GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 17, 2024, 00:22:50 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Έχω κόσμο το βράδυ!
| | |-+  Καθημερινό μενού για φιλοξενούμενους....
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Καθημερινό μενού για φιλοξενούμενους....  (Αναγνώστηκε 36692 φορές)
« στις: Οκτώβριος 30, 2012, 10:06:28 πμ »
patata Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 49
Μέλος από: Μάρ, 2009

Προφίλ
Πρόκειται να φιλοξενήσω δύο άτομα για μερικές (3) μέρες σπίτι μου. Ως επί το πλείστον θα τρώμε σπίτι.
Έχετε κάποιες ιδέες για μεσημεριανό και βραδινό; 'Οχι απαραίτητα κάτι πολύπλοκο, λόγω χρόνου.

Θα ήταν πολύ βοηθητικές κάποιες προτάσεις σας.

Σας ευχαριστώ πολύ  Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Οκτώβριος 31, 2012, 13:01:55 μμ »
Soultana Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 23
Μέλος από: Δεκ, 2008

Προφίλ
Εγώ σίγουρα θα έφτιαχνα κρέας (κοτόπουλο, κατσικάκι κλπ αναλόγως τα γούστα) στο φούρνο με πατάτες, παστίτσιο αν υπάρχει χρόνος ή μακαρόνια με κιμά, κοτόπουλο κοκκινιστό με ρύζι, ακόμη και λαδερό αναλόγως ποιος θα ήταν ο φιλοξενούμενος  Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Νοέμβριος 02, 2012, 16:03:16 μμ »
patata Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 49
Μέλος από: Μάρ, 2009

Προφίλ
Σ' ευχαριστω πολύ για την απάντηση Soultana   Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Νοέμβριος 02, 2012, 19:01:54 μμ »
Lily74 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 625
Μέλος από: Μάι, 2010

Προφίλ
ΠΑΤΑΤΑ, δοκίμασε πένες με κρέμα, μοτζαρέλα, ζαμπόν σε τετραγωνάκια και μανιτάρια. τα βάζεις στο ταψί (αφού έχεις βράσει τις πένες και σοτάρεις το ζαμπον και τα μανιτάρια), στο οποίο ταψί έχεις απλώσει ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί για φούρνο το οποίο θα φέρεις από πάνω από τις πένες ούτως ώστε να τις "αγκαλιάσει" και θα το κλείσεις γύρω-γύρω σαν πίτα. Για 20-25 λεπτά να δέσουν όλα. Δεν είναι πολύπλοκο αν έχεις καταλάβει. Το λατρεύουν στα τραπέζια μου, το ίδιο και ο γιος μου.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Νοέμβριος 02, 2012, 19:42:06 μμ »
karina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 458
Μέλος από: Απρ, 2011

Προφίλ
Δεν ξέρω αν έχουν έρθει οι φιλοξενούμενοι σου, αλλά τα εύκολα πιάτα που προσφέρουν αξιοπρεπές αποτέλεσμα, είναι τα ψητά φούρνου και τα ζυμαρικά με ωραίες σάλτσες.
Αν έχεις χρόνο μπορείς επίσης να φτιάξεις κάτι και να το καταψύξεις, όπως το παστίτσιο που σου πρότεινε η soultana ή μια πίτα.
Καλή επιτυχία.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Νοέμβριος 04, 2012, 07:23:03 πμ »
patata Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 49
Μέλος από: Μάρ, 2009

Προφίλ
Lily74, όταν λες κρέμα, εννοείς την κρέμα γάλακτος;

karina, μπορώ να καταψύξω το παστίτσιο μαζί με την κρέμα;
Οι φιλοξενούμενοι έρχονται τέλος του μήνα... Χαμόγελο

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις ιδέες σας  rose
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Νοέμβριος 04, 2012, 10:04:27 πμ »
Lily74 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 625
Μέλος από: Μάι, 2010

Προφίλ
Ναι Πατάτα, εννοώ κρέμα γάλακτος (βάλε κανονική και όχι light γιατί έχει μεγάλη διαφορά στη γεύση). Τα έφτιαξα προχθές στο γιο μου γιατί παραπονιέται ότι τέτοιες λιχουδιές, τις φτιάχνω μόνο όταν έχουμε κόσμο!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Νοέμβριος 04, 2012, 18:51:30 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
ΠΑΤΑΤΑ, δοκίμασε πένες με κρέμα, μοτζαρέλα, ζαμπόν σε τετραγωνάκια και μανιτάρια. τα βάζεις στο ταψί (αφού έχεις βράσει τις πένες και σοτάρεις το ζαμπον και τα μανιτάρια), στο οποίο ταψί έχεις απλώσει ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί για φούρνο το οποίο θα φέρεις από πάνω από τις πένες ούτως ώστε να τις "αγκαλιάσει" και θα το κλείσεις γύρω-γύρω σαν πίτα. Για 20-25 λεπτά να δέσουν όλα. Δεν είναι πολύπλοκο αν έχεις καταλάβει. Το λατρεύουν στα τραπέζια μου, το ίδιο και ο γιος μου.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΆΛΕΙς  ΧΑΡΤΊ  ΦΟΥΡΝΟΥ (ΜΕ ΛΑΔΙ )ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΕΙς 1 ΦΎΛΛΟ  ΚΡΟΎΣΤΑς  Ή  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΌ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΡΩΓΕΤΑΙ   ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ...ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ  ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟ...ΛΑΔΟΧΑΡΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΦΟΡΜΑΛΔΕΥΔΗ  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ! 

ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΒΑΖΩ  ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΛΗΣΟΥΝ  Η ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ ΣΑΝ ,,,ΓΑΣΤΡΑ!! Π.Χ. ΜΠΟΜΠΟΤΕς  ΤΑΡΤΕΣ...(ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.. Η ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ) up rose
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #8
« στις: Νοέμβριος 05, 2012, 11:24:29 πμ »
karina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 458
Μέλος από: Απρ, 2011

Προφίλ
Lily74, όταν λες κρέμα, εννοείς την κρέμα γάλακτος;

karina, μπορώ να καταψύξω το παστίτσιο μαζί με την κρέμα;
Οι φιλοξενούμενοι έρχονται τέλος του μήνα... Χαμόγελο

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις ιδέες σας  rose
Κανονικά με την κρέμα του το βάζω στην κατάψυξη και το ψήνω παγωμένο.Εγώ γενικά βάζω πολλά φαγητά στην κατάψυξη, αμαγείρευτα ή μαγειρεμένα και μου λύνουν τα χέρια.
Τώρα αν δε θες να το καταψύξεις, μπορείς να μαγειρέψεις πχ τον κιμά και να τον βάλεις κατάψυξη και να γλιτώσεις ένα στάδιο απο την παρασκευή του παστίτσιου.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Νοέμβριος 05, 2012, 20:42:41 μμ »
patata Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 49
Μέλος από: Μάρ, 2009

Προφίλ
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΆΛΕΙς  ΧΑΡΤΊ  ΦΟΥΡΝΟΥ (ΜΕ ΛΑΔΙ )ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΕΙς 1 ΦΎΛΛΟ  ΚΡΟΎΣΤΑς  Ή  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΌ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΡΩΓΕΤΑΙ   ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ...ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ  ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟ...ΛΑΔΟΧΑΡΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΦΟΡΜΑΛΔΕΥΔΗ  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ! 

ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΒΑΖΩ  ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΛΗΣΟΥΝ  Η ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ ΣΑΝ ,,,ΓΑΣΤΡΑ!! Π.Χ. ΜΠΟΜΠΟΤΕς  ΤΑΡΤΕΣ...(ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.. Η ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ) up rose

  Έκπληξη ...αυτό πάλι δεν το ξερα!! για τη Φορμαλδεϋνη!! και χρησιμοποιώ κατά κόρον λαδόχαρτο, νομίζοντας το αντίθετο ...Ωχ Λύπη
Ευχαριστώ Pastaflora...Δεν ξέρουμε πια από πού να φυλαχθούμε...ουφ
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Νοέμβριος 13, 2012, 20:00:54 μμ »
dimitrismi Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 8
Μέλος από: Νοέ, 2012

Προφίλ
λαζανια ειναι μια καλη ιδεα! (παντα μου περνει ποιο πολυ χρονο να κανω παστιστιο)
μπορεις να κανεις επισεις και καποιο ψαρακι (σολωμο) που ειναι πανευκολο!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Σεπτέμβριος 30, 2017, 22:06:10 μμ »
Silvia10 Αποσυνδεδεμένος
Νέο μέλος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5
Μέλος από: Σεπ, 2017

Προφίλ
Εγω παντα κανω πατατες ογκραντεν οταν εχω κοσμο.Κοβω πατατες σε ροδελες τις βραζω για 10 λεπτα απο την ωρα που θα αρχισει να κοχλαζει τ νερο,στρωνω πατατες στο πυρεξακι,αλατοπιπερωνω,ψιλοκομμενο μπεικον τριμμενα τυρια,επαναλαμβανω για 2 η 3 στρωσεις και στο τελος ριχνω μια μικρη κρεμα γαλακτος απο πανω.γινεται τελειο!!
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω