GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 25, 2024, 18:30:33 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 67 »
1  Μαγειρέματα / Συνταγές / Απ: Νέο site για συνταγές με γλυκά στις: Μάρτιος 12, 2013, 13:28:32 μμ
Ασφαλώς ξέρουμε όλες/όλοι νέα sites ή άλλα που δεν έχουν ακουστεί, αλλά ας μαγειρέψουμε αυτά πουχουμε εδώ μέσα, καθώς πολύ κόπο έκαναν όσες μας τα μετέφεραν γραπτώς. Έχει τόσες πολλές συνταγές εδώ, που δεν μας φτάνει η χρονιά να τα τελειώσουμε.
2  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Απ: Η επίσημη λίστα μεταλλαγμένων τροφίμων στην Ελλάδα από την Greenpeace στις: Μάρτιος 12, 2013, 13:26:26 μμ
Χρήσιμη λίστα, δεν έμεινα κάτι που να τρώγεται, άντε να δούμε τι θα κάνουμε...
3  Κουβεντούλα / Ελεύθερος Χρόνος / Απ: Φτιάξτο μόνος σου στις: Φεβρουάριος 28, 2013, 10:38:25 πμ
Τι ωραία πράγματα βλέπω;
Μπράβο και μακάρι να πηγαίνουν πάντα όλα καλά.
4  Εμείς, το GreekMasa ... / GreekMasa happenings / Απ: Πίτα Greekmasa... στις: Φεβρουάριος 13, 2013, 11:43:41 πμ
Εεεεε Εντάξει...
Τόσο ανώτεροι δεν είμαστε. Η κ. Αρετή όμως είναι. Ευγενική και βάζει όρια και μπράβο της.
Φυσικά και κουτσομπολέψαμε και βεβαίώς δεν θα σας τα πούμε. Να οργανώνεστε καλύτερα να είστε παρούσες και παρόντες ώστε να δοκιμάζετε τα κοστούμια που ράβουμε!
Ποτέ με κακία. Με την αστεία πλευρά των θεμάτων που έχουν γίνει κατά καιρούς. Παρείστικα καθώς πρέπει.

Αλλά άλλη φορά δεν θα ακούσω τον Άρχο. Θα φτιάξω πίτα, έτσι για το καλό μας.
5  Εμείς, το GreekMasa ... / GreekMasa happenings / Απ: Πίτα Greekmasa... στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 08:50:47 πμ
Ελπίζω σε συντομότερη συνάντηση, προτού αλλάξουμε ιδιαίτερα εμείς οι μεγαλούτσικες... γιατί πολύ καλά περάσαμε όλοι. Είπαμε όσα προλάβαμε τρώγοντας όλο μας το φαί, όπως πάντα. Ευτυχώς το κρασί μας άντεξε γιατί κι απ αυτό κατεβάσαμε αρκετό...
Φιλιά πολλά σ ολη την παρέα κι εύχομαι την επόμενη φορά να είμαστε ακόμα περισσότεροι. Έχω στο νου μου κι ένα ωραίο και συμμαζεμένο μαγαζί που να το κλείσουμε όλο μπορούμε.

Καλημέρα που δεν είπα!
6  Εμείς, το GreekMasa ... / GreekMasa happenings / Απ: Πίτα Greekmasa... στις: Φεβρουάριος 08, 2013, 11:21:34 πμ
Καλημέρα σ όλες κι όλους.
Εκείνο το κατά τις 9 ν αρχίσουμε να μαζευόμαστε με σκοτώνει. Δηλαδή αυτός που θα έρθει 9.45 μμ δεν θεωρείται καθυστερημένος. Και δε μου λέτε, πότε θα κάνουμε παρέα όλοι αν ο καθένας έρχεται ότι ώρα θέλει;
Σας προτείνω, λοιπόν, να είμαστε εκεί στις 9 μμ Σάββατο είναι δεν είναι και τόσο σπουδαίο να είμαστε συνεπείς.
Φιλώ σας
7  Εμείς, το GreekMasa ... / Φεβρουάριος 2013 / Απ: Δευτέρα 4/2/2013, Τι θα φάμε σήμερα στις: Φεβρουάριος 04, 2013, 16:02:51 μμ
Σήμερα, μετά χαράς, έφαγα κάμποσες ώρες στο κέντρο, χαζεύοντας και αγοράζοντας βιβλία, στην πλατεία Κοτζιά. Λίγο πριν όμως, μπήκα στο "Κλεοπάτρα", το αιγυπτιακό μπακάλικο (δίπλα στο Δημαρχείο Αθηνών) και αγόρασα χούμους και αραβικές πίτες. Γυρνώντας, λοιπόν, έβαλα το χούμους καθώς του πρέπει σε ραβιέρα με λεμονάκι και λίγο μαϊντανό, κι έστρωσα σε δύο πίτες υλικό για πίτσα.
Μα τι ωραίες έγιναν! και στα γρήγορα. Νάταν κι άλλες.
8  Εμείς, το GreekMasa ... / GreekMasa happenings / Απ: Πίτα Greekmasa... στις: Φεβρουάριος 04, 2013, 15:56:58 μμ
Τσα! Τι κάνετε καλά μου παιδιά;
Μπερδευτήκαμε πάλι, ύστερα από τόσο καιρό που έχουμε να βρεθούμε για την ώρα; Θα το ρυθμίσετε φαντάζομαι και θα πάρετε απόφαση που θα κοινωποιήσετε γρήγορα.

Εμείς έχουμε αποφασίσει αυτό το Σάββατο να σας δούμε με χαρά. Έτσι είτε μεσημέρι είναι είτε βράδυ θα είμαστε παρέα σας. Όμως πείτε μου εγκαίρως γιατί όσο και να σας φανεί παράξενο, επειδή μένω Αθήνα για τη συνάντηση, θα ήθελα να κανονίσω την ημέρα μου με άλλα που θέλω να κάνω.
Σας γλυκοασπάζομαι
Νένα
9  Κουβεντούλα / Περι ανέμων .... / Απ: Φόροι πολυτελείας στις: Ιανουάριος 28, 2013, 19:37:13 μμ
Έχω όντως ακούσει για σκυλάκια και τζάκια.
Αυτό το περί Χριστιανών Ορθοδόξων το είπε όντως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μάλλον έπεσε στο κενό.
10  Εμείς, το GreekMasa ... / GreekMasa happenings / Απ: Πίτα Greekmasa... στις: Ιανουάριος 28, 2013, 19:35:39 μμ
Επειγόντως να μπει κι άλλο άτομο!
Χαίρομαι πάντως που μαζευόμαστε.
Φιλώ σας
11  Εμείς, το GreekMasa ... / GreekMasa happenings / Απ: Πίτα Greekmasa... στις: Ιανουάριος 26, 2013, 16:13:01 μμ
Πίτα όμως θα κόψουμε τελικά;
12  Εμείς, το GreekMasa ... / Ιανουάριος 2013 / Απ: Σάββατο 26/1/2013, Τι θα φάμε σήμερα στις: Ιανουάριος 26, 2013, 16:05:36 μμ
Υπόλοιπο από γίγαντες πλακί με λακέρδα εξαιρετική, γι ένα τσιπουράκι και μετά ψαρόσουπα με ψαράκι (βρήκα εξαιρετικό κεφάλι σφυρίδας και μία ωραία φέτα σφυρίδας) με τα διαφορά της μέσα.
13  Κουβεντούλα / Περι ανέμων .... / Φόροι πολυτελείας στις: Ιανουάριος 25, 2013, 19:38:35 μμ
Πείτε μου, αν γνωρίζετε, ειναι γεγονός ότι:
1. Θα δηλώνονται φέτος τα σκυλάκια και θα μπαίνει φόρος;
2. Θα δηλωθούν του χρόνου τα τζάκια και θα μπει φόρος επίσης πολυτελείας;

Έτσι, θα γεμισει ο τόπος αδέσποτα και φόλες αντίστοιχα και
Έτσι πιστεύουν ότι θα σταματήσει η αιθαλομίχλη;

Για όνομα!
14  Εμείς, το GreekMasa ... / GreekMasa happenings / Απ: Πίτα Greekmasa... στις: Ιανουάριος 25, 2013, 19:28:35 μμ
Όντως, δύο είμαστε κι εμείς.
Το είχα πει σε μήνυμα στο Λιζάκι και νόμισα ότι έφτανε. Σημερα που ξαναμιλήσαμε ξύπνησα.
Φιλώ σας.
15  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Γλυκο περγαμοντο...γιατι μουχλιασε; στις: Ιανουάριος 25, 2013, 19:12:17 μμ
Τη βοηθεια σας θελω και τις γνωσεις σας...Περυσι ,το γεναρη εφτιαξα γλυκο περγαμοντο,το οποιο δεν καταναλωθηκε ολο.Οσο εμεινε ,επιασε μουχλα
απο πανω.Δεν το ειχα στο ψυγειο το χειμωνα ,γιατι μου ζαχαρωνε και δεν μπορουσα να το σερβιρω.

Τωρα θα φτιαξω καινουργιο.Τι πρεπει να προσεξω για να μην  μουχλιασει; Απορία Απορία

Ούτε ξέρω που τα έγραψα πριν. Έχω μείνει πολύ καιρό εκτος masa και τα έκανα χάλια.

Ξαναλέω: Αν έχεις το παλιό γλυκο, σώζεται. Το ζαχάρωμα διορθώνεται αν το βάλεις σε κατσαρόλα με λίγο νεράκι και πάρει μια βράση. Όλη η ιστορία είναι στη δοσολογία σου. Αλλά γενικώς ότι κάνεις και θες να το φυλάξεις θα πρέπει να το βάζεις σε αποστειρωμένα βάζα που θα κλείσεις με αποστειρωμένα καπάκια. Θα γεμίζεις τ βάζα ως πάνω κι ας ξεχειλίσουν λίγο, θα τα κλείνεις με τα καπάκια τους και θα τ αφήνεις να κρυώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Αν δεν κάνεις κάτι τέτοιο, χρειάζονται ψυγείο και πόσα θα βάλεις στο ψυγείο;
Νομίζω ότι στο forum θα βρεις αναλυτικά άρθρο/α για τη φύλαξη τροφίμων και κονσερβοποίηση. Αν όχι, πες μου να επανέλθω.
Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 67 »