GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 16, 2024, 09:11:09 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Μοσχαρίσιες μπριζόλες
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μοσχαρίσιες μπριζόλες  (Αναγνώστηκε 36279 φορές)
« στις: Ιανουάριος 30, 2008, 13:27:05 μμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Έχω στη συντήρηση του ψυγείου μοσχαρίσιες μπριζόλες, αλλά είναι ασίτευτες. Αυτό το λέω, γιατί έψησα μια στην ψησταριά, που έχουμε στη βεράντα, και ήταν σκληρή. Έχετε καμιά ιδέα, για το πώς μπορούν να μαγειρευτούν;
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #1
« στις: Ιανουάριος 30, 2008, 15:54:30 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Κοίτα εδω έχουμε δώσει κάποια tips για σκληρές μπριζόλες.Αν πάντως δεν θες ακτινίδιο ή τα λαχανικά μαριναρισε τις μπριζόλες απο το βράδυ σε μπόλικο ελαιόλαδο.Θα γίνουν σίγουρα μαλακές.
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&Itemid=54&topic=495.0
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Ιανουάριος 30, 2008, 16:02:50 μμ »
LITSA5
Επισκέπτης
Aυτο θα σου προτεινα και εγω ,μαρινάρισμα σε μίγμα απο ελαιόλαδο και γάλα για ενα βράδυ.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Ιανουάριος 30, 2008, 16:19:39 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Λοιπόν αντιμετώπιζα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με τις σκληρές μοσχαρίσιες μπριζόλες και είδα την εκτενή αναφορά σας στο link που δίνεις al1975. Έπαθα την πλάκα μου .... ακτινίδιο ? κρεμμύδι ? φανταστικές ιδέες και όσον αφορά για το χτένι δεν είχα ιδέα, θα το ζητήσω οπωσδήποτε από τον χασάπη μου και το καλό που του θέλω να μου το δώσει !!!

Ευχαριστούμε κορίτσια για τις συμβουλές πολύ χρήσιμες...

LITSA5 η αναλογία σε γάλα - λάδι ποια είναι ?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Ιανουάριος 30, 2008, 16:32:18 μμ »
Katerina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Σχετικά με το χτένι, κι εγώ δεν το ήξερα και το έμαθα από την al1975. Το βρήκα στον κρεοπώλη της γειτονιάς, παρόλο που φοβόμουνα ότι δεν θα το ξέρει, και όταν το μαγείρεψα έγινε λουκούμι! Έλιωνε στο στόμα. Πολύ καλή η συνταγή που δίνεται στο λινκ παραπάνω, με τη μαυροδάφνη!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Ιανουάριος 30, 2008, 20:38:32 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Αυτό το χτένι πολύ μου έχει κινήσει την περιέργεια! Άντε να δούμε μήπως φάει κι ο καλός μου μοσχάρι, γιατί γκρινιάζει ότι έχει ίνες και δεν του αρέσει! Όσον αφορά τον τρόπο μαγειρέματος, έψησα μοσχάρι σύμφωνα με τη συνταγή που δίνει η Λία Π για τη "γαλοπούλα διαίτης με μανιτάρια", μόνο που το έβαλα στο πήλινο για κανένα δίωρο γιατί δεν είχα λαδόκολλα. Έγινε κι έτσι αρκετά μαλακό! Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #6
« στις: Ιανουάριος 30, 2008, 20:47:23 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Αυτό το χτένι πολύ μου έχει κινήσει την περιέργεια! Άντε να δούμε μήπως φάει κι ο καλός μου μοσχάρι, γιατί γκρινιάζει ότι έχει ίνες και δεν του αρέσει! Όσον αφορά τον τρόπο μαγειρέματος, έψησα μοσχάρι σύμφωνα με τη συνταγή που δίνει η Λία Π για τη "γαλοπούλα διαίτης με μανιτάρια", μόνο που το έβαλα στο πήλινο για κανένα δίωρο γιατί δεν είχα λαδόκολλα. Έγινε κι έτσι αρκετά μαλακό! Μεγάλο χαμόγελο

Κοίταξε και αυτή την περίπτωση για μαλακό κρέας και πολύ νόστιμο πουγγιά με κρέας . Διάβασε και τα σχόλια. Επίσης και ψητό της Κυριακής που φτιάχνω με σπαλονουά και γίνεται πολύ μαλακό.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Ιανουάριος 30, 2008, 21:14:55 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Ευχαριστούμε, θα δοκιμάσω κι έτσι σίγουρα!
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #8
« στις: Ιανουάριος 30, 2008, 21:51:46 μμ »
THEOHARIS Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
τ Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.392
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
εχετε μήπως ακούση για μαρινάρισμα σε κοκα κόλα ?? αληθευει ??
Καταγράφηκε
ΜΟΥ ΛΕΊΠΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ
 
Απάντηση #9
« στις: Ιανουάριος 30, 2008, 23:01:18 μμ »
LITSA5
Επισκέπτης
Λοιπόν αντιμετώπιζα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με τις σκληρές μοσχαρίσιες μπριζόλες και είδα την εκτενή αναφορά σας στο link που δίνεις al1975. Έπαθα την πλάκα μου .... ακτινίδιο ? κρεμμύδι ? φανταστικές ιδέες και όσον αφορά για το χτένι δεν είχα ιδέα, θα το ζητήσω οπωσδήποτε από τον χασάπη μου και το καλό που του θέλω να μου το δώσει !!!

Ευχαριστούμε κορίτσια για τις συμβουλές πολύ χρήσιμες...

LITSA5 η αναλογία σε γάλα - λάδι ποια είναι ?
Αναλογία λαδι-γαλα δεν υπαρχει μιας και ειναι ανάλογο της ποσότητας λαδιού που θα καλύπτη το κρέας,περ'ιπου παντα με καλύπτη ενα φλυτσάνι γαλα (συνήθως βαζω εβαπορέ)
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Ιανουάριος 31, 2008, 08:52:09 πμ »
al1975
Επισκέπτης
εχετε μήπως ακούση για μαρινάρισμα σε κοκα κόλα ?? αληθευει ??

Χάρη δεν το έχω ακούσει, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αλλά γενικά coca cola δεν θα έβαζα στα φαγητά μου σε καμμία περίπτωση!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Ιανουάριος 31, 2008, 09:09:27 πμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Αδύνατον το κρέας να μαλακώνει μέσα στην coca-cola. Μη σου πω ότι λιώνει κιόλας, εξαφανίζεται. Η coca-cola είναι τόσο διαβρωτική που ο μπαμπάς μου την χρησιμοποιούσε σε σκουριασμένες και κολλημένες βίδες για να ξεμπλοκάρουν.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #12
« στις: Ιανουάριος 31, 2008, 10:46:50 πμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Κορίτσια, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Σκεφτόμουν, να τις βάλω στη γάστρα με πατατούλες. Τις έχω στη συντήρηση του ψυγείου για δυο μέρες, υποτίθεται πως αν τις αφήσεις κάποιες μέρες στη συντήρηση, έρχονται και μαλακώνουν.
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #13
« στις: Ιανουάριος 31, 2008, 10:52:56 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
αν θες τη γνωμη μου βεβαια το εχω ξαναγραψει κα ιστο λινκ που δινει η αγγελικη σε προηγουμενη συζητηση μας βαλτες για λιγο σε ενα σκευος με πολικο λαδακι και καλυμμενες με πολτοποιημενο κρεμμυδι αν μετα δε σου αρεσει το κρεμμυδι αφαιρεσε το διαφορετικα βαλτε οπως ειναι στη γαστρα.εγω προσωπικα τις ψηνω με αυτον τον τροπο στο γκριλ και γινονται πολυ καλες
φιλια
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #14
« στις: Ιανουάριος 31, 2008, 11:03:15 πμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Έτσι, θα τις κάνω, τελικά, μαργαριτα79. Προβληματίστηκα λίγο, για το πώς θα τις μαγειρέψω, γιατί οι κόρες μου - 4 χρονών και 2 χρονών, αντίστοιχα - δεν τρώνε τα πολύπλοκα μαγειρεμένα φαγητά. 
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 » Πάνω