GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Οκτώβριος 24, 2021, 19:34:37 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  μικρό πρόβλημα με ψωμί από αρτοπαρσκευαστή
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: μικρό πρόβλημα με ψωμί από αρτοπαρσκευαστή  (Αναγνώστηκε 8103 φορές)
« στις: Ιούνιος 23, 2012, 10:08:11 πμ »
xpan Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 2
Μέλος από: Ιούν, 2012

Προφίλ
Καλημέρα.

Προσπαθώ να κάνω ψωμί με έναν αρτοπαρασκευαστή και ενώ βγαίνει νόστιμο, πάντα μετά από 1-2 μέρες (το φυλάω στο ψυγείο) αρχίζει να γίνεται τρίμματα. Τρώγεται, μεν άλλα δεν διατηρεί μια συμπαγή υφή.

Έχω δοκιμάσει διάφορα αλεύρια (από λευκό μέχρι αλεύρι βρώμης) και διάφορες αναλογίες. Τα περισσότερα συστατικά είναι τα κλασικά. 600γρ αλεύρι, 400γρ νερό, αλάτι στο νερό, ζάχαρι στο αλεύρι μαζί με λίγο ξερή μαγιά. Επίσης στο νερό που είναι στον κάδο βάζω και 2 κουταλίες λάδι.

Καμία ιδέα;

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Ιούνιος 24, 2012, 20:40:40 μμ »
voulaskl Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 367
Μέλος από: Νοέ, 2010

Προφίλ
Καλησπέρα xpan

Μήπως το ψήνει περισσότερο από όσο πρέπει?
Μείωσε το χρόνο ψησίματος την επόμενη φορά και θα δεις αν φταιει αυτό  Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
O my Luve's like a red, red rose       That's newly sprung in June;   O my Luve's like the melodie            That's sweetly play'd in tune.
As fair art thou, my bonnie lass,       So deep in luve am I:    And I will luve thee still, my dear,     Till a' the seas gang dry:,my dear, ....
Robert Bur
 
Απάντηση #2
« στις: Ιούνιος 28, 2012, 12:49:35 μμ »
xpan Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 2
Μέλος από: Ιούν, 2012

Προφίλ
ευχαριστώ.

Δεν ξέρω πως να μειώσω το χρόνο ψησίματος. Φαίνεται πάντως καλό κόλπο.

Προς το παρόν δοκιμασα να βάλω πολύ πολύ λιγότερη ξερή μαγιά. Σχεδόν ελάχιστη δηλαδή και είδα τεράστια διαφορά.

Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω ώστε να γίνει το ψωμί μου πιο συμπαγές; Π.χ. να μειώσω το λάδι ή να αυξήσω το αλάτι;

Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω