GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 26, 2024, 07:52:57 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1]
1  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Πελαγωμενος με αγορα τηγανιου στις: Ιανουάριος 12, 2013, 04:45:52 πμ
Tzimakos εγω λεω οτι τζαμπα κουραζεσαι τοσο να το ψαχνεις το θεμα,για καμμια πατατα,κανα αυγο ,κανα κεφτε ολα τα επωνυμα τηγανια,ανοξειδωτα, με τεφλον ή με κεραμικο καλα ειναι απο εκει και περα αν θες να κανεις κατι πιο απαιτητηκο  Αναποφασιστικότητα παω πασο.

Απλα τα τεφλον ειναι καρκινογονα και τα ανοξειδωτα δεν ειναι αντικολλητικα.. Τα κεραμικα πιστευω ειναι η καλυτερη λυση για μενα..
2  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Πελαγωμενος με αγορα τηγανιου στις: Ιανουάριος 06, 2013, 21:09:49 μμ
Λοιπον παιδια επανερχομαι και μαλλον κατεληξα..

Το ψαξα κι αλλο και απ ό,τι βρηκα τα κεραμικα μαλλον ειναι η καλυτερη περιπτωση για μενα γιατι το στρωμα που εχουν περασμενο ειναι αντικολλητικο οπως και το τεφλον, με τη διαφορα οτι δεν περιεχει καθολου PFOA που ειναι το οξυ που περιεχει το τεφλον, με αποτελεσμα ακομα και αν καποια στιγμη γρατζουνιστει (που λενε οτι τα κεραμικα ειναι πολυ ανθεκτικα στο ξεφλουδισμα και αντεχουν μεχρι και 450 βαθμους κελσιου χωρις να ξεφλουδιζουν λενε), δεν απελευθερωνει τιποτα βλαβερο οποτε ειναι και ακινδυνο..

Αυτα ειναι για τα green pan στα οποια μαλλον θα καταληξω..

Και αφου τα ανοξειδωτα δεν ειναι αντικολλητικα, και τα αντικολλητικα ξεφλουδιζουν και κρυβουν καποιους κινδυνους, πιστευω τα κεραμικα πως ειναι η χρυση τομη..

Τωρα απλως θα περιμενω μηπως βαλουν καμια εκπτωση στα green pan τωρα που θα αρχισουν..
3  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Πελαγωμενος με αγορα τηγανιου στις: Δεκέμβριος 29, 2012, 23:50:14 μμ
Σας ευχαριστω παιδια ολους για τα καλωσορισματα και τις απαντησεις..

Ντουβαρι ειμαι απο μαγειρικη αλλα καμια φορα βλεπω καμια ωραια συνταγη και εμπνεομαι, κατι θα γινει..

Να σας πω την αληθεια κλινω προς κεραμικο η ανοξειδωτο, οχι προς τεφλον αντικολλητικο..

Απο τα ανοξειδωτα που λες voula ολα 18/10 λενε στα χαρακτηριστικα, αλλα το θεμα ειναι αν υπαρχουν και σ αυτα ποιοτητες γιατι ας πουμε του παρλιαρου το ανοξειδωτο που ειναι και το πιο ωραιο εμφανισιακα το εχω βρει στα 28 ευρω, ενω ενα fissler ανοξειδωτο εχει διπλη τιμη και παραπανω..

Επισης τα ανοξειδωτα δεν ειναι καλα για γενικης χρησης τηγανια? Ειναι μονο καλα για μαγειρευτα και χρονοβορα φαγητα και οχι για ομελετες και απλα πραγματα?

Τωρα για τα κεραμικα και μενα τα green pan μου προτειναν απλα δεν ξερω τα κεραμικα αν εχουν κι αυτα επιφανεια που χαρασσεται και απελευθερωνει κι αυτη πραγματα στο φαγητο? Γιατι η green pan διαφημιζει -60% λιγοτερο διοξειδιο του ανθρακα, αυτο σημαινει πως και των κεραμικων η επιφανεια βγαζει στο φαι βλαβερα στοιχεια?..
 Επισης υπαρχουν και στα Green Pan ποιοτητες? Γιατι το cookshop εχει τη σειρα green pan london που το τηγανι κοστιζει 55 ευρω και σε αλλο μαγαζι εχω βρει της σειρας green pan rio με 25 ευρω.. Και δεν ξερω αν το ενα δεν αξιζει καν
4  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Πελαγωμενος με αγορα τηγανιου στις: Δεκέμβριος 28, 2012, 00:15:38 πμ
Καλησπερα σας παιδια, ειμαι στο ψαξιμο για αγορα τηγανιου καθως το προηγουμενο αντικολλητικο εχει χιλιογρατζουνιστει, και γι αυτο το λογο και το καινουργιο δε θα ηθελα να ειναι τεφλον λογω των γνωστων επιπτωσεων..

Εχω μπερδευτει τωρα ως προς δυο ειδη τηγανιων:

1. Ανοξειδωτα
2. Κεραμικα

Τα ανοξειδωτα ακουω ειναι πολυ καλα και κρατανε παρα πολυ καιρο, ποιοτικα και τα λοιπα.. Ισχυει οτι δεν ειναι αντικολλητικο κανενα ανοξειδωτο? Επισης υπαρχουν ποιοτητες στο ανοξειδωτο? Ολα λενε ανοξειδωτο ατσαλι 18/10..

Γιατι βλεπω fissler ανοξειδωτο 24 εκατοστων το φτηνοτερο 90 ευρω και τοσο ψηλα δεν φτανουμε, παρ ολο που εχω ακουσει οτι η fissler ειναι κορυφη.. Εχω βρει ενα του Παρλιαρου 26 εκατοστων με 30 ευρω, και λεει κι αυτο κανονικα ανοξειδωτο 18/10 και 3ply ( μια τεχνολογια με 3 στρωματα υλικου, ανοξειδωτο πανω και κατω και αλουμινιο μεσα ) .. Θα ειναι μαπα του παρλιαρου λογω μαρκας και τιμης, η ειναι ολα τα ανοξειδωτα αξιοπρεπη..  Εμφανισιακα του Παρλιαρου ειναι ανωτερο επισης..

Προσφατα ακουσα να μου προτεινουν κεραμικα.. Τα κεραμικα ειναι αντικολλητικα? Κι αν ναι, εχουν κι αυτα στρωμα υλικου που ξυνεται και επιβαρυνει κι αυτο το φαγητο? Η ειναι η καλυτερη λυση λογω της μη "αντικολλητικοτητας" των ανοξειδωτων και δεν εχουν κανενα κινδυνο?

Ευχαριστω προκαταβολικα για τη βοηθεια..

Δημητρης
Σελίδες: [1]