GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 16, 2024, 23:22:20 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Εμείς, το GreekMasa ...
| |-+  Αρχείο συζητήσεων
| | |-+  Τι θα φάμε σήμερα;
| | | |-+  2008
| | | | |-+  Φεβρουάριος 2008
| | | | | |-+  Tετάρτη 6/2/2008 Τι θα φάμε σήμερα;
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Tετάρτη 6/2/2008 Τι θα φάμε σήμερα;  (Αναγνώστηκε 9601 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Φεβρουάριος 06, 2008, 13:10:22 μμ »
Katerina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Χα, χα, κι εμείς σήμερα αρακά λαδερό με διάφορα λαχανικά, εκτός πατάτας. Έκπληξη Στριφογύρισμα ματιών  Σαλάτα λάχανο και για γλυκό ούτε λόγος...

Κανένας άλλος, τίποτα διαφορετικό;;; Απορία Απορία

Καλό υπόλοιπο ημέρας! Φιλί
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #16
« στις: Φεβρουάριος 06, 2008, 13:18:07 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Χθες η ανιψιά μου με ρώτησε τι είναι αυτές οι γραμμές στο μετωπό μου...τις ρυτίδες μου δηλαδή!Ζντουπ!

Να κατεβάσεις, Αγγελική αφέλειες και όλα θα είναι εντάξει. Μεγάλο χαμόγελο

Παράθεση
οι φυλλάδες είναι κάτι σαν μαρούλι. Δηλ. το φύλλο του είναι πλατύ.
Μήπως είναι παραπούλια ή σέσκουλα;  Απορία
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #17
« στις: Φεβρουάριος 06, 2008, 13:21:12 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Καλημέρα!!!!!!! Σήμερα τρώμε κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με πατάτες και αγκινάρες.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #18
« στις: Φεβρουάριος 06, 2008, 15:01:28 μμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Καλημ.... ε... χμμμμ... Καλησπέρα!
Φακές κι εμείς (!!!!!), με σαλάτα λάχανο καρότο και φρεσκοζυμωμένο ψωμάκι.

... και λάχανο τουρσί δικό μου.

Λάχανο τουρσί Αγγελική; Για πες, για πες... (πώς το φτιάχνεις, ντε...)
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #19
« στις: Φεβρουάριος 06, 2008, 15:40:50 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Αγγελική, για δώσε κι απο δω λάχανο τουρσί. Δοκίμασα τη συνταγή γνωστής μου πολωνέζας αλλά δεν πέτυχε. Για πε μωρό μου.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #20
« στις: Φεβρουάριος 06, 2008, 15:55:55 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Α, Εlie  και Νένα τα τουρσιά είναι η ειδικότητα μου!
Κόβω το λάχανο σε κομμάτια όπως κάνουμε το λαχανόρυζο, άμα θέλετε βάλτε  και λίγο κόκκινο λάχανο και καρότα σε λεπτές  φετες διαγώνιες.
Ζεματάμε τα λαχανικά  ελαφρώς και τα βγαζουμε. Τα βάζουμε σε βάζο και τους ρίχνουμε νερό.
Στραγγίζουμε το νερό σε δοχείο και φτιάχνουμε την άρμη.Για ένα βάζο που χωράει περίπου 1-1 1/2 λίτρο ρίχνω μια μεγάλη χούφτα αλάτι χοντρό, 2 σκελίδες σκόρδο λυωμένο και μισό ποτήρι ξύδι λευκό.
Τα λυώνω πολύ πολύ καλά και τα ρίχνω πάλι στο βάζο με τα λαχανικά.Συνήθως δοκιμάζω την άρμη και άμα δεν μου φανεί δυνατή ρίχνω λίγο αλάτι ακόμα διότι τα λαχανικά είναι γλυκά.
Βαζω στο ψυγείο και περιμένω 2-3 εβδομάδες και είναι έτοιμο.Αν το αφήσεις έξω ωριμαζει πιο γρήγορα.
Το σερβίρουμε με μπόλικο λαδάκι.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 06, 2008, 16:02:38 μμ από al1975 » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #21
« στις: Φεβρουάριος 06, 2008, 21:49:54 μμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!
Αγγελική, κάπου στη μέση δεν είμαι σίγουρη ότι το έχω πιάσει. Το γράφω με δικά μου λόγια και με διορθώνεις:
Αφού τα βράσεις τα βάζεις σε βάζο συνολικής χωρητικότητας 1- 1 1/2 λίτρου και συμπληρώνεις νερό (φρέσκο ή από αυτό που έβρασαν; ) να τα σκεπάσει και μετά στραγγίζεις και κρατάς το νερό αυτό (αυτή η διαδικασία γίνεται προφανώς για να μπορείς να υπολογίσεις την απαιτούμενη ποσότητα νερού, οπότε και της άλμης).

Και τώρα απορίες:

Τα λυώνω πολύ πολύ καλά..... Συνήθως δοκιμάζω την άρμη και άμα δεν μου φανεί δυνατή ρίχνω λίγο αλάτι ακόμα διότι τα λαχανικά είναι γλυκά.

Τι λιώνεις; Μήπως εννοείς ότι ανακατεύεις για να ενωθούν καλά τα υλικά και να διαλυθεί το αλάτι; Πώς το δοκιμάζεις; Με τη γεύση (κούφανέ με τώρα...) ή κάνεις το κόλπο με το αυγό;

Βαζω στο ψυγείο και περιμένω 2-3 εβδομάδες και είναι έτοιμο.Αν το αφήσεις έξω ωριμάζει πιο γρήγορα.
Το σερβίρουμε με μπόλικο λαδάκι.

Όταν τελειώσει η διαδικασία -και είναι πετυχημένο- πού το διατηρείς; (Πάντα στην άλμη και) στο ψυγείο;

Ελπίζω να μην σε κουράζω...
Γράψε μας και για άλλα τουρσάκια στις συνταγές, εγώ τουλάχιστον πολύ θα το χαρώ.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 06, 2008, 21:55:00 μμ από elie » Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 Πάνω