σοκολατοπιτα
ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ
2 αυγά
2 επιπλέον ασπράδια
2 κγ κακάο
5 κσ γάλα σκόνη
5 κσ γάλα 1,5%
1 κσ κορν φλαουερ
4 κσ ζαχαρίνη
άρωμα ρούμι (lidl)
Σε ένα μπολ ανακατεύω τα ασπράδια με το κορν φλαουερ για 5 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύω με το μίξερ χειρός, τους κρόκους, το κακάο, τα γάλατα, τη ζαχαρίνη και το άρωμα ρούμι ώσπου να διαλυθεί το γάλα σκόνη και να γίνει μια παχύρευστη μους. Αν είναι πολύ σφιχτό βάζω λίγο ακόμα υγρό γάλα. Αν είναι πολύ αραιό, βάζω γάλα σκόνη. Σκοπός είναι να μην γίνει πολύ σφιχτό για να ενωθεί εύκολα με τη μαρέγκα. Ενώνω τα 2 μείγματα και ανακατεύω με μαλακές κινήσεις για να μη νερουλιάσει η μαρέγκα. Απλώνω το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι κατά προτίμηση αντικολλητικό με αποσπώμενα τοιχώματα. Δεν κολλάει, δεν χρειάζεται λαδόκολλα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και μετά κόβουμε σε 6 κομμάτια (3 την κάθε μέρα). Στο αποτέλεσμα, τα τοιχώματα του γλυκού είναι σταθερά και σκληρά ώστε να μπορείς να το σηκώσεις με το χέρι το κομμάτι, και το μέσα είναι σαν υγρό κέικ σοκολάτας.... Και την επόμενη μέρα από το ψυγείο δεν έχει στεγνώσει το μέσα, είναι το ίδιο απολαυστικό.
εγω εβαλα κονιακ απο γευση τελειο απο εμφανιση
μαλλον επρεπε να το ειχα βαλει σε πιο μικρο ταψι