|
|
|
|
|
|
|
|
62
|
Μαγειρέματα / Συγκρούσεις γιγάντων / Απ: Συνταγές Vs Συνταγές
|
στις: Ιούνιος 21, 2011, 15:11:07 μμ
|
Μαργαρίτα σε πολλά από αυτά που γράφεις με βρίσκεις σύμφωνη. Παρ όλ αυτά υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να σκεφτείς. 1. Οι σεφ δεν είναι μηχανές παραγωγής συνταγών. Σαφώς λοιπόν θα δεις και επαναλήψεις σε πολλά βιβλία. Δε νομίζω όμως, ότι όλες οι συνταγές ενός βιβλίου είναι επανάληψη. Σίγουρα θα υπάρχει και ένα 10-20% που θα είναι ενδιαφέρουσες. Το βιβλίο, επίσης, είναι ένα μέσο προβολής του σεφ για να δείξει τη δουλειά του, να προβάλλει το μαγαζί του (αν έχει) και να αποκτήσει μεγαλύτερο κοινό. 2. Υπάρχουν όντως, πολλές συνταγές που έχουν τεράστιο αριθμό υλικών. Σ αυτές και γω δυσανασχετώ. Αν πάλι, όμως, δω συνταγή, με 2-3 υλικά, το μυαλό μου θα λειτουργήσει αντίστροφα και θα πω μέσα μου: μα καλά ήθελα ειδική συνταγή για κάτι τέτοιο? (Τουλάχιστον εγώ έτσι σκέφτομαι). 3. Για τα περιοδικά πάλι, προσπαθούν να κόψουν από παντού, με πρώτη και καλύτερη την κατηγορία της φωτογραφίας. Αυτό που λες για τις αγορασμένες φωτογραφίες το έχω δει και γω. Τους κοστίζει πολύ λιγότερο να αγοράσουν έτοιμες παρά να πληρώσουν φωτογράφο, στυλίστα και όλους αυτούς που χρειάζονται για να έχουν ένα αυθεντικό αποτέλεσμα. Αυτό όμως που με εξοργίζει περισσότερο απ όλα στα περιοδικά είναι η κακή διόρθωση που κάνουν με αποτέλεσμα να έχω βρει πολλές φορές λάθη. Και δεν εννοώ φυσικά ορθογραφικά. Σε πρόσφατο βιβλιαράκι-ένθετο σε εφημερίδα, ενός γνωστού σεφ, διάβασα σε συνταγή που περιείχε 200 γρ. ρύζι, να βάζεις ½ κιλό καυτερές πιπεριές. Καλά, δεν το είδε ο σεφ, δεν το είδε η δακτυλογράφηση, δεν το είδε και η διόρθωση? Τέλος, εγώ δεν θα σταματήσω ποτέ να αγοράζω βιβλία μαγειρικής. Αγαπώ το βιβλίο και δεν θα πάψω να το υποστηρίζω. Το θέλω δίπλα μου στον πάγκο της κουζίνας να το διαβάζω και να κάνω βήμα βήμα της συνταγές. Φαντάζομαι, οι νέες μαγείρισσες το έχουν αντικαταστήσει με ένα laptop, εγώ είμαι πιο παραδοσιακή.
|
|
|
64
|
Κουβεντούλα / Περι ανέμων .... / Απ: Ετσι για να τα λέμε....
|
στις: Ιούνιος 21, 2011, 13:21:13 μμ
|
Το κοριτσάκι μας δεν θέλει να βγει ακόμη και κάνουμε όλοι υπομονή για χατήρι της Το παίζει δύσκολη η τσαούσα, ε? Απόλαυσε Φλο μου, την ωραία ησυχία που υπάρχει προς το παρόν στο σπίτι σου, γιατί μόλις βγει θα καταλάβεις γιατί μας φωνάζουν στρίγγλες.
|
|
|
65
|
Μαγειρέματα / Συγκρούσεις γιγάντων / Απ: Συνταγές Vs Συνταγές
|
στις: Ιούνιος 21, 2011, 13:14:44 μμ
|
Αυτό είναι ένα θέμα, για μένα, που χωράει πάρααα πολύ συζήτηση. Καταρχήν, τα βιβλία! Επειδή τυγχάνει να έχω φτιάξει πάρα πολλά βιβλία μαγειρικής, πολλών μαγείρων και σεφ (Νικολάου, Παπανδρέου, Μαμαλάκης, Μποτρίνι, Λουκάκος, Λαμπράκη, Βουτσινά κ.λπ.) τα εμπιστεύομαι πολύ. Ξέρω πως γίνονται οι συνταγές (τουλάχιστον με όσους έχω συνεργαστεί) και σε όλα αυτά τα βιβλία τις έχω δοκιμάσει. Όχι από τα χεράκια τους μόνο. Κάθε βιβλίο που φτιάχνω, επιλέγω κάποιες συνταγές τις οποίες φτιάχνω αυτούσιες. Δλδ, κάνω ότι γράφει ο σεφ, ακριβώς, χωρίς να προσθέτω, ούτε να αφαιρώ τίποτα από τα υλικά του. Αυτό είναι ένα τεστ που κάνω πάντα, γιατί πέρα από το όνομα του σεφ που υπάρχει στο βιβλίο, βρίσκεται και το δικό μου. Και θα με πείραζε πολύ να ακούσω σχόλια του τύπου «βρε Μαίρη, αυτό το τελευταίο βιβλίο που έφτιαξες δεν βγαίνει τίποτα, όλα είναι γραμμένα στο πόδι».
Σε ότι αφορά τα σάιτ, τα μπλογκς και γενικότερα το ίντερνετ εμπιστεύομαι την εμπειρία μου. Επειδή, γνωρίζω πολλά υλικά, μπαχαρικά, μυρωδικά, μόλις διαβάσω μια συνταγή, νιώθω τη γεύση του φαγητού στο στόμα μου. Αυτό το ένστικτο δε με έχει προδώσει μέχρι σήμερα. Φυσικά, για μένα, μετράει πολύ αν η συνταγή συνοδεύετε από φωτογραφία, γιατί όπως λέει και η παροιμία: «πρώτα χορταίνει το μάτι, και μετά το στομάχι».
Για τις εκπομπές μαγειρικής δεν έχω και πολλά να πω. Συνήθως την ώρα που προβάλλονται εγώ είμαι στη δουλειά.
Τέλος, οι μαμάδες, γιαγιάδες, θειάδες και λοιποί συγγενείς. Τις εμπειστεύομαι απόλυτα. Για μένα η παράδοσή μας στη μαγειρική είναι ιερή. Αν μου πουν μια παραδοσιακή συνταγή δεν την αλλάζω καθόλου.Δεν προσθέτω, δεν αφαιρώ, δεν αλλοιώνω τη γεύση του. Και φυσικά, αν δεν υπήρχαν όλες οι γυναίκες και υπήρχαν μόνο οι σεφ, δεν θα ξέραμε τα ντολμαδάκια, τα πισία, τους χοχλιούς τους μπουμπουριστούς, το σίγλινο και πολλά πολλά άλλα εδέσματα που μας κληροδότησαν.
Οπότε, μάλλον, δεν θα ψηφίσω τίποτα, γιατί απλά, όλα αυτά μαζί, το καθένα με τον τρόπο του, έκαναν εμένα μια καλή μαγείρισσα και συνεχίζουν να με βοηθούν στις γαστρονομικές μου αναζητήσεις.
|
|
|
70
|
Μαγειρέματα / Συγκρούσεις γιγάντων / Απ: Ούζο Vs μπύρα
|
στις: Ιούνιος 20, 2011, 09:48:36 πμ
|
Εξαρτάται από τους μεζέδες και την ατμόσφαιρα... Αν είναι μετά τη θάλασσα προτιμώ μπυρίτσα. Αν είναι βραδάκι σε παραλία με μεζεδάκια θαλασσινά, σαφώς προτιμώ το ουζάκι. Οπότε ψηφίζω και τα δύο!
|
|
|
74
|
Εμείς, το GreekMasa ... / Αναφορά προβλημάτων / Απ: Συμβαίνει κάτι με τους μεζέδες?
|
στις: Ιούνιος 20, 2011, 00:01:44 πμ
|
Χμ!!! Λοιπόν... Όταν πατάω επάνω στο εικονίδιο με βάζει κανονικά στη σελίδα... Όταν πάω στη λίστα κατηγοριών επίσης... Όταν όμως πατάω επάνω στον τίτλο που βρίσκεται κάτω από το εικονίδιο... εξακολουθεί και με παραπέμπει σε αυτό το λινκ Για ξηγήσου πυρηνικέ επιστήμονα τι συμβαίνει? ααα και για να σε προλάβω... ΟΧΙ δεν μπαίνω από το mac μου, μπαίνω από laptop! (δυστυχώς, αποκτήσαμε προσφάτως, και απ αυτό το φρούτο! )
|
|
|
75
|
Εμείς, το GreekMasa ... / Αναφορά προβλημάτων / Συμβαίνει κάτι με τους μεζέδες?
|
στις: Ιούνιος 19, 2011, 20:41:34 μμ
|
Πριν από λίγο προσπάθησα να μπω στην Κατηγορία: Μεζέδες & Ορεκτικά που βρίσκεται στην αρχική σελίδα και δεν τα κατάφερα. Δεν βλεπω καμμία συνταγή, ούτε και κάτι άλλο. Βλέπω μόνο μια λευκή σελίδα greekmasa.gr/mambots/editors/tinymce/
Γιατί? Συμβαίνει κάτι?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|