GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Δεκέμβριος 14, 2019, 01:24:33 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: [1] 2 3 »
1  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Διάλειμμα για .. διαφημίσεις / UV Nail Lamp στις: Μάρτιος 13, 2015, 01:42:46 πμ
Πουλώ καινούριo φουρνάκι (λάμπα) για νύχια (είναι αυτή που χρειάζεται για να κάνετε shellac).

Την αγόρασα από το κατάστημα shellacnails.eu  (http://www.shellacnails.eu/products-page/nail_lamps/uv-nail-lamp/ ) αλλά τελικά δεν την χρειάζομαι. Είναι στο κουτί της, αχρησιμοποίητη.

Στοιχίζει 45 ευρώ (για τα μεταφορικά βλέπουμε, αναλόγως το που θα την στείλω!).

Η πρίζα της είναι αγγλική, αλλά μπορείτε να βρείτε αντάπτορα σε οποιοδήποτε κατάστημα με ηλεκτρικά είδη με 1-2 ευρώ.

Ευχαριστώ πολύ.

Αν κάποια ενδιαφέρεται ας μου στείλει εδώ!
2  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Διάλειμμα για .. διαφημίσεις / τεύχη Γαστρονόμου στις: Οκτώβριος 05, 2013, 09:48:52 πμ
Γεια σας!

Προσφέρω δωρεάν σχεδόν όλα τα τεύχη του Γαστρονόμου που κυκλοφορεί με την Καθημερινή.

Όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει πμ για του τα αποστείλω.

(Τα μεταφορικά έξοδα χρεώνονται εκτός κι αν μένετε κάπου κοντά και μπορώ να σας τα φέρω!)
3  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Διάλειμμα για .. διαφημίσεις / Πωλείται σπιτικό ελαιόλαδο στις: Οκτώβριος 31, 2011, 22:55:50 μμ
Διαθέτω ειδικά για τους φίλους του GreekMasa ελαιόλαδο δικής μου παραγωγής.

Το ελαιόλαδο προέρχεται από ξηρικό ελαιώνα (Κοκκινιά Αρχαίας Σικυώνας).

Η παραγωγή του γίνεται με ψυχρή έκθλιψη του καρπού, εντός 24 ωρών από τη συγκομιδή. Με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται τα υψηλά θρεπτικά συστατικά αναλλοίωτα.
Το ελαιόλαδο είναι απαλλαγμένο από οποιαδήποτε χημική ουσία (η καταπολέμιση των παρασίτων γίνεται μόνο με παγίδες).

Η συσκευασία παράδοσης είναι είτε  10λιτρη (πλαστικό τροφίμων) είτε 17λιτρη (παραδοσιακός τενεκές).

Η τιμή κιλού είναι 4 ευρώ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλώ στείλτε μου προσωπικό μήνυμα.

Ευχαριστώ πολύ.
4  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Μπιφτέκι για hamburger στις: Ιανουάριος 21, 2011, 00:37:56 πμ
Γεια σας!

Μου μύρισαν χάμπουργκερ...εδώ και μέρες....  Ανεση  αλλά αύριο θα βρω χρόνο να φτιάξω! Έχουμε καμία συνταγή για το μπιφτέκι; Ξέρω ότι δεν έχει ψωμί/γαλέτα μέσα, οπότε δεν ξέρω τι να βάλω. Σίγουρα θα το αραιώσω με νερό αλλά από αρωματικά; Έχει αρωματικά το συγκεκριμένο είδος;;

Αν έχετε καμία πρόταση, καλοδεχούμενη!
5  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Tassimo Καφετιέρα στις: Δεκέμβριος 12, 2010, 18:45:29 μμ
Γεια σας! Σκέφτομαι να αφοράσω μια καφετιέρα και η αλήθεια είναι ότι έχω βάλει στο μάτι την tassimo της bosch.  Δεν είμαι και πολύ μεγάλη οπαδός του καφέ, αλλά αν τον είχα έτοιμο δεν θα έλεγα σε κανένα καπουτσίνο ή εσπρέσσο που και που... Έχω δει ότι έχει μεγάλη ποικιλία η συγκεκριμένη σε καφέδες, τσάι, σοκολάτες... την έχει δοκιμάσει κανένας; Αξίζει;;

Ευχαριστώ!
6  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Διαδίκτυο / Περί πλαστογράφησης ιστοσελίδων στις: Σεπτέμβριος 26, 2010, 18:10:47 μμ
Πλαστές ιστοσελίδες-παγίδες
Χάκερ δημιουργούν αντίγραφα site για να υποκλέψουν δεδομένα χρηστών

Του Κωστα Δεληγιαννη

Μπορεί ο οποιοσδήποτε από εμάς να βασιστεί μόνον στην «εξωτερική εμφάνιση» των sites που επισκέπτεται για να πραγματοποιεί οικονομικές συναλλαγές –π. χ. των ιστοσελίδων των μεγάλων τραπεζών, των καταστημάτων ηλεκτρονικών αγορών όπως το eBay ή τις online πλατφόρμες που διατηρούν οι οίκοι δημοπρασιών– ώστε να είναι βέβαιος για τη φερεγγυότητά τους; Oπως αποδεικνύουν αμέτρητα κρούσματα μέχρι σήμερα, δυστυχώς όχι· ακόμη κι αν μοιάζουν καθ’ όλα αυθεντικές, είναι πιθανόν τέτοιες ιστοσελίδες να αποτελούν ψεύτικα αντίγραφα των αυθεντικών sites, δημιουργημένα από χάκερ. Με προφανή σκοπό να παραπλανήσουν τον χρήστη και να υποκλέψουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία PandaLabs, αυτή η μέθοδος διαδικτυακής απάτης είναι τόσο διαδεδομένη, που κάθε εβδομάδα «ανεβαίνουν» στον Παγκόσμιο Ιστό ούτε λίγο ούτε πολύ 57.000 (!) τέτοιες απομιμήσεις. Απομιμήσεις που, όπως είναι φυσικό, αφορούν και τους Eλληνες χρήστες, καθώς οι κυβερνοεγκληματίες επιλέγουν να πλαστογραφήσουν sites με παγκόσμια δημοφιλία, όπως αυτό της Visa, του Amazon και του PayPal. Aλλωστε, έχουν υπάρξει ανάλογες απόπειρες εξαπάτησης που αφορούσαν αποκλειστικά τη χώρα μας: για παράδειγμα, ψεύτικα e-mail από ελληνικές τράπεζες, με τα οποία υποτίθεται ότι ζητούσαν από τους πελάτες τους να αλλάξουν κωδικούς ή να επιβεβαιώσουν τη μεταβίβαση ενός μικρού χρηματικού ποσού. Με τη διαφορά ότι oι σύνδεσμοι (links) που υπήρχαν στο τέλος των επιστολών ώστε ο πελάτης να μεταβεί άμεσα στο site της εταιρείας παρέπεμπαν σε ιστοσελίδες-παγίδες. Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως και σε αυτήν την περίπτωση το Iντερνετ μπορεί να προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο προστασίας στους χρήστες, αρκεί αυτοί να εκμεταλλευθούν όλες τις διαθέσιμες ασφαλιστικές δικλίδες. «Μερικοί βασικοί κανόνες αυτοπροστασίας μπορούν να μας γλιτώσουν από πολλές κακοτοπιές», λέει χαρακτηριστικά στην «Κ» ο κ. Παύλος Σπυράκης, καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής (ΤΜΗΥΠ) στο Πανεπιστήμιο Πατρών. «Κατ’ αρχάς, με το να ενεργοποιούμε το ηλεκτρονικό “τείχος προστασίας” (firewall) και να χρησιμοποιούμε κάποιο από τα πιο πρόσφατα λειτουργικά συστήματα, ενημερωμένο μάλιστα με όλες τις τελευταίες αναβαθμίσεις». Oπως επίσης και να σερφάρουμε στο Iντερνετ με την τελευταία έκδοση του προγράμματος πλοήγησης (browser) που έχουμε επιλέξει, καθώς αυτά τα προγράμματα συμβουλεύονται «μαύρες λίστες» από πλαστά sites, τις οποίες εμπλουτίζουν διαρκώς, ώστε να ενημερώνουν τον χρήστη πριν ανοίξουν ένα ψεύτικο site. «Και βέβαια, αυξημένη ασφάλεια προσφέρουν και αρκετά προγράμματα antivirus».

Eτσι, στην υποθετική περίπτωση που κάποιος χρήστης δεν υποψιαζόταν π. χ. πως το e-mail που έλαβε από την «τράπεζά» του ήταν πλαστό, πιθανότατα μία από τις παραπάνω «ψηφιακές ασπίδες» θα κατάφερνε να τον προφυλάξει, αν χρησιμοποιούσε το link. Επειδή όμως «πολύ πιθανό» δεν σημαίνει «απολύτως βέβαιο», δεν μπορούμε να βασιζόμαστε αποκλειστικά στις δυνατότητες που προσφέρουν τα αντιιικά προγράμματα ή οι browsers. «Μόνο αν γνωρίζει ο χρήστης πως πρέπει να διαγράφει αμέσως αυτές τις δήθεν “ενημερωτικές” ηλεκτρονικές επιστολές θα είναι απόλυτα διασφαλισμένος, αφού παράλληλα δεν ρισκάρει να μολύνει τον υπολογιστή του με κακόβουλο κώδικα που συχνά κρύβεται και στις εικόνες αυτών των mails», προσθέτει στην «Κ» ο κ. Σπυράκης.

Εξάλλου, η ευρηματικότητα των χάκερ πολλές φορές δεν σταματάει εδώ, καθώς χρησιμοποιούν τεχνικές ώστε οι πλαστές ιστοσελίδες να εμφανίζονται πρώτες ακόμη και στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης – παρά τα φίλτρα που διαθέτουν τα «ψαχτήρια» ειδικά γι’ αυτό το ενδεχόμενο. «Γι’ αυτό και το πιο ασφαλές είναι να πληκτρολογούμε οι ίδιοι απευθείας στο πρόγραμμα πλοήγησης την ηλεκτρονική διεύθυνση την οποία θέλουμε να επισκεφθούμε», συμβουλεύει ο καθηγητής. Και όταν βρεθούμε στην επιθυμητή ιστοσελίδα, να επιβεβαιώνουμε τη γνησιότητά της «ανοίγοντας» το πιστοποιητικό ασφάλειας το οποίο εμφανίζεται στο κάτω μέρος του browser με τη μορφή ενός μικρού λουκέτου. Κάνοντας διπλό κλικ σε αυτό το εικονίδιο, μπορούμε να ελέγξουμε στοιχεία όπως τη διεύθυνση του site και το όνομα της εταιρείας ή του ιδιώτη στην οποία αυτό ανήκει.

Επικίνδυνοι ιοί

Oι πλαστογραφημένες ιστοσελίδες δεν είναι ο μόνος τρόπος που επιστρατεύουν οι χάκερ για να υποκλέψουν αριθμούς πιστωτικών καρτών ή κωδικούς web-banking: για παράδειγμα, υπάρχουν ιοί οι οποίοι εγκαθίστανται στον υπολογιστή και ενεργοποιούνται μόνον όταν ο χρήστης συνδεθεί online με τον τραπεζικό του λογαριασμό, ώστε να καταγράψουν τα στοιχεία πρόσβασης. Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, η εταιρεία M86 Security ανακάλυψε ένα τέτοιο ιό ο οποίος δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τους πελάτες μιας συγκεκριμένης βρετανικής τράπεζας και αφαιρούσε αυτόματα χρηματικά ποσά από τις καταθέσεις τους. «Eτσι, εκτός από το να προσπαθεί κανείς να θωρακίσει το PC του από το κακόβουλο λογισμικό, καλό θα είναι να αποφεύγει οποιαδήποτε διαδικτυακή συναλλαγή από κάποιον ξένο υπολογιστή για τον οποίο δεν είναι απολύτως σίγουρος για την ασφάλειά του», συνιστά ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Παύλος Σπυράκης. Κι όταν αυτό δεν είναι εφικτό, θα πρέπει πάντοτε να διαγράφει την ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας από το ιστορικό περιήγησης που διατηρεί ο browser, αλλά και να ελέγχει ότι δεν έχουν αποθηκευθεί προσωπικές πληροφορίες στο μηχάνημα που χρησιμοποίησε.

Καθημερινή, 26-09-2010
7  Εμείς, το GreekMasa ... / Παρατηρήσεις, προτάσεις / Τελευταία μηνύματα στις: Ιούνιος 30, 2010, 23:25:05 μμ
Καλησπέρα!
Πού πήγαν τα τελευταία μηνύματα που εμφανίζονταν στο τέλος της σελίδας του forum;; Ήταν πολύ βολικά. Έφυγαν οριστικά;
8  Κουβεντούλα / Τεχνολογία / Αρχεία PDF στις: Ιούνιος 14, 2010, 18:57:15 μμ
Γεια σας!!

Ξέρει κανείς πώς κλειδώνουμε αρχεία .pdf ώστε να μην μπορεί κάποιος να κάνει αντιγραφή;

Ευχαριστώ!
9  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Γλάσο σοκολάτας στις: Φεβρουάριος 09, 2010, 02:51:10 πμ
Κορίτσια τα φώτα σας, παρακαλώ!!! Χαμόγελο
Θα ήθελα να μου πείτε , αν ξέρετε, πως μπορώ να πετύχω αυτό το γλάσο που έχουν οι έτοιμες σοκολατίνες ζαχαροπλαστείου. Που είναι πηχτό και ελαφρώς πιο πικρό από τη γέμιση της τούρτας. Άν ξέρει κάποια πως παρασκευάζεται ...ας κάνει τον κόπο να μου το γράψει! Δεν ασχολούμαι πολύ με ζαχαροπλαστική και δεν τα πάω και γενικά καλά με τα γλυκά! Ντροπή Ντροπή

Σας ευχαριστώ πολύ!!!
10  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Χιούμορ και διασκέδαση / Ότι αγαπάω εγώ παχαίνει στις: Ιανουάριος 20, 2010, 10:49:00 πμ
''Ότι αγαπάω εγώ παχαίνει ''

 Όποια και να 'σαι, ό,τι και να 'σαι,
 κάνε μου απόψε μουσακά.
 Δεν σου ζητάω πολύ να ψήσεις
 λίγα ζητώ: δυο ταψιά.

 Αν είν' η υγεία μου σακατεμένη,
 φταίει το πάχος κι όχι εσύ.
 Ό,τι αγαπάω εγώ παχαίνει
 κι όσο κι αν φάω, δεν μου αρκεί.

 Όσες μπριζόλες έχω γνωρίσει
 έφυγαν δίχως να ''πούνε κιχ'',
 κι όμως δεν έχω καμιά μασήσει
 με δυο μπουκιές τις έχω καταπιεί.

 Αν η κοιλιά μου, είναι πρησμένη
 φταίει ο χοίρος, και το κρασί.
 Ό,τι αγαπάω εγώ παχαίνει
 θέλω να φάω κι ένα αρνί.

 Όποια και να 'σαι, κόκορα φτιάξε,
 δυο μπούτια δωσ' μου τρυφερά,
 λίγο η πείνα να ξαλαφρώσει,
 κι ύστερα πιάσε κι έναν χαλβά.

 Αν είν' η μούρη μου σοροπιασμένη,
 δε φταίει η τούρτα με σαντιγί.
 Ο μπακλαβάς σου που με τρελαίνει
 και για επιδόρπιο, ραβανί.

Από chain mail...μου ήρθε το πρώι...

11  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Τηγανίτες .... φούρνου στις: Δεκέμβριος 17, 2009, 15:03:32 μμ
Γεια σας! Θα ήθελα τα φώτα σας... Ψάχνω να βρω μια συνταγούλα για τηγανίτες που όμως να μην τις τηγανίσω αλλά να τις ψήσω στο φούρνο, ώστε να μην έχουν λάδια.Η συνταγή για τις τηγανίτες που φτιάχνω και τις τηγανίζω βγαίνει πολύ ρευστή...
Αν έχετε κάτι να μου προτείνετε κάτι....καλοδεχούμενο...ας βγαίνει και σαν ψωμάκι...
Σας ευχαριστώ πολύ!
12  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Μπούκοβο στις: Δεκέμβριος 11, 2009, 16:17:45 μμ
Γεια σας!
Έχω στην αυλή μου τις μικρές κόκκινες πιπερίτσες. Τις έπλυνα, τις καθάρισα από τα περισσότερα σπόρια τους και θέλω να τις βάλω στο μούλτι να γίνουν σαν το μπούκοβο. Πρέπει να τις αποξηράνω ή κατευθείαν στο μούλτι; Ξέρει κανείς;
13  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Διαδίκτυο / salt-sugar-spices.gr στις: Δεκέμβριος 07, 2009, 23:12:54 μμ
Βρήκα αυτή την ιστοσελίδα και ενθουσιάστηκα!!! Πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω όλες τις γεύσεις που προτείνει!!!!
Δείτε και πείτε μου!!!
Είναι πολύ gourmet γεύσεις!!!!

http://www.salt-sugar-spices.gr/gourmet
14  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Γιατί το κόκκινο κρασί δεν "πάει" με τα ψάρια στις: Οκτώβριος 28, 2009, 11:49:28 πμ
Ένας από τους βασικούς κανόνες της διατροφής είναι ότι όταν τρώμε ψάρια και γενικά θαλασσινά, δεν τα συνοδεύουμε με κόκκινο αλλά με άσπρο κρασί. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τώρα ότι αυτό κυρίως συμβαίνει, επειδή το κόκκινο κρασί ενισχύει τη γεύση της…ψαρίλας. Αμερικανοί ερευνητές. ανακάλυψαν ότι ο σίδηρος που περιέχεται στο κόκκινο κρασί, αντιδρά με συγκεκριμένες ουσίες στα θαλασσινά και παράγει μια άσχημη γεύση στο στόμα, που σε πολλούς ανθρώπους ισοδυναμεί με έντονη ψαρίλα.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο "Journal of Agricultural and Food Chemistry" (Περιοδικό Αγροτικής και Διατροφικής Χημείας), σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο, επιβεβαιώνει τον εμπειρικό κανόνα που χρόνια τώρα ακολουθούν γευσιγνώστες και απλοί άνθρωποι σε όλο σχεδόν τον κόσμο.

Όπως διαπίστωσε η έρευνα, όσο περισσότερο σίδηρο περιέχει ένα κρασί, τόσο πιο έντονη είναι η επίγευση της ψαρίλας και τόσο πιο πικρή και "μεταλλική" η αίσθηση που μένει στο στόμα. Αντίθετα, κρασιά με χαμηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο ταιριάζουν με τα θαλασσινά.

Η ποσότητα σιδήρου σε ένα κρασί εξαρτάται από τη σύνθεση του εδάφους όπου καλλιεργήθηκε το αμπέλι, από τη σκόνη πάνω στα σταφύλια, από την πιθανή μόλυνση κατά τον τρύγο, την μεταφορά και την σύνθλιψη, καθώς και από τις συνθήκες κατά τη ζύμωση.

Πηγή: www.troktiko.blogspot.gr
15  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Γλαύκος στις: Οκτώβριος 23, 2009, 12:39:55 μμ
Πριν μια βδομάδα ήμουν στο σούπερ και έψαχνα κατεψυγμένο ψάρι για να το κάνω βραστό...Αφού προσπέρασα κοκκινόψαρα, πέρκες και γλώσσες έφτασα στον γλαύκο. Ήθελα να δοκιμάσω κάτι νέο! Τρομάρα μου! Αυτό το ψάρι δεν κατέβαινε με τίποτα! Ήταν χάλια στη γεύση. Ξέρει καμιά-κανένας πώς τρώγεται αυτό το ψάρι;; Δλδ αν θέλει ψήσιμο; Μου έχουν περισσέψει 2 φιλέτα και είναι κρίμα να τα πετάξω. Από την άλλη..αν ξέρετε καμία συνταγή που να καλύπτει τη γεύση του!!;; Σκέφτηκα μήπως το κάνω στο φούρνο με κρεμμύδια και ντομάτα...τι λέτε; Αλλιώς δεν πειράζει..θα ταΐσω τις γατούλες μου!
Σελίδες: [1] 2 3 »