GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Ιούνιος 15, 2021, 16:24:24 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Κρεατικά
| | | |-+  BBQ: ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: BBQ: ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ  (Αναγνώστηκε 26131 φορές)
« στις: Ιούνιος 21, 2012, 14:10:48 μμ »
dimpet Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 13
Μέλος από: Φεβ, 2012

Προφίλ
BBQ: ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ

ΠΗΓΗ:http://www.afoi-malliora.gr/forum/30---/158-bbq-----.html

ΥΛΙΚΑ:

DSC_1.jpg


1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο.
2 αυγά.
150 γρ. ψωμί ψίχα μουσκεμένο.
2 μικρά κρεμμύδια.
Τυρί φέτα για την γέμιση.
Μαϊντανό, λίγο δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ:

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά το μίγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
Στην συνέχεια αφήνουμε το μίγμα μας στο ψυγείο για λίγες ώρες για να δέσει.
Στην συνέχεια χωρίζουμε σε μερίδες, ανοίγουμε το μπιφτέκι μας όπως φαίνεται στην φωτογραφία, τοποθετούμε το τυρί στην μέση και κλίνουμε.


DSC_2.jpg



DSC_3.jpg



DSC_4.jpg



DSC_5.jpg



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ:

Για το ψήσιμο στην ψησταριά προτιμώ το κάρβουνο το οποίο είναι εύκολο στην χρήση και κρατάει αρκετή ώρα.
Έχω περιγράψει πολλές φορές έναν εύκολο τρόπο να ανάβουμε το κάρβουνα στην ψησταριά μας δεν μου είναι δύσκολο να το επαναλάβω .


Συγκεντρώνουμε τα κάρβουνα σε ένα σημείο σχηματίζοντας ένα βουναλάκι τοποθετούμε σε 4-5 σημεία στην κορυφή βαμβάκι με οινόπνευμα και ανάβουμε την φωτιά.
Σε 20 λεπτά η φωτιά είναι έτοιμη, εύκολα, γρήγορα και χωρίς καπνό.


DSC_5a.jpg



DSC_5b.jpg


Αφού απλώσουμε τα κάρβουνα μέσα στην σκάφη ψησίματος (προαιρετικό εξάρτημα της ψησταριάς) ρίχνουμε πάνω στα κάρβουνα στάχτη για να μειώσουμε την ένταση της φωτιάς και είμαστε έτοιμοι για ψήσιμο.
Σημ. τα μπιφτέκια δεν χρειάζονται δυνατή φωτιά.


DSC_5c.jpg



Αφού αλείψουμε εξωτερικά τα μπιφτέκια μας με λάδι τα τοποθετούμε πάνω στην σχάρα πριν η σχάρα κάψει αμέσως μετά φροντίζουμε να ανασηκώνουμε το μπιφτέκια τακτικά με μία σπάτουλα για να μην κολλήσουν. Όταν ψηθούν από την μία μεριά ψήνουμε και από την άλλη.


DSC_6.jpg



DSC_7.jpg



DSC_8.jpg







Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.   
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω