Χαιρετώ τα πρωτεϊνόπαιδα
Μετά από μια 2ήμερη απόδραση ξανά στη βάση μου.
Λοιπόν έχω να αναφέρω πως μετά από μια 5ήμερη διατροφή αποκλειστικά με λευκή πρωτεΐνη η ζυγαριά εξακολουθεί να δείχνει το ίδιο νούμερο (από 90 έως 90,2 το πρωί μέχρι 91 το βράδυ).
Διαφορά πόντων υπάρχει αλλά το βάρος παραμένει ίδιο παρά τις μέρες πρωτεΐνης. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο οργανισμός έχει κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στα αποθέματά του και αρνείται να τα κάψει εκλαμβάνοντας τη στέρηση ως πόλεμο
Συμβαίνει αυτό ... σε όλες τις δίαιτες και είναι το σημείο που πολλοί απογοητεύονται και σταματούν.
Κι εδώ θέλει πείσμα ... ε λοιπόν αυτό το πείσμα το διαθέτω
5 μέρες λευκής πρωτεΐνης ΑΥΣΤΗΡΑ μήπως δώσουν νέα ώθηση στο μεταβολισμό που τελείωσαν σήμερα και επανέρχομαι στο γνωστό σχήμα 1PP - 1PV.
Λοιπόν:
1) η περίφημη φέτα Μανδραγόρας με 2% λιπαρά λέει στη συσκευασία της ΛΙΠΑΡΑ ΕΠΙ ΞΗΡΟΥ άρα το 2% είναι πλασματικό και όχι πραγματικό νούμερο (είχα πει σε προηγούμενο ποστ μου γιατί η αναφορά λιπαρών επί ξηρού είναι ψευδής αριθμός αντιγράφω γιατί είναι στην προηγούμενη ενότητα : "
...Τις περισσότερες φορές, στις ετικέτες αναγράφεται το «ελάχιστο λίπος επί ξηρού». Αυτό αφορά στο ελάχιστο λίπος που θα περιείχε το τυρί αν αφαιρούσαμε όλη την υγρασία του. Πρόκειται, δηλαδή, για μια πλασματική μέτρηση που έχει ορίσει η νομοθεσία για να μπορέσει να κατηγοριοποιήσει τα τυριά. Επειδή όμως το τυρί το τρώμε με την υγρασία του, από αυτήν τη μέτρηση δεν μπορούμε να καταλάβουμε πραγματικά πόσα γραμμάρια λίπους προσλαμβάνουμε.
Το πραγματικό ποσοστό λίπους αναφέρεται ως «λίπος επί συνόλου» ή «λίπος ως έχει» ή «ολικά λιπαρά» ή αναγράφεται στον πίνακα θρεπτικών συστατικών ανά 100 γρ. Στον ίδιο πίνακα αναφέρονται οι θερμίδες, οι πρωτεΐνες και οι υδατάνθρακες..."άρα λοιπόν όσοι τη χρησιμοποιούν θα πρέπει να ξέρουν ότι είναι ρίσκο
2) Μπήκα στον πειρασμό να πάρω χύμα πίτουρο βρώμης ... η υφή του όμως ήταν εντελώς διαφορετική από το γνωστό γερμανικό πρϊόν που μέχρι τώρα αγόραζα. Επειδή για το πίτουρο βρώμης τις προδιαγραφές του και την επεξεργασία του έχουν γίνει πολλές συζητήσεις
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&Itemid=0&topic=11207.0 προτίμησα να μείνω στο γνωστό παρότι είναι ακριβότερο
3) βρήκα πυτιά
και μέσα στις επόμενες μέρες θα επιχειρήσω να κατασκευάσω τυράκι με γάλα εμπορίου 1,5% λιπαρά
εντυπώσεις και συνταγή στο άμεσο μέλλον
Λουπέτα μου Ελιέλενα καλό ταξίδι
Πάω να σας διαβάσω πολυλογάδες
2 μέρες έλειψα και γράψατε 198633 σελίδες !