ, φαντάζομαι με το μήλο θα είναι ήδη αρκετά γλυκό. Αλλά δεν ξέρω αν θα φουσκώνει χωρίς βούτυρο/αυγά... Τα φυτικά βούτυρα δεν είναι καλά, για να σταθεροποιηθούν τα φυτικά έλαια χρειάζονται χημική επεξεργασία. Το αποτέλεσμα είναι να μετατρέπονται σε τρανς (τα χειρότερα λίπη!). Αν περιέχουν τρανς και είναι λιγότερο από 1% δεν αναγράφεται στη συσκευασία, οπότε καλύτερα ελαιόλαδο ή βούτυρο για σιγουριά.

Θα δοκιμαστεί... πότε δεν ξέρω, αλλά θα σας πω όταν το φτιάξω. Ευχαριστώ για τη συνταγή!  Χαμόγελο Χαμόγελο
74  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Ιανουάριος 08, 2011, 15:22:39 μμ
Pancakes για πρωϊνό (υδατάνθρακες)

Ζύμη:
1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
1/4 λιωμένη μπανάνα
1/2 κουταλάκι αλάτι (προαιρετικά)
1/2 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
κανέλα

Επάνω:
3-4 κουταλιές γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
την υπόλοιπη λιωμένη μπανάνα
φράουλες (προαιρετικά)

Ανακατεύουμε με τη σειρά τα υλικά της ζύμης. Αλείφουμε με πινελάκι αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μίγμα. Μόλις εμφανίζονται στην επιφάνεια σαν μικρές τρύπες γυρίζουμε τα pancakes και από την άλλη, άλλα τόσα λεπτά. Αν περισσέψει από το μίγμα διατηρείται στο ψυγείο μέχρι 5 μέρες σκεπασμένο με σελοφάν κουζίνας.

Ανακατεύουμε γιαούρτι, μπανάνα και προαιρετικά φράουλες.

Βάζουμε pancake-γιαουρτομπανάνα-pancake κλπ. 5 pancakes και σερβίρουμε.
75  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Ιανουάριος 08, 2011, 14:39:01 μμ
Βούλα μου για να πω την αλήθεια δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα ακριβώς την ερώτηση...  pouity

Αν μαγειρέψεις ένα φρούτο ή λαχανικό δε θεωρείται επεξεργασμένος υδατάνθρακας. Επεξεργασμένοι είναι όταν αφαιρούνται ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά, π.χ. όταν αφαιρείται η φλούδα ή όταν το αλεύρι κοσκινίζεται για να γίνει άσπρο ή η ζάχαρη που με διάφορες χημικές επεξεργασίες στο τέλος δεν έχει καθόλου θρεπτικά συστατικά (0 ίνες, 0 βιταμίνες, 0 μέταλλα κλπ.).

Μερικές φορές λένε το ψωμί μαύρο λόγω του χρώματος (π.χ. σίκαλης), αυτό όμως ανήκει στους επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Μαύρα εννοώ ολικής/αναποφλοίωτα.  Είναι πιο χορταστικά από τα άλλα και είναι ο τρόπος με τον οποίο η φύση τα προόριζε να τα τρώμε. Οπότε αν τρως άσπρο ρύζι, πεινάς πιο γρήγορα και τρως παραπάνω φαγητό από ότι θα ζητούσε ο οργανισμός αν ήταν ανεπεξέργαστο (αναποφλοίωτο). Το ίδιο και με το ψωμί και τα ζυμαρικά, όσα δεν είναι ολικής σε κάνουν να πεινάς πιο γρήγορα. Το ίδιο και με πατάτες ή με φρούτα αν αφαιρέσεις τη φλούδα. Μπορείς να το δοκιμάσεις κιόλας και να δεις τι είναι πιο χορταστικό, όσο πιο πολλά "αφαιρούνται" τόσο πιο πολύ σε κάνουν να πεινάς. Η ζάχαρη και το απλό άμυλο (π.χ. corn flour) είναι από τους πιο επεξεργασμένους υδατάνθρακες και είναι ένας από τους λόγους που συχνά χρησιμοποιούνται ως πρόσθετα. Δεν είμαι σίγουρη αν απάντησα στην ερώτησή σου... Αν έχεις ακόμη απορίες ρώτησε με Χαμόγελο

Για την κομπόστα δεν ξέρω αν γίνεται και πώς... Πάντως:

1. Απλός υδατάνθρακας είναι και το μέλι, επειδή η γλύκα του δεν προέρχεται από ολόκληρο το λουλούδι, αλλά μόνο από τη γύρη που αφαιρούν οι μέλισσες. Οπότε κανονικά από τη δίαιτα θεωρείται "επεξεργασμένος" υδατάνθρακας και δεν επιτρέπεται. Το μέλι στον οργανισμό περνάει γρήγορα στο αίμα σαν σάκχαρο. Βέβαια αυτό γίνεται λιγάκι πιο αργά από τη ζάχαρη, αλλά και πάλι είναι ικανό να δημιουργεί υπογλυκαιμία. Ωστόσο, μπορείς να φας μια στο τόσο με μέτρο σαν "κλέψιμο" και αν το συνδυάζεις με καλούς υδατάνθρακες (π.χ. ψωμί ολικής) δε θα έχεις πρόβλημα αποθήκευσης λίπους και ίσως να μετριάζεις την υπογλυκαιμία. Για κομπόστα θα απαιτούνταν μεγάλη ποσότητα που προκαλεί υπογλυκαιμία...

2. Για να γίνει η κομπόστα χρειάζονται συγκεκριμένα ποσοστά ζάχαρης, ώστε να διατηρείται (εδώ είναι θέμα χημείας). Κανονικά τα φρούτα από μόνα τους δεν έχουν το απαραίτητο ποσοστό. Μερικά πλησιάζουν (π.χ. κόκκινα ώριμα μήλα), αλλά και πάλι δεν είναι αρκετό...  Αναποφασιστικότητα Μία λύση είναι να συνδυαστούν φρούτα με πολύ ζάχαρη και φρούτα με λίγη και πολύ νερό, οπότε με το βρασμό εξατμίζεται ένα μέρος του νερού και μένει το απαραίτητο ποσοστό. Π.χ. σε προηγούμενη σελίδα έχω βάλει link για τη μαρμελάδα που έδωσε ο Hambo με μήλο και καρπούζι (τέτοια εποχή βέβαια δεν έχουμε καρπούζι, αλλά το καλοκαίρι που την έκανα ήταν πολύ ωραία  ). Σε αυτή την περίπτωση ως προς την υπογλυκαιμία χρειάζεται μέτρο, αλλά εξακολουθεί να είναι φυσικό προϊόν. Δεν ξέρω όμως τι συνδυασμό μπορείς να κάνεις για να φτιάξεις κομπόστα χωρίς ζάχαρη και να διατηρηθεί... αν μπορείς βλέπουμε τη συνταγή  Χαμόγελο

 kissing kissing kissing kissing
Σελίδες: « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 14 »