GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 29, 2024, 02:49:47 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1]
1  Μαγειρέματα / Σαλάτες - Φρούτα / Μακαρονοσαλατα αλα Μιλανεζε στις: Ιούνιος 12, 2012, 12:48:56 μμ
Υλικά:
500 γραμμάρια μακαρόνι χοντρό στριφτό χειροπίητο (ή άλλο της επιλογής σας, π.χ. πέννες κλπ)
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
10-12 ντοματάκια (cherry tomatoes), κομμένα στην μέση
4 πλατιές φέτες προσούτο, ψιλοκομμένο
7-8 φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο, ρίχνουμε νερό να κρυώσουν και τα σουρώνουμε. Αφού στραγγίξουν τα μακαρόνια μας τα βάζουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα, τα περιχύνουμε με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Βάζουμε το υπόλιπο ελαιόλαδο μέσα σε ένα μεγάλο τηγάνι και το ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το προσούτο μέσα στο τηγάνι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμη 1-2 λεπτά. Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε αμέσως το ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αφήνουμε το προσούτο στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
Προσθέτουμε στην σαλατιέρα τα ντοματίνια, το αλάτι, το πιπέρι, και το προσούτο και ανακατεύουμε.
2  Μαγειρέματα / Γλυκά / Brownies απλά στις: Ιούνιος 12, 2012, 12:45:54 μμ
Τι χρειαζόμαστε:
1 ανάλατο βούτυρο (227 γρ.) λιωμένο,  4 αυγά,  1 - 1½ κούπες ζάχαρη, 1 κούπα κακάο σκόνη,
1 ¼ κούπες κοινό αλεύρι, Καρύδια (αν θέλουμε)

Πως το κάνουμε:
Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την σκόνη κακάο, το αλεύρι και τελευταία τα καρύδια.
Ψήνουμε σε ελαφρώς προθερμασμένο φούρνο στους 160º για περίπου 30 – 40 λεπτά,
μέχρι να είναι ελαφρώς σφιχτό όταν το αγγίζουμε.


3  Μαγειρέματα / Γλυκά / Τούρτα με πουράκια στις: Ιούνιος 12, 2012, 12:41:45 μμ
Τι θα χρειαστούμε:
1 παντεσπάνι κακάο, 2 μικρά κουτιά πουράκια σοκολάτας κομμένα στη μέση, 500γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη, 300γρ γάλα, 500γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή,
2 κ.σ. κονιάκ ΄κουαντρό... Για το σιρόπι 50γρ ζάχαρη, 50γρ νερό, 50 γρ ρούμι

Πως το κάνουμε:
Τοποθετούμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα.
Μόλις πάρει βράση (αρχίζει να φουσκώνει) αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τη σοκολάτα.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 λεπτό.
Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως και να γυαλίσει το μίγμα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Κουταλιά κουταλιά προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα και με σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Τέλος προσθέτουμε το ποτό (κονιάκ, ρούμι ή κουαντρό).
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 2 λεπτά.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε το αλκοόλ.
Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκατοστά με αποσπώμενη βάση.
Τοποθετούμε το παντεσπάνι στη φόρμα.
Με πινέλο βρέχουμε καλά το παντεσπάνι με το σιρόπι.
Απλώνουμε μια λεπτή στρώση μους σοκολάτας.
Κόβουμε τα πουράκια στη μέση και τα στήνουμε γύρω γύρω από στη φόρμα.
Αδειάζουμε όλη τη μους στη φόρμα.
Στρώνουμε με κουτάλι την επιφάνεια.
Παγώνουμε την τούρτα (χρειάζεται περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά γα σφίξει), την ξεφορμάρουμε και τη μεταφέρουμε σε τουρτιέρα.
Γαρνίρουμε με σπασμένα πουράκια και άχνη ζάχαρη λίγο πριν σερβίρουμε.



Σελίδες: [1]