BBQ: ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ
ΠΗΓΗ:
https://www.afoi-malliora.gr/forum/30---/158-bbq-----.htmlΥΛΙΚΑ:
DSC_1.jpg
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο.
2 αυγά.
150 γρ. ψωμί ψίχα μουσκεμένο.
2 μικρά κρεμμύδια.
Τυρί φέτα για την γέμιση.
Μαϊντανό, λίγο δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ:
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά το μίγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
Στην συνέχεια αφήνουμε το μίγμα μας στο ψυγείο για λίγες ώρες για να δέσει.
Στην συνέχεια χωρίζουμε σε μερίδες, ανοίγουμε το μπιφτέκι μας όπως φαίνεται στην φωτογραφία, τοποθετούμε το τυρί στην μέση και κλίνουμε.
DSC_2.jpg
DSC_3.jpg
DSC_4.jpg
DSC_5.jpg
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ:
Για το ψήσιμο στην ψησταριά προτιμώ το κάρβουνο το οποίο είναι εύκολο στην χρήση και κρατάει αρκετή ώρα.
Έχω περιγράψει πολλές φορές έναν εύκολο τρόπο να ανάβουμε το κάρβουνα στην ψησταριά μας δεν μου είναι δύσκολο να το επαναλάβω .
Συγκεντρώνουμε τα κάρβουνα σε ένα σημείο σχηματίζοντας ένα βουναλάκι τοποθετούμε σε 4-5 σημεία στην κορυφή βαμβάκι με οινόπνευμα και ανάβουμε την φωτιά.
Σε 20 λεπτά η φωτιά είναι έτοιμη, εύκολα, γρήγορα και χωρίς καπνό.
DSC_5a.jpg
DSC_5b.jpg
Αφού απλώσουμε τα κάρβουνα μέσα στην σκάφη ψησίματος (προαιρετικό εξάρτημα της ψησταριάς) ρίχνουμε πάνω στα κάρβουνα στάχτη για να μειώσουμε την ένταση της φωτιάς και είμαστε έτοιμοι για ψήσιμο.
Σημ. τα μπιφτέκια δεν χρειάζονται δυνατή φωτιά.
DSC_5c.jpg
Αφού αλείψουμε εξωτερικά τα μπιφτέκια μας με λάδι τα τοποθετούμε πάνω στην σχάρα πριν η σχάρα κάψει αμέσως μετά φροντίζουμε να ανασηκώνουμε το μπιφτέκια τακτικά με μία σπάτουλα για να μην κολλήσουν. Όταν ψηθούν από την μία μεριά ψήνουμε και από την άλλη.
DSC_6.jpg
DSC_7.jpg
DSC_8.jpg
Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.