GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 25, 2024, 02:20:11 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: [1]
1  Μαγειρέματα / Άλλες συνταγές / Νανέ σουγιού... Η κανελλάδα της Μαρίας της Σμυρνιάς στις: Φεβρουάριος 16, 2013, 10:54:11 πμ
Κανελλάδα για τα πολλά τα κρύα...

Υλικά

Μισό κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
4 ξύλα κανέλλας
3-4 γαρυφαλάκια
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ


Το βράζετε μέχρι να δέσει.
Το περνάτε απο σίτα και το σερβίρεται.

Το καλοκαίρι μπορείτε να το βάλετε σε ποτήρι με πάγο και ανθρακούχο νερό.


Καλή επιτυχία,
Χάρης Αλεξανδρής.
2  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Κρεατόπιτα με άρωμα Ιόνιου πελάγους (Κεφαλονιά) στις: Φεβρουάριος 16, 2013, 09:51:12 πμ
Την συνταγή αυτή την έμαθα απο μια Κεφαλονίτισσα όταν δούλευα σε ένα εστιατόριο στο λυξούρι

Υλικά για το φύλο

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
120ml ξύδι
120ml ελαιόλαδο
Λίγο νεράκι του θεού μεχρι να γίνει μια καλή ζύμη
Σισάμι

Υλικά για την φάρσα

1μιση κιλό κρέας μόσχου
1 κιλό χοιρινό
Μισό κιλό γίδα
Λίγο κόκκινο κρασί
250γρ. ρύζι καρολίνα
250ml ελαιόλαδο
Λίγο μαϊνδανό
2 φρέσκα κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγο πελτέ τομάτας
Αλάτι , πιπέρι, ζάχαρη, γαρύφαλό, κανέλλα

Λάβετε θέσεις... Πάμε!

Αφού ανοίξουμε το φύλλο λεπτό και σωστά δουλεμένο το βάζουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο.

Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα κρέατα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, το κρέας και τα μπαχαρικά... εκτός της ζάχαρης! Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε το σκόρδο και το ρύζι. Ρίχνουμε τον πελτέ και άν θέλετε και ένα κύβο knor κοτόπουλου.
Ρίχτε και λίγη ζάχαρη (μισό κουταλάκι του γλυκού). Ανακατέψτε λίγο και μαγειρέψτε μέχρι να γλασάρει.

Αφού το κατεβάσετε απο την φωτιά καλό θα είναι να το αφήσετε σε ένα μπόλ γυάλινο ή μεταλικό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα βάλτε το στο ταψάκι και σκεπάστε με το υπόλοιπο φύλλο. Κλείστε στο πλάι και με λίγο λιωμένο βουτυράκι πασπαλίστε με σισάμι.

Ψήνεται στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.


Καλή επιτυχία,
Χάρης Αλεξανδρής
3  Μαγειρέματα / Γλυκά / Καραμελόκοτα ή Tavuk Giogsu ή Ταουκ κιογκσου (6 pacs) στις: Φεβρουάριος 15, 2013, 17:21:04 μμ
Απο τις συνταγές της γιαγιάς μου Μαρίας της Σμυρνιάς!

Τί θα χρειαστούμε:

1 λίτρο πλήρες γάλα
Μισό στήθος από κοτόπουλο (προσοχή πρέπει να είναι πολύ καλά βρασμένο)
1 ξύλο βανίλιας
250 γραμάρια νισεστέ
250 γραμάρια ρυζάλευρο
1 κούπα του τσαγιού ζαχαρη
Μια πρέζα αλάτι αλάτι
Κατσαρολίτσα με χοντρό πάτω
Ένα μπολάκι
Αυγοδάρτη
1 Κουταλίτσα
6 Ατομικά μπολάκια για σερβίρισμα

Λάβετε θέσεις.... ΠΑΜΕ!

Παίρνουμε το βρασμένο κοτόπουλο και το μαδάμε πάρα πολύ προσεκτικά να γίνει κλωστές κλωστές. Το τοποθετούμε σε τρυπητό και το ξεπλένουμε. Το βάζουμε σε καθαρό λεκανάκι με νερό και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Το βγάζουμε το ξαναξεπλένουμε και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο με καθαρό νερό για 30 λεπτά.

Βάζουμε το γάλα να βράσει σε μια κατσαρολίτσα με χοντρό πάτο, και βάζουμε το κοτόπουλο να πάρει μια βράση.

Το τραβάμε απο την φωτιά και το βάζουμε στην άκρη. Αφήνουμε το μάτι αναμένο σε πιο σιγανή φωτιά.

 Σε ένα καθαρό μπόλ διαλύουμε το νισεστέ και το ριζάλευρο σε λίγο χλιαρό νερό και προσθέτουμε με μια κουταλίτσα λίγο απο το γάλα της κατσαρόλας για να πάρει την θερμοκρασία.

Τώρα αναποδογυρίζουμε το μείγμα μας μέσα στην κατσαρόλα το βάζουμε πάλι πάνω στο μάτι σε χαμηλή φωτιά...

Προσθέτουμε την ζάχαρη, το περιέχομενο το ξύλου βανίλιας (διχωτομήστε το ξύλο με ένα μαχαιράκι και με την ανάποδη πλευρά του ξύστε το περιεχόμενο να βγεί) προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε για τρια λεπτά.
 
Το μίγμα μας θα μαστιχώσι σύντομα.

Το σερβίρουμε προσεκτικά σε μπολάκια και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει...

Καλή επιτυχία,
Χάρης Αλεξανδρής

*Την φωτογραφία την πήρα απο το site:
https://www.tavukgogsu.gen.tr/yalanci-tavuk-gogsu-tarifi.html

Σελίδες: [1]