GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 13, 2024, 07:45:50 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 14 »
91  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Δεκέμβριος 15, 2010, 20:35:28 μμ
Υπάρχουν 3 είδη επεξεργασίας για τον ντεκαφεϊνέ:
1. Βράσιμο με νερό ώστε να φύγει η καφεΐνη (χωρίς χημικά)
2. Βράσιμο με ανθρακούχο νερό ώστε να φύγει η καφεΐνη (χωρίς χημικά)
3. Χρήση χημικών διαλυτών σε υψηλές θερμοκρασίες ώστε να φύγει η καφεΐνη (με χημικά)

Ο ντεκαφεϊνέ όταν είναι οργανικό προϊόν παράγεται με τους 2 πρώτους τρόπους χωρίς χημικά. Τα Starbucks χρησιμοποιούν χημικά στον ντεκαφεϊνέ, αλλά αυτά δεν έρχονται άμεσα σε επαφή με τον καφέ.

Προσωπικά προτιμώ το νερό. Νερό είναι το καλύτερο από όλα. Μόνο που και που έπινα ντεκαφεϊνέ και έπινα συχνά τσαγάκια. Τώρα πίνω και κανονικό καφέ πότε πότε.
92  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Δεκέμβριος 15, 2010, 17:24:14 μμ
Δε με έχεις πρήξει καθόλου!  kissing

Λαχανικά με πολύ άμυλο είναι τα καρότα, τα παντζάρια, το καλαμπόκι και οι πατάτες. Τα όσπρια επίσης έχουν κυρίως υδατάνθρακες. Οπότε αυτά συνδυάζονται με υδατάνθρακες. Π.χ. αναποφλοίωτο ρύζι με σαλάτα πολίτικη (έχει καρότο).

Περιορισμός στην ποσότητα δεν υπάρχει, αν ακολουθήσεις τις οδηγίες της δίαιτας για μη επεξεργασμένα και για ολικής άλεσης/αναποφλοίωτα θα χορταίνεις χωρίς να παρατρώς.

Σε γενικές γραμμές είναι υδατάνθρακες με υδατάνθρακες και λίπος/πρωτεΐνη με λίπος/πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη δεν παίζει ρόλο στην αποθήκευση λίπους, ενώ οι υδατάνθρακες κάνουν το σώμα να παράγει ινσουλίνη και το λίπος αν μείνει αποθηκεύεται ως σωματικό λίπος. Οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείς για πρωτεΐνες σαν συνδυασμό. Απλώς πρόσεξε ότι οι ζωϊκές τροφές με πρωτεΐνη περιέχουν και λίπος (π.χ. κοτόπουλο), άρα απαγορεύονται συνδυασμοί όπως κοτόπουλο με μακαρόνια. Μπορείς όμως να συνδυάσεις πρωτεΐνη με λιγότερο αμυλούχα τρόφιμα (π.χ. κοτόπουλο με μπάμιες).
93  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Δεκέμβριος 15, 2010, 01:10:37 πμ
Και τη 2η σωστά την έχεις καταλάβει. Όλα επιτρέπονται εκτός από ζάχαρη και απλώς αντί για άσπρα τρως μαύρα/ολικής.
Ένα γεύμα μπορεί να είναι λίπος/πρωτεΐνη ή υδατάνθρακες, άφησε 4 ώρες ανάμεσα στα γεύματα ώστε να τα χωνεύεις και να μην υπάρχει πρόβλημα συνδυασμού.
Οι ζωϊκές τροφές (π.χ. κρέας, αυγά, γιαούρτι πλήρες) είναι λίπος/πρωτεΐνη.
Οι φυτικές τροφές και οι τροφές με χαμηλά λιπαρά (π.χ. φρούτα, λαχανικά, όσπρια, γάλα με χαμηλά λιπαρά, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά) είναι υδατάνθρακες.
Τις πράσινες σαλάτες και τα λαχανικά με πολύ νερό (π.χ. ντομάτα και αυτά που "μαζεύουν" στο βράσιμο - π.χ. κουνουπίδι) μπορείς να τα τρως με όλους τους συνδυασμούς γιατί έχουν ελάχιστους υδατάνθρακες.

Αυτό που έγραψα για 2 μέρες λίπος, 2 μέρες υδατάνθρακες και 3 ανάμικτα είναι αυτό που κάνω εγώ από τότε που τέλειωσα τη 2η φάση, αλλά δεν είναι απαραίτητο να κάνεις το ίδιο... απλώς εμένα με βολεύει σαν τρόπος ζωής. Αν τελειώσεις τη 2η φάση μπορείς να τρως ανάμικτα, απλώς η δίαιτα Harcombe συστήνει να αποφεύγεις τη ζάχαρη. Δε χρειάζεται να ανησυχείς για αυτό, θα το δεις στην πορεία με τον οργανισμό σου.
94  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Δεκέμβριος 14, 2010, 15:43:55 μμ
Ρύζι Νέας Ορλεάνης

Το μέλι δεν επιτρέπεται κανονικά επειδή είναι επεξεργασμένος υδατάνθρακας (ό,τι έρχεται από τη γη - μέλι < λουλούδια < γη). Αλλά επειδή το μέλι είναι φυσικά επεξεργασμένο από τις μέλισσες μπορείς να το χρησιμοποιείς στη 2η φάση με μέτρο σε σωστούς συνδυασμούς (π.χ. ψωμί με λίγο μέλι), προσέχοντας πως αντιδρά ο οργανισμός σου για να μην πεινάς λόγω υπογλυκαιμίας.
95  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Δεκέμβριος 13, 2010, 20:55:57 μμ
Guzelina μου ναι, πρωτεΐνη και υδατάνθρακες μπορείς να αναμιγνύεις, αλλά συνήθως τα περισσότερα ζωϊκά τρόφιμα με πρωτεΐνη έχουν "αρκετή" ποσότητα λιπαρών που δεν κάνει να μπερδέψεις με υδατάνθρακες. Οπότε καλύτερα να αναμιγνύεις ζωϊκή πρωτεΐνη με τρόφιμα που δεν έχουν πάρα πολύ άμυλο (π.χ. κοτόπουλο με λαχανικά). Ο τραχανάς για τη δίαιτα δε βοηθάει... εκτός αν είναι φτιαγμένος με γάλα/γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά και αλεύρι ολικής. Ο συνδυασμός με τυρί από τη δίαιτα δεν επιτρέπεται, καλύτερα να τον συνδυάσεις με ντομάτα.

Για το βούτυρο είναι μεγάλη συζήτηση... ελπίζω να μη σας μπερδέψω.
Η δική μου γνώμη για το βούτυρο (και γενικά τα κορεσμένα λιπαρά) είναι ότι είναι υγιεινό. Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες βρίσκονται μόνο στα λίπη/έλαια και το βούτυρο έχει αρκετές. Ο οργανισμός μας ό,τι και να φάμε το αποθηκεύει τελικά ως κορεσμένο λίπος, προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι τόσο χαζός που να φτιάχνει κάτι "κακό" για να αυτοκαταστραφεί. Κατατάσσοντας τα λιπαρά, θεωρώ ότι:
τα καλύτερα είναι το βούτυρο και το ελαιόλαδο,
μετά βρίσκονται τα φυσικά φυτικά λιπαρά
και τέλος τα χειρότερα είναι τα "τρανς" λιπαρά.

Οι λόγοι...
Α. Η άποψη ότι το κορεσμένο λίπος είναι κακό ξεκίνησε με μια μακροχρόνια έρευνα του Ancel Keys μετά τον πόλεμο, τη λεγόμενη "μελέτη των 7 χωρών" (7 countries study), με την οποία συνέδεσε το λίπος με τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Ωστόσο, η μελέτη αυτή έχει δεχτεί πολύ κριτική:
1) Μεταπολεμικά υπήρχαν δεδομένα για 20 περίπου χώρες. Ο Ancel Keys επέλεξε για τη μελέτη του τις χώρες στις οποίες οι άνθρωποι είτε έτρωγαν ακόρεστα λιπαρά και είχαν χαμηλά ποσοστά καρδιαγγειακών παθήσεων, είτε έτρωγαν κορεσμένα λιπαρά και είχαν υψηλά ποσοστά καρδιαγγειακών παθήσεων. Όλες τις υπόλοιπες τις αγνόησε, χώρες όπως π.χ. την Ελβετία και τη Γαλλία οι οποίες καταναλώνουν το περισσότερο βούτυρο και κορεσμένα λιπαρά (π.χ. Ελβετικά τυριά) και έχουν τα μικρότερα ποσοστά σε καρδιαγγειακές παθήσεις. Αν ο Ancel Keys είχε συμπεριλάβει στη μελέτη του τα στατιστικά όλων των χωρών για τις οποίες υπήρχαν δεδομένα, το αποτέλεσμα της μελέτης θα ήταν πολύ διαφορετικό.
2) Παρόλο που ήταν υπέρμαχος της Μεσογειακής διατροφής, την ερμήνευσε πολύ διαφορετικά από την πραγματικότητα. Οι λαοί της Μεσογείου μπορεί να καταναλώνουν πολύ ελαιόλαδο, αλλά καταναλώνουν και αρκετά κορεσμένα λιπαρά που ο Ancel Keys αγνόησε στον καθορισμό της "μεσογειακής διατροφής". Π.χ. οι Έλληνες καταναλώνουν τυρί φέτα, στην Κρήτη τρώνε πολύ αρνάκι, οι Γάλλοι προς τη Μεσόγειο τρώνε τα πιο λιπαρά τυριά (brie με 60% λίπος), οι Ισπανοί καταναλώνουν chorizo (λουκάνικο), στις Ισλαμικές χώρες τρώνε αρνάκι κλπ.
Την έρευνα αυτή χρησιμοποίησαν κυρίως οι εταιρίες για μαργαρίνες το 1980 για να τις διαδώσουν ως "υγιεινά φυτικά λίπη". Σήμερα είναι γνωστό πόσο ανθυγιεινές είναι, καθώς για να γίνει το φυτικό λίπος στερεό πρέπει τα φυτικά λιπαρά να μετατραπούν σε μερικώς υδρογονωμένα λιπαρά (ή αλλιώς "τρανς").

Β. Επιστημονικά δεν έχει βρεθεί πώς ακριβώς συνδέεται το λίπος με τη χοληστερίνη. Αν και έχει βρεθεί σχέση χοληστερίνης με καρδιαγγειακές παθήσεις, δεν έχει βρεθεί τι είδους σχέση είναι αυτή. Δηλαδή μπορεί η χοληστερίνη να είναι παράγοντας, αλλά μπορεί να είναι απλώς δείκτης. Με άλλα λόγια δεν είναι γνωστό αν η χοληστερίνη προκαλεί καρδιά ή αν όταν κάποιος έχει πρόβλημα με την καρδιά ο οργανισμός χρησιμοποιεί τη χοληστερίνη επουλωτικά.

Γ. Η ισχύουσα πιο πρόσφατη επιστημονική άποψη είναι ότι τα προβλήματα προκαλούνται όταν οξειδώνεται η απολιποπρωτεΐνη α, αν και ούτε εκεί είναι ακριβώς γνωστό πώς τα προκαλεί. Αυτή κυρίως βρίσκεται στα πολυακόρεστα λιπαρά, δηλαδή το ηλιέλαιο, το καλαμποκέλαιο κλπ. φυτικά λιπαρά. Δηλαδή αυτά σύμφωνα με την πιο πρόσφατη άποψη είναι τα χειρότερα για την καρδιά. Βέβαια και εδώ υπάρχει αντίλογος, "πώς γίνεται να φταίει για την καρδιά κάτι που ποτέ δεν καταναλώναμε τόσο πολύ;"

Όταν τα λιπαρά καίγονται υπάρχει περίπτωση να ενωθούν με υδρογόνο και να μετατραπούν σε "τρανς". Για αυτό τα καμένα λίπη είναι τόσο κακά για τον οργανισμό. Τα πολυακόρεστα λιπαρά καίγονται στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες σε σχέση με όλα τα άλλα. Στη συνέχεια έρχονται τα μονοακόρεστα (ελαιόλαδο) και τέλος το βούτυρο απαιτεί την υψηλότερη θερμοκρασία σε σχέση με τα υπόλοιπα για να καεί.

Τα συμπεράσματα δικά σας. Προσωπικά αποφεύγω εντελώς τις μαργαρίνες, τα καμμένα λάδια και όλα τα "τρανς", προτιμώ το βούτυρο και το ελαιόλαδο που έχουν πολλές βιταμίνες και τρώω με μέτρο τα υπόλοιπα φυτικά λιπαρά. Για ευεργετικά ω-3 προτιμώ ψάρια.
96  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Δεκέμβριος 13, 2010, 16:23:26 μμ
Guzelina,
Στην 1η φάση βάζεις όσο θες.
Στη 2η φάση βάζεις όσο θες σε συνδυασμούς που είναι κυρίως λίπος.
Στη 2η φάση βάζεις λίγο σε συνδυασμούς που είναι κυρίως υδατάνθρακες. Π.χ. όταν έχεις μακαρόνια βάζεις μέχρι 1-2 κουταλιές.

Bούλα συγχαρητήρια για την απώλεια! Στην 1η φάση πιθανόν ήταν λόγω της κατακράτησης που προκαλούσε η candida. Για την απώλεια κιλών είναι κυρίως η 2η φάση, από εδώ και πέρα θα χάνεις είτε σε κιλά είτε σε πόντους. Μπορεί να χρειαστεί 1-2 εβδομάδες για να αρχίσει ο οργανισμός σου να αφήνει το λίπος, αλλά αργά και σταθερά θα φύγει.

Στη 2η φάση το τυρί δεν πειράζει, μπορείς να συνδυάσεις τυρί με αυγό άρα η ομελέτα είναι μια χαρά.

Χμ... τώρα κάνω την 3η φάση σχεδόν (4 μέρες 2η φάση, 3 μέρες 3η φάση)... Ένα παράδειγμα με το τι περίπου έτρωγα στη 2η φάση, αλλά ο καθένας μπορεί να θέλει να φάει περισσότερο/λιγότερο (ανάλογα το πως νιώθει):

1.
Πρωϊνό: Ομελέτα (3 αυγά, πιπεριά, ελιές, κασέρι, ρίγανη, κόλιαντρο, βασιλικό, πιπέρι, πάπρικα) + τσάι χαμομήλι
Μεσημεριανό: Μακαρόνια ολικής με σάλτσα ντομάτα (ντομάτα, κρεμμύδι, μανιτάρια, πιπεριά, ρίγανη, βασιλικός, κάπαρη) + σαλάτα πράσινη (κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια, φασολάκια πράσινα, 1 κουταλιά λάδι, σκόρδο, βασιλικό, λεμόνι)
Βραδινό: Ό,τι και μεσημεριανό + 1-2 πορτοκάλια

2.
Πρωϊνό: Γιαουρτάκι, 1-2 αυγά βραστά, καπνιστός σολωμός + καφές ντεκαφεϊνέ
Μεσημεριανό: Κοτολέτες κοτόπουλο (φώτο) + σαλάτα χωριάτικη (με τυρί)
Βραδινό: μεγάλη σαλάτα (μαρούλι, αγγούρι σε κομματάκια, αυγό, γιαούρτι, λάδι, κοτόπουλο που περίσσεψε σε κομμάτια, βασιλικός)


3.
Πρωϊνό: δημητριακά (γάλα με χαμηλά λιπαρά, βρώμη ολόκληρη, μπανάνα κομμένη σε κομματάκια προαιρετικά), 1 πορτοκάλι
Μεσημεριανό: Λαχανόρυζο, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, 1 φέτα ζυμωτό μαύρο ψωμί, 1 πορτοκάλι
Βραδινό: Λαχανόρυζο από το μεσημέρι, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, 1 ακτινίδιο


4.
Πρωϊνό: Ομελέτα με συκωτάκια, τσάι δυόσμος
Μεσημεριανό: μπακαλιάρος με ντομάτα και πράσο στο φούρνο + σαλάτα χωριάτικη
Βραδινό: μιλκσέηκ (μπανάνα, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, γάλα με χαμηλά λιπαρά, ξυλάκι βανίλια), 1 πορτοκάλι


5.
Πρωϊνό: σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης, μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι + σως γιαουρτι 2% με βασιλικό
Μεσημεριανό: λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι) στο φούρνο με τυριά + σαλάτα (μαρούλι, τόνος, αυγό, γιαούρτι, λάδι, βασιλικός, ρίγανη)
Βραδινό: ό,τι και μεσημεριανό


6.
Πρωϊνό: γιαουρτάκι 2% + 1 μήλο + 1 πορτοκάλι + τσάι χαμομήλι
Μεσημεριανό: Σαλάτα μαρούλι + μουσακάς αλλιώτικος για τη "μπεσαμέλ":
γάλα με χαμηλά λιπαρά,
1/2 κούπα αλεύρι ολικής,
1 κουταλιά βούτυρο
μοσχοκάρυδο
2-3 κουταλιές γιαούρτι 2%
Ζεσταίνουμε το γάλα, χτυπάμε με αλεύρι με το σύρμα, ρίχνουμε βούτυρο, μοσχοκάρυδο, γιαούρτι και ανακατεύουμε
Βραδινό: ό,τι και μεσημεριανό


7.
Πρωϊνό: ομελέτα + καφές ντεκαφεϊνέ
Μεσημεριανό: Γκιούλμπασι + τζατζίκι + σαλάτα χωριάτικη
Βραδινό: ό,τι και μεσημεριανό
97  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Δεκέμβριος 12, 2010, 23:38:25 μμ
Κορίτσια sorry που χάθηκα, είχα πολλές δουλειές και είναι και ο καιρός τέτοιος που δεν τρέχω όλη μέρα για να τις προλάβω. Έβαλα μια συνταγή στα πεταχτά για ρύζι, αλλά δεν εμφανίστηκε ακόμη. Μόλις εμφανιστεί θα περάσω και εδώ το λινκ.

Bούλα μετά τις 5 μέρες στον καφέ μπορείς να βάζεις γάλα με χαμηλά λιπαρά (για συνδυασμό με υδατάνθρακες) ή κρέμα γάλακτος (για συνδυασμό με λίπος). Απλώς πρόσεξε να μην έχουν ζάχαρη.

Guzelina μου καλή επιτυχία, αργά και σταθερά είναι το καλύτερο. Υπομονή και όταν ξεκινήσεις με τη Harcombe εδώ είμαστε :-)

Καλή επιτυχία και φιλάκια  kissing
98  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Μαχαίρια - Τεχνικές στις: Δεκέμβριος 06, 2010, 16:11:18 μμ
Τεχνική για μαχαίρια, από τον Jamie Oliver (ο αγαπημένος μου celebrity μάγειρας/σεφ ακόμα και αν μερικές φορές ήταν βαρετός):

1. Προσέξτε ότι η 2η φάλαγγα από το δάχτυλο είναι κάθετα στο αντικείμενο προς κοπή και παράλληλα με το μαχαίρι:
#Invalid YouTube Link#

2. Σκόρδο. Προσέξτε πόσο εύκολα ξεφλουδίζεται το σκόρδο όταν το πατάει:
#Invalid YouTube Link#

3. Κρεμμύδι. Μακάρι να είχα τόσο καλό μαχαίρι! Προς το παρόν χρησιμοποιώ τον 2ο τρόπο, αλλά αφού κάνω τις πρώτες τομές μετά συνεχίζω με τομές κάθετες προς τις πρώτες, ώστε να γίνονται σαν σταυρός.
#Invalid YouTube Link#

Αν ένα μαχαίρι σας πέσει μην πάτε να το πιάσετε, αλλά τραβηχτείτε προς τα πίσω!
99  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Παιχνίδια / Απ: Παιχνίδι Φαγητών στις: Δεκέμβριος 02, 2010, 10:51:08 πμ
Πίτσα σιτσιλιάνα

φινόκιο
100  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Παιχνίδια / Απ: Παιχνίδι Φαγητών στις: Δεκέμβριος 01, 2010, 10:25:49 πμ
κοτόπουλο κόρμα

κάρδαμο
101  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Παιχνίδια / Απ: Ας παιξουμε με τις Φρασεις... στις: Δεκέμβριος 01, 2010, 09:16:16 πμ
Βρες ό,τι ποθείς.

ΜΣΚ
102  Μαγειρέματα / Έχω κόσμο το βράδυ! / Απ: Διαιτητικό μενού στις: Νοέμβριος 29, 2010, 22:56:50 μμ
Εγώ πάλι πάνω στη φιλοσοφία συνδυασμών έχω να προτείνω:

Ορεκτικά:
1) αυγά γεμιστά με σπιτική μαγιονέζα, γαρνιτούρα με ελιές ή κάπαρη (λίπος)
2) κριτσίνια ή ψωμάκια ολικής με ντιπ ντομάτας (υδατάνθρακες)
3) κριτσίνια "αλλιώτικα" (κουνουπίδι τριμμένο, τυρί κρέμα, αυγό) (λίπος)
4) μανιτάρια γεμιστά (μανιτάρια, ντομάτα, σκόρδο, φινόκιο, βασιλικός) (υδατάνθρακες)
5) αγγούρι, σολωμό, τυριά (λίπος)

Σαλάτες:
χωριάτικη (με τυρί, ελιές - λίπος) (χωρίς τυρί, ελιές - και τα δύο)
μαρούλι, αγγούρι, τόνος ή κοτόπουλο, γιαούρτι, λάδι, βασιλικός (λίπος)
σαλάτα πολίτικη (λάχανο, καρότο, λάδι, λεμόνι) (υδατάνθρακες)

Κυρίως:
κοτόπουλο ψητό και συνοδευτικό γιαούρτι (10%) (λίπος)
κεφτεδάκια με σόδα αντί για ψωμί  και συνοδευτικό τζατζίκι (γιαούρτι 10%) (λίπος)
χορτοφαγικός μουσακάς (υδατάνθρακες)
κουνουπίδι ή/και μπρόκολο με τυριά στο φούρνο (λίπος)
ντολμαδάκια χωρίς κιμά με μαύρο ρύζι και συνοδευτικό γιαούρτι (2%) (υδατάνθρακες)

Επιδόρπιο:
μήλα ψητά με κανέλα ή μπανάνες κομμένες ψητές με κανέλα (υδατάνθρακες)
σαντιγύ με λίγο χυμό πορτοκάλι ή/και με διάφορα μούρα για γεύση (λίπος)
cheesecake "αλλιώτικο"

Τρώτε ή από τη μία κατηγορία ή από την άλλη  Κλείσιμο ματιού
103  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Νοέμβριος 22, 2010, 00:29:23 πμ
prigipesa σε καταλαβαίνω απολύτως! Εγώ έκανα πρώτη φορά δίαιτα στα 14 από διαιτολόγο και συνεχίζοντάς την μετά κόντεψα να πάθω ανορεξία! Ευτυχώς μου έκοψε και τη σταμάτησα!  Οι στερητικές δίαιτες που σε κάνουν να πεινάς, να φοβάσαι να φας και να πρέπει να τρως όλο και λιγότερο για να συνεχίσεις να χάνεις μόνο καλά αποτελέσματα δεν έχουν! Μετά ήμουν πολύ επιφυλακτική με δίαιτες και είπα δε θα ξανακάνω βλακείες. Για αυτό με τη Harcombe ήμουν πολύ επιφυλακτική στις αρχές, αλλά μετά έβλεπα τη φίλη μου που δεν πείναγε, είδα ότι μπορούσα να μαγειρεύω κανονικά φαγητά και να τρώω κανονικά και την έκανα. Έχανα αργά αλλά σταθερά, έβλεπα και ότι η περίοδος δε με πόναγε, πέρασαν τα τσιμπήματα που είχα στην κοιλιά, οπότε είπα δεν αλλάζω αυτόν τον τρόπο διατροφής! Μερικές φορές δεν έχανα κιλά αλλά έβλεπα τα ρούχα να μου έρχονται μεγάλα, τελικά χρειάστηκε να πάρω ένα σωρό καινούργια ρούχα, δεν είχα τι να φορέσω biggrin biggrin Καλύτερα μια υγιεινή διατροφή και χάσιμο αργά και σταθερά, παρά γρήγορα με χίλια προβλήματα μετά!
104  Κουβεντούλα / Παιδιά / Απ: Ναρκωτικά και ουσίες - τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς στις: Νοέμβριος 20, 2010, 23:57:18 μμ
https://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=95154&ct=34&dt=18/01/1998

https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=36748&cid=21
105  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Λευκή κρέμα για τούρτα στις: Νοέμβριος 20, 2010, 23:44:27 μμ
Κρέμα και άσπρη μου φέρνει στη σκέψη σαντιγύ... με χυμό πορτοκάλι για γεύση δε νομίζω να αλλάζει τόσο το χρώμα  Χαμόγελο
Σελίδες: « 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 14 »