GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 20, 2024, 14:45:28 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1]
1  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Κρεατόπιτα παραδοσιακή με κιμά και κρεμμύδια στις: Ιούλιος 26, 2012, 10:49:19 πμ
Κρεατόπιτα παραδοσιακή με κιμά και κρεμμύδια


    1 δόση ζύμη χωριατικη
    1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
    2 κρεμμύδια τριμένα
    3 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομένα
    1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
    1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κρέατος
    3 κουταλιές σούπας μαιντανό ψιλοκομένο
    4 αυγά
    3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
    300 γρ. τυρί φέτα τριμένη
    200 γρ. γραβιέρα τριμένη
    αλάτι, πιπέρι


    Ζύμωνετε το φύλλο ή αγοράζετε ετοιμη χωριάτικη ζύμη.
    Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια.
    Ρίχνουμε και τον κιμά και τόν σωτάρουμε και αυτόν λίγο προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και το ζωμό, βραζοντάς τα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
    Τραβάμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά και ρίχνουμε τον μαιντανό.
    Αφήνουμε λίγο να χλιαρίνει το μείγμα.
    Τέλος χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τον κιμά.
    Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα ενα ενα.
    Απλώνουμε τη γέμιση του κιμά και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με τα τριμένα τυριά.
    Κατόπιν σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας τα με λάδι.
    Ψήνουμε την πίτα σε ζεστό φούρνο στούς 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.



2  Μαγειρέματα / Γλυκά / Παγωτό στρατσιατέλα στις: Ιούλιος 26, 2012, 10:45:06 πμ
    Παγωτό στρατσιατέλα

    600 ml γάλα
    100 γραμμάρια νιφάδες σοκολάτας
    250 γραμμάρια ζαχαρη
    250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
    1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας ή βανίλια σκόνη


    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα τη ζάχαρη και την κρέμα
    Λίγο πριν φτάσει σε σημείο βρασμού ή στους 85 βαθμούς κελσίου αποσύρουμε απο τη φωτιά
    Προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει
    Στη συνεχεια το βάζουμε στο ψυγείο για μια με δύο ώρες,
    Συνεχίζουμε με την παγωτοηχανή ή αν δεν έχουμε βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και το χτυπάμε καθε μία ώρα για 4 φορές
    Προσθέτουμε την σοκολάτα στο τελευταίο χτύπημα ή όταν τελειώσει το πρόγραμμά της η παγωτομηχανή.






3  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: λουκούμια; στις: Ιούλιος 26, 2012, 10:35:20 πμ
Εύκολα λουκούμια ρόζ με αμύγδαλα!


    750 γραμμάρια ζάχαρη.
    600 γραμμάρια νερό.
    110 γραμμάρια κόρν-φλάουρ.
    1 φλιτζάνι νερό.
    1/2 φλιτζάνι ροδόνερο.
    5-6 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
    100 γραμμάρια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα καβουρντισμένα και κοπανισμένα.

Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν ,ανακατεύουμε καλά.
Διαλύουμε το κορν-φλάουρ στο ένα φλιτζάνι νερό ,το προσθέτουμε στο νερό με την ζάχαρη ,χαμηλώνουμε την φωτιά και
βράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς επί 20 λεπτά. Προσθέτουμε το χρώμα και το ροδόνερο συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Όταν πήξει καλά το μείγμα το κατεβάζουμε από την φωτιά ,το βάζουμε σε τετράγωνο μικρό ταψάκι (25x20)που πασπαλίσαμε άχνη.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και αναποδογυρίζουμε το ταψί σε λαδόκκολα πασπαλισμένη και αυτή με άχνη.
Κόβουμε τα λουκούμια μας σε μέγεθος που θέλουμε ,τα κυλάμε μέσα σε μπόλικια άχνη ,και τα φυλάμε σε στεγνό μέρος ,(εκτός ψυγείου).

Σελίδες: [1]