χαχα αγαπημένη
lupetta μακάρι να μπορούσα να βρώ την φέτα που λέτε αλλα δυστυχώς δε μπορώ εδώ...γιαυτό ρώτησα μήπως υπάρχει κάποια άλλη....
οπότε προς το παρόν εγώ θα μέινω με το όνειρο της φέτας....
τη συνταγη θα σας την γράψω απλά μη περιμένεις να δείς κανα φουσκωμένο τσουρέκι πιο πολύ με πιτούλα ανεπτυγμένη μοιάζει
.....η οποία βεβαίως βεβαίως έχει γεύση τσουρεκιού..!!!
( δε ξέρω αν δοκιμάζαμε μελίγο μπεικιν μήπως καταφέρναμε κάτι καλύτερο σε φούσκωμα)λοιπόν:
3/4 φλυτζανιου αλεύρι σόγιας(κιμάς σόγιας αλεσμένος)
1/4 φλυτζανιού γάλα σκόνη
3 αυγά
3 κουταλιές σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές σούπας γλυκαντικό
1 πακετάκι μαγιά ξηρή
1/4 φλυτζανιού
ζεστό γάλα
1/2 κουταλιά γλυκού μαχλέπι
1/2 κουταλιά γλυκού μαστίχα
χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια αφήνουμε στην άκρη τα ασπράδια προς το παρόν.προσθέτουμε στους κρόκους την ζαχαρίνη και ανακατεύουμε.αν έχετε μαχλέπι σε κόκκους τα πολοτοποιείται μαζί με την μαστίχα-αν έχετε σκόνη το παραλέιπετε και τα ρίχνετε και αυτά στο μίγμα. Μετά ρίχνουμε το γάλα σκόνη και το αλεύρι σόγιας, στη συνέχεια το γιαούρτι, τη μαγιά και το ζεστό γάλα.Ανακατεύουμε καλά σκεπάζουμε το μίγμα με ζελοφάν και το αφήνουμε για μια ώρα σε ζεστό μέρος(φουσκώνει λίγο λόγω μαγιάς). Μόλις περάσει η ώρα προθερμένουμε το φούρνο και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα....τα ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μίγμα μας και ανακατεύοθμε με πολύ απαλές κινήσεις. Έτοιμο. Στο φόυρνο για 20 με 30 λεπτά και βου αλλά!!!το τσουρεκάκι σας είναι έτοιμο.(είτε κάνουμε 6 ατομικά τσουρεκάκια(είναι αρκετά μεγάλα) είτε ενα μεγάλο βάζοντας τα πάντα πανω σε αντικολλητικό χαρτί)
Οι δικές μου παρατηρήσεις είναι οτι μου φάνηκε λίγο άγλυκο(οπότε αν κάποιος τα τρώει πολύ γλυκά θα βάλει παραπάνω ζαχαρίνη).Κατα τάλλα είναι πεντανόστιμο και μάλιστα εγώ το άνοιξα και έβαλα μέσα dutella!!!καταλαβαίνετε ε?
κόλασηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη