|
|
|
|
|
|
|
|
Εμφάνιση θεμάτων
|
Σελίδες: « 1 ... 3 4 5 [6]
|
82
|
Μαγειρέματα / Μεζέδες - Ορεκτικά / Φέτα σαγανάκι με σουσαμένια κρούστα
|
στις: Αύγουστος 16, 2007, 19:50:04 μμ
|
• 250 σκληρή ελληνική φέτα, (κομμένη σε 2 εκατ.-παχιές φέτες ) • 1 μεγάλο αυγό • 2 φλιτζανάκια σουσάμι • 4-6 κουτάλ. σούπας ελαιόλαδο • λεμόνι (στο τέλος)
1. Απλώστε το σουσάμι σε ένα μεγάλο πιάτο. 2. Βυθίστε τη φέτα πρώτα στο αυγό 3. Μετά στο σουσάμι, πιέστε στους σπόρους σουσαμιού και στις δύο πλευρές. 4. Θερμάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 5. Τοποθετήστε μια ή δύο φέτες τυριών στο τηγανι. 6. Μόλις η φέτα αρχίζει να μαλακώνει, και πάρει ένα χρυσό χρώμα, γυριστέ την από την άλλη πλευρά. Επαναλάβετε με την επόμενη φέτα.
|
|
|
83
|
Μαγειρέματα / Γλυκά / Τάρτα φράουλα
|
στις: Αύγουστος 16, 2007, 15:45:26 μμ
|
Υλικά για 8 τάρτες
* 1 φύλλο κουρού * 1/2 κιλό φράουλες * 1/2 λίτρο γάλα * 4 κρόκους * 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη * 2 κουτ. της σούπας αλεύρι * 2 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ * 1 δόση βανίλια
Κόβετε 8 δίσκους από το φύλλο κουρού (στη διάμετρο της φόρμας) και απλώνετε τη ζύμη σε φορμάκια για τάρτες. Ψήνετε στους 180ο C για 15-20 λεπτά. Ζεσταίνετε το γάλα και παράλληλα χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανίλια και το κορν φλάουρ. Ρίχνετε στο μείγμα σιγά σιγά το ζεστό γάλα. Ανακατεύετε και το ξαναβάζετε στη φωτιά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Όταν κρυώσει η κρέμα, την αδειάζετε στις ψημένες τάρτες και βάζετε επάνω τις φράουλες. Πασπαλίζετε με άχνη και σερβίρετε.
|
|
|
Σελίδες: « 1 ... 3 4 5 [6]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|