GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 08, 2024, 22:44:06 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 ... 63 64 65 [66] 67 »
976  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Απ: κροκος κοζανης στις: Οκτώβριος 19, 2007, 12:31:19 μμ
Πράγματι χρόνια τώρα που χρησιμοποιώ τον κρόκο κυρίως σε ρύζι, έμαθα τις τόσο καλές ιδιότητές του. Καλά κάνεις Μαργαρίτα μου και το θίγεις και μας πληροφορείς.
Δεν το έχω πιει, όταν το χρησιμοποιώ το μουλιάζω και εκτός απ το ότι μαλακώνει χρησιμοποιώ και το νερό του μουλιάσματος. Σήμερα τον δοκίμασα σε κάτι άλλο. Τυχαία διάβασα μια συνταγούλα για λιβανιστήρι! Εεεπ μη φωνάζετε!
Βάζεις λοιπόν σε γουδί, πέταλα από φρέσκα τριαντάφυλλα (αγάπη), φύλλα βασιλικού (προστασία), 7 (!) ίνες κρόκου και λίγο λιβάνι και τα πολτοποιείς. Ανάβεις καρβουνάκι και βάζεις λίγο απ το παρασκεύασμα στο αναμμένο καρβουνάκι. Μοσχομυρίζει το σπίτι χωρίς την έντονη μυρωδιά του λιβανιού.
977  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: ΚΑΣΤΑΝΑ στις: Οκτώβριος 18, 2007, 19:24:17 μμ
Μαργαρίτα μου, μη σκας πούχεις αρκετά ακόμη. Μπορώ να σε απαλλάξω αν θες! ΄Οπως διαβάζεις μπόλικες είμαστε που τα καταφέρνουμε...
Φιλιά
978  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: ΧΡΗΣΗ ΓΑΣΤΡΑΣ στις: Οκτώβριος 18, 2007, 19:21:40 μμ
Zoi, σούχω φρέσκα νέα!
Η χύτρα που πήρε η φίλη μου και έφτιαξε το πρώτο ωραίο φαγάκι, τη δεύτερη φορά που έβαλε να μαγειρέψει είδε ότι κάπου "δάκρυζε" και τότε διαπίστωσε ότι ράισε ήδη (προφανώς δεν ήταν σωστά ψημένη) και αποφάσισε να την κάνει γλάστρα!
Ο κατασκευαστής λέγεται Δεπάστας. Πρέπει να ξαναψάξ το τηλέφωνό του. Αυτή τη στιγμή δεν τόχω, αλλά να σου πω ότι τον πήρα τον Σεπτέμβριο τηλέφωνο και μούπε πως θα ξαναφτιάξει μετά το Πάσχα. Και βέβαια αν είναι να τη φτιάξει και να ραγίζει, δεν μ ενδιαφέρει.
979  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: ΚΑΣΤΑΝΑ στις: Οκτώβριος 17, 2007, 12:00:44 μμ
Μια που ήδη τα έχεις βράσει, κόψε τα στη μέση κι άδειασε το κάθε μισό μ ένα λεπτό μαχαιράκι σε πιάτο και μετά καλή όρεξη.  Συνήθως για να πω την αλήθεια μου επειδή μ αρέσουν βραστά, τα δαγκώνω στη μέση και τ αδειάζω ανεδέστατα με τα δόντια στο στόμα κατ ευθείαν. Τα χαράζω μόνο όταν είναι για ψήσιμο.
980  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Μπαρμπούνια στις: Οκτώβριος 10, 2007, 20:36:01 μμ
Ξέρετε ότι τα μπαρμπούνια γίνονται και παστά όπως ο γαύρος και η σαρδέλα. Στη Μυτιλήνη μου το έμαθαν. Για την ακρίβεια παστώνουν οτιδήποτε εποχής υπάρχει. Πάντως άλλη μια συνταγή είναι μπαρμπούνια σαβόρο (ξύδι, δεντρολίβανο κ.λπ.). Προσωπικά τα προτιμώ μόνο τηγανητά. Αν, λέμε αν, περισσέψουν τηγανισμένα ήδη, τα γυρνάμε σαβόρο για να αλλάξουν και να μην είναι παγωμένα τηγανητά.
981  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Παιχνίδια / Απ: Η..... ερώτηση της ημέρας !!! στις: Οκτώβριος 10, 2007, 12:34:54 μμ
Θα ζητούσα μεγαλύτερη κουζίνα!

Ποιό είναι το μεγαλύτερό σου προτέρημα (Σε όποιον απαντήσει )
982  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: ΧΡΗΣΗ ΓΑΣΤΡΑΣ στις: Οκτώβριος 09, 2007, 19:55:14 μμ
Νένα, εγώ έχω πάρει αυτή που λες της τάπεγουεαρ τη μικρή τη βαθιά και δεν ήξερα ότι χρειάζεται στεγνό ψήσιμο. Είναι αλήθεια ότι ψήνεις εκεί μόνο φαγητό χωρίς υγρά μόνο;  Εγώ βέβαια τις λίγες φορές που την έχω χρησιμοποιήσει, έχω ψήσει  με υγρά, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Τώρα που το λες δε θα ξέρω τι να ψήσω μέσα (εκτός από χταπόδι πλοκάμι, αλήθεια πόση ώρα το ψήνεις αυτό;), δεν λες καμιά ιδέα για να χρησιμοποιήσω αυτή τη μικρή γάστρα;

Γι αυτήν τη χύτρα βραδύτητας δεν έχω ξανακούσει είναι η αλήθεια. Ψήνει όλων των ειδών τα φαγητά ή συγκεκριμένα;


Για νάμαι ειλικρινής, δεν θυμάμαι πόσο άφησα το χταπόδι, πάντως θυμάμαι πως άρχισα να το κοιτάω αφού μύρισε από το φούρνο. Στη γάστρα αυτή κάναμε γεμιστά, μπιφτέκια, μπριζόλες, στο όρθιο στα τοιχώματα κι οπωσδήποτε οποιοδήποτε φουρνιστό χωρίς να προσθέσω υγρά.
Η χύτρα βραδύτητας είναι αυτή πούχει το ποστ που αναφέρει η Μαργαρίτα crok pot κ.λπ. Δε νομίζω να υπάρχει εδώ κι εμένα δώρο μου την έφεραν απέξω.
983  Εμείς, το GreekMasa ... / GreekMasa happenings / Απ: ΜΠΑΖΑΡ ''ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ'' στις: Οκτώβριος 09, 2007, 16:34:33 μμ
Και εγώ φυσικά θα φτιάξω κάτι, αλλά πιστεύω ότι χρειάζεται κάποιος αρχηγός να οργανώσει όλα αυτά (κάποιος που να διαθέτει χρόνο για να τα συντονίσει), ο οποίος θα έχει πρώτα επικοινωνήσει την κα Τίνα, ή άλλο αρμόδιο, ώστε να επιτευχθεί περισσότερο η προσπάθειά μας και να μας δοθούν οδηγίες.
Εύχομαι πάντως καλή επιτυχία στο συγκεκριμένο bazaar.


H γνώμη μου είναι να κάνει κάθε μία ό,τι νομίζει, να τα πάει στην Τίνα την παραμονή του μπαζάρ και την ώρα που θα μας πει η Τίνα. Συνήθως αυτό γίνεται μετά το μεσημέρι και κάποιοι εθελοντές τα συγυρίζουν βάζοντας τιμές στα πράγματα.  Δεν χρειάζεται παραπάνω. Μπορείτε/μπορούμε αν θέλετε πάνω σε κάθε προϊόν να μπει αυτοκόλλητο με όνομα/GreekMasa, ώστε νά ξέρει κανείς ποιος το προσέφερε. Ο συντονιστής είναι στην Τίνα και τα συμμαζεύει/τακτοποιεί.
984  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Σκευη κουζινας στις: Οκτώβριος 09, 2007, 16:23:07 μμ
καλημερα και απο μενα,
καλως ορισες στην παρεα μας chrissa.
οντως πολυ ενδιαφερον το θεμα που ανοιξες εγω προσωπικα εχω πολλες αποριες και ελλειψες σε σκευη κουζινας καθοτι νεα νοικοκυρα.
θα περιμενω λοιπον τις χρησιμες πληροφοριες απο τις πιο εμπειρες κυριες.
ευχαριστω

Κατά καιρούς θα πάρεις αυτά που σου χρειάζονται, ανάλογα με τη μαγειρική που εκτελείς. Πάντως, φιλικά να σου πω, πως τα πιο αξιόπιστα εργαλεία κουζίνας (ανοιχτήρι κονσέρβας, αυτό που ξεζουμίζει σκόρδο, κ.λπ.) είναι της μάρκας Brabantia, με διαφορά. Μέχρι να καταλήξω πέταξα κάμποσα ανώνυμα ή άλλης φίρμας.
985  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Σκευη κουζινας στις: Οκτώβριος 09, 2007, 16:19:50 μμ
Χρύσα, η σχάρα γλυκού είναι  σαν τη σχάρα του φούρνου της ηλ. κουζίνας αλλά μικρότερη και με ποδαράκια ( Βέβαια μπορείς να τη βρείς και σε διάφορα μεγέθη), και εκεί αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει ή βάζουμε αυτή τη σχάρα μέσα σε ένα ταψί και ψήνουμε ψάρια στο γκριλ.
Τη βρίσκουμε ακόμα και στη λαϊκή. Αν θέλεις να κρυώσεις το κέικ που έχεις ή τη βάση για το γλυκό σου ή το παντεσπάνι , μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τη σχάρα του φούρνου και να μη αγοράσεις άλλη σχάρα, μια χαρά κάνει τη δουλειά της.
Στεγνώνουμε τα γλυκά σε σχάρα αρχικά για να μη μας υδρώσει ο πάτος του γλυκού και μετά για να κρυώσει γρήγορα και εύκολα το γλυκό μας και έτσι να μπορέσουμε να το γλασάρουμε ή να κάνουμε ότι άλλο θέλουμε


Συνήθως οι σχάρες φούρνου, αν τις γυρίσουμε ανάποδα, έχουν ποδαράκια οπότε βολεύει να βάλουμε κάτι να κρυώσει παρά να ακουμπά στη σχάρα όπως ακουμπούσε μέσα στο φούρνο.
986  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: ΧΡΗΣΗ ΓΑΣΤΡΑΣ στις: Οκτώβριος 09, 2007, 16:14:52 μμ
Τσα! Λοιπόν, για η γάστρα την πιτσιλωτή θέλω να πω πως χρειάζεται προσοχή γιατί κάποιιες απ αυτές περιέχουν αμίαντο. Καλό είναι να ξέρουμε την προέλευσή της. Συνήθως οι σκάρτες είναι οι κινέζικες.
Για την πήλινη γάστρα έχω ακούσει τα καλύτερα. ΄Εμαθα πρόσφατα πως στη Σίφνο φτιάχνουν και τέτοιες για ηλεκτρικά μάτια κουζίνας, προκειμένου να κάνει κανείς φαγητό κατσαρόλας.(Απ το hungry for hyngry, τηλεφώνησα στον κατασκευαστή και μούπε πως δεν έχει τώρα διαθέσιμες και τρόπο να τις στείλει.Μετά το Πάσχα!).
Στο σπίτι έχω ένα σκεύος πήλινο με πυρίμαχο καπάκι, βαθύ, που ακουμπάει σε μια ηλεκτρική βάση καί λειτουργεί ως χύτρα βραδύτητας. Τα νοστιμότερα φαγητά κάνει. Μπορεί δε κανείς να το βάλει το βράδυ (ανάλογα το είδος) και να το βγάλει το πρωί. ΄Η πάλι μπορεί να  βάλετε το φαγητό το πρωί και να το βγάλετε όταν γυρνάτε απ τη δουλειά (για φυσιολογικά ωράρια μιλάω).
Ακόμα, πέρσυ αγόρασα μια γάστρα για το φούρνο της τάπεργουέαρ. Ω ναι. Είναι από σκληρό ειδικό πλαστικό που χρησιμοποιεί η Νάσα. Αυτή που πήρα εγώ είναι σχετικά μικρή. Χωράει ένα ολόκληρο κοτόπουλο γεμιστό και πατάτες από κάτω. ΄Εχει όμως και μεγαλύτερη. Απλώς προτίμησα να πάρω μια δεύτερη μικρή, μετά τη δοκιμή της πρώτης γιατί είναι πάρα πολύ καλή. ΄Ομως: Δεν πρέπει να προσθέσετε καθόλου υγρό στοιχείο. Είτε είναι νερό, είτε είναι κρασί, οτιδήποτε.
Σ αυτήν έχω βάλει πλοκάμι χταποδιού, το άφησα να ψηθεί και το έβγαλα ως ψημένο στα κάρβουνα μετά από ώρα. Στην αρχή έκανα έλεγχο, μήπως πάθει κάτι, αλλά βγήκε καταπληκτικό.
Σας ζάλησα ορε?
987  Μαγειρέματα / Συνταγές / Απ: Άπειρες συνταγές στις: Οκτώβριος 09, 2007, 15:53:29 μμ
Χαχαχα! Εδώ μιλάμε για μορφή ψυχασθένειας που φαίνεται έρχεται με την ηλικία... Το οποίον σημαινει ότι αποθηκεύω τις συνταγές που μ αρέσουν στο πισι, κατά καιρούς τις περνάω σε cd αλλά κάθε φορά που τις αποθηκεύω εκτυπώνω 2 αντίγραφα. ΄Ενα Α4 που φυλάσσεται γενικώς σε ντοσιέ κι ένα Α5 που φυλάσσεται ανάλογα το είδος του φαγητού (κατηγορίες δηλαδή) σε μικρά εύχρηστα ντοσιέ, ώστε να ανατρέχω για εκτέλεση κάποιας απ αυτές.
΄Οταν κάνω τραπέζι φυλάω σε χαρτί τι ακριβώς έφτιαξα, τα υλικά που χρειάστηκα και ποια άτομα ήσαν, μην κάνουμε ίδια πράγματα σε ίδια άτομα, παρεκτός και μας έχουν παραγγείλει κάτι!
Εκείνο που δεν σας είπα, η τρελλή, είναι τι κάνω τα Α4. Ε, τα φυλάω για την νύφη που θα κάνω (αν μάλιστα είναι αυτή που ξέρω, θα χαρώ περισσότερο να τα πάρει). Είπαμε:
Εδώ μιλάμε για μορφή ψυχασθένειας.
Ασπασμούς
988  Εμείς, το GreekMasa ... / GreekMasa happenings / Απ: ΜΠΑΖΑΡ ''ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ'' στις: Οκτώβριος 02, 2007, 16:50:51 μμ
Επειδή τα τελευταία χρόνια συμμετέχω ενεργά, να σας ενημερώσω πως είναι ευπρόσδεκτα οποιαδήποτε εδέσματα, (λικεράκια, πίττες, γλυκά,χειροποίητα ζυμαρικά) καθώς και χειροτεχνήματα. Μα αν ακόμα δεν έχετε το κέφι και το χρόνο να παρασκευάσετε κάτι, μπορείτε να προσφέρετε αντικείμενα παλιά του σπιτιού σας, διακοσμητικά και άλλα, ώστε να πουληθούν κι αυτά. Ασφαλώς μπορείτε να προσφέρετε απλώς εργασία. Δηλαδή να πουλάτε εκεί ή απ την παραμονή να τακτοποιείτε πράγματα στα ράφια. ΄Αλλωστε ήδη στο μπλογκ της Τίνας αναζητούνται άτομα για εργασία εθελοντική.
Συνήθως τα γλυκάκια τύπου γνωστού ωραιότατου μουστοκούλουρου, μπαίνουν σε σελοφάν σακουλάκια. ΄Αλλα γλυκά τύπου κέηκ μπορούν να μπούν στα γνωστά foil φορμάκια,αλλά και να πουληθούν με το κομμάτι, με τον καφέ που υπάρχει εκεί.
Γενικώς, πάσα προσφορά δεκτή.
989  Εμείς, το GreekMasa ... / GreekMasa happenings / Απ: Σύντομο πρακτικό της συνάντησης της Παρασκευής 28ης Σεπτέμβρη 2007 στις: Οκτώβριος 01, 2007, 12:49:56 μμ
Καλό μήνα!
Μολονότι ήδη έγραψα πόσο πολύ χάρηκα που σας γνώρισα, δεν βλέπω το σχόλιο. ΄Ετσι, μη νομίζετε πως είμαι αναίσθητη, να ευχαριστήσω για το κέρασμα και τη χαρά που μου δώσατε όλες και ο Admin φυσικά,  να κάνουμε παρέα. Εύχομαι να ξανασυναντηθούμε σήμερα. ΄Ηδη φέρνω στο μυαλό μου ποιά μαγαζιά μπορεί νάχουν στρογγυλό τραπέζι. Σας γλυκοασπάζομαι.
Υ.Γ. Λίτσα τα μουστουκούλουρα άρεσαν πολύ στο γιό μου. Με το γνωστό ρητό "καλά ρε μανα.Πολύ καλά, αλλά λίγα". Ευχαριστούμε
990  Εμείς, το GreekMasa ... / GreekMasa happenings / Απ: Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007 - Συνάντηση μελών στις: Σεπτέμβριος 30, 2007, 14:50:11 μμ
Καλημέρα σας!
Στη ζωή μου ο καλός Θεός μούχει φερθεί μάλλον καλά. ΄Ετσι, με τη βοήθειά του και την καλή μου τύχη σας απήλαυσα την Παρασκευή το βράδυ, μολονότι δεν δοκίμασα από τις νοστιμιές και τα καλούδια του μαγαζιού. (Ποιά το διάλεξει? Μπράβο της!). Είστε όλες μια και μια. Πολύ σας χάρηκα που έχετε δέσει την παρέα και διασκεδάζετε έτσι καλά. Σας ευχαριστώ πολύ για το κέρασμα.

Εύχομαι να σας ξαναδώ σύντομα, που σημαίνει να θέλετε κι εσείς να με ξαναδείτε.
Σελίδες: « 1 ... 63 64 65 [66] 67 »