Λουβιά φρέσκα. Δεν ξέρω πώς τα λέτε εσείς. Νομίζω είναι τα φασόλια μαυρομμάτικα αλλά φρέσκα. (Πράσινα) όχι ξερά.
Tsingos μου αρέσουν πολύ εκείνα τα χόρτα σας τα βραστά.
Στην Κρήτη τα λέμε αμπελοφάσουλα
συνήθως τα κάνουμε βραστά με βλήτα και κολοκυθάκια το καλοκαίρι, αλλά καμιά φορά και λαδερά.
Τελικά τα χόρτα τα συνοδεύσαμε με ομελέτα και σαγανάκι
και ένα κρεμμύδι τσακισμένο απαραίτητο με τα χόρτα
Μου τα έδωσε η συμπεθέρα μου και ήταν πάρα πολλά, φάγαμε εμείς 2-3 πιάτα, έδωσα ένα βαθύ πιάτο στη γειτόνισσα κα περισέψανε κιόλας
Να μην είσαι κοντά να σε φιλέψω μερικά....