GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 29, 2024, 15:51:39 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: « 1 2 3 4 [5] 6 »
61  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / μουσακάς ή παπουτσάκια για χορτοφάγους στις: Νοέμβριος 10, 2007, 14:32:12 μμ
Μήπως γνωρίζετε κάποια συνταγή: μουσακάς ή παπουτσάκια για χορτοφάγους:
ευχαριστώ.

Επίσης καλό θα ήταν να δημιουργηθεί μια νεα κατηγορία vegetarian 
Ε? τι λέτε?
62  Κουβεντούλα / Εγκυμοσύνη / Tα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου στις: Νοέμβριος 07, 2007, 00:56:23 πμ
Γιατί πρέπει να φυλάσσονται τα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου;

Το αίμα του ομφαλίου λώρου περιέχει τη μεγαλύτερη ποσότητα από οποιαδήποτε άλλη πηγή
βλαστικών κυττάρων και δίδεται στη ζωή του παιδιού μία και μοναδική φορά η δυνατότητα αυτής της συλλογής.
Τα βλαστικά κύτταρα σήμερα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία άνω των 50 ασθενειών.
63  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Cinema, Θέατρο, TV / ΖΩΗ ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ στις: Οκτώβριος 31, 2007, 23:48:43 μμ
La Mome είναι ο πρωτότυπος τίτλος και είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ!
Τα συναισθήματα που σου βγάζει είναι πραγματικά ανθρώπινα,
προκαλεί συγκίνηση χωρίς να την εκβιάζει...
και μόνο για τα τραγούδια που ακούγονται αξίζει να δει κανείς την ταινία
64  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Χοιρινό με μέλι και μυρωδικά στις: Οκτώβριος 20, 2007, 23:12:48 μμ
Ειναι τοσο γλυκιά αυτη η εποχή... ειναι η πιο κατάλληλη να μείνεις στο σπίτι
και να μοιραστείς επιτελούς καμία συνταγή από αυτές τις χειρόγραφες που έχεις...
Καιρός είναι....

Για  1 χοιρινό μπουτάκι

Για το μείγμα μυρωδικών:
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αλάτι - 1 κουταλιά τη σούπας περίπου
σκόρδο - 4 σκελίδες
δεντρολίβανο - 1 κουταλιά τη σούπας
βασιλικό - φρέσκο 1 ματσάκι περίπου
μέλι - 3 κουταλιές της σούπας
ελαιόλαδο - 1 κούπα
καρύδια - 30 gr. - 40 gr.
τσίπουρο - 1/4 τις κούπας

Για το ψήσιμο:
3 φλυτζάνια ζωμό κρέατος
2 σκελιδες σκόρδο
________________________________

Ψιλοκόβουμε στο multi ολα τα υλικα εκτος το μελι και το τσίπουρο. Στην συνεχεία τα βάζουμε
σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μέλι και το τσιπουρο ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν καπως τα υλικά.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα (για την περιγραφή)
Με ενα μαχαίρι, αφαιρούμε από το χοιρινό τη μισή πέτσα και την υπόλοιπη - κοντα στο κοτσι - την ξεχωρίζουμε από το κρέας (δηλαδή χωρίς να την αφαιρέσουμε)
Αλείφουμε το κρέας με το μείγμα και σκεπάζουμε ξανά με τη πέτσα. Αλείφουμε και το υπόλοιπο κρέας με το υπόλοιπο μείγμα και αλατίζουμε.

Το τοποθετούμε σε ταψί, βάζουμε μία μεγάλη λαδόκολλα (τόση ωστε να τυλίγεται),
προσθετουμε τα 3 φλυτζάνια ζωμό κρέατος, και τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση.
Τυλίγουμε το κρέας με τη λαδόκολλα.
Το ψήνουμε στους 200 επι 1 ώρα και 15 λεπτά (ανά κιλό).
 
καλή όρεξη


65  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Κοτόπουλο με κρόκο Κοζάνης στις: Οκτώβριος 20, 2007, 03:04:09 πμ
1,5 κιλό κοτόπουλο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια (μεσαία) περασμένα στον τρίφτη
400 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια
1 κουταλιά τις σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
50 γρ. βούτυρο 
2 σφηνάκια cognac
2  μοσχοκάρφα
βασιλικό
1 τσίμπημα της σκόνης σαφρανιού
αλάτι
πιπέρι

____________________________


1.Κόψτε το κοτόπουλο σε 4 μερίδες και τοποθετήστε σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι και ένα φλυτζάνι νερό.

2.Μόλις πάρει βάση κλείστε το καπάκι και σιγοβράστε για περίπου μισή ώρα.

3. Προσθέστε τις ντομάτες, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το βασιλικό, τα γαρίφαλα και το βούτυρο και βράστε για μια άλλη μισή ώρα.
Περίπου στη μέση του μαγειρέματος, προσθέστε το κονιάκ και το σαφράν, και σιγοβράστε, έως ότου το κοτόπουλο γίνει τρυφερό.
66  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Τουρισμός και Ταξίδια / Εκεί οπου ο χρόνος σταμάτησε να κυλά στις: Οκτώβριος 14, 2007, 23:23:22 μμ
Ανατολικά του Ολύμπου, σε μια πλαγιά υπαρχει ενα χωριό ο παλαιός Παντελεήμονας Πιεριας.
Εκεί ο χρόνος μοιαζει να σταμάτησε να κυλά... και η ηρεμία κατακλύζει την ψυχή σου...
η θέα ειναι 12-θεϊκή (όλη την Πιερία και το κάστρο του Πλαταμώνα) οι εικόνες του, μένουν
ανεξίτηλα χαραγμένες στο νου σου.

Α! και το φαγητο ειναι τελειο, οπως και στο Λιτόχωρο.
θελω να ξαναπαω!!!!





67  Μαγειρέματα / Μεζέδες - Ορεκτικά / Ρολα με μανουρι και λουτζα στις: Οκτώβριος 07, 2007, 23:42:57 μμ
12 φέτες λούτζα κομμένη σε πολύ λεπτές από από τη Μύκονο, ή άλλο ζαμπόν
80 γρ τυρί μανούρι
40 γρ κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι θυμάρι φρέσκο
Φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι

Οδηγίες: Θερμάνετε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλλα. Κτυπήστε το τυρί (μανούρι) με την κρέμα σε ένα μπλέντερ
μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικα, κατοπιν προσθετετε πιπέρι και θυμάρι.
Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεί. Παίρνετε μια φέτα λούτζας βάζετε στην άκρη του μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα τυριού και το τυλίγετε σε ρολό.
68  Μαγειρέματα / Σούπες - Σάλτσες / Ντρέσινγκ πορτοκαλιού στις: Σεπτέμβριος 23, 2007, 15:48:37 μμ
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζανιού χυμός πορτοκαλιού
- 2 κουτ. της σούπας λευκό ξύδι
- αλάτι, πιπέρι
- καρύδια (Προαιρετικά)

Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα υλικά του ντρέσινγκ


69  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Cinema, Θέατρο, TV / BABEL στις: Σεπτέμβριος 18, 2007, 17:18:41 μμ
BABEL: Είναι ταινία που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή
απο την αρχή ως το τέλος και όπου φαίνεται πόσο μικρός είναι ο κόσμος...
Ξεχωρίζει ανάμεσα στον εσμό των «μία απ’ τα ίδια» ταινιων,
μπορώ να πω ότι τη συγκαταλέγω στις αγαπημένες μου.

Κυκλοφορεί το dvd της ταινίας
70  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΛΙΑΣ... στις: Σεπτέμβριος 14, 2007, 01:02:58 πμ
...Ένα τυχαίο γεγονός οδήγησε πριν από μερικά χρόνια στην ανακάλυψη
της χρήσης της ελιάς ως πρώτης ύλης για γλυκό του κουταλιού και μαρμελάδα.
Μία ελιά έπεσε κατά λάθος στο σκεύος που παρασκευαζόταν γλυκό του κουταλιού κυδώνι.
Η νοικοκυρά στεναχωρήθηκε για το λάθος της αλλά η περιέργεια την έκανε να δοκιμάσει τη γεύση
της σιροπιασμένης ελιάς και ενθουσιάστηκε.
Αποδείχθηκε, για άλλη μια φορά, ότι το λάθος δεν είναι πάντοτε κακό.
Για του λογου το αληθες: καντε κλικ https://www.odisia.gr/

Και έρχομαι εγώ τώρα να ρωτήσω...  εχει δοκιμάσει κανείς το γλυκό του κουταλιού ελιάς και τη μαρμελάδα ελιάς?
(καλα εγώ ειναι από τα λίγα γλυκά που δεν θα δοκίμαζα...)

Το Είδα τυχαια σε φυλλάδα super market (β.π.)  ελπιζω να σας έδωσε έμπνευση.
71  Μαγειρέματα / Σαλάτες - Φρούτα / Σαλάτα με αβοκάντο και μοτσαρέλα στις: Σεπτέμβριος 13, 2007, 22:53:32 μμ
υλικα για 4 άτομα

1 μαλακό αβοκάντο
2 μπάλες μοτσαρέλα
12 ντοματίνια
1 ματσάκι ρόκα
8 λαδοκούλουρα
1/4 του φλιτζανιού χυμο λεμόνι
1 κουτ. σούπας πολτό ελιας
1 κουτ. του γλυκού ξερο βασιλικό
αλατι

-----------------------------------------------

Κόβετε με το μαχαίρι το αβοκάντο στη μέση κατα μήκος.
Αφαιρειτε τη φλούδα τους και τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια.
Στραγγιζετε την μοτσαρελα και την κοβετε σε κομματια.
Κοβετε τα ντοματινια στη μέση και ψιλοκόβετε την ρόκα.
Χτυπάτε στο μπλεντερ το ελαιολαδο με το χυμό του λεμονιου,
τον πολτό ελίας, το βασιλικό και λιγο αλάτι.
Αναακατεύετε το αβοκάντο, τα ντοματίνια, τη ρόκα
και τη μοτσαρελα με το ντρέσινγκ.
Σερβιρετε τη σαλάτα συνοδεύοντας με λαδο κουλουρα.
Bon Appéti
72  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Βασικές λέξεις και έννοιες στις: Σεπτέμβριος 13, 2007, 01:55:31 πμ
Πολλες φορες εχουμε απορίες για λέξεις και έννοιες γυρω απ΄την κουζίνα...
π.χ.: Au Gratin, Sauter, Pocher, Roux, Pate sucre, Pate braise... κλπ.
Η προταση μου ειναι να τις καταχωρήσουμε σε ενα ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ.
73  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Μουσική / PILOBOLUS DANCE THEATRE στις: Σεπτέμβριος 10, 2007, 17:33:41 μμ
29 Οκτωβρίου-2 Νοεμβρίου 2007
Μια μάχη με τα όρια του ανθρώπινου σώματος που τελικά κερδίζεται,
σε χορογραφίες υψηλής αισθητικής και παγκόσμια αναγνωρισμένης καλλιτεχνικής αξίας.

Πάρτε μια γεύση
https://www.youtube.com/watch?v=9qPcZaCIisE
74  Μαγειρέματα / Άλλες συνταγές / Λεμονάδα σπιτική στις: Σεπτέμβριος 07, 2007, 16:57:39 μμ
Λεμονάδα σπιτική
        
Για 1 μπουκάλι
2  ποτ. νερού χυμό λεμόνι (περιπου 10-12 λεμονια)
2 ποτ. νερού ζάχαρη
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
     
Στύβετε τα λεμόνια και τα σουρώνετε
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το σουρωμένο χυμό,
προσθέτετε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
Βράζετε μέχρι να δέσει ο χυμός.

Αναλογια 1 προς 3
75  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Θέλετε να μιλήσουμε για τα 'Ε'? στις: Σεπτέμβριος 04, 2007, 22:20:02 μμ
Εχω ασχοληθεί αρκετά με τα "Ε" στη διατροφή μας και θα ήθελα να μοιραστούμε ο,τι ξέρει  ο καθένας μας...
Σελίδες: « 1 2 3 4 [5] 6 »